Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 09.10.2006, 16:31
unknown

Standard illaki

yardimi herzaman etmeliyiz bence vede mümkün oldugu kadar.
ama kurbani ve yardimi cok karistiriyor bi kac kisi bence tama mkurban keserek yardimda bulunuyoruz ama sadece onun icin kesilmiyorki oder?
Alt 09.10.2006, 16:34
Benutzerbild von dueslerinkadini
dueslerinkadini dueslerinkadini ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ich glaube

der Ursprung kommt doch aus der Geschichte Abrahams. Hat also nicht mit dem Islam angefangen, sondern schon mit dem Judentum.

Keine Ahnung
Alt 09.10.2006, 16:36
unknown

Standard sende deniz feneri gibisin :)

Alt 09.10.2006, 17:27
eniskaya

Standard Cool o.T.

ohne Text
Alt 09.10.2006, 17:39
eniskaya

Standard BAk arkadasim

Kuran degismismi degismemismi kesin kimse bir sey söyleyemez.... HZ. Osmanin yazdigi Kurani esas alir tüm Islam Alemi.. Orijinalide Özbekistanda Timur Han tarafindan oraya götürlmüstür... hatta Bakara Suresinde HZ. Osmaninda kani var üzerinde Topkapi müzesinde onun cogaltilmis bir eseri var....

Her neyse... anlayacagin, Kuran HZ. Muhammed zamaninda su anki düzenleme halinde degildi... Resülün ölümünden sonra düzenlenen Kurani Kerime ILAVELER yada AYET CIKARMALAR... ve hele hele SIRASINI DEGISTIRME... AYET KAYDIRMA... veya benzeri olaylarin olamdigini hic bir insan kulu söyleyemez.... ben kesinlikle söyleyemem...

Haaaa su bir gercek... HZ. Osmanin yazdigi Kuranda degisiklik yok.. bizlerin evimizde bulunani onun kopyasi oldugu icin, onda degisiklik yok.... Resül zamanindaki siralama ve derleme mechul bir olay....

Kurbana geri gelince... sen Tefsirlerde bir arastir ve Kurabin niyet ve amacini arastir... yani neden Kurban yani yardimlasma yapilmasi gerektigini oku... göreceksinki amaca yardimlasma ve dayanismadir....

Iste Kuranin RUHU burada ceryan ediyor... amca yardimlasma ve dayanismaysa, O HALDE O YARDIMLASMA VE DAYANISMA ZAMANIMIZA GÖRE VE IMKANLARIMIZA GÖRE YAPILIR....

1400 yil önceki adetlere göre degil....

Kuran Kuranin cercevesinde zamana göre yorumlanir.....

Evrensel olan 1400 yil önceki uygulamalar degil... evrensel olan o uygulamalarda yatan amac ve niyettir.... iste bu KURANIN RUHUDUR....
Sende o niyeti amcai al ve kendi cagina ortamina ve hayat yasantina göre uygula......
Alt 09.10.2006, 17:44
eniskaya

Standard Allah nedir.. nasil tanimlanir

sen kan akitmanin mutlaka tüm INSANLIGIN Allahinin sözü oldugunu söyleyebilirmisin...

Yoksa daha cok, piyasada dönen duyumlardanmi yola cikiyorsun ???

Sanirim öyle.... sunu iyi bil... Allahin adina KIMSE KONUSAMAZ.... kimse Allahin Jandarmalgini yapamaz.... yok öyle yuvarlak laf ve lüks....

Allah gökten Kurani yere düsürmedi Muhammedin önüne koyup ye demedi....
kaldiki bu sekil olaylara yaklasirsan, sonucta tüm Resüllerin birer sisofren hasta olduklari ve kimse Allahi tami tamamina ne tanir nede onun hakkinda konusur olayi cikar....

Allahi yorumlayan kapasitesine göre kavrayanda insanlardir... baskasi degil... herkesin Allahi kapasitesine göredir ve ayri ayridir....

Kurban olayi ise, ortaklik cercevesinde yardimlasma ve dayanismadir.... nasil ne sekilde yapilir... bunun hic önemi yok... yasadigin zaman göre yardimini yap... bu kadar basit
Alt 09.10.2006, 17:46
eniskaya

Standard Hahhh bu sekil veya benzeri

KAVURMA SÖLENINE ne gerek var....

TR de CAHILIYELILER.. kalkip Kurban etini alip köyün ortasinda koskocaman kazanlarda pisirirler ve sonra oturup hepsi yerler..... sonra derlerki ben ibadet ettim.... ve isin enteressanti bunada inanirlar.....

Iste Diyanetin CAHILIYE DINI
Alt 09.10.2006, 17:48
eniskaya

Standard Resül zamaninda sadece yardim icin

kesilirdi..... dedigim gibi.. HZ. Muhammed Lokantasi yada ekmek firini yoktu....

Lass dich nicht von den Ausführugsformen deiner Umgebung verarschen... bizim Anne Babalarimizda ayni et alip et verirle plus minus ile ibadet etmis sayarlar..... eger onlarin yaptiklarini DIN sayarsan vallahi isin cok cok zor olacak
Alt 09.10.2006, 17:49
eniskaya

Standard Olaymayan bir seyin baglantisini nasil

kursunki... ??
Alt 09.10.2006, 18:09
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Bir şairden.

“Dört koyundular/ İlkini kestiler önce/ İkincisini haklarlarken tam/ Kaçmayı denedi üçüncüsü/ On metre gitti gitmedi/ Enselediler/ Ben o üçüncüsünün etinden yedim/ Yaşam tadı vardı”.

Şair Zahrad...
Antwort