| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() ich vermute Sie hat ein Problem mit sich selber, das erlaubt dir aber nicht hier sukkurile Formulierungen zu benutzen, yok ormana falan filan....
Kötü laf yada zorbalik zayif insanlarin yaklasimidir.... ich denke das das muss nicht sein.... Bilginle sözlerinle karsilik ver |
|
|||
![]() isteyen istedigine inanir ve söyleyebilir....
Arkadasimiz ister DINSIZ olsun ister süper benzinli Müslüman oolsun yada Atom Hiristiyan olsun, bu kimseyi ilgilendirmez yada baglamaz... ANCAKKKKK.... bir seyler ortaya atilinca, isi temeline kadar bilmek gerek, yasamak demiyorum bilmek... BILGI ister... O yüzden söylenenlerin Ayet ve Tefsir ile isbatini istedim, ama malesef bir capalama yok. DIN degil sakat olan, sakat olan DINI yaklasimlarimiz, Anne Babalarimizin DIN anlayisi ve DINI yaklasimlari.... ISTE TÜM SAKATLIK BURADA YATIYOR... |
|
|||
![]() sadesine neden bakmiyoruz
18 "Kibirlenerek insanlardan yüzünü çevirme, yeryüzünde kasılarak yürüme. Çünkü Allah, kurula kurula kendini övenlerin hiçbirini sevmez." 19 "Yürüyüşünde doğal ol, sesini alçalt. Şu bir gerçek ki, seslerin en çirkini eşeklerin sesidir." 20 Görmediniz mi, Allah, göklerde ve yerde bulunan şeyleri sizin emrinize verdi ve görünür-görünmez nimetlerini üstünüze saçtı. İnsanlardan öylesi var ki, Allah uğrunda ilimsiz, kılavuzsuz ve aydınlatıcı bir kitaba dayanmaksızın mücadele eder. ----------------------------------------------- Kusura bakmada tüm DINLER beni caprsin yada senin ALLAHIN bani carpsinki, normal olan insan bu Ayetlerde FITNE aramaz.... cünkü FITNE yok..... Acik konusalim, amacin nedir, seni DINLERE düsman eden nedir... Kaldiki Kuranin baska yerlerinde o kadar Ayet vardirki, CIMBIZLAYINCA kesinlikle düsman kitabi gibi görünür.... Ama sen kalkmis, tertemiz Ayetlere bir seyler sokmaya caliyiyorsun.... DAS IST ZU AMATÖRHAFT.... Bak DINLERIN YASANIS SEKILLERINI Red eden varsa o benim, benim kadar DINLERI Red eden, yasanis sekilerini red eden insan yeryüzünde bulamazsin..... AMA demek degildirki, TEOLOJI yoktur, Dinlerde güzellik yoktur.... eger sen bulamiyorsan, o halde senin yapinda güzellik yoktur derim.... Cünkü DINSIZLIK bile bir DINDIR |
|
|||
![]() oyasa ben daha cok DEMOKRASI savasi isterim, ama olsun... cünkü bunada sükür, yillar önce bu sekil sohbetler bile dile alinmiyordu, cünkü DINI elinde tutan Haci Hocalar, SUS SESINI CIKARMA KAFIR OLURSUN laflari ile insanlari susturmayi süper benzinli sekilde beceriyorlardi.....
DINE karsi gelen arkadaslar aslinda DINE degil.... DINI YASANTIYA, DINI YORUMLARA KARSIDIRLAR..... ama farkinda degiller.... cünkü esas Kurandaki DINI yada KITAP-EHLIdeki yani INCILDEKI (altes Testament) DINI bilmemekteler.... Sakatlik Anne Babalarimizin DINI anlayisinda, Haci Hocalarimizin DINI anlatislarinda.... Was kann die Bibelk dafür, das Papast Leo für GELD die Sünden freispricht.... oder was kann der Koran dafür das Khomeynie Schlüssel für den Paradies verteilt.... Artik anlamanin zamani geldi ve geciyor.... Sakatlik DINLERDE degil, DINLERIN yorumunu eline gecirmis olan Papazlar, Hoclar veya Rabbilerdirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.... Ne yazikki insanlarin cogu DIN ile uyutulmakta... kisacasi "RELIGION IST OPIUM FÜRS VOLK" Damit kann man die Massen ruhig stellen... Man schürt Ängste um sich daran zu bereichern... Akilli olun, Haci Hoca yada Papazlarin oyuncagi olmayin.... INSAN DININ KÖLESI OLAMAZ..... DIN INSANIN KÖLESI OLABILIR.... Cükü DIN insan beyninden cikmisssa, ben DINI kapasiteme göre yorumlar, BANA GÖRE DIN BU DERIM, ve tüm sorumluluklari üstlenirim.... Yok öyle bedavadan DIN düsmanligi yada bedavadan karaborsadan Haci Hoca KULU olmak.... AKLINIZI KULLANIN, BEYIN YAPINIZI ZORLAYIN.... OBJEKTIF BIR SEKILDE TÜM DINLERIN TEMELINDE YATAN, EVRENSEL TEOLOJIYI KAVRAMAYA CALISIN... Benim söyleyecegim bu kadar.... Fazit olarak sunu söylemek istiyorum, DINSIZ insan yasar, cünkü Allah DINLER üstü tabiattir, ama akilsiz beyin, yada asiri DINSIZ veya asiri DINCI den süper MÜRID olur.... onlari calistir Mürid et ve paralarini yeeeee... cünkü akillari kendi emekleri/paralarini tüketmeye yetmez.... Bu cercevede Kiliseler olsun Diyanet olsun, süper sistem oturtmuslar... Saltanat sürüyorlar.. Es liegt bei euch, ya MÜRID olursunuz, yada azda olsa arastirip, her seyin bir yorum oldugunu kavrayip, kendiniz icin kendi yorumunuzu yapip, SEVGI VE SAYGI ILE HAYATINIZI YASAMAYI DENERSINIZ.... Es liegt an euch..... Und das letztez ist die DEMOKRATIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE |
|
|||
![]() Umarim sen simdi bu yazindan sonra iman sahibi bir müslüman oldugunu aciklamayacaksindir !? :-))
Yani bir müslümanin agzina demokrasi felan fesman hic yakismiyor ! Ayrica bu kurani kerimde emir edilen seriat düzeninede zit bir düzen ! :-)) Müslüman vatandas demeokrasi istiyor ! :-)) Yani seriati emir eden allaha karsi geliyor, kurandaki seriat emrini inkar ediyor ! :-)) Seni gidi moderin müslüman seni ! :-)) Sakin dinkardeslerin duymasin, senide kafir ilan ederler yoksa ! :-)) |
|
|||
![]() Zayif karekterli insanlar, yani looserler, tanrilar olmasa umutlarini kime baglayacaklar !?
Bilmedikleri sorunlarin karsiligini veremeyince, aptal olduklarinin mazeretini bulamazlar. Yani allahin isi deyip gecemezler ! :-)) |
|
|||
![]() inaniyorsun diye burada yapilmayan hakaret kalmadi..inanmiyorsaniz susun..inananlarada karsimayin
|
|
|||
![]() bile yobaz diyen bir sahsiyetsizsin
hem o kadar kuvvetli karakterin varsa..acsana su gb ni adma gibi..yemiyormu |