Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 05.06.2004, 17:40
Benutzerbild von tek1
tek1 tek1 ist offline
Neuer Benutzer

Standard desene sen fuscha yi da ögrendin

vay eniskayacigim sen fuscha yi da ögrendin desene, kuran da yerini gösterelim ve sen okuyup arastiracaksin öylemi?

subhanallah sen arabca da bildigne göre ayetin ne demeye calisdigini bizden daha iyi biliyorsundur peh peh peh peh

coachun dedigi gibi kadinlarimizin namusu ayak altinda ezildikce, sizler rahatinizi bulacaksiniz.
Alt 05.06.2004, 17:43
eniskaya

Standard aciklayim

Elazizspor ve eniskaya ayni kisi degiller, o benden biraz daha iyi biliyor ve daha cok arastirmis.

Ama görüs farkliligi yok aramizda, bak ne güzel farkina varmissin sende.
Eger hikaye ve ideolojiden degilde Kurandan yola cikarsak hic birimizin arasinda fark kalmaz, ayni Peygamberlerin arasinda fark olmadigi gibi.

Yani sizler simdi Muhammedle Isa birbirleri keserlermi zannediyorsunuz..... mümkünmü böyle bir sey... onlar yeryüzün en iyi iki arkadaslari olurdu ve sonsuza kadar Allahin bize kildigi dini ve Allhi tanimak arzusuyla tartisir dururlardi....

Simdi geleyim bas örtüsüne, Kuran basina bez tak demiyorsa, bu dinde yoktur demektir.... bunu anlamayacak ne varki..... kaynak (yani Kuran) ortada acip okuyun....

Bas örtüsü söyle gelismistir kültür olarak.
Peygamber Nordpolda yasamadiki, eskimogalilar gibi elbise giyinsin.... Nordpolda herkes simsiki giyinir örtünür.

Aynisi Arabistan icin gecerli, orada disari cikan her kes basini kapatmak zorunda, kadin erkek herkes, yoksa mutlak suretle ölürsün, dikkat etmeye kisa surede sonnenstich gecirir.
Gölgede bile 50° Cesius sicaklik oluyor, günesin altinda düyünün bari.....

Sikiysa siz gidin Arabistanada basinizi kapamayin cölde görürüm sizlerin iskeletini.....

Türkiyeyede Arabistan uygulamsi gecmistir, Kuransa müzede kalmis, son 20-30 yildan beri müzeden cikarilip müslümanlara anlatilmaya baslandi.............

Simdi Kuran ve bunlarin hepsi yalanmi.....
Ben simdi cagdas-Kurana degilde sizleri mutlu etmek icin yaninizdami görüneyim....
Alt 05.06.2004, 17:47
eniskaya

Standard duan icin cok sagol

Bizlker arkamizi sade ve sade Kurana dayamisiz, bizlere hic bir sey olmaz....

Cünkü biz Kurani terk etmiyoruzki Allah bize lanet yagdirsin.... gelin o zaman Kurani enine boyuna tartisalim.... ben buna her zaman varim
Alt 05.06.2004, 17:57
Benutzerbild von tek1
tek1 tek1 ist offline
Neuer Benutzer

Standard sus da adam bilsinler

ne o senden akilli nede sen ondan akilli, ikiniz de bir birinizden cahil ve ezberlemis bozuk teyp gibi konusup tekrarlanip duruyorsunuz. sus.

Kadinlarin hakkindan basladik geldi konu basörtüye. yemin ederim sen cahilsin, bir tek kelime arabca bilmeden kurani yorum yapabiliyorsun. bu senin allahdan korkmazligini gösteriyor ve samimiyetligini. soru sordum cevapliyamadin, sen fuscha yi nerden ögrendin??

cahil kardesim ebu cahil kardesim evet senin lakabin ebu cahil olsun. Daha kadin haklarini tartisip bitirmeden gectin basörtüye. asil derdin ne? kendini ispatlamaya calisdigini görüyorum?

Güzel insan, su konuyu acmadan önce birde basörtüyü arastirmis olsaydin, cünkü gercek anlamda ne kadar cahil oldugunu ispatladin.

Hristiyanlar ve yahudiler ve romalar kadinlarini örtüklerinde ve bunun böyle devam ettirseydiler, heralde bugün daha farkli konusurdun. Ne yazikki insanlar allahin kanuna degil batiya itaat etmekte. Batinin kadinlari basörtülü olsa basörtü de dogru ve aydin olarak kabul edilirdi.

Elinde bir tefsir kitabi var, kimin tefsiri allahu alim. Fuscha bildigin yok sen neyin üzerine tartismaya calisiyorsun, hangi ilimle hangi bilgiyle?? Sen git fuscha yi ögrnde gel sonra bizi ayetleri acikla emi.

Hadisleri elestirdiginde tamam iyide simdi ayetleri de elestirmeye kalkiyorsun ve yanlis bir isiga cekmeye calisiyorsun. Sen nerenin iti oluyorsun desem daha makbul

Hadi cocugum baska islerle ugras. Bu din sana kalmamis. Ve inan ne kadarda ugras ve caba versen Bu dini yikamiyacaksin.

