| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() Tesekkür ederim dostum
elbet cagdas ve demokratik sohbetler hepimizin amaci, en azindan benim... Evet Forum son derece karisik ve ayni zamanda denetliyende yok, Politikacisindan Laga Lugacisindan olmayan yok, lakin benim basit soruma cevap vermekten cok ustaca kacindin.. ![]() Kuranin sonradan yazildigi cok dogru HZ Osman yazisi ve gercek Kuranin kayip olmus olma ihtimalininde var olduguna tüm bu konularda seninle mutakibim, ayni paralellikte düsünüyoruz. Ama sana Matthäus, Markus, Lukas ve Johannesin Incillerinin farkini sordugumda bir cevap yerine Foruma bu yaziyi yazdin. Onlarda kafalarina göre Inciller yazdilar, icerigi biribirinden farkli.... Demek istedigim safsata sadece Islamda degil, Hiristiyanlikta Yahudulikte, kisacasi tüm Dinlerde var. Bu benim görüsüm. Senin düsüncen bu hususta nelerdir, istersen düsüncelerini yaz. Selam, Sevgiler Enis Sevgili Enis merhaba. Sevgili dost ne geregi var ki bu tür bir yaziyi sıkıntı duymana rağmen ekledin. Beni bilirsin ben hiç bir konuda yazışmaktan çekinmem, yeter ki konu diyaloğu insani temellerde ve insani dialogda oluşsun. Ters rüzgara karşı mücadele edenlerdenim ben. Zordur ters rüzgara karşı uzun bir dönem ayakta kalabilmek. Bu sayfalarda çok az kaliteli insan tanıdım. Kalite, kişilik, niwo ölçülerinin içinde bulunabilen insan çok az oldu bu sayfalarda, o çaptakilerde burayı görünce uzaklaştılar. Ben uzun bir süre kaldım doğrumu yaptım? Emin ol bu konuda söyleyebileceğim bir tek şey belkidir.!!! Belkide çok daha önceleri ayrılmalıydım Işının gayri ihtiyari düşüncesi gibi. Belki de haklıdır Işın bu konuda. Her neyse yukarıda senden aktardığım yazıyı tekrar okuyunca ve sende bıraktığı şahmeranam gurur ile yazdığın yazı sana tekrar merhaba demeyi bir büyüüüüüüüüüüük görev gibi yaratıverdi bende. Sevgili Enis Kaya dostum, dinlerin tümü dindir ve tüm dinler birbirleri ile ilişkilidir. Kuranın tüm yasakçı, hukukçu, sosyalci değerlerinin hepsi TEVRATTAN derlemedir. Çük kesimine kadar.... Ve Tevrat 5700 yılına kadar bir geçmişe sahiptir, İncil 2007 yılına kadar bir geçmişe, Kuran senin bildiğin yıla kadar daha doğrusu çok cüzü bir senesel sayıya kadar. Senin bana sorduğun soruyu biz senin ile çok önceleride tartıştık. Sen daha bu seviyeye gelemeden önce. A. Hulusiler, S, Ateşler ve onlara benziyen bir yığın insanlardan cevaplar aradığın dönemler zamanında vs. Ve sen o dönemler katı ve ılımlı bir İslamcıydın. Ben hepsini ve tüm dinleri red eden bir kişiydim halende öyleyim. |
|
||||
![]() Beni İslamın dışında var olan dinleri araştırmayı iten Tuhaf ve radikal İslamcılar oldu bu sayfalarda. Ben din sayfasına bile bakan bir kişi değilimdim burada genellikle politika sayfasının bir müdavimiydim. Bu sayfalara katılanları hiç bir konuda ciddiye bile almazdım. Çünkü kayıp bir zamandı benim için.
Lakin okuduklarım bu sayfalardaki tüm yazılar bir insanın insan olabilmesinin tüm özgür yollarını hem yasaklıyor, hemde buna izin vermediği gibi birde alabildiğince hem görünen hem de görünmeyen yazı dili ile hakaretler, aşağılamalar içermekteydi. Oturdum bir ksç yıl Kuran nedir, İslam nedir, Müslümanlık nedir, bu çevre ve zümre bu kendilerinin dışında olan çevreye neden bu kadar büyük kin beslemekte ve düşman olmamaktadır diye araştırma yaptım. Çünkü bu sorun bir sosyal sorun hem kendisini yok eden, hem karşı tarafı (eğer varsa bir karşı taraf.) yok etmeye, sindirmeye çalışan radikal bir kesim neden bu tür bir öfke ile vardır ve varlar sosyal sorunu irdeledim. Sonuçta Tevratın 5700 yıl önce Musevi kavimi için düzenlenmiş yasalarını Kuranın içinde neredeyse birebir alınmış halini buldum. Bir başka şeyi daha buldum İslami arabi kesim bunun fark edilmemesi içim büt n gücü ile Musevi düşmanlığını oluşturduğunu ve Arabi şovanizmi yaratarak anti Musevi dinsel ırkçılığını yarattığını buldum. |
|
||||
![]() yaratmakta kurbandan, yenilecek yiyecek ve canlılardan, aile hukukundan, zekat vermeden ve asayiş yasalarından her biri Tevrattan çalıntı ta ki sünnetli olmaya kadar ve Kuran dilinin büyük bir kısmıda İbranice.
