| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Ama sen öyle saniyorsan .O senin sorunun benim degil
![]() Ben Acikladim oldu ile peynir gemisi yürümüyor.. Hoscakal |
|
|||
![]() Yazan Kişi: Alpi003
Tarih: 09-11-05 20:53 Namaz, hicretten bir bucuk yıl kadar önce Mi"rac (İsrâ) gecesinde farz kılınmıstır. Enes b. Mâlik"ten rivâyete göre özet olarak söyle demiştir: "Hz. Peygamber (s.a.s)"e İsrâ gecesi, namaz elli vakit olarak farz kılındı ** YALAN !.. Müzzemmil : Mekke"de inmiþtir. 20 ayet, 258 kelime. 888 harftir. Bismillahirrahmanirrahim Ey o örtünen, gece kalk, pek azı hariç, yarısı, yahut ondan biraz eksilt (yarısından az kalk) veya artır (buna ilave et, yarısından ziyade kıl) ve Kur"an"ı ağır ağır, güzel güzel oku! Çünkü Biz sana ağır bir söz vahyedeceğiz; Çünkü gece neşesi, hem daha dokunaklı hem de deyişçe daha sağlamdır. Çünkü sana gündüzün uzun bir yüzüş vardır (birçok meşguliyetin vardır). Rabbinin ismini an ve herşeyden kesilerek O"na çekil (O"na bütün varlığınla yönel) O doğunun ve batının Rabbi"dir. O"ndan başka tanrı yoktur. O halde yalnız O"nu vekil tut! Başkalarının sözlerine sabret ve onları güzel bir terkedişle terket Refah ve zevk sahibi o inkarcıları Bana bırak ve onlara biraz mühlet ver! Çünkü Bizim yanımızda bukağılar ve ateş var, boğazda kalan bir yiyecek ve acı bir azap vardır. 0 gün yer ve dağlar sarsılacak, dağlar erimiş bir kum yığınına dönecektir! Haberiniz olsun Biz size üzerinize şahit olacak bir peygamber gönderdik, tıpkı Firavun"a peygamber gönderdiğimiz gibi; Firavun o peygambere isyan etti de Biz onu vahim bir tutuşla tuttuk alıverdik! halde eğer inkar ederseniz, çocukları ak saçlı kocalara (ihtiyarlara) çevirecek olan o günde nasıl korunursunuz? Gök onun dehşetiyle çatlamıştır ve O"nun va"di yerine getirilmiştir. İşte bu, bir öğüttür; artık dileyen Rabbine (varan) bir yol tutar! Gerçekten Rabbin biliyor ki sen, muhakkak gecenin üçte ikisine yakınını, yarısını ve üçte birini ibadetle geçiriyorsun, beraberinde bulunan bir grup da (böyle yapıyor). Oysa geceyi, gündüzü Allah takdir eder. Sizin bundan ötesini başaramayacağınızı bildiği için size lütuf ile muamelede bulundu. Bundan böyle Kur"an"dan kolayınıza geleni okuyun; O, içinizden hastaların olacağını, diğer bir kısmının Allah"ın lütfundan bir kar aramak üzere yeryüzünde yol tepeceklerini, diğer bir kısmının da Allah yolunda çarpışacaklarını bilmektedir; O halde o (Kur"an)dan kolayınıza geleni okuyun; namazı kılın, zekatı verin ve Allah"a karz-ı hasen verin! Kendi hesabınıza hayır olarak ne (iyilik) yapıp gönderirseniz, onu Allah yanında daha hayırlı ve karşılık olarak daha büyük bulacaksınız. Allah"tan bağışlanma dileyin! Şüphesiz ki Allah, çok bağışlayan, çok merhamet edendir. Inis sirasi Ile 3ncü sure olan müzemmil Suresinde bildirilen farz ibadet namazi 17 nci Sure olan Isra suresinin tevili ile yaratilan bir pazarliga dönüstürmek hayret edici bir cüret ve apacik Yalanciliktir. Allah a yalanlarla IFTIRA Düzmektir.. Allah sizi af etsin !.. |
|
|||
![]() Yazan Kişi: Alpi003
