Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 27.10.2007, 13:12
Benutzerbild von 1insanol
1insanol 1insanol ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard o.T.

FAİZ TÜKETMİŞTİ Yusuf İslam (Cat Stevens) : İslamiyet"ten sonra alıştığım şeyleri bırakmam zor olmadı. Çünkü içki, sigara ve faiz gibi aslında beni tüketmekte olan kötülükleri bırakmam gerektiğine içten inanıyordum. İngiliz Margaret (Yahudi babanın kızı): Annem çok kızdı ve 2 yıl benimle konuşmadı. Kayınvalidem durumu kabullendi, ancak bu konuda kimseyle konuşmamamı istedi. Oxford"da İslam"a göre giyinmiş şekilde alışveriş yapıyordum. Orada biri bana "yürüyen perde" diye ithamda bulundu.

MESAJ FİLMİ ETKİLEDİ Hamza (İngiliz): Mesaj filmini izledim. İçimden, bu dinin doğru olduğuna karar vermiştim. Fatma (Hıristiyanlıktan geçti): Cemal adında biriyle tanıştım. Bana İslam"ı anlattı. İçime Müslüman olma duygusu uyandı. Leyla (Amerikalı Protestan): Yüce Yaratıcı"ya boyun eğmek hoşuma gidiyor. Kendimi huzurlu ve mutlu hissediyorum.

BURASI KULÜP DEĞİL John (Arizonalı Katolik): Camiye gidip Kelime-i Şahadet getirmeye karar verdim. Hakim isminde bir zenci yanıma yaklaştı ve yardım isteyip istemediğimi sordu. Müslüman olmaktan korkuyordum. Hakim"e, mescide kayıt formu doldurmak istediğimi söyledim. Cevabını asla unutamam: Bayım burası kulüp değil! Ukraynalı Arina (Babası dinsiz, annesi Ortodoks): Yıllarca kavrulan yüreğime Müslüman olduktan sonra serin meltemlerin akışını hissettim. En büyük hayalim ise bütün ailemle birlikte aynı anda secdeye varmak. Miss Lara (İskandinav): Tesettürle dolaşmaya başladığımdan kısa bir süre sonra, erkeklerin rahatsız edici bakışlarının hedefi olmadığımın farkına vardım.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.forumex.net/islam-ve-insan" target="_blank">http://www.forumex.net/islam-ve-insan</a>
Alt 27.10.2007, 13:18
Erfahrener Benutzer

Standard YABACILARIN MÜSLÜMAN OLMALARINA SEBEPLER

YABACILARIN MÜSLÜMAN OLMALARINA SEBEPLER

Bir çok diplomat, devlet, ilim ve fen, hatta din adamlarının müslüman oluşları, İslâmiyetin büyüklüğüne hayran kaldıklarındandır. Misyonerler, milyarlar harcayarak Hıristiyanlık propagandası yapıyorlar. Hâlbuki propagandasız birçok yabancı, İslâmı seçmiştir. Bu sebeplerin birkaçı şöyle:

1- İslâmda tek ilah vardır. Hıristiyanlıktaki üç tanrı inancı, ilim sahiplerince saçma görülmüştür.

2- İslâm, sadece ahiret saadetini değil, dünyada da mutlu yaşamanın yollarını bildirmiştir.

3- İslâmda, her çocuk günahsız doğar. Hıristiyanlıkta ise, günahkâr doğar. Bu da, akla, ilme, aykırıdır.

4- İslâmda, ibâdetlerin mabette yapılma şartı yoktur. Her yerde ibâdet edilebilir. Hıristiyanlar, kilisede putu, papazı aracı yaparak ibâdet eder.

5- İslâmda günahları yalnız Allah affeder. Hıristiyanlıkta, güya papazın, günahları affetme ve dinden çıkarma yani aforoz etme gibi yetkisi vardır.

6- Yahudi kendini asil bilir. Hıristiyan, zenciyi aşağı görür. İslâmda ise ırk, renk ve dil ayrımı yoktur.

7- İslâmda bütün peygamberler beşer, yani insandır. Ancak seçilmiş, günahsız insandır. Hiç kimse, diğerlerinin günahını çekmez. Hıristiyanlıkta, Hz. İsa Oğul tanrıdır, günahkârların affolması için çarmıhta ölmüştür. Bu da akla ve ilme aykırıdır.

8- İslâmda hurafe yoktur. Diğer dinlerde ateşe, güneşe, taşa, heykele tapılır.

9- İslâmda, "Dinde zorlama yoktur" düsturu vardır. Hiç kimse dine girmeye zorlanmaz. Hıristiyanların dine sokmak için yaptıkları işkenceler ve mezheb kavgaları meşhurdur.

