Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 23.07.2006, 13:06
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard mit Semiten stimmt was nicht, gell? o.T.

ohne Text
Alt 23.07.2006, 13:20
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard hahamların lubnan ve filistin fetvası

8 Sütun » Dünya
İsrail Ordusu"na "katliam" fetvası!

Batı Şeria"da bulunan İsrail Hahamlar Şûrası, Tevrat"ın savaş sırasında kadınların ve çocukların öldürülebileceğini söylediğini iddia ederek, İsrail ordusundan Filistin ve Lübnan"da sivillere yönelik saldırılarını arttırmasını istedi.
İylaf haber sitesi, genel olarak Arap dünyası özelde de Lübnan halkı için şaşırtıcı olmayan bu fetva ile Hahamlar Şurası"nın İsrail ordusundan Filistin ve Lübnan"daki sivillere yönelik askeri saldırılarını daha da arttırmasını istediğini bildirdi.
Söz konusu Hahamlar Şurasının konuyla ilgili yazılı fetvasının İsrail"de yayın yapan yedi televizyon kanalından da yayınlandığı belirtiliyor.
Hahamlar Şurası"nın söz konusu fetvasında “Tevrat, savaş sırasında kadınların ve çocukların öldürülmesini caiz görmektedir, Gazze"de ve Lübnan"da kadınlara ve çocuklara acıyanlar, İsrail"deki kadınlara ve çocuklara vahşi bir gözle bakıyor demektir” ifadesine yer verildi.
Fetvayı hazırlayan komisyon, Lübnan ve Filistin vatandaşlarını, düşmanın taraftarı olarak niteleyerek İsrail kabinesinden Tevrat"ın hükmüne göre hareket ederek buralardaki sivillere saldırmasını istedi.
Alt 23.07.2006, 22:01
Benutzerbild von xbaburx
Neuer Benutzer

Standard seyredin ama poset alın yanınıza!!!!

insanlık ogrenin biraz!!!!!!!!!!!!!!

<a href="redirect.jsp?url=http://www.youtube.com/watch?v=IsWdXH4fnIQ&NR" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=IsWdXH4fnIQ&NR</a>
Alt 23.07.2006, 22:37
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Babur sen gerçekten kanlı bir general

olmalıymışsın.

Bir bilimci ve ilimci olduğunu öne süren bir şahısın bu kadar dengesiz olabileceğinin canlı, kanlı bir kanıtısın.

Sen yer yüzünde Müslimandan başka bir insan yaşarsa emin ol hırsından bir gün gelir intihar edersin, yada bu hızla intihar bombacısı olur, Irakta pazar yerlerinde, İsrailde otobüslerde olduğu gibi sinsice bombayla insanları cehennemlere gönderirsin.

Sen gerçekten tehlikelisin ve bir o kadar da kurnaz. Aşağıda İslamla ilgili bir yığın suçlayıcı ayetler var neden tek kelime olsun bir şey yazmayı düşünmezsin. Ki, o kişi en ılımlılarını koymuş, benim elimde çok daha ağırları var.

Neden atlayıp geçersin böylesine önemli olan suçlamaları???

Hani bir dinciden Faşist olurmu diye çok düşünmüştüm, sen şu son yazdıkların ile bunun bir örneği olduğunu kanıtlamaya çalışmaktasın.

Senin ne yüreğinde, ne beyninde insana olan bir sevgi kalmamış, sana ilk yazdığım cümlemde olduğu gibi sen dürüst bir dindarda değilsin. sen politiksin, ama politikanın hayata geçebilmesi için her yol mübah sende. Bir insan şu dinli, bu dinli diye ayırılmaz, bir insana Tanrının yarattığı, bizim bilebildiğimiz en güzel, en değerli varlık olarak bakılır.

Sen gerçekten hastasın, bu gidişle senin elin her yere uzanır gibi geliyor bana.

Ben senin bu panikletme, be velvelelerine, bu aşırı heyacanlanmalarına ve hadi politik keskin deyimle ucuz aşitasyonlarına gülmekteyim.

Sakın bir gün cephelere falan gidipte önemli sorumluluklar almaya kalkma, bu mantığın ile, bu telaşların ile çok büyük zararlar açarsın.

Sen gerçekten uç noktada oldukça hasta bir din Fanatiğisin, yazık o kadar yılda okuduğunu iddia etmektesin...

Aşağıda iddialar var kuran ayetleri üzerine, neden savunmuyorsun???
Alt 23.07.2006, 22:58
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Müsadenizle! 1

Muhammedin brutaler krieger oldugunun ispati bizzat kurandir!
Kuranda savas emir edilmisdir!

