Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 20.05.2007, 15:55
unknown

Standard tayyipden inciler

tayyip gecmisende söyledikleri icin, ben degistim artik, diyor.
Gecmisde söyledikleriinden birkac örnek:

“İrtica” iddalarını körükleyen faktörler;
Tayyipden inciler;
akepe yandaşı mütareke basınının tozlu sayfalarından;
*Elhamdülillah şeriatçıyız. (21.11.1994 Milliyet)
*Yılbaşına karsıyım. (19.12.1994 Sabah)
*Ben tekkeye değil dergâha gittim. (22.1.1997 Gözcü)
*Ata"ya saygı durusunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok. (12.5.1994Hurriyet)
*10 Kasım’da yaygara kopartıldı. (14.11.1994 Hürriyet)
*İçki yasaklansın. (1.5.1996 Hürriyet)
*İstanbul’u Medine yapacağız. (Akis)
*Bütün okullar İmam Hatip yapılacak. (17.9.1994 Cumhuriyet)
*Ben İstanbul’un imamıyım. (8.1.1995 Hürriyet)
*Mayo reklâmı şehvet somuruşudur. (6.3.1996 Hürriyet)
*Milli Piyango zulümdür. (29.9.1994 Hürriyet)
*Taksim"deki caminin temelini inşallah atacağız. (1.7.1994)
*Cumhurbaşkanı’nın imam hatipli olacağı günler yakindir.
(5.2.1996 Akit)
*Sarık operasyonu çok komik. (15.5.1995 Sabah)
*Yeşil (kaldırım rengi) medeniyettir. (25.6.1994)
*Ben Meclis"in dua ile açılmasından yanayım. ( 8.1.1996 Milliyet)
*İmamlar da nikah kıysın. (9.5.1995 Milliyet)
diyende.. Şeriatçı terörist Hikmetyarın önünde diz çökende başbakandır.

Bizim tayyip simdi basimiza laikligin Cumhuriyetin bekcisi kesildi ! :-))

tayyipi ben kirklanmis fahiselere benzetiyorum ! :-))
Hani fahiselerde kirklandikdan sonra namuslu olduklarini sanirlarya, tipki o fahiseler gibi tayyipde bize degistigini kabul ettirecek ama huylu huyundan vazgecermi !? :-))
Alt 20.05.2007, 19:56
Benutzerbild von benekalice
benekalice benekalice ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard Avrupa Medyasin"da Türkiye su son 3-4

seneye kadar daha hicbirzaman bukadar kötülenip suclanmamisti. Türkiye adeta samar ogluna benzedi bu süre icersinde.

Daha önceki devlet yöneticeleri, Türkiye"ye karsi bukadar laf edilmesine izin vermiyorlardi.

Ama son seneler, TR"ye tokat atmayan kalmadi avrupa ülkelerinden. Benim görüsüm, bu dayaklari akp"ye borcluyuz. TR"nin emperyalist gücleri tarafindan, avrupa masali adina, ezilmesine ve azarlanmasina bu mollalar sayesinde seyirci kaldik.

Gözü olanin, gözünden kacmamistir bu meseleler. Insan haklarindan tut, Ermeni soykirimi iddialari, Kürt devleti kurma konusunda, TR daha akp yönetiminden önce bukadar dayak yememistir. Avrupa"nin TR"yi hem "metres" gibi kullanmasina hemde tekme tokat yemesine, izin veriyorlar.

Atatürk mezarinda rahat yatamiyor olmali, emperyal güclerin ellerinden kurtartigi ve bagimsiz bir Türkiye"nin temelini attigi vataninin ne hale geldigini gördükce.

