| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Arkadas burasi Religion odasi burada baska bir sey hakinda görüsülmasi dogru olmaz. Hersey yerinde yapilmasi gerek. Gelelim Reformlarina sen galiba Hiristiyanlar gibi Kuranin yeni bir versionunu istiyorsun. Kendi nefsine uygun bir *testament* istiyorsun. Bu asla olmayacaktir bunu bil. Zaten Kurani kerimi degistirmek istenler düpe düz KAFIRdir. Degistirme isteklisi olduguna göre senin inancindan süphe duyuyorum. Evrimci Arkadasim benim. Maymunlara benzemeyi isteyen isanlardan ne beklenir zaten.
Selamlar Not. Hikayeleri Evrimciler anlatiyor. |
|
||||
|
||||
![]() Nefsine dokunanlarin haline bak. Allahim sen bizi nefsinin kölesi olmaktan koru ...
|
|
||||
|
||||
![]() Ne var burada. Arada sirada kopiesiz olmuyor.
|
|
||||
|
||||
![]() Önce sen benim sorularima cevap ver ! Isine gelenlere cevap veriyorsun dimi ! Allaha inanlara müsrik deme. Sende Allaha inaniyorum diyorsun bize göre yanlislarin varsa bile biz sana müsrik demiyoruz. Seviyeleri konus. Kurandaki Ahlak hakkindaki Ayetleri oku. Sen onlari tatbik etmedigin müttetce mümin olamazsin. Hakaretlerle dolu yazilarina bak neyi yanlis yapiyorum diye sor kendine. Bunlar niye bana kiziyor neyime kiziyor diye sor bakalim. Allaha inanma ve Kurani Kerimde inanmana bir sey diyen yok zaten burada bizde Allaha ve Kurana iman ediyoruz.
----Fetih Suresinden 9-10 ayetler---- Ki Allah"a ve Resulüne inanasınız O"nun dinini destekleyesiniz. O"na saygı gösteresiniz ve sabah akşam O"nu tesbih edip şanını yüceltesiniz. Sana biat edenler, Allah"a biat etmektedirler. Allah"ın eli, onların ellerinin üzerindedir. Kim ahdini bozarsa, kendi aleyhine bozmuş olur. Ve kim Allah"a verdiği sözü tutarsa Allah ona büyük bir mükafat verecektir. ------------------------------- Peygamberimize saygi gösterin diyor Allah. Sen ise ona saygi ve sevgi ile yaklasanlari Muhammedperestlikle sucluyorsun. Ona o da bir inandi öldü gitti diyipte onu asaliyorsun. Bu yaptigin Müslüman ahlakina nasil uyuyor ? -----Alinti Ahzab suresi 56-57 ayetler ----- "Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamberi överler Ey inananlar! siz de O"nu övün, O"na salat ve selam getirin." `Allah"ı ve Peygamberini inciltenlere, Allah, dünyada da ahirette de lanet eder; onlar için alçaltıcı bir azab hazırlamıştır." -------------------------------------------- Bu Ayetlerede karsi geliyorsun sen. Muhammed(as.) yazilarinda hic salat ve selam getirdigini görmedim. Övdügünüde görmedim. Peygamberlere karsi saygisizlik yapiyorsun usbubunla. Selamlar Not. Sen kendini düzelt ilk önce ondan sonra Hadislerle ugrasmaya basla Muhammedi saymayan zaten onun sözlerini saymaz. |
|
|||
|
|||
![]() Mezhepler hususunda haklisin.
Eger insan daha iyi bilmiyorsa, bilerin daha iyi bilmesi mümkün degil, bir Mezhepe mesup olmasinda yarar var. Ama su anki dünya konstallationunda buna gerak yok. Nedenmi söyleyim tabi... Bizler yani Üniversite arastirmacilari, daha genis imkanlara sahipler, Mezhep imamlarinda bu imkan yoktu, onlar kalkip birbirlerinin cagina gidemiyorlardi, o anki imkanlarla yetinmek zorundaydilar. Ama simdi bizler, bütün Mezhep imamlarinin aciklamalarini ve her seyden evvel Kuranin orijinalini arastirma imkanina sahibiz, o yüzden Mezhep falana ihtiyac yok, cünkü bu zamana cevap vermiyor. Ise bir de söyle bakalim. Kuran hayatta ve ahirette mutluluga ermemiz icin evrensel degerler veriyor. Bizler bu degerlerin cercevesini bozmadan, zamana uygulamamiz/yorumlamamiz olmali. Ben ise cok genis ve üzünden bakmaya calisiyorum, baska türlü bakamiyorum, cünkü tatmin etmiyor.... Bespiel olarakta sunu verebilirim. Namazin saatlere baglanmasi olayi, bu iste Kuranin cizdigi namaz zamanlarini zamana göre yorumlamaktir..... Hadislere gelince: Hadisleride bu isikta görmek lagzim, Hadis hikayeleri, Peygamberin Kurani kendi zamanina uygulamasidir. Kuranin cercevesine sigmayan hikaye hadis (Peygamber uygulamsi) niteligini kazanamaz. Bu Peygambere acikca iftiradir..... Ben bütün din hususunu bu cercevede görüyorum.... umarim bu sefer görüslerimi daha iyi dile getirebildim... Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() iste.
