Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 18.10.2005, 18:33
Benutzerbild von peren
peren peren ist offline
Neuer Benutzer

Standard Kader ve irade ile ilgili

KADER İSLAMİYET ÜZERİNE güzel bir yazi, tesadüfen elime gecti, sizlerinde görüslerini ögrenmek istiyorum:

Allah insanları yaratırken iradeyi, kendisindemi tutmuştur? Yoksa kullarınamı vermiştir? Aslında bu konuya açıklık getirmek için ayetlere bakmak en doğrusu galiba.

A"RAF-179"da"AND OLSUN Kİ, CEHENNEM İÇİN DE BİR ÇOK CİN VE İNSAN YARATTIK; ONLARIN KALPLERİ VARDIR AMA ANLAMAZLAR......." Zalim insanlar için "cehennem" değilde, "cehennem" için "zalim insan" yaratılıyor.

YUNUS-99-100 de, "RABBİN DİLESEYDİ, YERYÜZÜNDE BULUNANLARIN HEPSİ İNANIRDI (bakın can alıcı nokta bu, yani "İSTESEYDİ HEPSİ İNANIRDI"), ALLAH"IN İZNİ OLMADAN KİMSE İNANMAZ" Görüldüğü gibi bilinçli olarak insanları hidayete erdirmeyen, buna gerekçe olarakta cehennemi tamamen doldurmaya dair vermiş olduğu sözü gösteren bir ruh haliyle karşıkarşıyayız. Bu noktada işin mantiki çözümlemesi gereksiz bir fantazi olur, çünkü burada en küçük anlamda mantık yoktur. Çünkü tam anlamıyla sapkın bir ruhla karşıkarşıyayız. Keyfiyetle hareket eder ve bu keyfiliği neticesinde
ise, yaradılış gereği olarak (kendisinin belirlemesinde) inanmayan insanları yakar, ateşlere atar, tekrar yanmış derilerini tazeler vs.

Burada söz konusu olan, kişinin olgunluk çağından sonraki eylemleri değildir; çünkü kişinin NE OLACAĞI, NELER YAPACAĞI, DAHA DOĞUM ÖNCESİ, KENDİSİNE "RUH ÜFLEYEN" MELEK TARAFINDAN SAPTANIYOR. Yani Dünya"ya sınav için geldiğimiz mantığı daha işin başında, büyük ruh"a çarparak tuz buz oluyor. Önceden kaderleri belirleniyor ve bu belirlenmiş kaderlere görede sorguya çekiliyor. Çok güzel değil mi?

Peki "kaderi kendisinin belirlediği"ni bildiren ayetler sadece bu kadarmı? Kuşkusus hayır. Bir çok ayette "kaderi" kendisinin belirlediğini, bıktırıcı tekrarlarla devam ediyor.

Kaderi Allah"in belirledigini gösteren ayetlerden bir kaci:

FURKAN-31 de, "EY mUHAMMED, HER PEYGAMBER İÇİN, BÖYLECE SUÇLARDAN BİR DÜŞMAN ortaya koyarız."

HACC-16"da, "Allah şüphesiz DİLEDİĞİNİ DOĞRU YOLA eriştirir"

NUR-40"da, "Allah"ın NUR VERMEDİĞİ kimsenin NURU OLMAZ"

HADİD-22"de, "Yeryüzünde ve sizin başınıza gelen herhengi BİR MUSUBET YOKTUR Kİ, BİZ ONU YARATMADAN ÖNCE O, KİTAPTA BULUNMASIN"

TUR-56"da, "Cin ve insanları ancak BANA KULLUK ETMEK İÇİN yaratmışımdır"

KALEM-45"de, "Doğrusu benim TUZAĞIM SAĞLAMDIR"

ŞUARA-4"te, "Biz dilersek, onlara GÖKTEN BİR MUCİZE İNDİRİRİZDE ONA BOYUN EĞİP KALIRLAR"

BAKARA-105"de, "Allah rahmetini DİLEDİĞİNE tahsis eder"

BAKARA-20"de, "ALLAH DİLESEYDİ, işitme ve görmelerini giderirdi"

BAKARA-6"da, "İnkar edenleri UYARSANDA UYARMASANDA BİRDİR, inanmazlar"

BAKARA-7"DE, "Allah onların KALPLERİNİ ve KULAKLARINI MÜHÜRLEMİŞTİR, GÖZLERİNDEDE
PERDE VARDIR ve büyük azap onlar içindir."

