Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 22.09.2005, 18:02
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard sadece inkarcilara ilah diye tanitiliyor

mus...

ayette bu geciyor..
"İşte Rabbiniz Allah O"dur. Mülk O"nundur, O"ndan başka tanrı yoktur."
Alt 22.09.2005, 18:05
Neuer Benutzer

Standard bana AHnin iddiasina göre bu ayeti

nasil anliyacagini anlat.. sadece inkarcilara diyor.. halbuki peygamberimize (s.a.v.) ve iman edenlere ayni sekilde tanitiliyor!!!

senin dedigin dogruysa, AHnin aciklamasi yanlis o zaman.
Alt 22.09.2005, 18:07
Neuer Benutzer

Standard GIYBETi bir ögrende gel!

bir insanin zarari dokunacak insanlar varsa, o insanin hatalarini diger insanlarin zarar görmemesi icin söylemek günahmi?

AH inkarcilara böyle anlatiliyor diyor ve Kuranda ayni sekilde Hz.Muhammede ve iman edenlerede anlatiliyor. bunu nasil aciklarsin?
Alt 22.09.2005, 18:32
Neuer Benutzer

Standard Enbiya25

25- Senden önce hiçbir peygamber göndermedik ki, ona şöyle vahyetmiş olmayalım: "Gerçek şu ki benden başka ilâh yoktur. Onun için bana ibadet edin."
---------------------------------------------
Alt 22.09.2005, 18:35
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard İncelemelerden bir yazı!!!

Dine Hermetik Bakış
Yazan Franz Bardon
Çeviren Falling Sun - Translation Copyright © 2005 hermetics.org

Bu yazı Çek asıllı majisyen Franz Bardon’un “Bilgeliğin Altın Kitabı” (Golden Book of Wisdom) isimli eserinden alınmıştır. Bu kitap Franz Bardon’un evrensel kanunlarını anlattığı dördüncü ve son eseridir. Bardon ölmeden bu eseri tamamlayamadığı için büyük bölümü eksiktir.
İki temel din felsefesi vardır: birincisi rölatif olan, ikincisi ise mutlak ve evrensel olandır. İnsanlığın ortaya çıkışından günümüze, rölatif din felsefesine dahil olan dinler, zaman içinde, kurulmuş, zirveye çıkmış ve yüzyıllar içerisinde son bulmuşlardır. Her rölatif dinin kendi kurucusu vardır. Burada bütün rölatif din sistemlerinden söz etmekten kaçınıyorum; din felsefesi üstüne çalışmış herhangi biri, pek çok rölatif din sistemini öğrenebilir. Bu dinlerin hepsi, yüzyıllarca, hatta bin yıllarca sürmüş olsalar da aynı "geçicilik kanununa"[1] tabidirler. Bir dinin varlık süresinin uzunluğu daima kurucularına ve öğretmenlerine bağlıdır. Bir din, ne kadar evrensel kanunları içeriyor, ne kadar evrensel hakikatleri gösteriyor ve öğütlüyorsa, varlığını o kadar uzun sürdürür.
Eğer din tek taraflı, fanatik, diktatöryel ve otoriter doktrinlere sahipse ömrü daha kısa olacaktır. Bununla birlikte, her din sisteminin kendince iyi amaçları ve özel bir misyonu vardır. Her biri, daima evrensel hakikat ve kanunların bir bölümünü (üstü kapalı olarak) sembolik veya soyut düşüncelerle içermiştir.
Gerçek bir adept hangi çağda var olduğuna bakmaksızın, her rölatif dinde, kökeni evrensel dinde olan ve evrensel kanunu işaret eden bazı temel fikirlerin parçalarını görecektir. Bu yüzden, adept, her dine, ister geçmişte kalmış ister bugün hala yaşıyor veya gelecekte yaşamaya devam edecek olsun eşit saygıyı gösterecektir. Çünkü o, her dinî sistemin, o dine yaraşır olgunluğuna sahip takipçileri olduğunun farkındadır..
Hermetik bakış açısına göre, materyalizm bile bir çeşit din sistemidir. Materyalizmin takipçilerinden biri, Tanrıya inanıp, doğaüstü hiçbir şeye inanmayabilir ve kendini sadece kendi kendine ikna edebildiklerine bağlayabilir - diğer bir deyişle onlar için sadece maddenin hükmü vardır. Fakat inisiye, maddenin, ilahi görünüşün, doğa kanunlarında yansımış sembolik bir temsili olduğunu bildiği için sadece maddeye inanan birini yargılamayacaktır. Bir dizi enkarnasyon ve evrim ile olgunlaşan insan, evrensel kanunlara daha da yaklaşır ve daha derinden onların içine girebilir; derken sonunda hiçbir rölatif din kavramı onu tatmin etmeyecektir. Böyle biri, evrensel din için gereken olgunluğa erişmiş ve evrensel kanunlara, mikrokozmos ve makrokozmosta bakmaya ehil hale gelmiştir.
Söylediğimiz şu: Evrensel kanunları tamamen temsil etmeyen herhangi bir din rölatif ve geçicidir. Evrensel kanunlar dünyanın başlangıcından beri değiştirilemez olmuştur ve sonuna kadar da öyle kalacaktır. Olgun bir Hermesçi, kendi isteğine veya insanlarla olan ilişkilerine bağlı olarak - mesela yeterli olgunluğa ulaşmamış kişilerin dikkatini çekmemek için -, resmi olarak bir dine bağlanabilir. Bununla birlikte, ruhunun derinliklerinde ve bütün varlığında, evrensel kanunların anlaşılmasını sağlayan evrensel dine bağlı kalacaktır. Bir inisiye, kendisini bir şeyin doğruluğuna ikna edene kadar hiçbir şeye inanmaz; ne bir kişiselleştirilmiş tanrısallığa ne de herhangi bir idole. Bunun yerine evrensel kanunlara ve bütün varlık formlarındaki uyuma tapar.
Bu bir kaç kelime rölatif ve mutlak din felsefeleri arasındaki farkı göstermeye yeterlidir.
Alt 22.09.2005, 18:49
Neuer Benutzer