BAKARA SÛRESİ
(191) Onları nerede yakalarsanız öldürün. Sizi çıkardıkları yerden (Mekke"den) siz de onları çıkarın. Zulüm ve baskı adam öldürmekten daha ağırdır. Yalnız, Mescid-i Haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça, siz de onlarla savaşmayın. Sizinle savaşırlarsa (siz de onlarla savaşın) onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir.

NİSÂ SÛRESİ
(89) Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı.

TEVBE SÛRESİ
(5) Haram aylar çıkınca bu Allah"a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

BAKARA SÛRESİ
(216) savaş, hoşunuza gitmediği halde, size farz kılındı. Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz.

BAKARA SÛRESİ
(244) Allah yolunda savaşın ve bilin ki şüphesiz Allah hakkıyla işitendir ve hakkıyla bilendir.

NİSÂ SÛRESİ
(74) O halde, dünya hayatını ahiret hayatı karşılığında satanlar Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse, biz ona büyük bir mükafat vereceğiz.

Ve daha nice baska savas emir veya savasi tadlandirma suresi....
Shitlik mertibeside savasmalari icin kullanilan bir "seker"dir! :-))
Hani kücük cocuklara söylersinizya, bunu yaparsan sana loli alacagim diye, muhammedde, savasda ölürsen sehit olacaksin cennete gideceksin demis! :-))

Icinde insan sevgisi olan hicbir tanri, insanlarin birbirine düsman olmasini, birbiriyle savasmasini emir etmez!

hierauf reagieren
Alt 23.07.2006, 22:59
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard 2

Birde bunlar var...

Ganimet, bilmeyenler icin, savasda el konulan mal, mülk ve kadin, kiz, kölelerdir!
Ayetde gördügünüz gibi ganimetden allaha beste bir pay emir edilmis!
Bu besde bir allaha nasil verilecekse! :-))

ENFÂL SÛRESİ
(41) Bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri mutlaka Allah"a, Peygamber"e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir. Eğer Allah"a; hak ile batılın birbirinden ayrıldığı gün, (yani) iki ordunun (Bedir"de) karşılaştığı gün kulumuza indirdiklerimize inandıysanız (bunu böyle bilin). Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir.

ENFÂL SÛRESİ
(1) (Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: "Ganimetler Allah"a ve Resûlüne aittir. O halde, eğer mü"minler iseniz Allah"a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin."

AHZÂB SÛRESİ
(50) Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah"ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü"minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber"e bağışlayan, Peygamber"in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü"min kadını da (sana helal kıldık.) Mü"minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
Alt 23.07.2006, 23:06
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Kusura bakma Engel,

senden izin almadan kullandim yazilarini.
Alt 24.07.2006, 15:17
Benutzerbild von xbaburx
Neuer Benutzer

Standard bak seeen!!!