10- İslâm, iç temizliği yanında, dış temizliğe de çok önem verir. Meşhur Versay Sarayında yıllarca bir hela yoktu. Bu, Hıristiyanların ne kadar pis olduğunu göstermeye kâfidir.

11- İslâm, sömürüyü reddeder. Bunun için kapitalizmi, komünizmi kabul etmez. İslâm hariç, hiç bir dinin ekonomi sistemi yoktur. Bugün Hıristiyan ülkelerde kapitalizm hakimdir.

12- Müslümanların geri kalışları sebebi, dinlerinin icablarına uymamalarındandır. Hıristiyanların maddi refaha kavuşmaları ise, dinlerinden uzak kalmalarındandır. Müslümanlıkta cahil olan dinden çıkar, Hıristiyanlıkta ise, âlim olan Hıristiyanlığı bırakır.

13- İslâmda, alkol, uyuşturucu ve kumar haramdır. Zinanın cezası ise, ağır olduğu için, fuhuş yaygınlaşamaz. Hıristiyan Batı, fuhuş bataklığı içindedir.

14-İslâm, en yeni ve en son dindir. Kur"an-ı kerim, günümüze kadar hiç bozulmadan, bir kelimesi bile değişmeden gelmiştir. Hâlbuki İncillerin birbirini tutmadığını herkes bilir.

15-İslâm, kadınlara çok kıymet vermiş, onlara en büyük hakları tanımış, (Cennet anaların ayağı altındadır) buyurmuştur. Hiçbir din kadına bu değeri vermemiştir.

16-İslâm dini bir milletin değil, bütün insanlığındır. Allahü teâlâ, (Rabbülâlemin)dir, yani bütün âlemlerin Rabbidir.

<a href="redirect.jsp?url=http://forum.islamiyet.gen.tr" target="_blank">http://forum.islamiyet.gen.tr</a>
Alt 27.10.2007, 13:23
Erfahrener Benutzer

Standard o.T.

Müslüman aleyhtarı, bağnaz Hıristiyan bir vaiz iken, daha sonra Müslüman olan ve İslâma hizmet için koşturan Yusuf Estes"in ibretli hidayet hikâyesinin 2.bölümünü yayınlıyoruz.

<a href="redirect.jsp?url=http://delikanforum.net/archive/index.php/t-39349.html" target="_blank">http://delikanforum.net/archive/index.php/t-39349.html</a>
Alt 27.10.2007, 13:31
Erfahrener Benutzer

Standard o.T.

$eytan ücgeni

Fravunun zulmü sona erince
Museviyiz diyenler Musa`ya sövdü
Dün buzagiya ilah diyenler
Bugün ilah yerine siyonu koydu

Isa`yi göklere kaldirdi Rabbi
Taguta tapanlar duydular kaygi
Hür olurmu insan böyle Dünyada
Kos koca Peygamber carmiha bagli(!)

Dogunca dogudan ahir zaman günesi
dikilmis putlarin söndü atesi
Allah`in sistemi devlet olunca
Sersemlesen tagut ataga kalkti.

Tagut olusturdu $eytan ücgeni
Diyalogun basi siyonist eli
Fravun, nemrut, ebu cehiller
Ilah olup kurdular, yeni Dünya düzeni
1-i
Alt 27.10.2007, 22:43
unknown

Standard o.T.

peki ayni derecede bilgin, arastirmaci ve entelektüel olan bir müslümanin islam"a sirtini dönüpte baska bir dini kabul etmesi neyin göstergesi oluyor? sizin mantiginizla o dinlerin ilahi din olmasi gerekiyor.
bilimsel bakarsak öne sürdügünüz tezin kaniti biraz zayif kaldi degil mi?
Alt 27.10.2007, 23:53
Erfahrener Benutzer

Standard Buyrun bilimsel delillerinizi aktarin!

Islam`a mensup olupda Islam-da bulamadigi güzel meziyetleri baska dinlerde buldugundan dolayi, din degistiren entelektüel, veya taninmis bir islam bilginin gerekcelerini aktarabilirsaniz hakli olabilirsiniz...
ben bugüne kadar böyle bir bilgine rastlamadim..
sadece birkac cahil, veya bircok vaadlerle kandirilmis sadece kimliginde müslüman yazanlardan bahs ediyorsaniz,onlarin zaten dinle pek bir bagi olmadigi bilinmektedir...sokak serserisi kapkacci veya ateist olacaklarina bir dine mensup olmalari belkim onlar icin daha evladir...

Halbuki Biz Yüzlerce bilgin, ve onlarin Din degistirmedeki gecerli sebeplerinden bahs ediyoruz.
Alt 28.10.2007, 23:27
Benutzerbild von tweet25
tweet25 tweet25 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Islam nedir? Ne Degildir?

