Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Foren Archiv

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 22.07.2004, 16:44
Benutzerbild von venus60
venus60 venus60 ist offline
Neuer Benutzer

Standard anlamak

sen beni anlamadin galiba,inancin disariya yansimamadaki amacim politikacilarin daha dogrusu insanoglunun kendi emelleri icin kullanmalari idi. belki ben anlamadan yazmis olabilirim.benim inancim varsa giderim camiye ve ibadetimi yaparim,ibadetten sonrada cevrede ben dörtdörtlüm müslümanim diye gezmem inancim icimdedir ve benimle yatar benimle kalkar anlayabildigsen eger!
Alt 22.07.2004, 17:16
eniskaya

Standard Hikayen güzel

Resulller Resulken kimsenin hakkinda dindizsin bile diyemezken, sen kim oluyorsunda bana dinden ciksmissin diyebiliyorsun ?????

Bunu ancak bir Ideoloji sahibi insanlar söyleyler.... ben kimseye dinsizsin falan demem... istikameti sasirmissin derim....

Simdi senin birilerini dinsiz sayip Allaha sirk kosmanmi daha kötüdür..... yoksa Atatürkün raki icmesimi...... ?????

Tatürk kimsenin haklarina karismadi... kimseye sen dinsizsin demedi... kimsenin dini haklarini kisitlamadi... kimseye ideoloji dayatmadi

Elmamiliya ilk Kuran tafsirini yazdirtanada Atatürktü.... ama sen nereden bileceksin bunlari...... cünkü din ancak ahli insanlarin isidir.... akli olmayanin dinide olmaz.....

Araplarin akli olmadigi icin Allah onlara Resul gönderme ihtiyaci duydu.... sonuc ne yine ayni..... Araplar yakalandiklari buhrandan kurtulmalari icn... yaklasik 200 yil bir insan ve demokrasi dersi göremeleri gerek...

Yüce Türk milleti bunu yaklasik 80 yilda gerceklestirdi.....

Kendisini koruyamayan, dünyayi tanimayan sabah aksam kari satin alip kralim diye gecinen Araplardan ne olabilirki..... sonuc ortada..

KENDI TOPRAKLARINI KORUYAMAYAN ADAM DEGILDIR.....

Iranlilar bile, daha kati bir yezidi ideolojiya sahipken, Araplardan daha adamdirlar, onlar hic olmazsa kendilerini her türlü platforma savunabilirler.....

Görüyorum aramizda asiri sekilde sosyo-kültürel fark var..... ne yazikki öyle
Alt 22.07.2004, 17:19
eniskaya

Standard Isler karisti galiba

acayip sekilde... oyana buyana atliyoruz...

Resulden miras kalan tek sahih sey Kurandir.... sözleri sadece tahmin üzeredir, yani hadis falan bu gibi rivayetlerin hic bir dini degeri yoktur....

Konu saptirildi, tartismamiza gerek kalmdi...

Selamlar
Enis
Alt 22.07.2004, 17:35
eniskaya

Standard Yazilarimizdan

aramizdaki efendilik ve bilgi farki hemen belli oluyor...... dimi ????

Ben herkese demistim zaten.... benimle sohbet edeceksen Kurandan konusacaksin...... kimsenin dayatma Ideolojisinde gözüm yok benim.... hekesin Ideolojisi kendinedir..... ve kendinde kalmali.....

Tja tekrarlamakta fayda var....

Ideoloji bagimlisi veya kalasik siddet fikihiyla beslenmislerin ... Kurandaki asil dinin yollarina isik sacmasi cok zor...

DIN CEHALAT ISI DEGILDIR...... yillar boyunca arastirma ister.... düsünme ister... genis dünya kültürü ve bilgi ister.....

Ben bile daha yolun basindayim... ama Kurana dayali oldugum icin..... sapa saglam bir yoldur....

Ha bu yol insana küfür falanda attirmaz, das nur nebenbei... umulurki sakinirsin
Alt 22.07.2004, 17:38
eniskaya

Standard Hemserim kisa keste

su Ayetleri bir göster bakalim.....

Rahman yani Allah tüm insanlari severken, nerde ve hangilerinin üzerine lanet yagdirmis olsun.....

Birde Allahin üzerine lanet yagdirdigi insanlar nasil olurda, dünya konstelasyonunda... kendisini cok üst gören Araplarda daha üst konumda olur..... yoksa Allah yanlismi yapti....... lächel lächel....

