Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 17.09.2005, 17:50
Benutzerbild von donpepelino
donpepelino donpepelino ist offline
Neuer Benutzer

Standard CALISMALARINIZDA SIZE?

BASARILAR DILERIM YANI KÖTÜ BIRSEY YAPTIGINIZIDA SÖYLEMIYORUM DOSTUM

TEKRAR BASARILAR
Alt 17.09.2005, 17:53
eniskaya

Standard Yaa Reis sana bir sey söyleyimmi

Yasar Hoca tartismasiz Islam Aleminin en büyük DIN-ALIMIDIR.... ammmmmaaaaa oda bir insandir... ve her insan gibi oda bas olma cabasi icerisindedir...

Eger su aniyle secim olsa vallahi kimse ona oy vermez...

Cünkü... DIN adamlari bas olarak her zaman TEHLIKELIDIR....

Her ne zaman bir DIN adami basa geldiginde kesinlikle zimbirti gümbürtü eksik olmamistir.....

O yüzden ben sahsen ona oy vermem.... cünkü DIN adina DEVLET YÖNETILMEZ.....

Resüller bile dogru dürüst DEVLET yönetememislerdir.... bu bir gercek...

Devleti yönetmek zamani kavramak ve tüm dünya standardi bilgi mekanizmalarinin insanin eli altinda olmasi gerek.....

SU ANIYLE HZ. MUHAMMED BILE GELSE..... bir TAYIP ERDOGAN gibi TR yi bile yönetemez.....

Yaniii Yasar Hoca biraz KESIYOR... tabiii bu benim kanaatim... ama süphesiz kendisini cok severim
Alt 17.09.2005, 17:58
Neuer Benutzer

Standard 600 sene Haci Hocalar

Büyük bir imparatorluk kurmus ve dünyada enderi görülmemis bir yöbetim sekli sunmuslardir

bugünkü cagdas dedigin avrupa birligide bu sistemi örnek almis ama basarisiz kalmistir

80 senedir Haci Hocasiz yapilan politikaysa gine ayni sekilde basarisiz olmustur

olayi carpitiyor ve bir sekliylen Islami ve TC düzenini bir birine endekslemeye calisiyorsun

Tayip ve Apo islerinde baya basarililar daha ne istiyorsunuzki daha fazla heykelmi yapsin :O)))
Alt 17.09.2005, 17:59
eniskaya

Standard Bilenle bilmeyen bir olmaz diyor ayni

Akif...

diyorki Bilen ENisle Bilmeyen donpepelino bir olmaz....

Olmazya TABI biri insan biri hayvan
Öyleyse denilen yüz karasindan....

Üzerine alinma... bunu ben degil Akif Ersoy söylüyor
Alt 17.09.2005, 18:02
eniskaya

Standard Nerde senin ENDERI görümeyen Sultanlarin

ne oldu...

Nasil bir DIN-DEVLETIYMISDE... yeryüzünden silindiler....

Woran lag das.... wenn es an anderen lag... dann waren die doch keine richtigen Moslesm...

Najaaa Kurandami hata var yoksa Sultanlardami hehehe
Alt 17.09.2005, 18:02
Neuer Benutzer

Standard Kuranda yaziyor evet :O)

Alimlerede sorun diyor Kurana okadar uyuyorsan birini alip diyerini neden atiyorsun.

Laik lik kemalizim demokrasi Kuranda yazmiyor evet cok seyler biliyorsun :O)))
Alt 17.09.2005, 18:14
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Farklı bir bakış.

1929"da çıkan resmi "Halk" dergisi ve haberleri...

