Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 01.09.2005, 23:27
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Türkiye ölçülerine ait.

Ama bu ölçülerin büyük bir kısmı güzel olmasına rağmen evrenselliğe yetmiyor, yine de olumlu bulmaktayım, belki bir yararı olur sana!

Toplumda bireylerin birbirleri ve devletle
veya devletlerin birbirleriyle iliskilerini düzenleyen yasalarin uygulanmasi sirasinda ortaya çikan anlasmazliklarin çözümü konusunda çalisacak hukukçular yetistirilir. Hukuk fakültesini bitirenler, genellikle Hakim, Savci ve Avukat ünvani ile çalismaktadirlar. Programin Amaci: Hukuk programinin amaci, toplumda bireylerin birbirleri ile ve devletle veya devletlerin birbirleriyle iliskilerini düzenleyen yasalarin uygulanmasi sirasinda ortaya çikacak anlasmazliklarin çözümü konusunda çalisacak hukukçulari yetistirmek ve bu alanda arastirma yapmaktir. Programda Okutulan Belli Basli Dersler: Hukuk programinda hukuk felsefesi ve sosyolojisi, Türk hukuk tarihi, anayasa hukuku, Roma özel hukuku, medeni hukuk, idare hukuku, devletler umumi hukuku, Islam hukuku, borçlar hukuku, ceza hukuku, ticaret hukuku ve vergi hukuku gibi meslek dersleri verilir. Gereken Nitelikler: Hukuk fakültesinde basarili olabilmek için ögrencinin lisede aldigi felsefe, mantik, sosyoloji, kompozisyon ve Türkçe derslerinde basarili olmasi beklenir. Hukuk fakültesi mezunlari hangi alanda çalisirlarsa çalissinlar üstün bir akademik yetenege, ikna gücüne, saglam bir mantik ve seziye sahip olmalidirlar. Hukuk fakültesine girmek isteyenler hukukun, sorumlulugu çok fazla olan bir meslek alani oldugunu, sürekli çalisma, okuma ve arastirma gerektirdigini öncelikle kabul etmelidirler. Sabir ve anlayis da bu alanda basari için gerekli niteliklerdir. Mezunlarin Kazandiklari Ünvan ve Yaptiklari Isler: Hukuk fakültesinde 4 yillik lisans programini tamamlayanlar daha sonra yaptiklari stajin konusuna göre genellikle "Hakim", "Savci" ve "Avukat" ünvanlari ile çalismaktadirlar. Bir kismi da "Danisman" olarak görev yapar. Hakim mahkemede, vatandaslar arasinda çikan anlasmazliklarin hukuk kurallari çerçevesinde çözülmesine çalisir. Hakim veya savci olabilmek için bir hukuk fakültesini bitirdikten sonra mahkemelerde staj yapmak gereklidir. Hakim veya savci olmak isteyen bir kimse hukuk fakültesini bitirdikten sonra Adalet Bakanligina basvurur. Isteklilerin ihtiyaçtan fazla olmasi halinde stajyer atamalarinda hukuk diplomasinin derecesine bakilir. Ayni dereceye sahip olanlar arasinda önce basvuranlar sonrakilere, doktora yapmis olanlar hepsine tercih edilir. Stajyerlik dönemini bitirenlerin atanacaklari yer kura ile belirlenir Hakimlere ve savcilara, kendi yasalari hükümlerince bazi maddi ayricaliklar taninmistir. Bu ayricaliklar, iki yilda bir ilerleme (diger memurlar 3 yilda bir derece ilerlemesi yapar), maaslarinin yaridan fazlasi kadar tazminattir. Hakimlerin, görevleri geregi, siyasal etkilerden uzak tutulmalari ve kendilerini güvenlikte hissetmeleri için bazi önlemler alinmistir. Sözgelisi, kendileri istemedikçe, hastalik veya yüz kizartici bir suç islemis olma durumlari disinda, Anayasa"da gösterilen yastan önce isten çikarilamazlar, emekliye ayrilamazlar. Avukatlik genellikle serbest yürütülen bir meslektir. Avukatlar insanlarin hukuki sorunlariyla ugrasirlar. Avukat kendisine basvuranin sikayetini dinler, gerekirse davanin açilmasi için yol gösterir, savunmayi hazirlar ve mahkemede yargica yazili ya da sözlü olarak sunar, davayi kovusturur, gerekirse olay yerine gidip kesif yapan mahkeme heyetine katilir. Avukat olmak isteyen bir kimsenin hukuk fakültesini bitirdikten sonra bir yil staj yapmasi gerekir. Staj süresinin yarisi mahkemelerde, yarisi tecrübeli bir avukatin yaninda geçer. Egitimini basari ile tamamlayan bir avukat bir yazihane açarak dava kabul etmeye baslayabilir. Bazi avukatlar kamu kuruluslarinda ve özel kuruluslarda avukat veya hukuk müsaviri olarak görev alirlar. Her avukat, avukatlik meslegini yürütmek için meslek üyelerinin çalismalarini denetleyen bir kurulus olan Türkiye Barolar Birligine kaydolmak zorundadir. Avukatlik mesleginde is bulma olanagi; bulunulan bölgenin ekonomik ve toplumsal kosullarina ve avukatin yeteneklerine baglidir. Bunun disinda, hukuk fakültesini bitirenler hukuk danismanligi, müfettislik, hariciye meslek memurlugu gibi mesleklerde de is bulabilmektedirler.
Alt 01.09.2005, 23:46
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Bu konu burada kapansın Işın,

