Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 21.09.2005, 12:59
unknown

Standard zaten bu kadar felsefiyi anlayabilenleri

bir sorunu yok bu "konuyla" ben sunu kastediyorum . Neden öteki dünyayi bekleyeyim..simdiden alkol-tütün-kadin--kullanmayayim( günah diye mesela)neden bunlar yasak..simdi ve burada bunlari birkac dolar veya bir videokasetle de yasayabilirim. Bu islam aleminde , bilhassa, yeni nesilde, ve bilhassa araplarda, bir bunalim yaratmiyor mu sence. Sonra da cikip akillinin biri " el kaide " kurup bu frustriert olan adamlari kullanmiyorlar mi.* gel sana one way bilt aldik" seklinde. Neyse fazla da uzatmak istemiyorum.
Alt 21.09.2005, 13:21
eniskaya

Standard Sence diger dünyada icki

uyusturucu Kerhanelermi var.... eher nicht demiii ))

Sen insanliga zarar verenleri LEGAL hele getirmek istiyorsun.... böyel bir DIN anlayisi hic bir yerde yoktur...

DIN zarar vermez fayda verir.... Cennettede uyusturucu falan filan olmadigina göre..
Alt 21.09.2005, 13:37
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard kuranin ruhunu algilyamadigin

ortada.

Hz. Adem ve, kurani okumus olan birisi nasil Havva"dan bahsediyor dogrusu tuhaf ama öyle olsun, esi"nin kissasini anlamadigin ortada.
Alt 21.09.2005, 13:42
eniskaya

Standard Adem neden kovuldu

sen onu bir algila ondan sonra Resüllerinde birer insan bierer seyleri oldugunu anlarsin.... das ist doch völlig normal... Resül olmakla ancak Allahi tanima özelligi artar... yoksa gökten onlara süpermenlik inmiyor... artik bunlari anlayin
Alt 21.09.2005, 13:43
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard O zaman fazla ileri

geri konusma, git kuranin hepsini iyice bir ögren. bir ayet ögrendin diye kuranin hepsini anladigini zannedip öyle bir hava estirmeyi birak.
Alt 21.09.2005, 13:44
eniskaya

Standard Senin uzmanligin ne kadar ???

ben görüsümü belirtiyorum... hepsi bu kadar..

Seninde görüsün varsa, send belirtebilirsin.... tabi varsa...

Egerbaskalarinin görüslerine musallat olmussan oda senin problemindir
Alt 21.09.2005, 13:52
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard Hz. Adem"in süpermen oldugunu

kimse söylemiyor fakat Kuran onlari överek zikrediyor. Allah peygamberini överken sen nasil ona Aptal dersin ki? Mesele onlarin olduklarindan baska sey olduklari degildir mesele senin terbiyesizligindir. buda sadece benim algilamam ile sinirli degildir. Kuran peygamberini överken onlarin anilmasini isterken, bu anilma saygi ile anilmayi icerir sen kim oluyorsunda onlara hakaret ediyorsun?

Hz. Süleyman kissasinin hikmetini anlamadigini asagida yazmistin. bana öyle geliyor ki sen Hz. Adem"in kissasinin hikmetini de anlamamissin. Herhalde Allah sen kimin aptal kimin aptal olmadigini cikarman icin anlatmamistir.

Kendi bildiklerini sorgula ve düsün tefekkür et. Allah nicin Hz. Adem"in kissasini bize anlatmis?
Alt 21.09.2005, 13:57
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard Angriff ist die beste Verteidigung

böyle köselere sIkistirildiginda baskalarinin ne olup ne olmadiklarini sorgularsin.

Sonuc degismez. sen bilmedigin seyler hakkinda konusuyorsun, bu benim uzmanligimi gidiklamaz. sen fikrini beyan ediyorsun diye övünüp duruyorsun. sadece övünebilmek icin mi yoksa burada birseyler yaziyorsun?
insan bir mevzuu da görüs beyan etmeden bir arastirir.
Alt 21.09.2005, 14:07
eniskaya

Standard kafami fazla agirtma benim tamammi

Kurandir onlarin cennetten kovuldugunu söyleyen ben degil.. banane yaaaa.. sizler Resülleri ALLAH yapmissiniz...

zaten o yüzden Muhammedd Resülden SEFAAAT bekliyorsunuz...

Ben beklemiyorum.. bana Sefaat edecek olan ancak Allahtir.... Muhammed degil.. oda Allahtan Sefaat dileyecek... und tschüßßßßß
Alt 21.09.2005, 14:09
eniskaya

Standard Was ist dein problem

DININ bir tahminden ibaret oldugunumu yalanliyorsun... elbet DINLER kisisel tahminlerdir... kii herkes ayri ayri algilar ve yasar...

Saygi duyacaksin baska düsünceli olanlara....

Biz sana suna yada buna inan diyormuyuz.. yokk olsa... laber mich nicht voll
Antwort