BAKARA-117"de, "O bir işin OMASINI DİLERSE ONA ANCAK OL DER VE OLUR"

İMTİHAN ve sınav olarak nitelenen dünya hayatı ile ilgili son bir kaç söz: İslam tanrı"nın insanı "Muhabetten" yarattığını ileri sürer. Yarattığı zavallı insanoğlu için 15 MİLYAR ışık yılı uzunluğunda bir evreni de yaratır.Ama bu insanoğlu kendi güneş sistemini bırakın aya bile gidip görme olanağına sahip değildir. (Astronot kardeşler hariç..) Yarattığı karadeliklerin HİÇ BİRİ hakkında bilgi vermez, yerlerini bildirmez. Ta ki Hubble"nin Magellan nebulasında karadeliğin, etrafındaki samanyolunun yörüngesini kendi çekim gücü sonucu helezonik bir rotaya sokması ile, resmini çekebilmesine dek..
Bu yarattığı zavallı insanoğluna evrenin diğer kısımları hakkında verdiği bilgi:Evreni kaç günde ve kaç evrede yarattığı ve""Biz bir yorgunluk hissetmedik.."" şeklinde kendi fiziksel performansından dem vurmasından ibarettir. ""...Dinlenmek için bir ara Arşa yaslanarak İSTİVA ettiğiini.." söylesede Müminlerin gözünde bunun üzerinde durulacak bir değeri yoktur. Bu kendi yarattığı insan-oyuncakları birbiriyle çarpıştırır (CEMEL), seviştirir
dövüştürür, gömer, tekrar yaratır, bir kısmını cehenneme gönderir, bir
kısmını cennete eğlenmeye..Asıl KİM eğlenmektedir??
Cennet ve cehennem Proxima centauri"den sonra solda mı sağda mı kalmak
tadır? 6,5 milyon insan nazi almanyasında fırınlarda korkunç acılarla yakılır
ken (Önce Zyklon-B gazıyla sersemletilmiş olarak) HANGİ SINAVDAN GE-
ÇERSİZ NOT almışlardır? DR. JOSEPH MENGELE bu sınavı gözcülerinden
midir? Allah"ın Kendi yarattığı insanoğluna sevgisi var mıdır? Kuranda kendisini anlatırken en az 20 YERDE, iki gözü, eli ayağı, aklından falan bah-
setmesi Muhammedin (a.s) hayal gücünün kıtlığından mıdır?
Saygilar
Alt 18.10.2005, 19:07
Benutzerbild von peren
peren peren ist offline
Neuer Benutzer

Standard Kilif aramak cok dogru degil

hmm, Alp ben seni kesin cözecegim, sen sifreciydin degilmi:-) Daha öncedende Kuranin degistirilmezligi ile makaleler yazmistin sanirim. Matematiksel kodlar falan:-) Fazla yorma kendini, Türkce mealini oku anlarsin.
Simdi verdigim örnekler Kurandandir, Hadis-i seriflerdir, Peygamberin sözleridir. Aklina Mantigina yatiyorsa tebrik ediyorum seni:
3267 - Hz. Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Şayet ben bir insanın başka bir insana secde etmesini emredecek olsaydım, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim."
Tirmizi, Rada" 10, (1159).

3277 - Amr ibnu"l-Ahvas (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kadınlara karşı hayırhah olun. Çünkü onlar sizin yanınızda esirler gibidirler. Onlara iyi davranmaktan başka bir hakkınız yok, yeter ki onlar açık bir çirkinlik işlemesinler. Eğer işlerlerse yatakta yalnız bırakın ve şiddetli olmayacak şekilde dövün. Size itaat ederlerse haklarında aşırı gitmeye bahane aramayın. Bilesiniz, kadınlarınız üzerinde hakkınız var, kadınlarınızın da sizin üzerinizde hakkı var. Onlar üzerindeki hakkınız, yatağınızı istemediklerinize çiğnetmemeleridir. Istemediklerinizi evlerinize almamalarıdır. Bilesiniz onların sizin üzerinizdeki hakları, onlara giyecek ve yiyeceklerinde iyi davranmanızdır.""
Tirmizi, Tefsir Tevbe, (3087).