şurada bir kaç kişi var insan gibi insan olmaya çalışan onlarda birbirlerini yok etmesinler.

Ben seni tanıdığıma sevindim.

Ama, idam yanlısı olan, olabilen insanı, yada insanları anlayabilmem mümkün değildir benim.

Yaşamda değişmeyen tek şey değişimdir.

Neden olmasın iyi bir hukukçu olmak isteyen, insan yaşamının (yaptığı ne olursa olsun) kutsal olduğunu bir gün kavramasın. Yaşam hakkının dünyanın en aşağılık bir suçlusuna da sunulduğuna inanmasın, sanıyorum iyi bir hukukçu olabilmenin temelide bu olsa gerek.
Alt 02.09.2005, 00:08
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard kapansin evet...

az once "kapansin konu" diye ben de yazmistim ama sanirim sayfada bir sorun var ki iletilmemis...

Bana TR de bir "hukukcu " nasil bir egitimden gecer vs. anlatman cok doyurucu oldu..Kaldi ki bizim tüm sulale aileden gelen bir sey hukukcudur... Tabi herkesin adalet anlayisi farklidir.. Sen dunyada var olmayan adaletin hukukcularin yarattigini dusunuyorsan yaniliyorsun...Bir hukukcu yasalarina dayanarak adaletten bahsediyorsa coooook yalan konusuyordur.. ama konu bu degil.. madem konuyu bu sekil kafana gore aciyor ve de kendince destek ariyor isen benim de tabiki konuyu kapatmadan soyleyeceklerim var--

Benim sahsi fikrime gorede idam denilen birsey yoktur.. cunku ben senin de tabirin ile insanlara cok duygusal yaklasirim.. dolayisiyla da ceza derken ölüm bana gore ceza degildir..daha guzel ceza verme yontemleri vardir.. mesela sevgiden mahrum etmek gibi .. bundan daha guzel bir ceza mi olur ki?? Ancak ceza evi ziyaretlerinde gormus oldugum manzaraya dayanarak.. Almanyadan bahsediyorum!!!Tam anlamiyla bir ceza ve isler bir hukuk goremiyorum.. cunku 2 ay bile yatmadan ceza evinden cikmissin .. ve de ay aman ceptelin olmamis, yatma saatin ve kalkma saatini cezaevi belirlemis vs.. bu ceza degildir... belki bir nevi lejyonerlik yaptirsalar sucuna gore cezasini cekti diyecegim ama o da yok!!! Ama eger ki sen bu konu hakkinda bir yaran var ise.. sanirim yine cok farkli bir bakis acin olacaktir...ve buna saygim vardir... hic birsey diyemem..

