Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 06.06.2004, 01:04
eniskaya

Standard Sana Kuranin verdigi haklari

insanlar 1000 yil boyonca vermedi ama Mustafa Kemal verdi.....

Icki icmen Kurana aykiridir... bas örtüsü senin kisisel din tercihindir, o sana kalmis bir seydir...

Gez oku eglencelere katil ama, ickiyi falan birak namazini kil...
Alt 06.06.2004, 01:10
Benutzerbild von peren
peren peren ist offline
Neuer Benutzer

Standard sanirim bir yanlis anlasilma oldu

arkadasim, burda cok uzun zamandir yazanlardan biriyimdir, hic bir zaman ne dinin asirisini, ne Atatürk"ün, ne Ateistligin savunmasini yapmadim, keza ben sadece bir bireyim, benim kisisel inancimin veya kisisel Atatürkcülügüm benim makalelerime pek yansimaz, ben genelde mantik dogrultusunda izlenimlerimin sonuclarini nötür bir sekilde yazmaya calisiyorum (elimden geldigince). Beni eskiden bilenlerin cogu Ateist ve Atatürkcü olarak damgalamisti (damgalanma kelimesini bilincli kullaniyorum cünki burda bir cogu Atatürkü ya da ateistligi kücümser), insanlarin görüslerine pek saygi duyulmaz burda. Bakiyorum ayni hatayi sende yapiyorsun arkadasim, benim ne oldugumu yukaridaki yazidan anlamaya calismissin, yanlis olmus.
Yinede görüslerini saygiyla karsiliyorum ve bir cogununda dogru oldugu kanisindayim. Assagidaki bir yazimda sana "ironisch" destek veren bir makale biraktim, sanirim onuda yanlis anladin.
Olabilir, yazilarin enteresan.
Ne Atatürk ne de insanlarin inanclari konusunda agir elestiriler yapacak kadar insanlikdan cikmadim.
Saygilar
Alt 06.06.2004, 01:12
eniskaya

Standard Seini Haci bektasin

Peygambermiydiki, daha iyi bir konumdadir diyorsun...

Hic bir din kadinlara Islam dini kadar özgürlük vermemistir, senin Velin deden bile....

Peygamber ölmüstür, senin Alin Velin, Bektasin falaln filan ölmüs gitmislerdir.... artik sana hic bir ögüt verecek kisi kalmamistir Kurandan baska.... o halde Kuran oku ve Ideolojinden ayril
Alt 06.06.2004, 01:14
eniskaya

Standard Kuranla fazla alakalari olmadiklarinida

bilirsin.... dimi
Alt 06.06.2004, 01:17
eniskaya

Standard Zu viel Weisswein

beyninde emboli yapmis olmasi lagzimki bunlari burada anlatiyorsun.....

Sen Aleviligi bos ver kendi kendine Ideoloji olmussun....

Ölünce Allaha ben senin icin Weiswein ictim, sende istermisin, dersin.....
Alt 06.06.2004, 01:17
Benutzerbild von peren
peren peren ist offline
Neuer Benutzer

Standard enis arkadasim

yazdiklarin ve düsüncelerini enteresan buluyorum, yanliz benim yazdiklarimi yanlis anlamissin.
Ben buranin eskilerinden sayilirim, bir coklarinin "Atatürkcü ve Ateist" olarak damgalamis oldugu insanlardanim (damagalanma kelimesini bilincli kullandim, cünki bir cogu icin Atatürkcülük ya da Ateistlik cok kötü bir seydir). Ben genelde makallelerimde kisisel gocunmalarimi yansitmamaya calisiyorum (elimden geldigince), genelde gözlemlerimi nötür bir sekilde kelimelere dökmeye calisiyorum.
Ne ulu önderimize ne de insanlarin cok deger verdikleri dinleriyle alay edecek hakki kendimde bulmuyorum, umarim yukaridaki yazimda da böyle bir yanlislik olmamistir. Yazilar bazen yorum isi oluyor, sanirim yanlis bir yorum yapmissin.
Ilk defa bu foruma yazdigim makaleden ötürü bir arkadas beni "dindar" olarak tanimliyor, farkli bir boyut.
Saygilar
Alt 06.06.2004, 01:23
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

Peren Merhaba,

Enfes güzellikte yazın için sana teşekkürler, küçük bir noktada açıklama yapmam gerekli, hiç bir insan Müslüman, Hırıstiyan yada başka bir dinden veya mezhepten olarak doğmaz, yalnızca salt olarak insandır, insan olarak doğarlar.

Geri düşüncelerin ve geri kalmışlığın altında yatanlardan en önemli nokta erkeksel dünya görüşünün ve egemenlik kompleksininin önemi, yoksulluk, cahillik, fanatizm kadar önemli büyük bir ciddiyeti taşımasına rağmen, bireyin özlük haklarının evrensel hukuksallığın güvencesinin koruyuculuğunun altında olmasının da çok büyük bir önemi vardır.

Dinselliğin yeşil çuhalarının daha modernizminin yeşil tül perdesinin arkasında da, tutucu ve radikal erkek egemen dincilliğinin acımasızlığını, bir kadın olarak mutlaka yaşayacaksındır bu sayfalarda. Bu insanların büyük bir kısmının ben ne dindar olduğuna, nede tanrısal bağlarının bulunduğuna inanmıyorum. Tanrının bu kadar ilkel ve basit olabileceğini ancak bu dünyada yaşayaıpta,her iki kelimede bir tehtidi, korkuyu, sindirmeyi, insana düşman olmayı yapanların, yaratanların düşünebileceğini inanıyorum.

Bu insanların tanrı sevgisine, insan sevgisine asla inanmıyorum...

Tanrıyı bu kadar basitleştirmeyi ancak koskoca evrende bir pire kadar bile gözükmeyen mavi dünyanın içinde bir küçücül böcek kadar yaşayan insanların yapmasınada hiç tuhaf görmüyorum.

İnsanlığın yaşı kaç yıldır ki şu dünyamızda...

Selamlarım ile...

Galvani...
Alt 06.06.2004, 01:30
unknown

Standard SEN TÜRBANINI CIKARDA BEYNIN BIRAZ

günes görüp FOTOSENTEZ yapsin...
yoksa bu yobazlik ve sacmalikla birde üstüne üstlük terbiyesizlikle kafayi siyiracaksin gibi
Alt 06.06.2004, 01:35
eniskaya

Standard Kusura bakma

dedigin gibi cok yanlis algilamisim özür dilerim....

Bazen bin bir kafadan ses geliyor, o kadar cok yazdigim oluyorki, kime ne zaman ne yazdim, htirlamak zor oluyor.... Ben o yüzden evrensel bir cizgi tutumaya calisiyorum....

Sen aslinda genel bir cizgiyi belirsmissin, bende din Forumu oldugu icin, hemen dine dayattim.... dedigin gibi... bir espiri oldu gercekten

Özürümü kabul buyur...

Selamlar
Enis
Alt 06.06.2004, 01:35
Benutzerbild von xsuigenerisy
xsuigenerisy xsuigenerisy ist offline
Neuer Benutzer

Standard kuranla ilgileri acikcasi beni cok fazla

baglamaz enis..ben nasil yasiyorlar gündelik hayatta ve zihniyetleri nasil ona bakarim..
ve alevilige baktimda ne ibadetleri diye niteleyebilecegimiz cemlerinde nede hayatin baska alanlarinda kadinla erkegi ayirmazlar..sünnilikdeki gibi haremlik-selamlik anlayisi yoktur...
Antwort