Sure ve Ayet numaralarini yazarmisin ?????? lütfen
Alt 22.07.2004, 17:47
eniskaya

Standard OK... simdi sende sira

bengenmiye bilirsin.... kabul..... ama simdi... Allah kadinin saclarini örtmesi icin neden bir kanun koysunda.... erkeklere koymasin.... simdi bizlerin saclari baskami?????

Ben kadinlar icin Kuranda basörtüsü göremedigim icin bir sey diyemiyecegim..... sen neresinde ve hangi Hintergrunda dayali olarak Allah bu emri, Ayetleri görüyorsun..... bunu bana anlatabilirsen sevinirim.....

Yani senin acindanda bir bilmek isterim, bas örtüsü nedir diye..... neden kadinlara Allah azap ediyor.....????
Alt 22.07.2004, 17:54
Benutzerbild von aliconda
aliconda aliconda ist offline
Neuer Benutzer

Standard Bandanas for all of us :-D o.T.

ohne Text
Alt 22.07.2004, 18:00
Benutzerbild von aliconda
aliconda aliconda ist offline
Neuer Benutzer

Standard "Köpek" al kendinde kalsin!

Dogru düzgün yazsana bre adam!

Belki YAHUDI, HIRISTIYAN, ALEVI, SCHII, BUDDHIST, YEZID ve DIGER Inanc

M E N S U B "larinin senin gibi bir parca bez, politikaya cevirip de Türkiye Cumhuriyetini tehdit etmeye kalkismadiklari icin!

Nasil bir "Insan" oldugun öbürlerine hitabindan belli!
Yoksa "Köpek" diye adlandirmazdin!

al"
Alt 22.07.2004, 18:13
Benutzerbild von feuerloescher
feuerloescher feuerloescher ist offline
Neuer Benutzer

Standard Zorunami Gitti.

Türkiye Cumhuriyetimi.

Insanlara ne getirmis vatandasa ne getirmis.

Bir bez parcasi yüzünden Marasi Fransiza Cehennem ettik bunu iyi bil.

Senin cumhuriyetin kurulali kurulmuyali dikta kanunlariylan ezini yikicilik yapmistir.

O cumhuriyete bas kaldiranlar gine sizin gibi putperest Dinsizler olmustur.

Tarihiniz hep isyanlar darbelerlen dolu teknolojiniz sifir ataniz gibi.

Alevilere özgürlük getirdi dersiniz TC cumhuriyetinin ama Tunceliyi yerlen bir ettigini gördügünüz zamanda o cumhuriyete bas kaldiranlar gine sizler deyilmisiniz.

Köpeklik yalakacilik yapmayin.

Benim bacimin örtüsüne dil uzatanin anasindan dogduguna pisman ederim.

Rakici ickici televole Cumhuriyetcileri sizi.
Alt 22.07.2004, 19:03
Benutzerbild von hamsiye61
hamsiye61 hamsiye61 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Dinsiz ve serefsiz hocalarim enis

enis sunu diyeyim sana ilk önce, ben isyerinden yazdigim iicn fazla detayli yazamadim, yahudiler su yönden lanetlidirler aslinda denilmezde, cünkü onlar allahin elcilerini ve peygamberlerini öldürdükleri icin. bu konu kapanmistir benim icin

gelelim su dinsiz ve serefsiz hocalarima

Enis ben 1994 yilina kadar acik ve almanyadan da mezun oldum okuldan sonra 1994 - 1997 arasinda Izmit - Imam - Hatip - Lisesi Ögrenci ve Kimlik numramda su 1528 idi. Benim bütün Dinsiz ve serefsiz hocalarimda sunlardi.

Matematik Muhammed Darul
Hadis ve Kuran Ali Yilmaz
Arapca Muhammad Akay
Tefsir Ayse Aydin
Türktarihi ve Osmanli Gültekin Yapici
Inkilap Tarihi Sebahattin Turan
Felsefe Mustafa Kus
Piskoloji Emine Akgüz
Edebiyat Asim Türk
Türkce Ayla Gezer
Hitabet Kelam vs. vs. diger Hocalarimdan ögrendim

Ensi ben senin yerinde olsam ben bu insanlardan hellalik isterdim niye mi?? cünkü sen bir dinsize bile dinsizsin diyemezsin. Ama benim haddim degil bunlari sana söylemeye..

VE senden hayatta ama hayatta birdaha benim hocalarima dinsiz ve serefsiz deme.

senin fikirlerine saygiliyim.........
Antwort