Öbür gün okullar açılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı"nın yeni dönem için uygulamaya soktuğu köklü değişiklikler, okullarla öğretmenlerin durumu, hali vakti yerinde olan ailelerin çocukları için yapılan bazı ayrıcalıklar, tartışılıp durmakta...
2005 yılındaki eğitim tablosu ortada; bir yanda tek öğretmenli köy okulları, bir yanda okula gönderilmeyen kız çocukları, bir yanda boş gezenin boş kalfası olarak dolaşan yüz binlerce üniversite mezunu, bir yanda öğretmen kadrolarındaki boşluklar ve aksaklıklar...
Şimdi dönelim 1929 yılına...
Maarif Vekâleti Milli Talim Terbiye Heyeti, 11 Şubat 1929"da haftalık bir dergi çıkarmaya başlamış. Derginin adı "Halk"; fiyatı 3 kuruş.
İşte derginin ilk sayısında yayımlanan "Millet Mektepleri" adlı yazı...
"Millet Mektepleri
Eskiden herkes okuma yazma bilmezdi, yalnız memurlar, hocalar okuryazardı. O zamanlarda halkın cahil kalması fena görülmüyordu, hatta böyle olması lazım sayılıyordu. Bizde on, on beş sene evveline kadar hal böyle idi.
Garp dediğimiz Avrupa memleketlerinde ise hemen bir asırdan beri bu yanlış düşünce ortadan kalkmıştı. Oralarda bir taraftan kitap ve gazete matbaacılığının büyük terakkisi, diğer taraftan iş ve ticaretin, fabrikacılığın alabildiğine ilerlemesi okuma yazma ihtiyacını hem artırmış, hem de kolaylaştırmıştır."
"Yüz senedir Garp"ta hükümet işleri de başka şekiller almaya başlamıştı. Artık devlet demek, başta kral olmak üzere birkaç yüz kişinin rahat ve zengin yaşaması için milyonlarca halkın onların istedikleri yolda çalışmalarını temin edecek bir teşkilat demek değildir. Devletin gayesi, hükümetin maksadı, milletin, halkın refah ve saadetini temin etmek olmuştur. Yavaş yavaş baştan krallar atıldı, kalanlar da artık hükümet işlerini halka bırakmaya mecbur oldu. Her yerde halk hükümetleri kuruldu. Hükümetlerin başına halktan çıkma adamlar geçti. Artık milletin millet tarafından ve millet için idare edilmesi esası hüküm sürmeye başladı."
"Milletin kendi kendisini idare etmesi, halk hükümetinin, cumhuriyetin idaresi için dünyanın işleri hakkında birçok bilgilere ihtiyaç vardı. Bu bilgilerin anahtarı da okumak-yazmak idi.
İşte bu sebeplerden Garp"ta maarif çok ileri gitti. Hemen otuz seneden beri büyük Garp milletinde okumak yazmak bilmeyen hiçbir insan kalmamıştır."
"Biz bu işte çok geri kaldık. Bu halin sebepleri şunlardır:
1- Padişahlar ve onların etrafındaki yardakları, yalnız kendi menfaatlerini düşünüyorlar, milletin cahillikten kurtulmasını akıllarına bile getirmiyorlardı.
2- Hocalar ve şeyhler halkın okuyup yazarak dünya işlerinden haber almalarını istemiyorlardı.
3- Eskiden Arap harflerini öğrenmek çok zor idi.
4- Padişahların kötü idaresi yüzünden harpler, karışıklıklar bitmiyordu. Halk rahat nefes alamıyordu ki, okumaya vakit bulabilsin."
"Büyük Gazi; düşmanları, padişahı kovduktan, hocaları yola sokup tekkeleri kapattıktan ve halk hükümeti olan Cumhuriyet"i kurduktan sonra, milleti bu asrın ileri milletleri ile bir seviyeye çıkarmak için eski Arap harflerini kaldırdı. Onların yerine Garp milletlerinin kullandığı harfler cinsinden Türkçe harflerini çıkardı. Büyük Millet Meclisi bunun kanununu yaptı."
"Gazi nasıl on sene evvel düşmanları vatan topraklarından atmak için milleti seferberliğe çağırdı ise; şimdi de Türk yurdundan cahilliği kaldırmak için seferberlik ilan etti. Türkiye"de kadın erkek herkes okumak, yazmak bilecektir. Bu ülkede artık okumak bilmeyen kalmayacaktır. İşte Millet Mektepleri bunun için açıldı."
"Türk milleti çok anlayışlıdır. Kendisini hep iyiliğe, doğruluğa, güzelliğe götürmüş olan Büyük Gazisinin bu yeni seferberliğine de hemen koştu. Bakınız Millet Mektepleri açılalı daha kaç hafta oldu?
Bunlara devam edenlerin miktarı daha şimdiden 900.000 (dokuz yüz bin) adedine yaklaşmıştır. Kati tahmine göre mayıs iptidasına kadar 1.000.000 (bir milyon) Türk okuryazar olacaktır. Bu faaliyet devam edeceği için ve mekteplere devam edenlerin sayısı her devrede biraz daha artacağı için, en çok on senede Türkiye"de bir tek cahil kalmayacaktır."
"Şimdilik yalnız okuma yazma öğreten bu mektepler gelecek devreden itibaren yaşamak için lazım olan diğer bilgileri de öğretecek, tam manasıyla birer mektep olacaktır.
Mecmuamız her nüshasında Millet Mektepleri faaliyeti hakkında yeni haberler verecektir."
Halk dergisinin ilk sayısındaki haberlerden de birkaç örnek:
"Bursa Mevkufları
Bursa"da birtakım kimselerin Ankara üzerine yürümek ve Cumhuriyet hükümetimizi devirmek için bir teşkilat yaptıklarını, hapishanede yatan Gökbayrakçı Cemal isminde birini kaçırmak istediklerini, bütün bu adamların yakalanıp Cumhuriyet adliyesine cevap vermekte olduklarını biliyoruz. Müddeiumumi, Cemal"le dört arkadaşını idama mahkûm etmiştir.
Böyle haince maksatlar arkasında koşan kimselerin layık oldukları ceza elbette budur."
"Kadınlara laf atanlar
Yeni Ceza Usulü Muhakemesiyle uğraşan B.M.M. Adliye Encümeni, kadınlara laf atanların derhal yakalanmaları için bir kanun maddesi yapmıştır."
"Divanı Ali"ye
Bahriye Nazırı iken sipariş edilen bir vapur bedeline mahsuben kefalet olmadan 25.000 lira verdiren Mahmut Muhtar Paşa"nın Divanı Ali"ye gönderilmesine karar verilmiştir."
"Necati Bey Caddesi
Darülfunun binası ile Beyazıt Meydanı arasındaki bulvarın "Necati Bey" Caddesi ismiyle anılması kararlaştırılmıştır."
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 76 yıl önce yayımlanmaya başlanmış bir derginin ilk sayısından yaptığımız alıntılar böyle...
İsteyen, dilediği gibi düşünmekte özgürdür.
Mademki artık demokrasi var ve eğitimde de geldiğimiz düzey malumdur.
Yani efendim daha ne olsun ki?
Hayat bu, kimi aslan kesilir, kimi de tilki...

