Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 20.01.2005, 17:23
eniskaya

Standard En azindan senin gibi kendimizi

Allahin sol tassagi sanmiyoruz....

Burda Hocaymis gibi ötüp durma.. sag besser ich bin ein Terörist... und töte jeden der meine Fresse nicht mag.... das passt besser zu dir
Alt 20.01.2005, 17:25
eniskaya

Standard Gut gesagt

so ist es.....

So steht es geschrieben und so war es auch...

Ancak Ingilizlerin usagi olurduk bazi mendebur Hocalara kalsa....

Adamlar ne edecek devleti milletei asaleti....
Sen ve onlara bir kaval birde orosbu kari... bak adamlar seni hemen cennete sormakza bana ne dersen de.....
Alt 20.01.2005, 18:13
eniskaya

Standard Genau so ist es

Atalarimiz olmasaydi... Ot gibi sürünmekteydik... ne din ne devlet ne mal ne mülk... hatta bizler hayatta bile olmazdik.....

Attaürke o yüzden Türklerin Atatsi denmis... yani tüm Silah arkadaslarini iceren bi seref Ünvanidir..... tüm seref ve güzellikler onun üzerine olsun.... olmusta zaten.... bir savas Kahramani ve devlet Üstadi....

Grocos arada sirada tek tarafli düsünen birisi..... önceki katilamlarimda... Grocos cok aktivdi Forumda.... sadece kendi taraflarina yontam peyinde... oysa Politika her iki tarafin cikarlarini gözeterek yapilir.... zaten bu zihniyetten Tr nin karsisinda herhangi ne savasi nede Politik basari elde edebildiler....
Cünkü Allah hep haklinin yanindadir... egal welcher Religion....

Benimde büyük dedelerim ve amcalarim katilmisti.... hatta bizim köylünün birisi, yaklanan Yunan Genaralinin bekcisiydi.....
Etrafta gecen Türk askerleri ona bakip gülerlermis o da onlar Türkce sövermis....
Cumhuriyet Filminde Atatürkle karsilikli sigara ictiler ve Atatürk on misafir sekilde yaklasti ve daha sonra Yunanistana geri gitti....

Bu Genaral yanlis degilsem Trikopis di.... uzun zaman gecti aradan hem isimleride kolay degil....

Yunanistanda yazdigi kitapta, Atatürk icin "En zarif Asker" hitbinda bulunmus

bildigim tek sey var dünyada gecerli olan ve huzura erdiren

Dinde: Kurndaki Orijinal din
Devlet: Laik Sosyal Demokrasi
Futbolda: Trabzonspor (das mustte sein )) hehehe )

daha iyisi varsa ben taniyorum.... ve ne mutlu banaki Türküm.... ecdadimla gurur duyuyorum....
Alt 20.01.2005, 18:21
eniskaya

Standard Ata sözü vardir

söyle bana asalarini kim oldugunu söyleyeyim....

Simdi sende sira.... sen nerelisin.. nesin... Hacin Hocan kim... devletin nersi dinin nedir ve neyin pesindesin... ???

Sen kahrolsun Kemalist dedigin zaman... tüm kurtulus savasina katilan dedelerimizede küfretmis oluyorsun...

Onlar senin gibi kancik degildiler... onlar canlari verdiler, buda Kemalin etrafinda oldu....

SENIN HOCLARIN NEREDEYDI..... Osmanli dagildiginda.... ne yapitilar... kuvayi milliyeye neden katilmadilar.. neden kurtulus savasinda bi iki tanesi disinda bir sey duyulmadi... neden O Orosbu cokuklari Kubilayin kafasini kestiler.....

Hastir Serefsiz seni.....

Bizim tüm ecdadimiz canlarini versinler... devlet kursunlar... sizde gelin belsten almaya calisin...

Devlet yeinde kacmiyor... gidin söyleyin Erdogana veya Özköke... deyinki... Sayin Erdogan sen bir manyaksin din atmanisin serefsizsin... bizler Uni muni onumadan... senden akilliyiz.......

Beneminim Erdogan size devleti peskes cekar...

Hemen yarin ucaga atlayin ve yola cikin.....
ögleye devleti ele almis olursunuz..... ve sizlerin sayesinde bizlerde Msülümanligi ögrenmis oluruz
Alt 20.01.2005, 18:29
eniskaya

Standard Devlet nedir

herkes lütfen kendi devlet anlayisini bi riki kelimeyle anlatirsa... kimin ne düsüncede oldugunu anlamis oluruz....

Burasi bayagi karisik, din Forumundaki givir zivirdan farksiz.... ayni kisilerde burada.. bende dahil....

Yani insan bir sefer bir sey der ve arkasinda durur...

--------------------------------------------

Benim tavsiyem... kalimeleri teker teker... yazalim tartisalim..... yani teker teker kelimeleri ele alalim.....

ilk önce devlet kelimesiyle baslayalim... daha sonra Laiklik, Demokrasi, Sosyalismus, insan haklari usw....

Benim gördügüm... bu kelimeler herkes icin ayri ayri anlam tasiyor.... ayni din gibi... herkes ayri ayri anlamakta.....

