| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
![]() Kurandan önce... insanlarin Ortak yani Genetiginde yatan degerler cercevesinde bir araya gelinecek ondan sonra DINLE ugrasilacak...
Iste su anki adiyla Demokrasi altinda bir araya gelinir ve ondan sonra DINler arasinda yada DIN icerisinde sohbet yapilir... Ben bunu sart kosarim... alles ander ist für mich PURE Fantasie und Projektion von Ideologien... Ama yinede merak attim... bilmedigim duyamdigim sistemde mevcutta bilimeyen nedir ???? Tefsirler biel cogu kez tatminkar degilken... nedir beni tatamin edecek olan ve Demoktrasiden vaz gecirecek olan Devlet anlayisi oder DIN acisindan ORTAK DINLER-TEOLOJISINDEN..... yanii warum sollte ich Tevrat, Zebur zur Seite legen als Ergänzung zum KURAN ????? Hast du evtl. darauf ein Antwort... den das erst wenn du hierauf ein Antwort für mich hast... können wirs uns über alles unterhalten, was du willst.... ![]() LG Enis |
|
|||
![]() sen benim gibi algilamazsin... bende senin gibi algilamam...
O yüzden Demokrasidir insanlari bir araya toplayan... DIN insanlari bir araya toplayamaz.... cünkü herkes DINI farkli farkli algiliyor ve yuguluyor... ancak CÜÜÜZIII bir sekilde Temelde bir araya gelemeler var.. oda Hac Oruc bu gibi seyler... Ama bunlarda bir hayat AMACI degil... birar ARACTIRLAR.... Tabi anlayan icin |
|
|||
![]() sisteme aykiridir... beni ancak saygiya, saygisilik yaptigim zaman, davet edebilirsin....
Ben saygisizlik yapmadim.. yapmamda.. bagli oldugum sisteme aykiri... Saygisizlik yapmadimki Saygi göstereyim... kaldiki bu Saygi anlayisida insanlar arasinda SAKIZ olmus valla... sanki durmadan birileri saygisiyzlik yapiyorsmusta hemen ben söyleyimde karsidaki stress yada bozgunliga ugrasin... Etwas mehr Demokratischer bitte |
|
|||
![]() insanlar arainsa sadece Gelcihgesinnte degil.... birazda ortaklik ara... das bringt im lebn viel mehr Freudde und Erkenntnisse...
Mesela zamaninda ben Yasar Hocaya, Süleyman Hocada.. yada Üstada cok cok deger verirdim ve dahlende veriyorum... Aber glaub mir.. ich bin in einer Entwicklung den allen Voraus.... oda ben en azindan ortak anlayislar cercevesinde her zaman ve her yerde diger cok cok farkli görüslü olanlarada tartisabilir ve hatta ARKADAS olabilirim... AM abu 3 adamin 3 de Müslüman olduklari halde... bir araya gelip ne bir aciklama ne bir Programm nede baska bir sey yapiyorlar... Meiner Meinung nach müssen diese sich nocht etwas Entwickeln..... iste bu Noktada 3 üde zaman cag disi kalmis... cünkü kendi sahsi görüslerini o kadar DINLESTirmislerkiiiii... zerre kadar digerine tahammülü kalmamis.... Allah beni sonucta onlar gibi Ideoljik ve sadece kendini Allahin tek bilir kulu sanmaktan saklasin.... Iste bir Nevi Vatikandaki Papazlarin stilini almislar..... das führt zu keiner Vereinigung der Menschen |
|
|||
![]() DEMOKRATIK insan olsak... bunlar yasanmaz....
DIN ancak DEMOKRATIK-AYDIN insanlarin isidir.... Ilk önce ortaklik daha sonra kisisel DIN anlayisi.... Bundan zerre kadar disari cikilirsa.. iste o zaman savasta cikar.. her sey cikar.. Seytanada tapan cikar |