Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 02.09.2005, 07:31
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard Kuranda hz muhammed Allahin resulu

diye yazmiyorsa söylemeyeyim.. ama yaziyor O ZAMAN sende söylemelisin, inkar edemezsin!

Kuranda resuö olduklari belli olanlara resul diyebilirsin, belli degilse onlar resuldur demek uygun olmaz, olma ihtimali varsa onuda öyle demek lagzim!
Alt 02.09.2005, 07:38
Neuer Benutzer

Standard demokrasini kurali degildir laiklik!

demokrasi dedigimizde din özgürlügü vardir! ben baskasinin hakkina girmedikce neden dinimi yasayamiyayim?
laiklik devletin o veya bu dini desteklemeden insanlari esit tutarak sistemi sürdürmesi olmaliken türkiyede müslümanlar haric herkes baski altinda!
almanya gibi bir devlette bas örtülü ögretmenlere yasak getirilirken bizim cocuklarimiz hac isareti olan siniflarda ders görüyor ve kücücük cocuklara ögretmenler onlar gibi "dua" etmelerini zorla söylüyor! bumu senin demokrasideki laiklik diye anladigin? ben böyle keyfî laiklige karsiyim tabiki!

demokrat devletlerdeki anayasadaki yazilanlar gercekden uygulansa.. ah ahhhhh

sana ne hakareti etmisimki? nasil göründügünü söylemek onun öyle oldugu anlamina gelmez! bana göründügü gibi degilse beni düzelteceksin. bu kadar basit. ben bundan alinmam!
Alt 02.09.2005, 07:48
Neuer Benutzer

Standard onlar kuran diyor, ama kuran kast etmiyo

rsa ben ne yapayim! Kuran diyen her ayeti göz önünde buldurmali, hangi ayetin ne zaman indigini bilmeli ve öyle konusmali! enis ve alpinin yaptigi farkli! cimbizlayip kendi isteklerini desteklemeye calisirken bende karsilarina ayni konuda diger ayetleri sunuyorum, ama onlar o ayetler kabul etmiyormus gibi devam ediyorlar!

Peygamberimizin sünneti konusunu Kurandan bulmamak mümkün degil, görmemeye calismak ise olabilecegini gördügümüz bir olaydir!

Sefaat kelimesinin anlamini af etmek ile karistiriyorlar! Kuranda belirli kisilerin sefaat edebilecegini yaziyor, ama Allahin izin verdikleri kisiye, sefaat ama af etmek anlaminda degil bunu unutmayalim!

dinde gelmis peygamberleri inkar küfürden sayilmissa, ve hz. muhammedi peygamber olarak kabul etmeyin bazi "din"lerin mezhubu varsa, bizler dinimize sahitlik yaparken o zaman bu farki ortaya koymaliyiz!

bunu anlamak istemeyenler varsa onlarin bilecegi!

hadis deyip alpinin hadisin icerigini degistirdiginide buraya aktarmistim! birde hadis konusuda Kurandaki ayetler gibi ele alinmali, tek tük hadis degil, hepsini göz önünde bulundurarak yorum etmeli, elimzde mevcut olabilenlerle yani..

birde hadiste ve Kuranda gecen kelimelerin manalarini bilmeden isin icine dalmaksa dogru degildir!

türkce namaz olmaz, cünkü mealden okunmus olur, KURANDAN degil! ASLI önemli.
Alt 02.09.2005, 08:05
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard hatirlatma da bulunayim

Ehli Beyt"e dü$man Ali"ye dü$man
Muhammet"i sevdim dese yalandir
Hünkar Haci Bektas Veli"ye düsman
Muhammet"i sevdim dese yalandir!

Ali"yi seveni öldürüp asan
Kerbela"da Imam Hüseyin"ni kesen
Resul"un soyunu katleden insan
Muhammeti sevdim dese yalandir!!!

bunlarin hangi kismi kuranda zikredilir?
Alt 02.09.2005, 12:51
unknown

Standard o.T.

Öncelikle uslubundan dolayi tesekkür ediyorum, diger arkadaslrinkinden daha farkliyidi!!!

Bir konunun teorisini kapmis ama pratige geciremedigsen, o konuda ilerlemis sayilmassin. Bu sadece din icin gecerli degil tüm alanlar icin gecerlidir.
Bir insan hayatinda hic ibadet etmedigse ALLAH a yakinlasmanin ne poldugunu anlatabilirmi anlayabilirmi.