Asagilik insandir, yok psikolojik hastadir vs. bunlar hep hikaye..! yani tamam boyle durumlarda bulunan bir cok insan vardir.. ama cinnet gecirmek ve de paraya sefaya duskun bir insanin baska bir insani öldürmus diyelim o insana da sucuna layik bir ceza vermek gerekiyor.. pskiloji tedavisi cok yetersiz..!! Cunku bugun ben dr. gideyim ve karnim agriyor cok hastayim diyeyim bak sana dr. neler yaziyor.. seni resmen hasta ilan eder.. yani rol geregi bilirsin insanlar guzel rollerini oynarlar...

Benimkisi sadece isyan.. ölüm elbette ceza degildir.. laf degistiriyorum sanma sakin.. onceki yazimi sen kalben okuduysan anlatmak istediklerimi anlamissindir.. cunku ben daha oncede.. ( ki bunu kac kez tekrarladim simdi!!!!) isyankar bir tavirimdan bahsettim...

FArkindayim konu cok acaip uzadi ve cok farkli yonlere gitmeye basladi.. Bana hukukculugu veya iyi bir hukukculugu bilmem neyi ogretici, tavsiyeci ve igneleyici bir tavirla anlatmana gelince.. bu konuda iste elestiriye acik degilim.. cunku ben iyi bir hukukcuyu ne oynuyor ne de temsil ediyorum burada...ben burada sadece bir insanim.. siradan bir insan... ok mi??
Alt 02.09.2005, 00:08
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard kapansin evet...

az once "kapansin konu" diye ben de yazmistim ama sanirim sayfada bir sorun var ki iletilmemis...

Bana TR de bir "hukukcu " nasil bir egitimden gecer vs. anlatman cok doyurucu oldu..Kaldi ki bizim tüm sulale aileden gelen bir sey hukukcudur... Tabi herkesin adalet anlayisi farklidir.. Sen dunyada var olmayan adaletin hukukcularin yarattigini dusunuyorsan yaniliyorsun...Bir hukukcu yasalarina dayanarak adaletten bahsediyorsa coooook yalan konusuyordur.. ama konu bu degil.. madem konuyu bu sekil kafana gore aciyor ve de kendince destek ariyor isen benim de tabiki konuyu kapatmadan soyleyeceklerim var--

Benim sahsi fikrime gorede idam denilen birsey yoktur.. cunku ben senin de tabirin ile insanlara cok duygusal yaklasirim.. dolayisiyla da ceza derken ölüm bana gore ceza degildir..daha guzel ceza verme yontemleri vardir.. mesela sevgiden mahrum etmek gibi .. bundan daha guzel bir ceza mi olur ki?? Ancak ceza evi ziyaretlerinde gormus oldugum manzaraya dayanarak.. Almanyadan bahsediyorum!!!Tam anlamiyla bir ceza ve isler bir hukuk goremiyorum.. cunku 2 ay bile yatmadan ceza evinden cikmissin .. ve de ay aman ceptelin olmamis, yatma saatin ve kalkma saatini cezaevi belirlemis vs.. bu ceza degildir... belki bir nevi lejyonerlik yaptirsalar sucuna gore cezasini cekti diyecegim ama o da yok!!! Ama eger ki sen bu konu hakkinda bir yaran var ise.. sanirim yine cok farkli bir bakis acin olacaktir...ve buna saygim vardir... hic birsey diyemem..

