| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() işitin ve itaat edin der.bedevinin bir kalkar ve ben itaat etmiyorum der.neden diye sorulunca .uzerindeki kumas dun dagıtılan kumastır o kumastan bir elbise cıkmaz der.omer de
![]() senin tercihin ingiliz abd kılıcı na donuk olsada bir dindar muslumanın tercihi asla bu yonde olamaz.cunku bu dini o kılıc altında yasayıp CENNETE GİDEMEZSİN.anlatamadıgım sey aslolan cennete gitmektir.bu devrin insanı ozellikle gencleri bunla resmen dalga gecer bir halde.bu cok ciddi bir durum.batı medeniyeti tek dunyalık oldugu için muslumanların sadece bu yuzden bile kabul edemeyecekleri bir yapı arzeder.muslumana bir sey veremez.ben bu ciddiyeti yitirmeme telasındayım.cennet gercek ve adam gibi olmeyi sart kosuyor.zulme bulasmamayı mesela.zulme bulsmaktansa olmeyi. polonya ile ilgili pek bir bilgim yok.ornegin soylediklerimi bence destekliyor.din ne kadar yanlıs olsada insanlara her zaman bir motivasyon kaynagı olmaya yetiyor.tek basına.ama insanların dogru gercek iyi guzel adına motive olmalarından bahsediyorum ben.hristiyan ya da yahudi de kendi dinlerinin muminleridir.kabul.ancak ben muslumanım.ee bu motivasyonlar catısmaya neden olmaz mı?olur oluyor.bu kacınılımaz.dindısı motivasyonlarda catısmaya temel oluyorlar.petrol savasları.ideolojik savaslar.savas kacınılmaz.cunku guc elde ettiğini dusunen bunu yaymak ister.ve herkes tarafını belirler.ben de tarafımı belirliyorum acıkcası.bir kurtulus savası daha kapıdayken ozellikle bunu bas bas bagırma geregi duyuyorum.anlatabildim mi? |
|
||||
![]() memlekette zaten amerikan düsmanligi baya üst düzeylerde.."metal firtina", "polat ortadogu da" falan derken bu tür yazilarla simdi millet iyice galeyana gelecek..millet anadoluda simdi silahlanip siper kazmaya baslayacak olasi bir amerika saldirisina hazirlik olarak..
akp ye nasil bakiyorsun,özellikle izlemeye ugrastigi ab politikasi ve dinler- medeniyetler arasi rolü ile ilgili ? |
|
||||
![]() bakıyordum.sonra kanları o kadar da bozulmamıs demiştim.akp yi yani tayyibi abd ye gonderen tukiye cumhuriyeti devletinin kendisidir.turkiye cumhuriyeti devleti abd den izin almadan basbakan olamazsın dedi.o da gitti izin aldı geldi saibeli bir secimle basbakan oldu.siirtte bir koyde uc sandık kurulmamısmıs.nedense siirtte.jetpa direktoru fadıl akkunduz un secildigi ilde.bir tasla uc kus vurdular yani.secimi iptal edip fadılı apar topar indirdiler.2.fadılın otmesini engelledirle.kendisine kimlerin neler yaptıgını anlatması bakımından.tayyibi basbakan yaptılar.hasılı kelam abd projeleriyle uyumlu kaldıkları muddetce iktidardırlar.ama uyumsuz davranısları cok fazla.kanları tam bozulmamıs anlasılan.ama kokusmus diyebilirim.son danıstay baskınıyla darbe yapmaya kalktılar.darbe olmasada secime zorlamaya calıstılar.tr nin abd uyumunu saglamak adına.nedeni de yukardaki yazıda acıklanıyor sanırım.benim uzun suredir burda soyledigimn seyleri karagul derli toplu anlatmıs.ataturk un genclige hitabe de "Bir gün, Istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düsünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemis bir galibiyetin mümessili olabilirler" sdoylemesini de hep manidar bulmus ve bircok yerde tc ye kısa sureliğine izin verildigini o zamanın sartları geregi tr nin ipinin cekilemedigini ama bir gun mutlaka cekilecegini soylemek için aktarmıstım.yani ataturk tc yi kuran sahıslardan biri olarak tr nin kısa bir zamanı oldugunu ne yapılacaksa yapması gerektigini dusunmus ve bildigini yapmıstır.hem de cevresindek,lerle birlikte imkansızı basaracak kadar.ama yanlıs okumus ve yanlıs yapmıstır bu ayrı konu.kapitalizm tekliyor.ozellikle islam ulkeleri cok buyuk ve daima kurtulam ve kendi oz degerleri ve birikimyle gelişme azminde.muhalefet hic dinmedi.bir turlu susturulup yokedilemedi islam alemi ve bu halde bile devletler cok guclu.dolayısıyla kapitalizm yayılma alanı bulamıyor.bulsa bile cok fazla prim odemek zorunda kalıyor.fazla masraf yapıyor.ve işin bir de dinsel sapıklık durumnları var.yahudi ve evangelist siyonşzmi.kıyamet senaryoları ve mesihin gelişi gibi seyler.tr de bunun merkezinde.adamların gozu donmus.mutlaka saldıracaklar.herkes biliyor guneydogunun arz-ı mevud a dahil oldugunu.ve tr cok buyuk.ve akp bu sortumlulugu kaldırack dirayete sahip değil.ve işin kahreden tarafı alternatifi yok.siyasi parti olarak.sadece halkın bize yüzde 5 derler diyen ismet ozelin vurgulaadıgı kesimi var.bu olsun yuzde on.yani kurttulus savası vermege kalksak titreme ve kendine gelme Allah takdir ederse belki mumkun.yani tr diye bir yer kalmayacak.canakkalede olen 250bin ve benzeri sehitlerin kanı kemikleri sızlayacak.karamsarım ama onların bir oyunu varsa Allahın da bildigi vardır.bize soyler biz de yaparız.olmemiz gerekn yerde oluruz.yasayanlar dusunsun diyip.