Ama cogu halk kesimi uyandi artik. Umarim uyanik olduklarini 22 Temmuz"da gösterirler.
Alt 21.05.2007, 20:06
unknown

Standard 22 Temmuz da Göreceksiniz :o)

Avrupa nin Türkiye hakkinda Iyi veya kötü bir sey söylemesi Katiyen kimsecikleri Ilgilendiren bir hadise degil )

4 milyon Türkün yasadigi Bir ülkede basin veya devlet Türkiye yi Kötüleyip Samar atabiliyorsa O ülkede yasayan ve kendisine TÜRK diyebilen koyun sürüsü Utansin.
Baska Ülkelerin Insanlari Kendi ülkeleri Hakkinda ileri geri konusan basbakanin da Basinin da Dillerini Müsait bir yerlerine tikar.Ama nedendir bilinmez Türk Toplumunda bu olmuyor.

4 milyon insan Alman Radyolarinda bir türk Sarkisi caldirmaya bile muktedir degil.

O halde Utanmaliyiz.

22 Temmuz a gelince AKP cok daha güclü olarak Iktidar olacak ve MHP de ikinci parti olacaktir.

Sabalak Solcular ise Kahve falina bakmaya devam edeceklerdir.

Ne de olsa Ütopya sahibi Sabalaklar. )
Alt 21.05.2007, 20:06
unknown

Standard 22 Temmuz da Göreceksiniz :o)

Avrupa nin Türkiye hakkinda Iyi veya kötü bir sey söylemesi Katiyen kimsecikleri Ilgilendiren bir hadise degil )

4 milyon Türkün yasadigi Bir ülkede basin veya devlet Türkiye yi Kötüleyip Samar atabiliyorsa O ülkede yasayan ve kendisine TÜRK diyebilen koyun sürüsü Utansin.
Baska Ülkelerin Insanlari Kendi ülkeleri Hakkinda ileri geri konusan basbakanin da Basinin da Dillerini Müsait bir yerlerine tikar.Ama nedendir bilinmez Türk Toplumunda bu olmuyor.

4 milyon insan Alman Radyolarinda bir türk Sarkisi caldirmaya bile muktedir degil.

O halde Utanmaliyiz.

22 Temmuz a gelince AKP cok daha güclü olarak Iktidar olacak ve MHP de ikinci parti olacaktir.

Sabalak Solcular ise Kahve falina bakmaya devam edeceklerdir.

Ne de olsa Ütopya sahibi Sabalaklar. )
Alt 21.05.2007, 21:19
unknown

Standard Türkiye de Din dersleri yillar önce

secmeliydi..
Yani Alman Demokrasisi yokken Türkiye de Secmeli din dersi vardi )

Bu gün zorunlu olan Din dersi 12 eylül Cuntasinin Eseridir.

Yani sevgili generellerimizin )

Sizin deyiminiz ile laiklik bekcilerinin..

)

Ben su Laiklik Maskesine baska bir isim bulalim diyorum..
ne dersiniz ?..
Alt 21.05.2007, 22:51
unknown

Standard hahahahahahahahahahahaaaaaaa

alpi efendi, 4 milyon felan degil !
Güccük güccük atma cor cocukda yesin ! :-))

Simdi iyi oku !

Ben kendi sahsima konusuyorum,
sadece Türk kimligi tasiyor diye, Almanyada yasayan Türkiye kökenli vatandaslarimi "faiz haram, kar ortakligi veriyoruz" diye kandiran ve dolandiran serefsizleri koruyan serefsizleri ne alkislarim, nede korurum, nede onlarin politikalarini desteklerim !
Bu serefsizligi benden bekleme ! :-))

Birkac kendini sanatci sana zibidinin sarkilari türküleri radyolarda televizyonlarda calsin diye ceblerine para sokusturmam artik !
Zamaninda sokusturdukda ne oldu !
Bir bilete 70-120 euro para verdigimiz oldu !
Karsiliginda 1 saat sarki söylediler, onuda playback !
Ayrica konsere zamaninda baslamadiklari gibi bir sahneye cikarken kapris yapiyorlar, neymis yeterince alkislamiyormusuz !
Onca para ödedigimiz yetmiyormus gibi birde deliler gibi avuclarimiz aciyana kadar alkis tuttuk, cebleri iki üc kurus görünce bizi begenmez oldu zibidiler !
Türkiyenin "sanatci" diye gecinen görgüsüz zibidileri ortada !
Bu görgüsüz zibidilerin medya maymunlarin sarkilari radyoda calsin diye, televizyonda göstersinler diye birde para harcamamizi bekliyorsun sen !? :-))

Hadi sarki türküyü gec, sinemalara Türk filmelri gelsin diye her önümüze getirilen sacma sapan filmlerede gittik, gittikkki belki dogru dürüst filmlerde ceker getiriler diye !

