| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() olmayi... insanlik disidir ve CAHIL insanlara mahsustur..... buda TR de azda degil....
Devletle alakasi olmaz böyle seylerin... toplumsal memnunsuzluktan ceryan eden olaydir... Her toplumda var... diger devletlerde daha fazlasi var... Amerika, Irak usw.... buralar TR dende cok cok daha berbat haldeler |
|
|||
![]() Sunu hic bir zaman unutmayasin... AZAMI ÖZGÜRLÜK yoktur dünyada.... evet hürsün ama diger insanlarin hakkini gasp etmeyecek sekilde.....
Ordu OSMANLIDA var olan hangi haklarini elinden aldi ??? |
|
|||
![]() durmadan bas bas bagiriken... karsi gelenler oluyordu... bazen sen bile....
|
|
||||
![]() senin cikis noktan sakat... sen bir defa alevileri "normal"den sapan,tabiri caisze adeta genetik olarak bozuk, dolayisiyla düzeltilmesi gereken, yani "islamin merkezine" yerlestirilip adam edilmeleri gereken insanlar olarak görüyorsun..Hitlerin cingeneleri, yahudileri sapik normal disi ve bozuk olarak görmesi ile senin alevilere böyle bakman arasinda pek fark yok..o normalin merkezine alman ari irkini koyuyordu, sen de kendi islami inancini koyuyorsun..
mevzuya dönersek: eger sen alevi adi altinda tüm aykiri marjinal hareketleri, hashas icen hasan sabbahi vs. koyarsan bu hataya düsersin tabii..o zaman müslüm gündüzleri, adnan hocalari falan esrar cekip manken ticareti yapanlari veya mesih oldugunu ilan eden hasan mezarci gibilerini de alevilige dahil etmen lazim..öyle ya senin mantigina göre her normalden sapan alevi olduguna göre... alevilerin ezildigi agitasyon degil gercektir. köyünden disariya gurbete giden bir cocuga annesinin dedigi ilk nasihat" aman oglum/kizim komseye alevi oldugunu söyleme" herhalde aleviler gizli ve mistik kalmaktan haz almiyorlardir.. o anaya bunu söyleten tarihi toplumsal kosullar var..cok geriye gitmeye gerek yok. son 25 yilda maras. corum sivas.... bir kereligine kafanda seni subjektivlestiren gözlükleri cikar, anadogan dogma nötrles ve alevilerle konus, alevi ve sünnilerin birlikte yasadiklari kentlere git, insanlarin öykü ve hayatlarini dinle..objektiv bakmayi becerebilirsen bunun ajitasyon degil gercek oldugunu anlarsin.. aleviligi ben islamin sekilci ve herseyi formel yapilara baglayan yapisina bir tepki olarak görüyorum..alevileri dinlersen en alaya alip dalga gectikleri seyler sünnilerce islamin temel sartlari arzedilip olmazsa olmaz kabul edilen namaz, oruc, hac gibi sartlardir..en iyi ibadet muhabbettir hikayesi yani..eger din sistematigi icinde bakilacak olursa alevilerin ilkel bir inanclari vardir..sünnilikte oldugu gibi soyut-mutlak bir allah inanci pek bulunmaz..hz. ali ve dedeler allahin bu rolünü kismen paylasirlar.. baslica iki cesit alevi yorumu var su an türkiyede: kuranda namaz sart degil ibadet sarttir, deyip kendilerini islamin icinde görenler..hatta gercek islamin özü biziz, birakin arapin dinini, türkün özüne gelin diyen radikalleri de var.. ikinci grup ise aleviligi dinden ziyade toplumsal-kültürel-siyasal düzeyinde algilayip vurgu yapanlar velhasil ve kelam alevilerde dini SIKI kurallarin olmamasi,sünnilige oranla gevsek olmasi(dini anlamda gevsek) alevilerde solc ve ateist cikma ihtimalinin sünniye oranla cok fazladir olmasina sebeb oluyor..Allaha sorgulamadan tapmayi inancinin temeli yapan insanlarin alevilerdeki muhalefet damarina sasmalarinda sasacak bir durum da yok aslinda..Protestanlar da katoliklige oranla ateizme, solculuga falan kiyaslanmayacak derecede meyillidirler..ama bundan kimse sikayetci degil.. |
|
||||
![]() Evet arkadaslar. Bu Vaybee´nin Din forumu artik cok meshur. insalar tek bu yüzden bu siteyi boykott dahi ettigine bile sahit oldum
![]() ![]() Bilmiyorum, ben burda cok yeni sayilirim. Belki gecen senelerde olmustur. Bi Ramazani Serifte Hatim Kampanyasi yapsak nasil olur? katilmak isteyenler olurmu? Katilmak isteyenler hep bi cüz alir, veya daha az, yada az cok ![]() Ne dersiniz? |
|
||||
![]() devrimciligin en hakiki elemanları ve bircok musluman tarafından da adam gibi adam olarak degerlendirilirler.buna ben de dahilim.sideet dedigin nedir galvani?what is the siddet
![]() ![]() |