Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 19.09.2005, 13:57
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard was für ein programm? o.T.

ohne Text
Alt 19.09.2005, 15:28
Benutzerbild von xkurtcu55
xkurtcu55 xkurtcu55 ist offline
Neuer Benutzer

Standard HRRRRRRRRRRRR Avvvvv

En akilli varlik kurtlardir kandil mandil hadis madis bilmeyiz bizzz hrrrrrrrr

Heykelce selamlarimlan......
Alt 19.09.2005, 15:38
Benutzerbild von xkurtcu55
xkurtcu55 xkurtcu55 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Kurtlar Gününüz Hayirli olsun

AŞIKLAR GÜNÜNÜN TARİHÇESİ..!

Hakkında değişik yorum ve tanımlamaların yapıldığı bu günle ilgili bir görüş bakın söyle: St. Valentine Aşıklar Günü, İsa"dan önce 4.yüzyıl Roması"nda kutlanan, Çobanların Tanrısı " Faurus Lupercus" şenliğine, başka bir deyişle " Kurt Bayramı"na salıyor köklerini.
Her 15 Şubat"ta genç Romalılar, içinde Tanrı Kurt"un yaşadığı varsayılan bir mağranın önünde toplanıyorlar. Ortada bir küp duruyor. İçinde kız adları yazılı minik levhalar. Bir lotaryo bu .
Delikanlılardan yanlızca biri, belki de o savaş yılının en kahraman olanı, yüreği çarparak rastgele bir kızın adını çekiyor. Bu yöntemle kurulan özel çift, ertesi yılki 15 Şubat çekilişine dek, akıllarından geçen her cinsel fantaziyi yaşamak ve uygulamakla serbest bırakılıyor, toplamın onayı alınmış olunuyor, yani yasal olarak özgür kılınıyordu. Romalı gençler, I.S. 500"lü yıllara değin, bu 2000 yıllık geleneği aşk ve şevk ile sürdürdüler. Ama Çoban Tanrısı " Faunus Lupercus " şenliği, dini bütün Hristiyanların canına tak etmişti. Roma Kilisesi sorumluları aradı ve din şehidini bu konuya kurban seçti. Roma İmparatoru II. Claudius döneminde yaşanmış, papaz Valentin bu duruma en uygun aday seçilmişti. İmparator Cladius Gothicus"un gazabından Hristiyanları kurtarmış, ama kendisini feda etmis ve bu papazın kafasını kesmiş. Aradan uzun bir zaman geçtikten sonra Vatikan, Valentin"e " aziz " ünvanı vermiş. Roma kapılarının biri de zamanla onun adıyla anılır olmuş. Burokrasiye meraklı Roma imparatorluğu, Aziz Valentin"in ölüm gününü de tarihe kaydetmiş. 14 Şubat 273. 15 Şubat tarihi de " Kurt Bayramı " na rastlıyor. Valentin"in ölümüyle bu festival arasında bir bağ kurulup, dini bir kisve giydirilerek bu gün kutlanmaya devam edilmis. Valentin"in ölüm günü, böylece
Alt 19.09.2005, 18:55
unknown

Standard Gecmis kandiliniz...

...mubarek olsun millet. Rabbim dua ve ibadetlerinizi kabul etsin...
Alt 19.09.2005, 18:57
unknown

Standard seninde...

gecmis kandilin mubarek olsun eniskaya. Rabbim evde tek basina yaptigin ibadetlerini kabul etsin...
Alt 19.09.2005, 19:11
unknown

Standard Cümleten...

gecmis Beraat Kandilinizi tebrik etmek istiyorum dostlar. Mevlam dua ve ibadetlerinizi kabul eylesin
Alt 19.09.2005, 19:16
unknown

Standard Kandiller nereden CIKTI ?.. o.T.

ohne Text
Alt 19.09.2005, 21:34
Benutzerbild von 1insanol
1insanol 1insanol ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard Insanca yasamin dayanilmaz izdirabi

Merhaba Arkadaslar!

Dünyamizda gün be gün Insanca yasamin cemberi daraltiliyor.

Helalinden kazanip hayatini ikame ettirmek isteyenlerin, yasam standartlari zorlanirken; Kelepirden yasam sürmek isteyen namus yoksunlarinin kazanclari cogaliyor.

Dogdugu Vataninda Hür, bagimsiz yasamak isteyen gariban namuslu insanlarin,Hürriyetleri kisitlanip, Vatanlari isgal edilip izdiraplar icinde kivranmalarina sebep olunuyor.

"Acan ki Rabbim Allah dir Ondan baska ilah, Ondan baska yüce tanimam boyun egmem" diyen mustazaflara cagdas fravunlarin yaptiklari zulümler iskenceler dayanilmaz oldu..

Namussuzlar,kivrak hokkabazlar söhret olup toplumlarin kanini emerken, mazlumlarin Insanca yasamak isteyenlerin, yasam cemberleri daraltiliyor...

Sizce bu gidis nereye varir? Bu gemi hangi limana demirler?
Alt 19.09.2005, 22:33
unknown

Standard Merak etmesine ediyorumda...

ama elden ne gelir be Roman arkadasim? Burasi ne de olsa vaybee. Sözüm O"na yeni neslin sitesi ;-))) Sevsinler bu yeni nesli ;-)) 100 Türk gencinden ancak ücünün üniversteye basladigi ve bunlarinin arasinda ancak yüzde ellisin üniversteyi bitirdigi bir genc neslin sitesi. Cüceleri yücelestiren ve YÜCELERI cücelestiren hiphop, arabesk, uyusturucu ve burjuvasinin pisliginde adedata bir domus gibi yigilip serilmis bir genc neslin sitesi. Hic bir seyden haberdar olmayan, sacini sariya boyatmakla gözüne, kasina, göbegine ve g...tüne piercing denen hizmalari dakan bir genc nesilin sitesi. Kitaplari, ilimi ve bilimi yeni cag ters düstügünü yegleyen bir genc neslin sitesi. Iki cümleyi ardi ardina dogru dürüst konusamayan ve tarzancayi iyi belleyen bir genc neslin sitesinden fazlasini beklemek bence ahmaklik olur be Roman kardes.

Öyle bir yerdeyim ki öyle bir seydeyim ki
Bir yanim mavi yosun dalgalanir sularda
Dostum dostum güzel dostum
BU NE BETER CIZGIDIR BU
BU NE CILDIRDATAN DENGE
Yaprak döker bir yanimiz
Bir yanimiz bahce......
Alt 19.09.2005, 22:34
unknown

Standard Bütün Mürşidlerin Tarif Ettiği........

İkilik Kinini İçimden Atıp
Özde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim
Taht Kuralı Ariflerin Gönlüne
Sözde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim
Serimi Meydana Koymaya Geldim

Meğerse Aşk İmiş Canın Mayası
Ona Mihrab Olmuş Kaşın Arası
Hakkın İşlediği Kudret Boyası
Yüzde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim
Serimi Meydana Koymaya Geldim

Bütün Mürşidlerin Tarif Ettiği
Sadıkların Menziline Yettiği