Tarih: 05-11-04 18:39 CANIM HALKIM !... Kuran in hic bir yerinde herhangi bir insanin Allah in yanina yükseldigi,O" nunla Pazarliga giristigi ( Namaz pazarligi ) O"ndan : ** Ben sana ASIKIM sen olmasan varliklari yaratmazdim ** Seklinde methiyeler dinledigi yolundsa degil bir beyan bir ISARET bile yoktur.. Ne yazik ki YAHUDI-HRISTIYAN mitolojisinden ISLAM a aktarilan mirac hikayesi Tüm bu Kuran disi SATANIST hükümleri icermektedir. Bu kabuller Bazi surelerdeki ( Özellikle Necm ve Isra ) Cebrail e giden zamirleri teviller yapip Allah a göndererek veya ayetleri mitolojiye uydurarak desteklenmektedir. Bunlarin Yani Bu hezyanlarin tümü anlam kaydirmasi ve TAHRIFTIR !. Kuran da Bir ISRA olayi vardir.Isra ayni adi tasiyan surenin ilk ayetin de de gösterildigi gibi: ** GECE YÜRÜYÜSÜ veya GECE YÜRÜTMEK ** demektir.Ayet in beyanina göre Hz.muhammed Bir gece mescid-i Haram dan mescid-i aksa ya yürütülmüstür.Bu yürütmenin Ruh beden beraberliginde mi yoksa sadec ruhen mi oldugu Ayet de aciklanmamistir. Hz.Peygamber in mescid-i Aksa dan göklere yükseltildigine dair hic bir söz veya isaret yoktur.Böyle bir sey zaten Kuran in SÜNNETULLAH dedigi varlik yasalarina Ve Ilmine aykiridir. Is Bununlada kalmaz: Isra olayindaki yürütmenin ruh ve beden beraberliginde oldugunu kabul etmeyen böyle diyenleri yalancilikla suclayan Büyük SAHABILER de vardir.Bunlarin Basinda FAKIH SAHABI Hz.AISE gelmektedir. Hz.AISE: ** Hz. Peygamberimiz Mirac gecesi Rabbini gördü Onunla konustu..vs**Türünden sözler söyleyenler icin sunlari söylemistir: **Bu sözleri duyunca tüylerim ürperiyor.Bunlari nasil söyleyebiliyorlar ?Bunlari söyleyenler ALLAH a da PEYGAMBER e de iFTIRA etmis olurlar Allah hic bir beser e görünmez hic bir beser ile konusmaz** Hz AISE bunula da yetinmemis sunlari da eklemistir: **Hz.Peygamber o gece yatagindan hic ayrilmadi ayrilsaydi ben görürdüm..Rabbi onu O alemlerde RUHEN dolastirdi ** Kuran i okuyan insanlar görüler ki Hz.Aise nin bu sözleri ve tavri KURAN in Beyanlarina ve ruhuna uygun olandir. Bizim kuran dan beslenen Düsüncemiz ve Imanimiz Bize sunu Emreder: Isra mucizesi Beden ruh ile mi yoksa sadece Ruhen mi Olmustur ?Bu bizim Bilgimizi asarBiz Bu noktada Durmayi yegleriz. Hz.Peygamber in göklere cikarildigi Allah ile görüstügü Allah in ona iltifatlar ettigi namazin uzun pazarliklarla FARZ kilindigi yolundaki Zirvalarin tümünü KURAN a DIN e ULUHIYET ve NÜBÜVVET in sanina aykri buluruz. Hz.RESUL un Cenab-i HAKK in tecellilerine Ruhen muhatab olmasina gelince..O bir kerelik degildir.Resul bu tecellilerin her an Muhatibidit O Muhattab olmanin Nasilligi ise Bize anlatilmamistir.. O HALDE BIZ MÜSLÜMANSAK BU NOKTADA DURURUZ !.. Yok SATANISTSEK: Dötten uydurma Hikayeler anlatir..Ve Buna Inanmanin Iman Oldugundan Dem Vururuz ![]() Bizim Müslüman olarak Iman ettigimiz Tek merci KURANDIR ! Ne idugü belirsiz Ulema Tayfasi degil.. Bilin bunu !.. Burak ![]() Bu BURAK anlatimi eski HINT ve YUNAN mitolojilerindeki Göge yükselme anlatimlarinin TIPATIP aynisidir. Burak Uydurmasi tüm hadiscilerin ** ZAYIF ** Ahmet Hanbel in **METRUK ** dedigi cok uzun bir Uydurma ile anlatilir ![]() Bu anlatim TEVHID in O berrak ve saf Dünyasinda cok YUNAN PANTEONU nun Yardimci tanrilarina ilskin Hikayeleri hatirlatan PUTPEREST motiflerle doludur. Orada hz.peygamberin karsilastigi NEBI lerden biri olan Hz.Musa nin Hasa Rabbine öfkelenmis bir halde hiddetle bagirip cagirdigi söylenmektedir. Orada binilen BURAK i beyt-i MAKDIS te Peygamberlerin baglandigi bir direge bagladiklari anlatilir.. Bütün Bunlar KURAN in Uluhiyet ve Nübüvvet anlayisina taban taban a zit Satanist