nisa-34:Erkekler; kadınları kollayıp gözetici kılınmışlardır. Şundan ki Allah, erkeklerin bazılarını bazılarından üstün kılmıştır. Ve erkekler mallarından bol bol harcamışlardır. İyi ve temiz kadınlar saygılıdırlar; Allah’ın kendilerini koruduğu gibi, gizliliği gereken şeyi korurlar. Sadakatsizlik ve iffetsizliklerinden korktuğunuz kadınlara önce öğüt verin, sonra onları yataklarında yanlız bırakın ve nihayet onları evden çıkarın, yahut bulundukları yerden başka yere gönderin, yahut dövün. Bunun üzerine size saygılı davranırlarsa artık onlar aleyhine başka yol aramayın. Allah çok yücedir, sınırsızca büyüktür.
3269 - Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Nefsim kudret elinde olan Zât-ı Zülcelâl"e yemin ederim, bir erkek hanımını yatağa davet ettiğinde kadın imtina edip gelmezse, kocası ondan râzı oluncaya kadar semada olan (melekler) ona gazab ederler.
&gt&gtAciklamasi cok hosuma gittigi icin bir baska arkadasin yazdiklari ile devam ediyorum makaleme:
Nahl suresi :89 -"" Biz o gün, her ümmet içinde, kendilerinden kendi üzerlerine bir şahit göndereceğiz. Seni de onların üzerine şahit getireceğiz. Bu kitabı da, her şeyi açıklayan ve müslümanlara doğruyu gösteren bir rehber, bir rahmet kaynağı ve bir müjdeleyici olarak indirdik. ""Allah Kitabı size MUFASSAL (ayrıntılı biçimde; açıklanmış) olarak indirmiştir diyor ayetde..Her şeyi açıklasın diye indirilmiş yani. Edip Yüksel Enam 6. ayet; Rum 30. ayeti de bu minvalde değerlendiriyor. Ku"ran"ın kendisi-Vahiy düsturu uyarınca ""ben her şeyi açıklıyorum diyor"". Kuranda herşey açık seçik, bütün ayrıntıları ile anlatılıyor mu? İbadet"in tüm uygulamaları, Dünyamız, galaximiz, samanyolu, evren, karadelikler, proxima centauri, chandrasekhar sınırı, Hawking Işıması, fotosentez bunları saymaya gerek var mı gerçekten? 15 Milyar Işık yılı ebadında olduğu savlanan evrenin varlık sebebi 2 yaşına kadar altına bez bağlanan insanoğlu mu? Mini minnacık güneş sistemi evren ölçeğinde toplu iğne başı büyüklüğünde iken, bu acınası Homo sapiens topluluğunu birbirine kırdırp eğleniyordur herhalde binlerce yıldır. Araf 163 ve 166. ayetler: Tanrı"nın gazabına uğrayıp maymuna çevirilen kasabalılar; Cumartesi balık tutma yasağı varmış. Gel gör ki balıkta sadece cumartesi kıyıya vuruyomuş. Bunu vahiy diye dinleyip Allaha tesbih ve hamd eden bir cemaat. El Hurufu"l-Mukattaa (Elif, lam,mim-tah a, yasin..)ne anlama geldiği bilinmeyen harf ve sözcükleri Kuran açıklamazken, yorumlar gırla gidiyor saflar arasında..Namaz, kaç rekat olduğu, bir namazın nelerden oluştuğu, Oruç hakkında uygulama ayrıntıları da yok Kuranda. Var mı? Varda biz mi göremiyoruz?
&gt&gtArkadasin yazisinin sonu
Bana "bunlarin hepsi Kuranda geciyor" biz insanoglu aptalizda anlamiyoruz" masalini tekrarlamayin lütfen. Hani Kuran evrenseldi? Hani biz insanlara göndermisti? En cahilinden en akillisina, en kötüsünden en iyisine. Olmuyor iste. Celiskiler sürüyor.
Vaktim oldukca yazmaya devam edecegim.
Kimsenin inanci ve dini ile alay etmiyorum, sadece bilgi alis verisi bazinda tartismak istiyorum.
Niemand soll sich dabei zu nahe getreten fühlen.
Saygilar
Alt 18.10.2005, 19:33
Benutzerbild von henrymiller
henrymiller henrymiller ist offline
Neuer Benutzer

Standard @TUERKMENYUECEL!

