Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 03.06.2004, 22:26
eniskaya

Standard evet ne yazikki öyle.

Ama bunun sistemle hic bir alakasi yok.

Atatürk ne yapsin, milleti istikameti sasirmissa.

Atatürk 1938"de ölmüs ve is bitmistir, ondan bize hic bir yardim daha gelemez, aynisi Peygamber icinde gecerlidir.

Bizler cizdikleri cizgilerden ders alip, kendimizi evrensellestirmemiz lagzim...

Selamlar
Enis
Alt 03.06.2004, 22:38
eniskaya

Standard Ne kadar mükemmel bu Kuran degilmi

LUKMAN SURESİ 31/6

"İnsanlardan öylesi vardır ki, Allah yolundan bilgisizce saptırmak için hadis/laf eğlencesi satın alır ve onu alay konusu edinir. İşte böylelerine rezil edici bir azap vardır."

RAHMAN SURESI Ayet 13,16,18,....

"Şimdi Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz?"

"O halde Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz?"

Yani bunu Kuran bar bar bagiriyor, yazik günah degilmi, simdi ben bu ayeti inkar edecegimde bir Hadisi kutsal kilacagim, böyle bir sey asla olamaz...

Tebrik ederim, iste Kuranin ayetleri umulurki sakinirsiniz...

Selamlar
Enis
Alt 03.06.2004, 22:44
eniskaya

Standard Hayir

ona niye inanacaksinki.

Allahim Kelami ortada ona inanacaksin, sen, ben o, herkes.... Kurandan baska hic bir kaynak yokturki cürütülmesin.
Tek cürütülemeyen Allahin bizim icin yarattigi zaman üstü prensiplerdir/Kurandir.

Selamlar
Enis
Alt 03.06.2004, 22:45
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard dalganin sirasimi ?!?

sen git spor bölümünde tartis haluk ulusoyu be insan.
Alt 03.06.2004, 22:49
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Imanim cok saglamdir ?!?

benim imanim sapasaglam sen imanini kontrol ettir. Bide hadisci filan deme bana ben her gün hadis okuyanlardan degilim sadece senin gibi hakaret edenlere karsiyim. Hadis senin neyine sen ne anlarsin hadisten.

Senin imanin sayif oldugundanmi Namaz kilmiyorsun.
Alt 03.06.2004, 22:54
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Cifte Standart uygulamasi von Elaziz ?!?

burda niye ötmüyorsun ElazizSpor. Muhammedperstelik diye her iki lafinda ötüp duruyorsun. Asil türkiyenin Atatürkcü sihniyeti Kemal Pasayi putlastiriyor. Bunu niye dile getirmiyorsun ? Vay Atatürk söyle demis vay böyle demis. Kimi ilgilendirir. Büyük komutandi. Allah razi olsun. Ama bu ideolojie karsiyim.

Nerde o Kurandan baska bir sey tanimiyan ElazizSpor. Isine geldigi gibi yazdigin oradan belli. Ben hadiscide degilim muhammedperestde degilim. Benim adimi mümin koy yeter.
Alt 03.06.2004, 23:00
eniskaya

Standard Hadisle ilgili Kuran Ayetleri

Yusuf Suresi 111. Ayet

Yemin olsun ki, resullerin hikâyelerinde, aklını ve gönlünü çalıştıranlar için bir ibret vardır. Bu Kur"an, uydurulacak bir hadis/bir söz değildir; aksine o, önündekini tasdikleyici, her şeyi ayrıntılı kılıcıdır. İnanan bir topluluk için de bir kılavuz ve bir rahmettir.

Tur Suresi 33,34. Ayet HERKES LÜTFEN BU SURENIN TÜMÜNÜ OKUSUN

Yoksa, "Onu uydurdu" mu diyorlar! Hayır, iman etmiyorlar.
Eğer doğru sözlü iseler, onun benzeri bir hadis/söz getirsinler.

Nisa Suresi 87. Ayet

Allah"tır O, ilah yoktur O"ndan başka. Hakkında hiçbir kuşku bulunmayan kıyamet gününde, hepinizi muhakkak bir araya toplayacaktır. hadis/söz bakımından, Allah"tan daha sadık kim olabilir?

-----------------------------------------------

Bizler hikaye anlatmiyoruz ve hic bir zaman kaynaksiz konusmuyoruz, konusmayizda

Selamlar
Enis
Alt 03.06.2004, 23:08
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard cevap ?!?

yanlisin var ben seni baska taraflara cekmeye calismiyorum. Sadece su konuya bir girdik bir kendini bilmez yüzüne. Oraya takildik kaldik. Beni biktirmeya calisiyor. Bende kendime kolay kolay müsirk dedirenlerden degilim. Onun icin bitmiyor bu konular. Bak baklim bu konulari kim acmis ??

