| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Allah"a (cc) "tanri" dememeliyiz. Çünkü insanlarin uydurdugu bir sürü tanri var. Homeros"un "Odessus"unu okuyanlar bilir, orada bir sürü tanri var. Zeus"tan baslayalim yok yildirim tanrisi, yok savas tanrisi yok deniz ve okyanuswlarin tanrisi.... Mesela "Thor" isimli çizgi romanda yildirim tanrisi Thor var.... Güzellik tanrisi venüs falan filan. Insanlarin uydurdugu binlerce tanri vardir. O yüzden ben All"a (cc) "Tanri" denmesine karsiyim. Siz "Tanri" kelimesini "Allah" anlaminda kullaniyor olabilirsiniz ama ben "Tanri denince aklima insanlarin uydurduklari tanrilar geliyor ... ve hatta aralarinda nefret ettigim uyduruk tanrilar bile var mesela Homeros"un Odessa"sindaki "Zalim Atlasin Kizi Kalypso" ; Homerosu bir adada tutsak tutarak onunla beraber olmak isteyen/olan kötü bir kadin tanri"
Saygilar |
|
||||
![]() Yahu senin kelime hafizan genis degil..
Hz. Muhammed´in belirttigine uyuyorum ve devam etmiyorum sirf sana zulm etmemek ve beynini yormamak icin! "Insanlara akil ölcüleri kadar konusun"! Nede olsa bizler efendinin ayak izlerini takip ediyoruz..( sen simdi bunuda anlamazsin ![]() Allah in SELAM´eti acilir insaallah..(sana tavsiyem, hani o 99 isimler var ya.. Selam ismini zikretmeye basla...!) o zaman belki RABBINI tanirsin!Ne dersin? halami düsünemiyorsun.. hiclik denizinde bi hic!!!!! |
|
|||
![]() Elbette Allah"a (cc) "Rab" da denebilir. Camide bile dua ederken "Ya Rabbi ..." diye
|
|
||||
![]() Allah vardir ve birdir, ondan baska ilah yoktur. Onun yarattigi seylere yok diyemezsin! Rab Allahin ismi seriflerinden oldugu gibi.
El-Melik: Mülkün sahibi,mülk ve saltanatý devamlý olan. SADECE ALLAH varsa, onun El-Melik ismini nasil anliyorsun? El-Samed: Her þey O na muhtac,fakat O hiç birþeye muhtac degil. bunu nasil anliyorsun? Hüvallahü´l-lezi La ilahe illa huAllah O kendinden baþka hiç bir ilah bulunmayan tek bir Allah´týr. |
|
||||
![]() Allah vardir ve birdir, ondan baska ilah yoktur. Onun yarattigi seylere yok diyemezsin! Rab Allahin ismi seriflerinden oldugu gibi.
El-Melik: Mülkün sahibi,mülk ve saltanatý devamlý olan. SADECE ALLAH varsa, onun El-Melik ismini nasil anliyorsun? El-Samed: Her þey O na muhtac,fakat O hiç birþeye muhtac degil. bunu nasil anliyorsun? Hüvallahü´l-lezi La ilahe illa huAllah O kendinden baþka hiç bir ilah bulunmayan tek bir Allah´týr. |
|
|||
![]() simdi onsuz bu adami kim Resül ve Allahi taniyan yapti....
Yapan kafadan catlak olsa gerek... Sen biraz fazla kaliplasmis düsünüyorsun |