akp nin diyalog calsımalarına destek vermesini de zaman kazanma ve sapıkları oylama dusuncesi olarak goruyorum.bunun arkasındada papalık var cunku.misyonerlerin tetikledigi bir sey.ve fethullah hoca ustlenmişti.ona verilmişti bu gorev.tc nin bir huyu var.sivil toplum orgutleri bir faaliyete girisir ve bu ses getirmeye baslarsa bunu resnileştirip kusumsallastırıyor ve kontrolune alıyor.tc nin yani akp nin yaptıgı da budur.aslında islama yapılan en buyuk ihanetlerden biridir.islamın protestanlasması ve onurunun hice sayılması acısından.bu konuyu muhalif yonden inceleyen bircok yazar var.ve carpıcı yaklasımları var.rahatlıkla bulup okuyabilirsin. |
|
||||
![]() bakıyordum.sonra kanları o kadar da bozulmamıs demiştim.akp yi yani tayyibi abd ye gonderen tukiye cumhuriyeti devletinin kendisidir.turkiye cumhuriyeti devleti abd den izin almadan basbakan olamazsın dedi.o da gitti izin aldı geldi saibeli bir secimle basbakan oldu.siirtte bir koyde uc sandık kurulmamısmıs.nedense siirtte.jetpa direktoru fadıl akkunduz un secildigi ilde.bir tasla uc kus vurdular yani.secimi iptal edip fadılı apar topar indirdiler.2.fadılın otmesini engelledirle.kendisine kimlerin neler yaptıgını anlatması bakımından.tayyibi basbakan yaptılar.hasılı kelam abd projeleriyle uyumlu kaldıkları muddetce iktidardırlar.ama uyumsuz davranısları cok fazla.kanları tam bozulmamıs anlasılan.ama kokusmus diyebilirim.son danıstay baskınıyla darbe yapmaya kalktılar.darbe olmasada secime zorlamaya calıstılar.tr nin abd uyumunu saglamak adına.nedeni de yukardaki yazıda acıklanıyor sanırım.benim uzun suredir burda soyledigimn seyleri karagul derli toplu anlatmıs.ataturk un genclige hitabe de "Bir gün, Istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düsünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemis bir galibiyetin mümessili olabilirler" sdoylemesini de hep manidar bulmus ve bircok yerde tc ye kısa sureliğine izin verildigini o zamanın sartları geregi tr nin ipinin cekilemedigini ama bir gun mutlaka cekilecegini soylemek için aktarmıstım.yani ataturk tc yi kuran sahıslardan biri olarak tr nin kısa bir zamanı oldugunu ne yapılacaksa yapması gerektigini dusunmus ve bildigini yapmıstır.hem de cevresindek,lerle birlikte imkansızı basaracak kadar.ama yanlıs okumus ve yanlıs yapmıstır bu ayrı konu.kapitalizm tekliyor.ozellikle islam ulkeleri cok buyuk ve daima kurtulam ve kendi oz degerleri ve birikimyle gelişme azminde.muhalefet hic dinmedi.bir turlu susturulup yokedilemedi islam alemi ve bu halde bile devletler cok guclu.dolayısıyla kapitalizm yayılma alanı bulamıyor.bulsa bile cok fazla prim odemek zorunda kalıyor.fazla masraf yapıyor.ve işin bir de dinsel sapıklık durumnları var.yahudi ve evangelist siyonşzmi.kıyamet senaryoları ve mesihin gelişi gibi seyler.tr de bunun merkezinde.adamların gozu donmus.mutlaka saldıracaklar.herkes biliyor guneydogunun arz-ı mevud a dahil oldugunu.ve tr cok buyuk.ve akp bu sortumlulugu kaldırack dirayete sahip değil.ve işin kahreden tarafı alternatifi yok.siyasi parti olarak.sadece halkın bize yüzde 5 derler diyen ismet ozelin vurgulaadıgı kesimi var.bu olsun yuzde on.yani kurttulus savası vermege kalksak titreme ve kendine gelme Allah takdir ederse belki mumkun.yani tr diye bir yer kalmayacak.canakkalede olen 250bin ve benzeri sehitlerin kanı kemikleri sızlayacak.karamsarım ama onların bir oyunu varsa Allahın da bildigi vardır.bize soyler biz de yaparız.olmemiz gerekn yerde oluruz.yasayanlar dusunsun diyip.