Bizler uzman degiliz, olsak zamanimiz olupta bu Forumda bagirip cigirmazdik... ama akademisyen arkadaslarda var aramizda...
En azindan medeniyeti koruyup bir simtemli sekilde tartisalim...

Biz istersek bunu yapariz... uzaydan gelip bazilari yapacak degil, bizler yapacagiz...

Bu ümütle herkesin kisa kisa Devlet kelimesinden ne anladigini yazsin... ve böyle tartisalim... ve belki devlet kelimesinde bir mutabakata variriz...

Sonra Attaürke kadar tartisiriz
Alt 20.01.2005, 19:15
Benutzerbild von voli
voli voli ist offline
Neuer Benutzer

Standard kannst du lesen??

ich glaube nicht oder du verstehst nicht was ich schreibe....habe ich gesagt das er irgendetwas angefangen hat??.....lese doch mein beitrag....kleiner tip: ich habe nichts dergleichen von mir gegeben...Wenn du einfach was los werden willst dann brauchst du das nicht als antwort zu tarnen!! kannst einfach einen beitrag posten!
Alt 20.01.2005, 21:33
Benutzerbild von henrymiller
henrymiller henrymiller ist offline
Neuer Benutzer

Standard Argumentieren?! Ausgerechnet DU! *lol*

Mit einem geistigen Tiefflieger und Fachisten-Arsch, wie Dir, trete ich weder in einen Dialog, noch habe ich es nötig mich mit Dir Auseinanderzusetzen!!! Das wäre nur Perlen für die SÄUE! Spiel Du mal weiterhin in deiner debilen Liga!
Alt 20.01.2005, 21:40
eniskaya

Standard Laiklik ve Seriat kavramlari

kelimelerinin bana göre anlamlari......

Ve umarim baskalarida ayni sekilde detayli halde, kendi Seriat ve Leiklik anlayislarini aciklarlar ve buraya yazarlar

--------- Önceki din Forumundaki Mekalemden alinti, leider waren die dort mehr als Banane cevapsiz kaldi yazim -----------

1.)

SERIAT = HULKUK SISTEMI yada mekanizmasi......

Yani mecaz anlamda ortak degerler.... iste insan oglu bu ortak degerler cervesinde bir arada yasar ve hayatlarini eda ederler.....

Söylede denilebilinir.... Seriat tüm SEMAVI DINLERIN, yada baska bir adiyla IBRAHIMI dinlerin temelidir.....

Iste insanlik hayatini bu temeller üzerine kurmus ve dahlende bu temeller üzerinde yürümekte.....

Seiatin yürüme sekli ise su anki haliyle Demokrasi yada Soyal Demokrasi, Liberalizim, gibi insanliga faydali makanizmalarla adlandirilmistir....

2.)

Laiklik ise dini saf disi birakan degil... din adina saltanat sürmeyi engelleyen bir mekanizmadir... yani insanligi Allahin mecaz anlamda "Tehlikelidirler dikkat edin" dedigi insanlardan koruyan mekanizmadir.....

Elbet Resülün zamaninda, Demokrasi, Laiklik yada benzeri kavramlar yoktu..... ama ayni zamandada Mezhepcilik yada Ali Felicilik yoktu.....

HZ Muhammed zamaninda Seriat=Hukuk Sistemi ayni su anki sekliylede semavi dinlerin temelinde yatan evrensel degerler cercevesinde kurulmustu...... ve bu sistem bir ebedi sitem ve mekanizmadir..... degismez.....

O yüzden dünyada hangi sitem gelirse gelsin.... temelde Allahin bizlere lütfettigi semavi dinlerin temellerini baz alirsa, hic bir sakinca yoktur ve basarili bir yönetim sekli kacinilmazdir.......

------------------- Alinti Ende -----------

Benim arzum biz Türklerinde medeni bir sekilde bagirmadan cagirmadan, küfür müfür etmeden, hakaret etmeden, sohbet edebilmemiz....

Zaman zaman bende bu hataya kapilip assagilayici laflar kullaniyorum, ame kesinlikle bana denilen kadarlari kadar degil..... ama elbet yinede hata....

Bence bu ve benzeri hatalar biz Türklerin yada Islam devletlerinin kaninda yatan GENETIK BIR HASTALIK olsa gerek.......

Kendimizi egiterek daha cok okuyarak bu cehaletimizi giderir, dünyaya ABD yada Avrupanin yerine bizler örnek MEDENIYET devletleri oluruz......

Ama su anki gercek, Avrupa devletlerinin bir cogu Seriat olarak bizden daha iyi konumda ve Allahta onlari o yüzden bizden daha cok sevip riziklandiriyor......

Yan yattigimiz yerden kalkip calimaya baslamamiz lagzim...

ICH HABE FERTIG.... (Giovanni Trappatoni)

Selamlar, Saygilar
Enis
Alt 20.01.2005, 23:19
Benutzerbild von delahoyaa
delahoyaa delahoyaa ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ich hasse Zazas o.T.

ohne Text
Alt 20.01.2005, 23:20
Benutzerbild von delahoyaa
delahoyaa delahoyaa ist offline
Neuer Benutzer