Aciklaman cok güzel ve net. Hadis Peygamberin Kurani, yasadigi ortama aciklamasidir, arkadaslarina dostlarina anlatmasidir. Hadis Peygamberin Kuran ayetlerini, kendi yasadigi zamana göre Pratik uygulamasidir. Veya yoldaslarina aciklik getirmesidir. Bu hususta mutabikiz, ama ben yinede onlara cok önem kilmiyorum, nedenide su, eger ben bu pratik uygulamalari bu zamanda uygulamaya kalksam mümkün olmayacak ve Kuranin asil amacinida sasirmis olacagim. Bu yüzden Kuran zaman üstü bir Kitaptir, Kuran yerinde sayan insanlari sevmez. Ilerleyip Kuranin isik tutugu cerceveden beslenip cagi yakalamamiz gerek. Hocalarada bu yüzden kiziyorum, akila, bilime, nefisle Cihad, arastirmaya, salih amele bu kadar önem veren bir Kitabi, kendi kapasite kaliplarina kistirdiklari icin, elimde degil af edemiyorum onlar. Hayatimin en az 13 yili onlarin yanlislari yüzünden ziyan oldu. Hoca dediysem , klasik Haci ve köy Hocalari. Ilahiyatcilara elbette sözümüz yok. Zaten bir Hoca en azindan 20-40 yil din arastirmasindan sonra yetisir... Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() Kaynaklari kopyalamadan olmur ama, baska türlü nasil yapalimki.
Bir sey yazdinmi kaynaginida ya bir Link ile. yada buraya kopyalamala olur. Kaynaksiz tatismamiza zaten gerek yok, öyle müzakerede olmaz. Ortak amcaimiz, felsefe yapip birilerine dayatip tartismak degil. Mevcüt olan bir kaynak (yani Kuran) üzerine görüs alis verisinde bulunmak. Selmalar ENis |
|
|||
|
|||
![]() Eger bu Hadis veya Hadisler dogruysa Kurani inkar etmemiz gerekiyor........ cünkü Kuranda böyle 73, 71, 72 fikraya ayrilacak falan filan yok... yanlisda olabilirim kabul ediyorum.
Ama Kurana dayanmayan bir Hadis asla Peygamberde olmamaz, kimbilir hangi adamin biri yazmis.... Aciklamani mutlaka bekliyorum... Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() Dinde reform degilde "Rekonstruktion" calismasi kacinilmaz. Rekonstruktionun ne oldugunu herkes cok iyi bilir.
Bir eskimis veya bozulmus kirilmis yikilmis bir seyi, eski haline döndürmektir. Islam dini su anki haliyle, Kuranin asil cercevesinde ciktigi icin, Rekonstruktion gerekli. Eger Kurana geri dönüm olursa ancak ve ancak o zaman, Islam dünyasinda akla hayale sigmayan bir RÖNESANS devri baslar. Eger bu Rekonstruktion veya restore calismasi yapilmasin, asla ve asla Islam dünyasi ayaga kalkamiyacaktir, cünkü su anki haliyle Kuranda cok am cok cok uzaklar.... Selamlar Enis PS: Evet dedigin gibi, reformcularla muhafazakarlarin tartismasi gibi gözüküyor, öyle olmasada. Amacimiz her seyden evvel sohbet etmek ve simdiyed kadar ben cok memnunum bu Forumdan. |
|
|||
|
|||
![]() neyi nalmadin ..rekat sayisi tartisilir evet..neye göremi kurana göre ayetleride yazdim...önce kurani assagiliyorsun yok efendim kurana gööre nasil namaz kilinir diye ..simdi toktat gibi kuranin cevabini alinca götün zort zort ediyor simdide rekatlara taktin..
en az iki rekat kilmak sartiyla istedigin kadar kilabilirsin.. ama senin kildigin namaz zaten müsrik namazidir ..sirke girdigin icin pek gecerli olmuyor..bunu bilesin.. |