| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() sen kimsin beya.yani oyle bir kalınlasmıs ki kafan okuyan her insan senin gibi dusunmek zorundadır anlayısını guduyorsun ve okuyan insanlar senin gibi modern ilerici humanist olmak zorundadırlar anlayısına splanmıssın.ben ne humanistim ne demokratım ne modernim ne de ilericiyim.okumak da kimsenin tekelinde degildir.burda senin soylediklerinin dısında gayet mantıklı ve gercege her sekilde yan seyler soyledigimden de eminim.hat yaptıgım yerlerde olablir hata yaptımmı da kbul ediyorum.ancak ilerici humanist demokrat olmamam dusunememem konusamamam okyamamam anlamına gelmiyor.zaten humanzim demokrasi dediginiz sey de bu.tek tip senin gibi humanistler yetistirmek.bu humanistlerin tek gorevi de benim gibi dusunenleri bogup tepelemek:9ne kadar insancıl di mi?ben sen zev alasın diye yazmıorum galvani.bana afrodizyak muamelesi yapma.aslında hususan cogu zaman gıcık olasın diye yazıyorum.sen en iyisi bana ısıran otu muamelesi yap
![]() |
|
||||
![]() trafik polisimisin birader.ne emrediyorsun!gecerim dururum sana ne.sennin lanetledigin seyin benim kutsalım oldugunu bile bile haklısın galvani işte arada boyle oluyor bunlarda insan anla bunları kıskırtılıyorlar napsınlar ama haklısın yaaa sen haklısın linc cooook kotu bir seydir dicektim dimi
![]() |
|
||||
![]() ben de saydıgın devletle sorunu olan cevrelerin sorunlarının suni olarak yaratıldıgını ve bunlara cemaat uyduruldugunu bu ulkenin bu yuzden dısa karsı bu kadar gucsuz oldugunu cunku dıs diye bir sey kamladını adamların içimizi dısımıza cıkardıklarını soyluyorum.tekrar toparnalmak ve butunlesmek içinde bu suni kısır sorunları terkedip aslolana yani İSLAMA ama SUNNİ islama donus yapılıp toplumun dindarlasmasının onunun acılması gerektigini soyluyorum.devletin bu unusrlarla sorunlarının olması devletin sıalhıyla mumkundur.devletin bu sorunları epydahlaması halkından kopuk dısarıyla fazlanın otesinde eklemlenmseiyle alakalıdır.kendi insanından kendi degerlerinden ve mirasından uzk bir devlet orgutlenmesi bu sorunların merkezinde bir yerdedir.bu devlet kendisine dısardan bu sorundur diye dayatılan sorunlarla ugeasmaktan kendisinin sorun oldugunu gozden kacırmaktadır.bu da bu insanların kendi halkından kopuk olmalarından fazla ilerici ve medeni ?olmalarından barbar olamamalarından kaynaklanmaktadır
![]() |
|
||||
![]() kullarin gecsin deyü,
hele biz surda durak, yigit isen sen gec tanri veyahut; hararet nardadır saçda değil keramet baştadır taçda değil, her ne ararsan kendinde ara, kuduste mekkede haccda değil... veya; durmadan Namaz Ibadetin diregidir diyen imama bektasinin "yahu imam efendi bu nasil direktir ki bir osurukla yikiliyor? alevinin dalga gecmesi böyle zeka, espri ve felsefe doludur ..atese verme,siddetle bastirmak yok etmek pek olmaz alevilerde.. |
|
||||
![]() Yoksa Müslümanların hem Sultanı hem de Halifesimiydi Babur???
Bak nasıl Şiirler yazmış??? Şimdi ne yapmak gerekir İstanbul fatihin??? Sana diyorum ya hep boyunu aşan işlerle uğraşıyorsun, beceremeyincede ÇILDIRIYORSUN... Okuda Fatihten bu şiiri biraz daha uygar bir Müsilman ol... Bağlamaz gören Firdevs"e gönlini Galata"yı gören (Galata"yı gören gönlünü cennetin en gizemli bahçesine bile bağlamaz) Servi anmaz anda ol servi dilarayı gören (Gönül güzeli bir sevgiliyi Galata"nın kendisinde gören, anmaz bir daha selvi boylu bir başka sevgiliyi) Bir frengi şivelu İsa"yı gördüm anda kim (Galata"nın kimliğinde bir Hıristiyan dilli İsa gördüm ki) Lebleri dirisidür diridi İsa"yı gören (Dudakları kutsal bir tapınak olur, İsa"nın insanlık dünyasını gören) Akl - ü fehmin din - ü imanın nice zapt eyleyesün (Dinle imanını akıl ve anlayışını sıkı tutmak gerekir) Kafir olur hey müsemmanlar o tersayı gören (Yoksa ey Müslümanlar, o kiliseyi gören olabilir kafir hemen) Kevseri anmaz ol içdügi mey - i nabi içen (Galata"nın içtiği katıksız şarabı içen, cennetteki Kevser şarabını bile anmaz olur) Mescide varmaz o vardugi kilisayı gören (Orada karşılaştığı kiliseyi gören de bir daha gitmez mescide falan) Bir frengi kafir olduğun bilurdi Avniya (Avniya - Fatih"in mahlası - bilirdi senin bir kafir Hıristiyan olduğunu) Belde zünnarini boynunda çelipayı gören (Belinde keşiş kuşağını, boynunda haçını gören) *** |