Sunu bilki enis kardes isin icine para karistimmi o is yürümez. Tabiiki müslüman olmustur aralarinda. Ama gönüllerinden geldigi icin yapan bir ilim adami göster bana bakalim. Mesela Y.N. Öztürk ve Zekkeriya Beyaz efendilerin cok hatasi bulunmakta. Medyaya cikip milletin kafasini karistiran sadece bu ikisidi.

Ben sana sünneti kabul edeceksin demiyorum. Sahih hadislerin Kurana ne zarari var onu anlatmaya calisiyorum. Bunuda dayatma olarak görüyorsan yani bana haksizlik yapmis olursun. Dinin merkezini tartismak istemiyorum tartisilmaz zaten. Kurani kerimdir. Ama sahih hadissiz cözülmeyen cok noktalar var. Görüyorsun Elazizi Namaz 2 rekattir diyor günde. Böyle meseleri nasil hadissiz cözülecek onu anlat bana. Namaz sadece bir misal dir. Cok var öyle meseler.

-------Alinti eniskaya ---------
Dinin merkezi olan Kurani tartisalim, gerisi Allah emri degilki, baskasina kulluk edeyim.
--------------------------------

yani sendemi bana simdi Peygamber efenimiz (sav.) me kulluk ettigmimi idia ediyorsun ? Hasaa !! ben Allahtan baska kanun koyucu tanimam.

Selamlar
Alt 03.06.2004, 23:27
eniskaya

Standard hepimiz insaniz

hatalarimiz olur, Hocalarinda.
Yasar Hocaninda bir sürü hatalari var, ama en azindan hatalarini kabul ediyor, öyle olmasida lagzim.

Elazizspor Uslüp olarak tam bir felaket, lafta dinlemiyor. Yani efendilikte müsriklik tam kendisine yakisiyor/uyuyor, bunu söyliyelim.
Ben kimsenin savunucusu degilim.

Gelelim Hadis konusuna.
Sen bir hadisin sahih oldugunu nereden cikariyorsun??? sorun burada basliyor.

Cünkü Kuran söyle diyor
----------------------------------------
Yusuf Suresi 111. Ayet

Yemin olsun ki, resullerin hikâyelerinde, aklını ve gönlünü çalıştıranlar için bir ibret vardır. Bu Kur"an, uydurulacak bir hadis/bir söz değildir; aksine o, önündekini tasdikleyici, her şeyi ayrıntılı kılıcıdır. İnanan bir topluluk için de bir kılavuz ve bir rahmettir.

Tur Suresi 33,34. Ayet LÜTFEN BU SURENIN TÜMÜNÜ OKU

Yoksa, "Onu uydurdu" mu diyorlar! Hayır, iman etmiyorlar.
Eğer doğru sözlü iseler, onun benzeri bir hadis/söz getirsinler.

Nisa Suresi 87. Ayet

Allah"tır O, ilah yoktur O"ndan başka. Hakkında hiçbir kuşku bulunmayan kıyamet gününde, hepinizi muhakkak bir araya toplayacaktır. hadis/söz bakımından, Allah"tan daha sadık kim olabilir?

LUKMAN SURESİ 31/6

"İnsanlardan öylesi vardır ki, Allah yolundan bilgisizce saptırmak için hadis/laf eğlencesi satın alır ve onu alay konusu edinir. İşte böylelerine rezil edici bir azap vardır."

---------------------------------------------

Dikkat edersen Kuran resmen uyariyor, ben bunlari asla inkar edemem, ve Kuranin zararli baktigi bir seye sahih demem mümkün degildir....

Bunu tabi benim görüsüm olarakta sayabilirsin, ama bunlari ben söylemiyorum.

DIN SIYASET ATATÜRK ORTAKLIGI - eniskaya (03/06/2004 - 19:35) yazimda bütün bu konulara hangi cerceveden baktigimi aciklamaya calistim

Selamlar
Enis

Rica ederim beni yanlis falan anlama, seninle efendice sohbet ediyoruz.... dinin geregide budur... görüsmek üzere... ENIS
Alt 03.06.2004, 23:31
eniskaya

Standard devami

alinti
------------------------------
yani sendemi bana simdi Peygamber efenimiz (sav.) me kulluk ettigmimi idia ediyorsun ? Hasaa !! ben Allahtan baska kanun koyucu tanimam.
-----------------------------

Bak arkadasim sende ne güzel bir sekilde acikladin "ben Allahtan baska kanun koyucu tanimam."

Ama hadisleri kanun olarak kim koydu???
Allah veya Peygamber koymadiki, ben onu kanun olarak kabul kilayim.....

Allahin kanunu acik ve net = Kuran

Isler göründügü kadar karisik zor degil, Kuran herseyi acikliyor...

Selamlar
Enis
Antwort