Ne getirdiler, kahpe bizans gibi sacma sapan filmler !

Son 5 senedir 25 filmi alman sinemalarina gelmisse en fazla 5ine bakilir kaliteden ama biz yinede gidiyoruz !

Sanki sen cok bir hat ediyormussun gibi atiyorsun iste ! :-))
Alt 22.05.2007, 10:52
unknown

Standard Serefsizler basörtüsü diye aniriyorlardi

Serefsiz akp tayfasi, tayyip ve abdus gül önceki secim öncesi "basörtüsü, basörtüsü" diye aniriyorlardi, hatta basörtüsünü mazaret göstererek abdus gül denilen serefsiz YOBAZ Türkiye Cumhuriyetini AIHMe sikayet etmisdi.

Önümüzde Türkiye secimlerimde akp milletekil aday adaylarindan basörtülüler olmasina ragmen, basörtülüleri milletvekil aday göstermeme karari aldi !
Yani akp basörtülüleri disliyor ! :-))

Gördügümüz gibi bu SEREFSIZLER tayfasinin basörtüsü ciddiyeti ancak bu kadarcikmis !:-))
Alt 22.05.2007, 10:57
unknown

Standard En adi secim propagandasi, irak... !

Bugünlerde en adi secim propagandasina sahit oluyoruz.
Gazetelerdeki haberlere göre Türk askeri irak operasyonuna baslamis.
1 seneden fazla bir zamandir sinira 250bin türk askeri yerlesitirlmis, basbakanin iraka operasyon emiri beklenilmis, tayyipin Bush efendisi izin vermedigi icin 1 seneden fazla bir süredir Türk askeri iraka girememisdi.

Secimlere 2 ay kala irak operasyonu tayyipin efendisi Bushun izniyle basladi.
Tabi bu 1 sene sürecinde pkk kamplari bosaltildi, Türk askeri öylesine girip cikacak !
Yani secim propagandasi olarak cahil cühelaya göstermelik olarak iraka girdiler !

Serefsiz hain akp tayfasi Türk devletiyle, Türk askeriyle iste böyle oynuyor ve kani bozuk soysuz akp secmenleride bu adilige alkis tutuyor ! :-))
Alt 22.05.2007, 18:12
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard !!!

Vatanı sevenler

Murat Belge

22/05/2007

Mehmetçik Vakfı gecesinde Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt bu sefer
"vatanı sevmek" konusunda konuşmuş. Gazetelerde şöyle aktarılıyor: "Türk
milleti vatanseverdir. Hiç kimse ama hiç kimse, hangi duygu ve düşünceye
sahip olursa olsun, milletini, vatanını seven insanları yadırgamasın. Çünkü bu insanlar yanlış yollardadır."