putperest Hikayelerdir.. Bu uzun Zirvayi okumak icin Bakiniz: (Elbani;Zaifa,4/281-283 ) Hz.Peygamber in hasa Allah ile Pazarligini yazmiyorum Bunu herkes üc asagi bes yukari biliyor ![]() 50 rekattan basliyan pazarlik 5 rekata kadar inmisti hani ![]() Bu Zirvalari Tevhid dininin Söylemi oldugundan Allah a siginir ve Bu söylemleri Icad eden SEYTAN ehlini bir kez daha Allah a havale ederiz. Kaldi ki Namaz,Mirac denilen Mitolojiden cok önce farz edilmisti,ve uzun zamandir Kilinmakta idi. NAMAZ KILIN !.. emri iNIS SIRASIYLA Ücüncü sure olan MÜZEMMIL suresin de yer almistir.Isra olayini ( Mirac olayini ) anlatan surlerin birincisi olan ISRA Inis sirasiyla 17.Sure Necm ise 23. suredir. Kuran in 3.suresinde emredilen Bir FARZ-IBADETI 17 ve 23ncü surelerin tevili ile yaratilan bir pazarliga dayandirmak Hayret verici Bir CÜRET ve Acik Bir SEYTANCILIKTIR ! Bakara suresinin son iki ayetiyle namazlarda Okunan ETTAHIYYATÜ..Yakarisinin bir kisminin Mirac da vasitasiz bir sekilde Vahyedildigi söyleniyor ![]() Bu idda Kuran in Vahiy ile ilgili beyanlarina aykiridir.Vahiy in nasilligini Gündeme getiren temel ayetler Allah in herhangi bir insanla vasita olmadan asla konusmayacagini Hükme baglamaktadir. ( Sura 51-52 ) 52.ayet hz. peygamber ede vahiyin aynen bu sekilde oldugunu anlatmaktadir. Bu KURAN ayetleri ortada dururken..SEYTANCILIK yapip Filan sure nin falan ayeti ile falanca dua iSTISNADIR.Demenin Müslümanlikla ne aLAKASI VARDIR. Arkadasin Bir Mirac IMAN isidir diyor. Neye Iman edelim ? KURAN a mi ? SEYTAN a mi ? ![]() Eger ETTEHIYYATÜ ..duasinin mirac da dogrudan Vahyedildigi dogruysa Neden KURAN a girmemistir ? KURAN da eksik mi var ? Allah Hepinizi satanistlerin elinden kurtarsin ve Hak yola ulastirsin Hoscakalin |
|
|||
![]() Davasinda Sadik Olan ayetlerini getirir !..
Iskembeden atma Müslümanlik Insan güldürmekten öte gitmez.. Neydi ?.. Burakla mi Mirac a cikmisti ?.. Evet ![]() Cebrail: Hissst sessiz ol dedi..Rabbin namaz kiliyor.. O da namaz kilar mi ?.. Kilar.. Nasil kilar ?.. Nasil mi ne okuyarak mi kilar ?.. "Cebrail in ve meleklerin Rabbini Takdis ve tesbih ederim Rahmetim öfkemi gecmistir ".. ( Elbani nin Uydurma demekle kalmayip MÜNKER dedigi Bu zirva icin bakiniz: Elbani ez-zaifa 3/571 ) ![]() Allahim sen Af et Ya RABBI !.. |
|
|||
![]() Onlar gecmiste kaldi..
sende benim özürümü kabul et lütfen.. Enis hakkinda bir bilgim yok.. |
|
|||
![]() Galvani;
Anlattiklaraini yasadiysan ne mutlu sana.. Hikmet-i Ilahi den Sual olunmaz diyerek acizane bir tavsiyede bulunmak isterim.. Bundan böyle yasadiklarin ve yasayacaklarin sende SIR olarak kalsin.. aciklama ki Hikmeti Bozulmasin.. O Rahman ve Rahimdir. Sevkati Öfkesini Gecmistir. Cenab-i HAKK a her zaman güven Hic bir zaman pisman olmazsin.. Sevgiler. |
|
|||
![]() Bu konuda sana kesinlikle katiliyorum..
Mini etek ve ciplaklik Modern hayatlarin simgesi degildir. Onun tek simgesi Bilgi ve ilimdir. |
|
|||
![]() su olusan edebiyat dan nasiplenseydik bir nebze
![]() "bu söz uzerinde koskoca bir EDEBİYAT OLUSMUSTUR.dunya kadar örnek getirirsin.beagt ve siir.edebiyat urunleri ayrıdır.vaktim yok vesselam " Cok Güzel söylüyorsun da; Kuran-i Kerim bir edebiyat midir ?Onu söylemiyorsun ![]() Edebiyati Tekkeniz de yapacaksiniz.. Kuran ayetlerine karsi degil.. |
|
|||
![]() Arkayi kapat !..
I.E.T.T. otobüsü seni.. |