Motorun sogudu ebu cahil biraz dinlen.
Alt 05.06.2004, 18:00
Benutzerbild von tek1
tek1 tek1 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Masken düstü

gec kaldin eniskaya
Alt 05.06.2004, 18:05
eniskaya

Standard Hayir ben arastiracagim

degil okumak istiyorum, göster arkadas, bunda neden zorlaniyorsunki, varsa bizde var deriz yoksa yok..... Allahla bir anlasmamiz yokki, o ne derse o olur...

Ben senin daha iyi bildigini zannettigin icin syerini ögrenmek istedim, bas örtüsü var dedigine göre Kurandan kaynak verirsin umdum.... yoksa Kuran disi hadislere, Rivayetlere takilimi kaldin...????
Alt 05.06.2004, 18:13
eniskaya

Standard elbet hakaret edeceksin

Kuranla baska basa cikabilirmisin sen.... mümkünmü bu.... cahil falan diyorsun...

Alevilerde Kurani hic tartismak istemiyorlar, nedenmi, cünkü bütün atalarinin dinini yok saymak durumuyla karsi kaliyorlarda ondan...

Sende onu yasadigin icin ebu cehil falan filan söylüyorsun....

De bakim bana güzel arkadasim sen bana Kurani anlattinda ben redmi ettim....

Iki saatten beri soruyorum, bir cevap yok.... Kuranin neresinde yaziyor bas örtüsü emri, bir kadinin yüzü daha cekiciyken.....????

Bana küfür etmekle tatmin oluyorsan, istedigin kadar et, bende derimki hakkimda ne düsünüyorsan Allah sana milyar katini versin....

Benim assalayici veya küfür atmami bekliyorsan Kurani koku derim , o zaman yasak oldugunu anlarsin.......

Cikiyorsun kuranin disina ve diyorsunki, benim Atalarimin dinine dokunma.... hallah hallah
Alt 05.06.2004, 18:17
eniskaya

Standard aynen öyle

KURAN ASLA MASKE KABUL ETMEZ.

Hadisler, Sünnet, Rivayetler, Mezhepler gibi Hikaye Maskem yoktur cok dogru.

Ben Kurana bagli bir adamim, bagli oldugum Kuran prensibinde bunlar yok, cünkü bunlar Allah prensibi degillerdir....

Benim Maskem düstü say, ya seninki ne olacak.
Kurandan baska seyleri kutsallastiriyorsun, hangimiz simdi sirk kosuyor.... cavapla lütfen, yuvarlak laf falan yok apacik konus lütfen
Alt 05.06.2004, 18:40
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Eniskaya kardese soru !

Selamünalleyküm eniskaya,
Su asagidaki ayetleri senin icin yazdim onu bizim icin yorumla lütfen. Yani Basörtüye karsi oldugunu belirtmistin. Onu Erbakanin koydugu bir kural olarak gördügünü söylemistin. Bu ayetleri yorumla bakalim.

Ayette mahrem yerleri korusunlar yerini sen ne olarak görüyorsun ? Kadinin mahremi nedir ? Süs nedir ?

Nur suresi
------------
31- Mü"min kadınlara de ki; gözlerini harama bakmaktan sakındırsınlar, mahrem yerlerini korusunlar. Kendiliğinden görünenleri dışındaki süslerini teşhir etmesinler. Baş örtülerinin uçlarını yaka altlarına kadar sarkıtsınlar. Süslerini ve cazibelerini kocalarından, babalarından, kayınbabalarından, öz oğullarından, üvey oğullarından, erkek kardeşlerinden, erkek kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, müslüman kadınlardan, elleri altındaki kölelerden, cinsel arzuları sönmüş erkek hizmetçilerden, kadınların avret yerlerinin henüz farkında olmayan erkek çocuklarından başka hiç kimseye göstermesinler. Yabancı bakışlardan gizledikleri süsleri ve cazibeleri belli olsun diye ses çıkaracak adımlarla yürümesinler.
------------

Bir yazinda bez parcasi dedigin basörtüsüne. Burda örtü ne? Sokaga cikinca üsürler diyemi üzerlerini alinlar diye buyuruyor Allah ? Yoksa baska bir sebebten dolayimi ?

Ahzap suresi
------------
59- "Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle: Bir ihtiyaç için dışarı çıktıklarında örtülerini üstlerine alsınlar, vücutlarını örtsünler. Bu onların hür ve namuslu bilinmelerini ve bundan dolayı inciltilmemelerini daha iyi sağlar. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir."
------------
Alt 05.06.2004, 18:43
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard maksat --> Euro Islam

senin maksadin islami aslina getirmek degil. Senin maksadin islami batilastirmaya. Yani Euro Islam diye bir görüs var. Yani Islami Avrupaliya uydurma yöntemidir senin yaptigin. Barlara gidebilir kizlarimiz, discolara gidebilir dimi. Bunu aydin müslüman izin vermesi gerekiyor dimi. Kuranda disco ve bardan bahsetmiyor. ) Allah dogru yoldan ayrilmayanlardan eylesin bizleri efendi.
Antwort