| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() yazışmaya başlayabiliriz Babur efendi. Ama, tek kelime bile olsun küfüre benzer bir kelime yazarsan yazışmaya değmez olduğunu bir defa daha kanıtlamış olursun.
Magnum haklı PKK ile ilgili görüşün, düşüncen ve hislerin net değil. Ben sana nasıl net yazılacağını göstereyim. PKK acımasız bir şiddet örgütüdür, hem kendi içindekileri, hem kendi dışındakileri vurmaktan asla çekinmeyen katil bir örgüttür. MHP ile de ortak noktaları çoktur. Ama, bir noktada ayrılırlar MHP yi Amerika ve Türkiye uzun bir süre paramiliter olarak kullanmıştır. Şu an için ihtiyaç duymamaktadırlar MHP nin bu terör yapılanmasına. Ama, PKK ye ihtiyaçları çok paradox gibi gözüksede bulunmaktadır. MHP ile PKK yi bu noktada ayıran mesele PKK yi bazılarının bir sol kuruluş gibi görmeleri ve ezilen ulus denilen (genellikle Stalinist bir bakış açısıdır) sol milliyetçi bir duygu ile böylesine acımasız bir cani yapılanmaya destek olunmaktadır. MHP de geçti PKK nin geçtiği yollardan bir fark ile ne suriyeden, ne irandan destek görmedi yalnızca Amerika ve Türkiye derin devletinden destek aldı, ikiside taşaron bir paramiliter yapılanma, ama PKK her kılığa, her kılıfa girebilen, başı ve sonu yok gibi gözüken ne olduğunun tanımlanmasının oldukça karışık gibi gözüken, Cumhuriyet kurulalıdan beri en kanlı, en cani, en karmaşık bir terör teşkilatdır. Sonu nerede biteceği, duracağı kestirilemeyen bir cinayet örgütü. İsmet Özele o kadar takmışsın ki, aslı varken neden taklitini okuyayım ki yazıların yalnızca onun basit bir taklıdi, sen neredesin??? İsmet Özel son okuduğum kadarı ile Müslümanlıktan Milliyetçiliğe doğru keskin bir dönüş yapmış. |
|
|||
![]() Ben Allah degiliki her seye cözüm üreteyim..... burada kapasite ve hayat tecrübeme göre orum yaptim görüs belirttim....
Aynisini sendende bekliyorum, sen olsan ne yapardin.... anlislari saymayalim lütfen... dünyanin hele hele insan ruhunun neresi dogruki ??? ![]() |
|
|||
![]() acisindan..... Sonucta Atatürkü DIN uzmani degil... devet adami ve General olarak ele alacaksin....
Ben sahsen su aniyle saglikli hic bir DINI görmüyorum.. DIN kast edince yasayan DINI kast ediyorum..... O yüzden YASAYA DINI hayatimizda hemen hemen her konu disinda tutmaliyiz... cünkü Allahin Jandarmasi degiliz.... ATATÜRKTE DEGILDI..... akilli insan öyle olur iste |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
![]() katiliyorum...
|
|
|||
![]() alles was unserem Gewohnten handel nicht passt, ist UNWILLKOMMEN.... und ABSTOSSEND....
Der Mensch ist ein Gewohnheits Tier.... daran liegt es meiner Meinung nach.... Auch die Deutschan halten sich für die besten.... so tollerant sind die nicht... du täuscht dich daaa sehr ![]() |
|
|||
![]() enteressant bir yazi... Bunu eski ABD Akara Büyükelcisi söylüyor...
Prof. Dr. İlber Ortaylıda: Cumhuriyet döneminde ateizm propogandası yapılmadı. Din devlet örgütlenmesinin içindeydi. Camiler vardı, imamlar maaş alıyordu. Din ve inançlarla da kavgası yoktu. Birtakım denemeleri var ama onların üzerinde durmamış. Tam bir laik örgütlenme yok. Ancak Atatürk"ün sofu olmadığı da ortada. Bende diyorumki... olsa ne olur olmasa ne olur.... yaniiiii... adamin kisisel inancina ihtiyaci kimin varki... ![]() Yatinin tümü <a href="redirect.jsp?url=http://www.nethaber.com/?h=66589 " target="_blank">http://www.nethaber.com/?h=66589 </a> |
|
||||
![]() Ne demek olsa ne olur olmasa ne olur. 640 yıllık koskocaman bir İmparatorluk yıkılmış, yerine hiç bir kimsenin bilmediği, tanımadığı sivil toplumculuğun pek çok nüvelerini taşıyabilen yepyeni çağdaş bir sistem ile, yepyeni bir ülke ve insanlar oluşturulmaya başlanmış. Aşağıdan yukarıya, yukarıdan aşağıya doğru büyük bir değişimler oluşturulmaya, yaşanmaya, yaşatılmaya, kurulmaya başlanmış. Ve bunun öncüsü, lideride Mustafa Kemal... Bir an düşünelim 640 yıl süren din ve katı devlet yapılanmasının bitimini( Osmanlı her ne kadar İslam devleti olarak gözüksede Din olgusunun üstüne her zaman devlet olgusu oturmuştur, yoksa nasıl çok uluslu bir İmparatorluk olabilirdi??? Kısaca dini konumundan önce devlet konumu belirleyicidir Osmanlının, baburun yazdığı gibi Ümmetçiliği değil, hele, hele Türkçülüğü hiç değil, Türk bile geçmez Osmanlıda.
Atatürk Alvimiydi diye abes bir soru sorulmalı mı, bu soru abes mi?? kim bilir belki hem doğru, hem yanlış??? Ama, bir gerçek var ki Aleviler Atatürkün sistemine ve düşünce yapısına çok daha yakınlar. En azından bağnaz değiller, elbet Aleviler içinde de farklı yapılanmalar var. Sorunun özü bana kalırsa İslami düşünce yapısı ile çağdaş Demokrasi oluşabilir mi. Bu mümkünmü??? Sanıyorum bu soruyu Mustafa Kemalde sordu kendisine... Çünkü o döneme ait olan çağdaş uygulamalarından neden İslami yapılanma ile sorunlarının bulunduğu ortaya çıkmakta. İslamcılarında Atatürk ile çok büyük sorunları olduğuda bir gerçek... |
|
||||
![]() olmak bir dindar için doğrumudur???
Neden Türkiyede son bir kaç yıl içinde LİNÇ denilen insanlık dışı, HUKUK dışı, DİN dışı bir kültür oluşmaya başladı. Bu oluşumun şu an ki HÜKÜMET ile bir bağlantısı varmıdır??? Var ise bu hükümete karşı olanların bir kısmı neden LİNÇ olaylarının en önünde bulunmaktadır??? Bu kesimin idelojisinin bir yönüde İslam olması tesadüfmüdür??? LİNÇ ile İSLAM arasında bir bağlantı varmıdır??? |