| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Enis"in tartismaya actigi konu hosuma gitti. Bende bir kac gün önce ayni bu konuyu tartisip durdum arkadaslarima.
Malesef kayip ettigimiz bir gazeteci yazar vardirki... Prof. Dr. Ahmet Taner Kislali bir kitabinin adini "Atatürk"e saldirmanin dayanilmaz hafifligi" koymustu. Bu basligin arkadasinda yatan düsünce neydi acaba? Bir ülke, ve onun halkinin yenilenen jenerasyonlari, bu kadarmi kendini gelistiremez, ve bütün siyaset ve toplumdaki gelisen sorunlari 1938 yilinda ölmüs bir öndere yükler? Atatürk laikligi getirmeseydi, acaba hangi birimiz kimin altinda ve ne sartlarda yasardi? Bizim asil sorunumuz dinimizin dili arapca olmasi. Bundan dolayi cevirilerinde ve tefsirlerinde dinimizi malesef alet etme ve bir yöne cekme olanagi doguyor ve sonuna kadar kullaniliyor. On sene önce kesinlikle yasak denilen seyler, toplumumuzun aydin teologlarinca sorgunlanmis, gerek diyanet, gerek önde gelen din adamlarimiz bunu yorumu dogrulamak zorunda kalmistir. Öyle degilmi? Bir devletin yürümesinin ilk sarti (ve bunu incelemis birisi olarak konusuyorum), devlet islerin seffafligi ve kontrol edebilmesidir. Baska türlü nasil becerilebilirdiki bu? Benim babamin bir lafi vardir... Atatürk"ün tek yanlis yaptigi sey, arapca yazisini kaldirarak bir anda tüm halki cahil, yani okuma yazmasiz birakmistir der. Arapca yazisini kaldirmasi cok iyi olmus, ama ardindan halkini aydinlatma, yani latin harflerini ögretecek bir girisim cok ama cok yetersiz kalmistir. Dolayisyla, kendi gibi ve o dönemi yasamis insanlar bilgisini devlete faydasini bir anda kayip etmistir. Ve biz o halkin torunlariyiz bunu untumayin. |
|
||||
|
||||
![]() Hangi meal bu Y.N. Öztürkünmü ??
|
|
|||
|
|||
![]() realmerry"nin aciklamasina katilmamak mümkün degil.
Keske bazi arkadaslarda Önderimizin cizgisini ruhunda yasatabilse. -------------------- "Bir devletin yürümesinin ilk sarti (ve bunu incelemis birisi olarak konusuyorum), devlet islerin seffafligi ve kontrol edebilmesidir." -------------------- Bu güze aciklamya söyle bir ilave yapamak istiyorum. Bir kac kez yazdim, ama ne kadar yazarsak azdir. 1.) Devleti olamayanin Hürriyeti olamaz 2.) Hürriyeti olmayanin dini olmaz Bu iki nokta her bütün devletlerin varliklarinin en önemli anahtaridir. Bu cercevede her yerde ve her zaman icin, yurtta baris/sulh cihanda sulh... Herkese Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() Istersen Diyanet Mealine, veya Elmalilinin Mealine bak, ayni manayi cikarirsin, fark yok.
|
|
||||
|
||||
![]() Yanlis düsünüyorsun enis kardes,
biz hadisden bahsettiysek kurani kerimi bir tarafami atik ? Yani hadisler üzerinde tartisma yapildigi her yerde Kurani Kerim redediliyormu ? bunumu söylemek istiyorsun ? Sana saglam bir Hoca ismai diyeyim. Ona soralilirsen sor böyle sorulari: Prof.Dr.Hayrettin Karaman Böyle gereksiz konulara girmeyelim. Hadislere inanmak ve güzel sözleri kabul etmemk nasil sirk olur bunu anlayabilmis degilim. O zaman babamizin nasihatlarini yerine getirmektemi sirk oluyor ? Sevgdigimiz herkesden dolayi Allaha sirkmi etmis oluruz. Böyle davranislarla birbirimizi kirmaktan baska elimize hic bir sey gecmiyor. Selamlar Saygilar |
|
||||
|
||||
![]() Nasil her sözle hadisi ayni tayfaya korsun ? Y.Nuri Öztürkün hadisle inanmadigini bildigin icin onun meali tabiiki hadis karsitir. Seni anlayamiyorum enis kardes. Bir sahih hadislerin gerekli oldugunu söylüyorsun simdide hadisleri tümüne ihtiyac yok diyorsun. Seni cözemedim.
|
|
|||
|
|||
![]() Yani rica ederim yazdigim sekilde algila.
Ben sunun cevabini bekliyorum, Hadisler olmazsa olamzmi, ne kayberim ben Hadis kitabi okumazsam. Kazancimi söyleyim, kafam karismaz, Kuranima zamanimi ayiririm, bu kadar basit. Ben kimseye bir laf atma veya laf yapistirma yapmadim, biliyorsun... Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() Birisinin Hadislerin Allah kelamidir diye söyledigini duydunmu????? varmi bunu söyleyen???
Dünyada tek Allah kelami olan Kurandir ve ben ona sonuna kadar inaniyorum. Hadisler Allah kelami olmadigi icin, inanmam gerekmez.... bak söyle olur... okuruz, Kuranin ruhuna uyuyorsa, belki zamaninda Peygamber bunlari söylemis olabilir deriz ve yolumuza devam ederiz... Kuran isik hiziyla ilerisni tarif ederken Hadislere takilip kalamyiz.... bunu zaman affetmez Umarim bu sefer Hadisle ilgili görüslerimi anlatabildim. Selamlar Enis |
|
||||
|
||||
![]() Sahih hadislerin gercekten Peygambere endimizin söyledigine inaniyormusun ? Ben onun söyledigine inaniyorum. Peygamberimiz yanilsaydi Allahu Teala Peygamberimizi uyarmazmiydi ? Böyle düsünmemde itikadima zarari olduguna sanmiyorum. Ben her gün imanimi kontrol edenlerdenim.
Bazi mevzulari nasil cözecegiz o zaman bunu soruyorum enis kardes. Samimi bir sekilde soruyorum bunuda. Hic kimseyi kinamadan. Allaha kulluk görevimizi nasil yapacagiz. Namazimizi nasil kilacagimizi nasil bilelim ? Yanlis anlama ben Kuran eksik demiyorum. Sahih Hadisler Kuranin pratige gecisidir ve onlari örnek aliyoruz diyorum. Yanlismi düsünüyorum sana göre ? |
|
|||
|
|||
![]() Hadisi tanimlamani rica edecegim senden, ben yanlis desem sen onun dogru oldugunu neye dayandirarak bana izah edebilirsin????
|