Hayirli Ramazan ayinda günaha giriyorum ama benim gururumla ve annama hakaret edemezsin TUERKMENYUECEL! Bak hayvan cocuk al da yazilarina götüne sok! Asadaki bana yazdigin terbiyesiz yazilarin tam oranin yeridir!

TUERKMENYUECEL alemde herkes okusun ne soytari oldunu...yaziklar olsun su bana yazdiklarina!:

TUERKMENYUECEL

IRKI BOZUK OLAN PIC KURUSU, SANAL ALEMIN PIC KURUSU...
SENIN GIBI GERI ZEKALI HOMO SAPIENSLER YA KÜRTÜR YADA PICTIR, SENIN IRKIN BOZUKSA BEN NE YAPABILIRIM.
MADEDKI PICSIN BENIM PROBLEMIM DEGILDIR.

Ne mutlu insan oglu türküm diyene! Ama ne yazik ki senden o duygulardan cok uzakta sin!

Hayir cok yanlis,yanlizca Türk olanlar söyleye bilir, ne Kürt ne Pomak ne Laz nede baska bir Irk, yanlizca Türk Irkina mensup insanlar bunu diye bilir.
Ben Türküm hemde Karamali bir Türkmen asiretine mensubum...
Tamammi O... Cocugu

Senin kanin bozuktur benim degil....
-----------------------------------------

Bu da sana benim resmi cevabim:

Senin gibi zavallinin teki gercekten üniversite talebe mi? Senin cocukca yazmalarinla kendine bir karamanli veya öz türk oldunu mu saniyorsun?! Senin gibi türklünü yüzüne tükürem! Sen asla ve asla da türk degilsindir, sen göcmen mi nesin mi vallahi anlamadim ama asla insan ve türk degilsin! Sen ancak begensiz tekisin, ve de birazcik sana kalan beginin götünü kaydi!

Almanya sayesinde buradan sin, bozkurtlu sayesinde degil! Haberin olsun Almanya fasist deviri coktan gecti! Merhametsiz allahsiz ahlaksiz bozkurtlu götüboklu fasist hiyari, senin fasist yazilarinla benim GB"de devam et! Türkmensistan da yasamiyorsun Almanyan da demokratik ülke desin!

Mit deinen rechtsradikalen bzw. faschistoiden Äußerung, Beleidigungen und Beschimpfungen auf meinem GB machst Du dich im übrigen strafrechtlich belangbar - damit ein hirnloser möchte-gern-Student wie Du mit deinem Faschistenhirn das auch mal begreifst!
Auch in der virtuellen Welt ist Volksverhetzung etc. nicht gestattet!

Haberin olsun...sen mi bana O...cocucugu diyorsun, öyle mi?...ich werde eine Strafanzeige gegen dich stellen!!! Sana acikca söylüyorum hic kimsenden korkum yok hele senin gibi götüboklu bozkurtlu"dan da hic de korkum yok! Bu annama karsi yaptin küfüre cok cok pisman olacaksin! Allah sükür maddi durumum iyidir...deshalb werde ich dich juristisch von Prozeß zu Prozeß prügeln...und wenn ich dich bis vor das BGH zerre! So wahr ich der bin, der ich bin!!!! Du wirst mich kennenlernen! Söz!

Utanmasiz ahlaksiz pic kurusu senin yasin kac benim yasim kac? Annan baban böyle terbiye mi verdi? Senin insanligin ve türklügün yaziklar olsun!!!
Alt 18.10.2005, 23:59
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Türkmen???

Sevgili Hanry,

Bu şahısın bir Türkmen olduğunu sanmıyorum, Türkmenler küfür etmezler, içlerinden bu tür çılklar çıkmaz değildir, elbet çıkar tüm topluluklarda olduğu gibi.

Ama Türkmenlerde bu kadar asalet satılmaz, olgundurlar, vakurdurlar, Osmanlı tebaasının aydınlanmasını yaratmışlardırlar.

Doğru bildikleri insani davalar için, on binlercesi gözlerini bile kırpmadan boyunlarını cellatların baltalarını uzatıp, baş vermişlerdiler.

Anadolu ozanlarının, düşünürlerinin pek çoğu Osmanlının 640 yıllık dönemi içinde Türkmenlerden çıkmıştırlar.

Bu tür soytarılıklar genellikle identitet sorunu olan azılıklardan olmakta, bu durum ne yazık ki dünya genelinde böyle.