c.altan@prizma.net.tr
Alt 17.09.2005, 18:29
eniskaya

Standard Hayir YAZMIYOR

Kuran ile DEVLET yönetilemez... oradakiler SADEEECE CERCEVEDIR......

Iste o Cerceveye Hem Demokrasi hemde Sosyalizim veya diger Devlet tipleri sigar....

Hepsi ORIJINALLERIYLE Kuran aykiri gelmez... cünkü Kuranin Görevi Geri ZEKALI üretmek degil... cerceve cizip ILERI Görüslü insanlar üretmektir...

O Yüzden Kuran Devlet yönetiminde sadece cerceve cizer...

Artik ister anla ister anlam.... kimsenin uckurundan sorumlu degilsin.... kimsenin dalgasinada mühür koyamazsiniz... isterseniz deneyin
Alt 17.09.2005, 19:41
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Enis bu ilkel YOBAZ takımı,

Yaşamın, insaların, yaşadıkları gezegenin de uzayın bir parçası olduğunu ve kendilerinin de bu sonsuzluğun içinde bulunduklarını anladıkları zaman bu yazılanları anlayabilirler.

Bunu bilemeyen, kavrayamayanlar da yalnızca bu tür ilkellikler ile yaşadıklarını ve mutlu olduklarını ve çok önemli olduklarını düşünürler.

Bilmezler ki evrende ki varlıklarının mikroskop ile bile görünmediğini..

Bilmezer ki o daha gelişmiş mikroskobun icadınıda bilimcilerin yaratabildiğini.