Diger yazilarininda okudum:

Enis e yönelik olan sözlere gelince:
farkina vardiysan eger ben tartismaya daha farkli basladim ama zamanla enis le konusabilmek icin onun seviyesine düsmek zorunda kaldim. O sekil benim gercek uslubum degil ama o böyle bir dilden anliyorsa biz de osekilde kunusuruz. Nede olsa sizden demokratiz!!

gelelim diger makalelere:

bende en az sizin kadar KURAN i okuyorum (bilincli), benimde temelim KURAN dir ama hic biriniz Kandille alakali inandirici bir kanit getirmiyorsunuz. Kanitada gerek yok tez olsada yeter.
Peygambere inaniyorsunuz da Mirac olayi size neden bu kadar sacma geliyor, bunu anlayamiyorum.
KURAN ne de olsa ALLAH in kelami onu anlamakta zorluk cekebiliriz, zaten Islamiyet i tam anlamiyla anlayabilmek ve yasayabilmek icin Bize Peygamber gönderilmedimi, o bizim rehberimiz degilmi?
Mesela Tessettür mevzusu bana göre KURAN da tam net degil, efendimizin esleri olmasaydi biz bunlari nereden ögrenecektik???

Siz diyorsunuz ki yok biz Rasülü rehber olarak kabul ediyoruz,. herseyi kabul ediyorsunuzda Mirac i neden kabul etmiyorsunuz? Yedi kat göge cikmasi mi sizi sasirtiyor? Ne yani ALLAH in buna gücü yokmu?
Dünkü makalemde sordugumu tekrarliyorum Tehiyyat nereden geldi sonu neden sehadetle bitiyor?
Bu Sorulari senden bizzat cevaplamani istiyorum!!

selamlar

Filay
Alt 02.09.2005, 14:28
eniskaya

Standard olmayan bir sey hiccte sönemez demi :)))

ohne Text
Alt 02.09.2005, 14:30
eniskaya

Standard Evet Kurani Kuranin cercevesinde

zamana göre YRUMLAMAK SARTTTTTIIRRRRR....

Bunun bir adina Rekonstruktion..... yani eski halinbi geri getirme calismasi...

Hurafelerden Mezheplerden arinma calismasi....

Islamiyet sadece bir kelimedir yaniiii isimdir... oysa asil önemli olan yaraticiyi yani Rabbi animsamak zikretmek ve tanimaktir...

Üstelik Hindistanlilarda RAB elimesini kullanirlar
Alt 02.09.2005, 14:45
eniskaya

Standard Erzogen diyorsun... yani baskalarinin

sahsi DIN anlayisinimi kast ediyorsun ????

Sanirim öyle... yani senin arastirmalarinin okumalarinin sonucur olarak degilde... basklarinin inandigi sekildedir dimi ????

Iste bu ISLAM degildir... HURAFEDIR...

O DIN iste yasanilmaz... yapilamaz ne insanin ömrü yeter nede zamani...

Kurandaki ve EHLI-Kitapdaki DIN ise öyle degil farklidir...

Iste O DINE...

Mezhep yooook
Hadis yoook
Hzrafe yok
Safsata Yok
Sünnet yok
Ilaveler yok

Bunlarin hic biri yok....

Efendim Hocalar bagiri... Resül Sefaaat edecekmis... nah edecek... Zümer 44 söylüyor... Sefaat tümden va yalniz Allahindir....

Yani sen bos ver onun bunun DININI... sen kendinden sorumlusun... baskasi istedigini gibi yasasin yatsin kalksin....

Namaz kilmaz AMAC degildir hayatta... sadece bir ARACTIR...

Yanii ruhaniyetini tedavi icin bir Aractir... kiiii onu Hoca MANYAKLARI hayatin AMaci haline sokmuslar... kiii ne yazikki toplumda CAHILIYE yüzünden kabullenmistir
Alt 02.09.2005, 15:14
Benutzerbild von cd2000
cd2000 cd2000 ist offline
Neuer Benutzer

Standard am Thema vorbei, 6 - setzen ...

...wenns geht das nächste mal bitte in deutsch (habe nicht alles auf trk. verstanden)und ohne beledigend zu werden...vielen dank für deinen beitrag
Alt 02.09.2005, 15:17
eniskaya

Standard wie du meinst

hab noch viel Spaßß mit deinem Religionsverständnisss
Antwort