Ben şahsen konuk deftermi sürekli kapalı tutmak zorunda kalıyorum, nedeni sana şu yukarıda yazılanları sürekli yaşamamdır.

Bir dostun bile iyi niyetli bir yazısını konuk defterime yazabilme ortamını sunamıyorum.

Yazık bu tür insanların bu sayfalarda böylesine pervasızca hem yazmalarına, hem de vaybee nin bunlara göz yummasına.

Yapabileceğin tüm girişimlerini yürekten desteklerim.

Selamlar...
Alt 19.10.2005, 08:13
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard sen öyle zannet o.T.

ohne Text
Alt 19.10.2005, 08:40
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard anlamadigin seyler hakkinda

konusmak. aklini kullanip arastirmalar yaptigini iddia ediyorsun ve hala böyle seyleri buraya kopyalayip duruyorsun. arastirma nerede baslar? önce elestirmek istedigin meselenin kendi kaynaklarini degerlendirmen. baskasinin yalancisi olarak bizimle paylasmak istedigin sey sadece seninde aklini kullanmayip baskasinin yalancisinin olunmasi gerekliligidir.

eger hakikat, hikmet, irfan, insanin kendisine sormasi gereken sorular, varligin gayesi, sorumlulugu ve yapmasi gereken eylemleri bir isik olarak belirlersek sen isigin varligini dahi müsahade edememissin.

senin yukarida kopyaladigin seyde yillarca agizda sakiz edilmis sivri zekalilar tarafindan cignenip cignenip duruluyor.

ögrenmeyi amac edinen bir insan kendisine karsi samimi ise ve ciddi anlamda aklini kullaniyor ise mevzuulari kus beyinlilere degil isin ehline danisir yada en azindan ciddi yazilan eserleri bir gözden gecirir.

üniversite kapisi gördü isen bunlari cok iyi bilmen lazim. ama üniversiteye giripte elinde diploma ile cikan bir cok inek vardir, tekrar gevirmekten baska bir ise yaramazlar.

senin kaderin peren hanim bundan da kacamazsin, nefes alip vermen. eger o kadar kendi kendine yettigini zannediyor isen nefes almayi birak. birakamazsin buna mahkumsun. gözlerini actiginda görmek, kulaklarina ses dalgalari geldiginde duyman vs. bunlar hepsi senin kaderindir. kendini müstagni zanneden hicbirseye ihtiyaci olmadigii iddia eden kus beyinliler dahi kendilerini bundan arindiramazlar. bu kaderindir.

kalbi mühürlenmislere gelince, bunuda Allah"in insanlara verdigi hür irade ve Allah devamli yaratan vareden, alemleri yaratipta geri cekilen bir ilah olmadigini billerek beraber okumadikca anlayamazsin tabii ki. ama birlikte okundugunda mesele ayan beyandir.

herseyi yoktan var eden hayati lütfeden ve hayati devamli kilan sartlari yaratan Allah"dir. eger kisi inanmamayi murad ediyor"sa ona inanmayi zorlamaz. ve insan senin gibi takilip kalir görmek istemez görmezde önündeki koskocaman nur"u. kisi görmek istemezse Allah ona göstermez. kisi duymak istemezse Allah ona duyurmaz. kisi hissetmek istemezse Allah hissettirmez. calisan beyni ve dogrulari hisseden kalb birbirine inkar ediyorsa Allah onun beynine kalbinin hissettiklerini dogrulattirmaz.

bilmem anlasildi mi?
Alt 19.10.2005, 10:11
Benutzerbild von peren
peren peren ist offline
Neuer Benutzer