Ancak bu sayade evrende bir fizik olarak kendilerinin varlığının keşfedebileceğini...

Ve sevgili Tanrının evrenin en büyük bilimcisi olduğunu!!!

Görünen ve görünmeyenin ama hissedebilinenin özünden, hem bilgi ve hem sevgi ile yaratıldığını, evrensel ruha ve fiziğe sahip olunduğunu!!!

Ve kendisinin de beyin, fizik ve ruh olarak evrensel olduğunu!!!

İşte bunu bir gün kavrayabilirse bu yobaz takımı sevgili Tanrının ne anlama geldiğine ait biraz olsun bir bilgiye sahip olabilir.

Bilimcilerden nefret edebilen Tanrıdan nefret eder.

Tanrı görünen ve görünmeyen tüm evrenin en büyük bilimcisidir.

Bilim deneyimlerin somutluluğuyla ortaya çıkan maddeselliktir.

Radikal maddecilik yalnızca elde ki var olan veriler ile sınırlıdır, bu bana yetmemekte.

Ben evrenin bir parçasıyım, yaşadığım dünya evrenin bir parçası, dünyamız uzayın yani evrenin bir parçası ve bu dünyada yaşayan hepimizde uzaylıyız.

Bunun daha ötesine bilgimiz yetmediği için madde dışı bırakmaktayız ve yanlış.

Daha dünyalı bilim evrenin oluşumu ile ilgili bilgisini henüz tamamlayamadı ve yolun ilk sokağında, uzay boşluğunun en önemli olan ve yoğun bir kütle olan kara enerjinin ne olduğu bilinmemekte. Ama zaman gelecek mutlaka bilinecek.

Her şey mutlaka kendi özüne dönecektir, insanda, bilimde, dinde.

Öz yaradan...
Alt 17.09.2005, 20:31
eniskaya

Standard Bir adim daha ileri gidelim

BIZLER ALLAHIN BIR PARCASIYIZ....... Yani Sünnetullah Allahin kendisdir.. yada Allahin gölgesi olrakta algilanabilir.... öyle efendim Allahin yanina Peygamber gitmis falan filan karsilikli cay kahve icmisler olaylari ne AKLA ne MANTIGA nede EVRENSEL ZIHINE SIGAN BIR SEY.....

Yaaa inan bazen kendi kendime düsünüyor ve sadece dünyada en büyük ENAYILERIN... Müslümanlik kelimesi arkasina saklananlarin oldugu kanaatine variyorum....

Bence Afrikada cölde bir yanda Tabiatla bir yada etraftaki hayvanlarla ici icie yasan insanlarin ISlam-Aleminden cok cok daha ileri boyutta Allah yakin olduklarina inaniyorum.... kiii onlar Mutter-Natur... yani tabiatin ruhuna inaniyorlar... ISTA ALLAHTA ORADA GIZLI....

Bir Buschmann... bir klasik Müslümandan daha iyi Müslüman ve insandir.... kesinlikle bu böyledir..... cünkü adamlarda KIBIR YOK, Yalan hurda yok... hava basma yok... diger insanlari DÜSMAN görme yok... yokta yok... adamlara ilkel diyoruz, ama asil ilkel olan bizleriz...

bence HAYATIN en büyük varligi INNERE FRIEDEN"DIR... yani Ruhun huzur icindeyse, iste senden iyisi yok...

Ben Deppo gibilerinden umudu coktannn kestim... bunlardan adam olmaz... iyi bir insanda olmaz... ancak iyi bir insandan Müslüman olur.. yada AYDIN insandan... Müslümanlik BILGILI insanlarin isidir.... basit insanlar anlayamaz...

Am ayeni nesiller icin, sanirim her sey bitmis degil... bizim gibi Demokratik evrensel Müslümanligi secenlerin sayisi gittikce artmakta.... keliem ve bilgiyle bizlere karsi gelmeleri mümkün degildir.. ancak kaba kuvvetle karsilik verebilirler.. oda ne kadar ILKEL olduklarinin kanitidir... Bir Buschmann bunlardan daha hayirlidir
Antwort