noldu?sana 200 yıl boyunca oldurulen milyonlarca insana yapılan vahsetlerden derlenmiş bir portre sunmadım.sadece lubnan dan sundum.son 15 gunde olanlardan.bosnadan sunmadım mesela.ıraktakileri de az cok duymussunuzdur.ordan da yok.ebu gureybi sistemli bir asagılama olarak da nakletmedim.sadece son 15 gun.ianan bana galvani sabırlı birisi olmasam aklıma mukayet olmak gibi bir derdim olmasa dedigin gibi olabilirdim.ama daha oncede hem de yakın tarihjlerde Allahın askeri olma bahjsinde kose bucak terorist arayan haber almacılardan bahsederken fikirlerimi soylemiştim.temennine katılamayacagım.yani ole bir karakter olmadıgım için olsa gerek fena halde batıyor.hem o goruntuleri ben yapmadım.ve muslmunalar o resimlerde 200 yıldır konu mankeni.sen kaklmıs hangi mantılla beni sucluyorsun?ben ole bir cinayeti işlemişim gibi.yada işlemeye meyyalmişim gibi.beni niye itham ediyorsun.olmayan vicdanını rahatlatmak ve goruntuler uzerinden tum degerlerini korumak sarsaklıgına dusmek için mi?bana saldırman o resinmlerdekileri yapan yandaslarını haklı mı cıkaracak?ben miyim ghasta olan senmisin?orda olanlar bunlar sesizini cıkaramıyorsanız da bari vicdanınızı sorgulayın da insanlık diyenlerin ne yaptıklarını gorun bari..demek ne zamandan beri vahsete cagrı ve egilim oluıyor?yani senin dediğin sey hahamların dediğiyle aynı mı?vatan mudafası yapan insanlar ın anaları bacıları cocukları vahsice oldurulmeyi hak mı ediyorlar?bu nu mu soylursun?hadi dileim teror yaptı bu insanların babaları.nerde evrensel insan hakları?bir insanın işledigi sucu hicbir sekilde bir baskasına odetmeme anlayısı.babası olsa dahi.noldu galvani?dokundu mu?yoksa vahset sana da mı sirayet etti?cocukların kafalarını patlatanlar haklı yani.bunu mu diyorsun?sen bana soru soracagına bu soruya cevap versene.simdi ben o kafası patlatılmıs cocugun babası olsam ne beklersin benden?yada biri benim gozumun onunde hamile annemi tekmeleyerek oldurse babamın beynine kursun sıksa ve babamın kanı benim ustume sıcrasa.nolurum ben?galvani.gerizeklaı aklının kabul edemedigi sey bu insanların bunu 150 200 yıl dır donem donem surekli yasamaalarıdır.israilin hergn yaptıgı ve dunyaya arad uc bes fotografla ya ama abartma sen de diye nakledildigi seyleri benim vasetyim miş gibi yansıtmaya utanmıyor musun?soyliyim galvani.savas tr ye sıcrarsa her halukarda ben de bu savasın içerisindeyim.senin gibi vatan hayinligi yapacak digilim dimi.elbetteki her onurlu serefli haysiyetli insan gibi ben de vatanımı savunacagım.bu mu seni gocunduran?cocukların kafalarını patlatan fuzeler cok hosuna gittiyse galvani degisik yontemlerle kendini tatmin edebilirsin.

asagıdaki yazılara da bakıcam.ama sanmıyorum cevap yazayım.acıkcası salakça iddialarına cevap vermeye memur edilmiş diilim.anlatcam da anlıcan mı?burda cocukların beyinlerini babalarının ustune patlatanlara babaların verdigi tepkiden dogan savasın bir kanadında insanlar bu savası islamın verdigi motivasyonla yurutoyrlar diye hersetyiyle suclu ilna etmeye kalkacak kadar alcak bir cani tarafgirliği yapan birisine ben ne anlatabilirim?sen tarafını belirlemişsin.sana laf anlatılamaz.bu adamlar her sekilde olmeyi hakediyorlar.ben olsam ben de oldururum.ok?
Alt 24.07.2006, 15:30
eniskaya

Standard Sanki biz baska bir sey söyledik

notun zayif... yazimi tekrar ve takrar oku
Alt 24.07.2006, 15:30
Benutzerbild von xbaburx
Neuer Benutzer

Standard hehehe.....

mal bulmus magribi gibi boguruosun

ayetlerin hepsi belli nedenlerden dolayı inmiştir.buna nuzul sebebi denir.yani ayetlerin inmesinden sonra actıgı sonuclarda vardır.bence ayetlerin numaralarına gore inis sebeplerini ve ayetlerin sonucunda ortaya cıkan uygulamaları oku.zahmet et biraz.essegin yok.yuzbinkere acıklanmıs seyleri sana yuzbin1. kere acıklamak derdim yok.en koyu dindarların kitaplarında birisini bul oku.mesela seyyid kutup oku.mevdudi oku.biri mısırlı biri hindli.ama bilki ben senin esegin degilim.ikişde bir de aynı zırvalarına cevap yetisrimek gibi bir konuda kimse bana para odemio.yane kişisel tatmin de bir yere kadar.bir salagın salaklıgını yuzunhe vurmaktan dogan kişisel zevk meselesini de astı senin sacmalıkların.

sen bana insanlık tarihinde savasın olmadıgı tek bir aralık soyle.ben de islam dininin savas hukumlerini niye barındırdıgını ve kurala bagladıgını soyliyeyim?bahsini ettigin ayetler savas hukukunu duzenliyor cogunlukla.ve peygamberin yatıgı savasları ve uygulamalrını oku.ondan sonra burda kişneme muhabbetleri yap.salak durumuna dusme.ok?bu din diyorki yagmur bir doga olayıdır.kendisi yagar bir donusumun safhasıdır diyen KAFİRDİR.her seyi ben belirlerim diyor.ve bu din kocaaaaaaa bir SAVAS HUKUKUNU dısarda bırakacak oyle mi?begenmiyorsan begen me galvani.cok da tındı...
Antwort