akp nin diyalog calsımalarına destek vermesini de zaman kazanma ve sapıkları oylama dusuncesi olarak goruyorum.bunun arkasındada papalık var cunku.misyonerlerin tetikledigi bir sey.ve fethullah hoca ustlenmişti.ona verilmişti bu gorev.tc nin bir huyu var.sivil toplum orgutleri bir faaliyete girisir ve bu ses getirmeye baslarsa bunu resnileştirip kusumsallastırıyor ve kontrolune alıyor.tc nin yani akp nin yaptıgı da budur.aslında islama yapılan en buyuk ihanetlerden biridir.islamın protestanlasması ve onurunun hice sayılması acısından.bu konuyu muhalif yonden inceleyen bircok yazar var.ve carpıcı yaklasımları var.rahatlıkla bulup okuyabilirsin. |
|
||||
![]() İsrail saldırılarına paralel biçimde PKK saldırılarının başlamasına ne demeli? Ya da bu saldırıları PKK dışında birileri mi yapıyor? Ortadoğu"daki krize karşı en sert çıkış yapan Türkiye, bir anda kendi içindeki saldırılara yönelmek zorunda kaldı? Kim planladı bunu dersiniz? İsrail Türkiye"ye de mi saldırdı? ABD ve İsrail"in Kuzey Irak"taki faaliyetleri Türkiye"ye yönelmiş durumda. Açın gözlerinizi!
Bölgesel kurtuluş savaşına doğru sürükleniyoruz. Belki şehirlerimiz yakılıp yıkılacak, ekonomimiz çökecek, ağır bedeller ödeyeceğiz ama bu coğrafyanın insanı kendi kurtuluş yolunu bulacak, her zaman bulduğu gibi. adam benden sonra soyledi.!kıvanc duymuyorum yanlıs anlasılmasın.projeler belliyken ve bunu kimselerden gizlmeyecek kadar pervasız ve ahlaksız davranırlarken her sey ortadayken gormemek ahmaklık olur. |
|
||||
![]() herseyin sorumlusu olarak amerikayi gören uslanmaz amerikan karsitligi ile, hollywood rüya aleminde yasayan, yari ingilizce konusan lümpen amerika hayranligi arasinda cok fark yok gibime geliyor..amerikaya herseyin sorumlusu olarak görmek onu gereginden fazla büyütmek anlaminda geldigi gibi kaderci bir tutumla, kendine bakmani ve kendini sorgulamana engel oluyor...bu konuda solcular ile islamcilarin(tabii milliyetciligi de unutmamak lazim..islamci antiamerikanciligin türk milliyetciligi ile yogun baglari var) mantik ve üslubu birbirinin aynisi hemen hemen..
ben -tabii daha farkli bir bakis acisindan ve perspektivden bakarak- akp yi oldukca pozitif bir deneyim olarak degerlendirdim.. wallahi benim memleketimde cumhuriyet tarihi boyunca 3-4 ü reel- bilmem kaci postmodern darbe olduysa; yazari, sairi cizeri hapiste iskencelere tabii tutuluyor yazdigi fikir yazisindan dolayi hala mahkeme kapilarina insanlar sürülüyorsa, farkli kültür ve kimliklerden korkuluyorsa;bilim- sanat teknolojik verimlilik yerine insanlarin üniversite siralarinda basina ne taktigi ile ugrasiliyorsa, tüm devlet daireleri rüsvet dergahina dönmüs, yetenegi degil ankarada dayisi olan is basina geciyorsa, 80 küsür yildir -cetin altanin deyimiyle- kisla ve cami arasinda SIKISMIS politikamiz laiklik ve kürt problemi disinda affedersin hic bir bokla ugrasmiyorsa.....neyse liste oldukca uzayabailir ben burda keseyim.. bunlarin sebebi ne seytan amerika, ne kizil rusya nede siyonistlerdir...bunlarin sebebi bizzat biziz...gerek yönetenler, ve gerekse yönetilenler... |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
||||
![]() su an konustugumuz seyin merkezinde israil in abd ortaklıgıyla yurttugu buyuk ortadogu projesinin safhalarından birisi olan lubnan saldırıları var.ve vahset gırtlaga dayanmıs durumda.izin ver de asabileseyim ve her lafımda abd ve israili lanetliyeyim dimi.nihat genc in dediği gibi herhalde sinirlenicem herhalde kızıp kopurucem.
bahsini ettigin curume nun uzantıları derinleşmeye baslatıgı tarihlerl lale devrine kadar gider.herkes tanzimatı islahat fermanını demokratislesmenin safhaları falan diye sayıklar .mesrutiyet 31 mart vakası hemen hepsi bahsini ettigin kirli ilişkilerin urunudur. asagıda galvaniye yazdıgım yazılarda batı medeniyetine bakısımı genel hatlarıyla izah ettim.bugun için batı medeniyetinin guc merkezini abd teskil ediyor.oz eleştiriye gidiyor muyum?o benim ozumle alakalı ![]() ![]() |