Birde su asagidaki alintinin icinde yaptigin iddianin kaynagini rica ediyorum:
"birileri cikip gecmis semavi dinlere mesrutiyet kazandirmak icin diyalog cagrilari yapsada, bu girisimlerin Allah indince hic bir kiymedi harbiyesi yoktur. "
Alt 29.10.2007, 08:10
Erfahrener Benutzer

Standard Kaynagimiz:

"Kim İslamdan Başka Bir Din Ararsa Asla Ondan Kabul Edilmez" (Ali-İmran Suresi 85 )

Daha baska kaynaklarimizda olmakla birlikte bu ayeti celile yeter saniyorum

Saygilar
Alt 29.10.2007, 08:40
Benutzerbild von tweet25
tweet25 tweet25 ist offline
Neuer Benutzer

Standard o ayeti bende biliyorum

kendisinden baskasi kabul edilmeyen Islam´in ne olup olmadigini, ve senin makalenden aldigim özetin cevabini istemisim.
Alt 29.10.2007, 08:42
Erfahrener Benutzer

Standard "Islam nedir ,ne degildir"

Islam din olduguna göre dinin ne olup olmadigini ele almak lazim...

Din nedir?

Din ilk Insan ve ilk Peygamber`le baslatilmis, son peygamber`le kemale ermis ilahi kanunlardir.. .Gönül rizasiyla bu kanunlari kabul edenlere Müslüman, yasayanlarada Mümin denir…

Islam :
Allah kanunundan ibaret olan, ve bütün peygamberler tarafindan anlatilan bu dinin ismi ve ünvani ,,Islam`dir ;..Bütün peygamberler ve onlara gercekten inanmis olanlarda müslümandir ; Hz Adem müslümandir,Hz Muhammede varana kadar gelen bütün peygamberler ve ümmetleride müslümandir..
Her nekadar sonradan bazi ünvan ve isimler kullanilmissada, bu gercegi degistirmez..Böyle olmasi Rabbimizin yarattiklari arasinda ayirim yapmadiginin bir delilidir….
Demek oluyorki; tarih boyunca uydurulmus veya saptirilmis dinlerin, söylemleri lakab olarak kullandiklarina degil, yaratanin buyruklarina tipa tip uyan gercekleri kabul etmeliyiz..
Din insan oglunun ebedi refahini ilke edindigi icin, gercek din mensuplari yanlis din ve yoldan sapmislari rafaha davet etmelidirler…Hic bir art niyet, hic bir dünyevi menfaat gütmeden, sadece ve sadece tüm kainatin yaraticisinin isikli yoluna cagirmak gerekir…Hakikatleri saptiran gecmis ümmetler ve günümüz insanlari hakkinda Kur`an $öyle der :.

,,Allah`In indinde makbul ve muteber olan din, Isalm`dir..Bunda $üphe yoktur.Ancak kendilerine kitap verilenler,kendilerine ilim geldikten sonra, aralarindaki ihtiras ve cekememezlik yüzünden ayriliga düstüler.Allah`in ayetlerini kim inkar ederse, $üphesiz ki, Allah, hesabi cok cabuk görendir « (K.K. Ali imran 19)

Bu ilahi buyruklar Peygamber gönderilmis bütün ümmetleri kast etmektedir..

Bundan dolayi insanimiz bir gercegi cok iyi bilmeli ve kavramalidirki ;

Yegane ilim sahibi, Allah`imizin kanunlari olan Din; insan oglunun maddi manevi dünyevi uhrevi, ferdi-ictimai bütün ihtiyaclarina cevap vermis, bütün problemlerine cözüm careleri göstermistir…Insanoglunun yaratilisina , hayatina , mantigina, hedef ve gayesine tipa tip uygundur ; akilla ve ilimle catisan tek tarafi gösterilemez, gösterilmesi mümkün degildir..

Sayet yukarda siraladigim degerlere uymayan bir tabloyla karsilasiyorsak, anlamaliyizki ,sadri Dinden sapilmistir,

ALLAH`BIRDIR..O INSANLAR ARASINA AYIRIM YAPMIYACAGI ICINDE, ONUN DINI BIRTANEDIR..BIRDEN COK DININ OLMASI,AKLE MANTIGE HAKKA HUKUKA YARATILIS GAYESINLE ASLA BAGDASMAZ!BIZ INSANLARA DÜSEN; AKLIMIZI KULLANARAK COK TANRILAR; COK DINLER ICINDEN, GERCEK ILAHI, GERCEK DINI BULMAKTIR!
Antwort