Bu gibi genellemeleri, anlamakta güçlük çekiyorum. "Hiçbir duygu ve düşünce", "Öyledir ve öyle kalacaktır", "hep" ve "hiçbir", "daima ve asla" gibi her şeyi içine almayı ya da her şeyi dışlamayı (beğendiğimize ilişkin olarak) zihnimde klostrofobik bir dünya yaratıyor.
Hürriyet"te Fatih Çekirge de bu demeci yorumlamış: "Eğer yanlış anlamadıysam Org. Büyükanıt"ın "yanlış yoldadır" dediği kişiler, son dönemde Ankara Tandoğan"da başlayan ve İzmir"e kadar uzanan cumhuriyet mitinglerinden rahatsız olanlar olsa gerek... Yani diyor ki, bu mitingleri hafife alanlar var. İşte onlar yanlış yoldadır. Yani mitingleri hafifseyen açıklamalar yapan Bülent Arınç gibi."
Daha önce de söylediğim gibi kaygısını mitingde dile getirmek her zaman olumlu baktığım bir eylem. Ama mitinge gidenler de bir şeylerden "rahatsız olan" insanlar. İçlerinde pek çoğu bu rahatsızlığı olabilecek en son gerilim düzeyinde dile getiriyor ve kendisini rahatsız edenlere duyduğu öfkeyi daha ılımlı bir biçimde dışavurma gereği duymuyor. O zaman bunlar "milletini vatanını seven insanlar", öfkelerinin hedefi olanlar da böyle yapmayan insanlar mı oluyor?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt günlük olaylarda tavır alan ve aldığı tavrı örtülü tutma zahmetine girmeyen biri. Şemdinli"de bomba atarken yakalanan astsubay için söylediği sözler bunun birçok kanıtından biri.

Ve şimdi o dava da iyice ilginç bir seyre girdi (ayrı yazı konusu). Belli ki burada da taraf olduğunu ve özellikle hangi tarafta olduğunu belli etmek istemiş Genelkurmay Başkanı.

Ancak konu, taraf olunan eylem, "vatanı, milleti sevmek" gibi, aslında oldukça tanımı belirsiz bir şey olunca, hele şu günlerin atmosferinde, kimi yadırgayıp kimi yadırgamamamız gerektiği de karışıyor.
Malatya"da Hıristiyan boğazlayan adam "Kırk yıl hapse girsem gene yaparım" demiş. Trabzonlu ekibin her yanından "vatan, millet sevgisi" akıyor. Hâkim vuran Alperen delikanlının vatan sevgisi herhalde tartışılamaz. Sonunda iş gelip gene "vatan, devlet için kurşun atıp yeme" veciz ifadesine dayanıyor.

Bunlarla o mitingler arasında fark var demeyin. Azıcık dikkatle baktığınızda, bunlarla o mitingleri düzenleyen "çekirdek kadro" arasındaki ideolojik bağları (başka türlüsünü bilmiyoruz) görebiliyoruz. Evet örneğin Genelkurmay Başkanı"nın "Onu tanırım iyi çocuktur" dediği astsubay örneğinde olduğu gibi.

Yüksek ücret için miting yapılır, her türlü hak için miting yapılır, gereğinde laiklik ilkesini savunmak için de yapılır. Bunları kendi özgül adlarıyla ansak daha iyi olur, çünkü "vatan sevgisi mitingi" demeye başladık mı, asıl "bölücülüğü" de biz yapmaya başlıyoruz.

Bundan da önemlisi, kimin "vatanı sevdiği"ne ve vatanı sevmek denen şeyin "biçimi"ne karar verecek bir otorite olamaz - ne bir kurum, ne bir kişi. Tabii "demokrasiler"den söz ediyorum. Totaliter olmanın ölçüsü zaten bunlara karar verenlerin varlığıdır.
Alt 22.05.2007, 22:22
unknown

Standard Sevgisini gösteremyen zavallilar !

Vatansevgisini kimisi vatanina kötülük yaparak gösterir !
Yani vatani disariya kötü sekilde yansitarak, mesela malatyali yabaniler gibi, trabzonlu yabaniler gibi yada vatanima daha cok döviz getireyim diye turistleri dolandiranlar gibi,
vs. vs. vs.

Türkler sevgilerini gösteremeyen bir ulusdur !

Türk babalarinin cogu, cocuklarini herseydende cok sevseler, cocuklarina sevgilerini göstermezler !
Kucaklarina alip "seni seviyorum" demezler !
Esine zaten sevgisini göstermezler !

Ama basit bir macin gabiliyetini cevrelerine göstermek icin belindeki tabancayla etrafina rast gele ates eder, bir canin ölmesine sebeb olur !

Hersey sevgiden ötürü ! :-))
Antwort