Buraya kadar tek bir alıntı Meryem oğlu İsadan hiç bir şey yok. Ve Meryem oğlu tek bir kitap, tek bir yazılı hiç bir şey İnsanlığa bırakmamış.!!! Toplam bulunduğu mücadele yaşamında üç yıl. O dönemim teffaralu bilgilerine göre okur yazar da değil İsa. Bir marangozun vasayeten oğlu Tanrı Tarafından ve Meryem baba Tanrıdan hamile. Ve günümüzde bile en çok satan kitabın ana te msilcisi İncil ondan daha fazla satan yani bu çapta bir başka bestselller kitap yerüzünde yok ve her cümle , her kelime evrensel.!!! Ve bütün uğraşısı ve bütün mücadelesi barış ve sevgi. Petrusun en büyük cümlesi umut, inanç en önemli değerdir ama onlardan daha değerei olanında sevgidir der, İsanın Müriti ve peygamberi Antaktyalı Petrus. İncillerin ortaya çıkışı İsanın ölümünden yada bu dünyadan mecazi anlamda uzaklaşmasından sonra ortaya çıkar bir yüz yıllık dönem içereisinde hepside farklı yönlerini ele alırlar İsanın sosyalijik olarak. Bu konuda bir sürü belgeseler bulunmakta bunları buraya aktarmayı gereksiz bulmaktayım istersen aktarabilirimde mesele o ince farkı yakalayabilmektedir o da bir bilgi birikimi ile hissedebilinir. Bu yazyı özel olarak senin için yazdım eğerki bu konuda yazışmak ve tartışmak istersen seninde yazdığın gibi çağdaş ölçülerde bu yur tartışalım. Araya girenler olunca yanı Tevratın radikal tutumlu İslamcı cahilleri olunca yazışmanın bir anlamı kalmaz selamlar ve sevgiler.. |
|
||||
![]() Islam HZ.Ademle Baslamis HZ Muhammed`le Kemale erdirilmis "Allah indince Tek gecerli Dindir.
Bundan dolayidir ki,adi unvani sekli semali ne olursa olsun gayri Islam`i hicbir Dinin gecerliligi yoktur. birileri cikip gecmis semavi dinlere mesrutiyet kazandirmak icin diyalog cagrilari yapsada, bu girisimlerin Allah indince hic bir kiymedi harbiyesi yoktur. Yeni bir kanun yürürlüge girdimi, gecmis kanunlarin gecerliligi kaldirildigi gibi, gecmis semavi dinlerin gecerliligi kaldirilmistir. Islam Tüm insanligin yegane hayat nizami ve dinidir. Bu Gercegi Tüm insanliga anlatmak öncelikle Bilginlerin, entelektüellerin, insanlik namina ugras vermek sevdasinda olanlarin öncelikli vazifesidir. birnebze rasyonal olanlar ile u gercegi cözebilirler. Acan ki; Allah`imiz Birdir Acanki Dünyamiz birdir Acanki müsterek ihtyaclarimiz birdir O halde Dinimizde bir olmalidir! yer yüzündeki kargasalarin asgariye indirilmesi, kardeslik dugularinin adaletin tecellisi icin, neticede Rabbimizin rizasini kazanip ebedi yasmimizi mamur etmemiz icin istenilen BIRDE bulusmaliyiz. Islam bu gercegi ifade etmek icin "KIM ISLAMDAN BASKA DIN ARARSA O KENDISINDEN KABUL EDILMEZ" fermanini ilan etmistir. |
|
||||
![]() Cogunlugunun Arastirmaci, Bilgin entelektüel Kesimden olusmasi, Islam`in Akle Mantiga,ilimle Adalet ve Evrensel ahlakla örtüstügünün, ve insan eli deymemis ilahi Din oldugununda bir göstergesidir.
ALLAH`I HAKKIYLE ANCAKA ÖNYERGISIZ ADALETLI ALIMLER/INSANLAR TANIYABILIRLER. Bu Giristen sonra bazi Insanlarin Islam`a gecis sebeplerini kendi sözlerinden dinleyelim. ------------------------------- Kur"ân, Allahın adı ile başlıyor, Allahın birliğini bildiriyordu. Anarşinin İslâm ahlâkına sahip olmakla önleneceğine inandım. İçkiyi bıraktım, tesettüre girip namaza başladım. Tına Gfanzıl - Alman İslâm, çağları ardında sürükleyen dindir. Müslüman olmakla, çağlar üstü dini seçmiş oldum. Roger Garaudy-Fransız İslâmda ırk, renk ve dil farkı gözetilmediğini, herkesin eşit olduğunu, namaz kılarken de rütbe ayrımı yapılmadığını gördüm. Müslüman oldum. Thomas Clayton - Amerikalı İslâm, en iyi şeyleri ihtivâ eder. Hiçbir dinde kardeşlik, İslâmdaki gibi değildir. Dr. Rolf Freiherr - Avusturyalı Sevgi, doğruluk, temizlik ve güzel ahlâkı emrettiği için Müslüman oldum. A. Uemura - Japon İslâmı akla da uygun bulup Müslüman oldum. Cecilla Cannolly - Avusturyalı "İlim Çin"de de olsa alın!" hadisini okudum. İslâm"ın ilme verdiği önemi görüp Müslüman oldum. Mr. Board - Amerikalı İslâm, israf ve cimriliği yasaklayan, maddî ve mânevî her hususta en güzel kâideleri olan bir dindir. Albay Ronald Rockwell - Amerikalı.. <a href="redirect.jsp?url=http://www.selam.org/Makaleler/Neden.htm" target="_blank">http://www.selam.org/Makaleler/Neden.htm</a> |