Standard Bakara 163

163- Her halde hepinizin ilâhı, bir tek ilâhtır. Ondan başka bir ilâh yoktur. O Rahmân ve Rahîm"dir.
Alt 22.09.2005, 18:55
Neuer Benutzer

Standard o.T.

Allahü teâlânın Esmâ-i hüsnâsından (güzel isimlerinden). Dâimâ hayât sâhibi ve diri olan, hep var, varlığı ezelî ve ebedî (sonsuz) olan.
Allahü teâlâ âyet-i kerîmelerde meâlen buyurdu ki:
Allah"tan başka hiçbir ilâh yoktur. O, Hayy ve kayyûmdur. (Bütün mahlûkâtın idâresini yürüten, hepsini hesâba çekendir.) (Bakara sûresi: 255)
Hayy ve kayyûm olan Allah"tan başka ilâh yoktur. (Âl-i İmrân sûresi: 2)
O hayydir. O"ndan başka hiçbir ilâh yoktur. O hâlde dinde ihlâs sâhibi (her şeyi Allahü teâlânın rızâsına uygun yapan kimse) olarak duâ edin. Hamd (övgü) âlemlerin Rabbi olan Allah"a mahsûstur. (Mü"min sûresi: 65)
Alt 22.09.2005, 21:25
eniskaya

Standard Coooolll demii :))) o.T.

ohne Text
Alt 22.09.2005, 21:33
eniskaya

Standard Das beweisst... das man ohne Moslem sein

Gott und die Welt begreifen.. zumindest verstehen das es einen SCHÖPFER gibt.....

Iste ALLAH olayi GENETIKTIR..... her insan bir sekilde Allaha inanir... yani onun varligini hisseder... iste zamaninda HZ. Muhammedde bunun farkindaydi... iste o yüzden Allahi anlatamadi... ve Allahi ona Vayhyii melegi tarif etti ve ondan sonra HZ. Muhammed Allahi oldugu sekilde sezmeye basladi....

Birisine dersen camiide HZ. Muhammed 40 yasinda Müslüman oldu yada Allahin DINI yok.. seni taslarlar valla...

birde Rivayet yada Hadisler DIN olmaz.. artik kabullenin... ILAVE ZAMLI DINE ihtiyac yok
Alt 22.09.2005, 21:44
eniskaya

Standard Bak güzel kardesim

belliki kafani SAFSATALARLA yikamislar.... istedigin kadar inkaride bulun... bu böyle... sen su an bana annem babaminda inandigi ve bana kücükken anlattiklarini siraladin..

efendim Kaainati Allah HZ. Muhammed icin yaratmis.... hahahahahahaaaaaaaaa....

Vallahi hayatimda bunun gibi DELI SACMASIYLA ben sahsen rastlasmadim.... bunu ben senden öncede duymustum.. o yüzden üzerine alinma lütfen...

Bu o kadar Allahin sistemine aykiridirki... hatta o kadar aykiridirki... resmen IFTIRADIR... ve ALLAHI kücük düsürmedir...

-----------------------------------

Söyle lütfen bir düsün...

Samanyolu Galaxisisinde 4 Milayara yakin yildizlar var.... dünyamizda bu koskoca Samanyolunun saaadece kenerinda bir gezegen...

Devam düsünelim.... Samanyolu Galaxisi gibi.... MILYARLARCA.... GALAXILER VAR EVRENDE....... yanii SONSUZZZZZZZZZZZ

Simdi gelelim... Allahin tanimina...

Allah nedir.. ???

Allah Ihlas Suresinde belirtildigi gibi....
UCSUZ BUCAKSIZ SINIRSIZ TEK..... ve KAAINAT ISE ALLAHIN BIR GÖLGESI... veya parcasi....

--------------------------------

Simdi sen gercekten böyle durumda Allah kaainatin büyüklügünde önensiz bir Galaxinin... önenmsiz bir Plkanetindeki bir Resül icin Kaainati yaratmistir....

Yaniii bu kadar uzun zamandir gülmemistim...

Yaaaaahuuu bu denilen Allah HZ. Muhammedi bilememiste gereksiz yere sonsuzlugu yaratmis... yanii simdi Allah HZ. Muhammedi cennete sokamazmiydi...

Vallahi dostum... bunu sana diyen ALLAHI tanimiyor...

SU ANDA sen ALLAHIN bir parcasisin.... haberin varmiydi...

HZ. Muhammedin Allahi nerdeeeeeee.... senin inandigin Allah nerde....

Hatta sen kesinde onun göklere gidip Allah ile namaz POKERI yaptiginada inanirsin... veya HZ. Isanin göklere gittiginide....

--------------------

Sana diyecek bir seyimiz yok... DINLERIMIZ ayri ayri....
Antwort