Standard Cevap

Istersen benim zeka düzeyimi, diplomali olup olmamami, hangi rengi sevdigimi, vejetaryanligimi vs. bir yana birakip konu ile görüslerini alsak? Arzu edersen sahsim ile merak ettigin konulari baska bir platformda tartisabiliriz ama sanirim burasi uygun degil. Haricten gazel okumaya benziyor seninki, ben yazi yaziyorum sen beni (yani yazani) kritize ediyorsun ama yazinin icerigini "S" geciyorsun:-) Belki senin tarzin bu olabilir, benimki bu degil ama. Daha öncede yazmistim, tekrarliyorum: kisisel satasmalarina ileride cevap vermeyecegim. Yazdiklarimin icerigi ile ilgili makalelerini bekliyorum.
Copy ve paste olayina gelince: senin hem fikirlerin bunu genis capli yaptiginda sesin cikmiyorda, sana uymayan seyler yazildiginda neden bu kadar bol keseden dagitiyorsun? Inancin konusunda kritige acik olduguna eminmisin? Arastiriyorum diyorsun, yazilarindanda anladigim kadariyla sadece senin fikirlerini destekleyen konulari arastiriyorsun. Karsi görüslere acik degilsin. Buna ne kadar arastirma denilir tartisilir. Sen ve hem fikirlerinin bu sekilde arastirdigini biliyorum, kritige acik degilsiniz cünkü zaten islam bunu size yasakliyor.
Sana ileride benim yazilarimi okumamani tavsiye ediyorum, hem kendi boyutunda "arastirmalara" devam edersin hemde kendini yipratmamis olursun. Bilgi olarak zaten fazla bir sey vermiyorsun.
Ne inanca ne inananlara karsıyım. Sorguluyorum sadece, kusuruma bakmayın
Saygilar
Alt 19.10.2005, 10:17
Benutzerbild von 6666mahfuz
6666mahfuz 6666mahfuz ist offline
Neuer Benutzer

Standard müthis bir makale, hemen bu aklima geldi

...zamaninda avrupada okumus birisi köyüne geriye dönüyor ve büyüklerine anlatiyor, bilgi sahibi oldugundan, su diploma, bu diploma vs.

$ Ya Baba cok ukudum, ama 3 soruyu kimse evrensel aydinlatici sekilde cevabini veremedi $

$ Gel oglum, bizim köydede akili adamlar var, belki o sana cevabini verebilir $

Ve adama soruyor:

1. Wie kann ich kann Gott erkennen ?

2. Was ist Schkicksal?

3. Wenn der Teufel nach dem Tag des jüngsten Gerichts in der Hölle mit Feuer bestraft werden soll und er selber auch aus Feuer ist, wie kann er dann Schmerz oder Strafe spüren??

Der Mann überlegt still vor sich hin.

Nach eine Weile, ruft er die studierte Dame zu sich:

€€€ Mit Gottes Hilfe habe ich vielleicht eine zufriedenstellende Antwort füt dich €€€

Und ohrfeigt die junge Dame.

Fortsetzung kommt noch muß raus..-)))
Alt 19.10.2005, 10:58
Benutzerbild von 6666mahfuz
6666mahfuz 6666mahfuz ist offline
Neuer Benutzer

Standard drei Fragen- eine Ohrfeige-))

Ich habe mit der Ohrfeige alle drei Fragen beanwortet.

wie das ..fragt ...der verstörte junge Mann wütend...

zu deiner 1. Frage: Hast den Schmerz verspürt?

Ja, sagt er.

Siehst du, so ist es auch mit Gott, man kann ihn erkennen/fühlen ohne ihn zu sehen etc.

zu deiner 2. Frage: Wusstest du gestern, dass ich dich heute ohrfeigen würde, obwohl (du deines Glückes Schmied bist, muahahaha) du dein eigenen Willen hast?

Nein, sagt er

Siehst du, das ist Schicksal.

Zu deiner 3. Frage: Hast du den Schmerz/Strafe von meiner Ohrfeige gespürt, obwohl deine Wangen und meine Hände aus Fleisch sind?

ja sagt er.

siehst du, so ist es auch mit dem Teufel in der Hölle.

So, oder so ähnlich,.. habe ich es mal gehört, keine Hadith, anatolische Bauerngeschichten im Ramadan, muahhahahaha
Alt 19.10.2005, 12:04
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard siyrilmak perne hanim

önce o uctugun yükseklerden asagiya inmektir. söyle asagiya in ayaklarini yere bas. sorguladigin seyleri sorgularken fazla bilmislik taslamak hakíkat arayicisinin anlayisina ters düser.

biz ikimiz hicbirsey bilmiyoruz.

birbirimizden ögreneceklerimiz olan cok sey vardir. bu ancak alcak gönüllülük ile olur.

ben düsündüm ben bildim yanlis metod.

senin yazilarindan algiladiklarim bunlar.

bu benim elestiriye acik olmamamdan kaynaklanabilir(dinde böyle bir yasak yok) yada sen meramini yanlis anlatmandan yada kasitli yanlis anlatmaktan kaynaklanmaktadir.
Antwort