Asagilik insandir, yok psikolojik hastadir vs. bunlar hep hikaye..! yani tamam boyle durumlarda bulunan bir cok insan vardir.. ama cinnet gecirmek ve de paraya sefaya duskun bir insanin baska bir insani öldürmus diyelim o insana da sucuna layik bir ceza vermek gerekiyor.. pskiloji tedavisi cok yetersiz..!! Cunku bugun ben dr. gideyim ve karnim agriyor cok hastayim diyeyim bak sana dr. neler yaziyor.. seni resmen hasta ilan eder.. yani rol geregi bilirsin insanlar guzel rollerini oynarlar...

Benimkisi sadece isyan.. ölüm elbette ceza degildir.. laf degistiriyorum sanma sakin.. onceki yazimi sen kalben okuduysan anlatmak istediklerimi anlamissindir.. cunku ben daha oncede.. ( ki bunu kac kez tekrarladim simdi!!!!) isyankar bir tavirimdan bahsettim...

FArkindayim konu cok acaip uzadi ve cok farkli yonlere gitmeye basladi.. Bana hukukculugu veya iyi bir hukukculugu bilmem neyi ogretici, tavsiyeci ve igneleyici bir tavirla anlatmana gelince.. bu konuda iste elestiriye acik degilim.. cunku ben iyi bir hukukcuyu ne oynuyor ne de temsil ediyorum burada...ben burada sadece bir insanim.. siradan bir insan... ok mi??
Alt 02.09.2005, 00:19
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard ayrica insanliktan bahsederken..

en asagiylaci bir insanin bile yasama hakki var falan deyip.. hani boyle ozunde bir sevginden bahsetmeye calisiyorsun ya.. romancim.. biraz boyle konusurken sen de dikkatli ol cunku bir yazim ile "hayal kirikligi" diye bir msj gonderip arkadasligi bitirdigini soyledin.. tavir alirken bile daha adil tavir almani ben de beklerdim dogrusu .. simdi sen de sert elestirilere acik olacagindan eminim...
Aksi takdirde ben de sana "kafana gore takil" diyecegim... ki ben cok daha sabrli bir insanimdir... ve duygusalimdir..
Alt 02.09.2005, 00:35
unknown

Standard itikat ve iman (rezaleti)

üstat, itikat ve imani ihata ediyor:

[...]

din, topyekün varligi icad eden yaratici müessire bagli itikatlar manzumesidir. itikat ve iman, gören, isiten, koklayan, tadan, dokunan ve bu bes hassenin birlesiminde ve ötesinde duyan, sezen ve düsünen, insanin nereden ve nicin geldigi suali üzerinde, kendisini vücuda getirici mutlak müessire ve onun kanunlarina inanmasi diye cercevelenebilir.

[... n.f.k., iman ve islam atlasi, s.15]

burada sürdürülen tartismalar icinde bu mevzuyu bircok arkadaslar maalesef gözden kaciriyor. maddi veya manevi, her kimsenin hakkina temas etmedikten sonra, toplumu degil, sadece ve sadece bireyi ilgilendiren konularda cephe olusturmak kimsenin karina degil; bilhassa din adina! tesettür, faiz, icki, kumar, zina ve benzerleri elbette toplumu ilgilendiren konular, hadlere riayet edilme sartiyle hem dini, hemde ilmi acidan tartismaya acik. fakat bir kimsenin mesela yaratani bir enerji kitlesi olarak görmesine, mirac hadisesine inanmasina veya inanmamasina, seytani boynuzlu veya kareli tahmin etmesine kim ne diyebilir, kimi ne ilgilendirir? parmak havada, solastik tavirlarla, keyfiyete göre kah rasyonel, kah emosyonal yaklasimlarla insanlari müskül duruma düsürmenin bilgilendirmeyle, aydinlatmayla ne alakasi var? yaratan bile imanin sartlari disinda aklimizin almadigi hicbir seyi kabullenmemizi beklemiyor. islam zincirinde önce inanlari, din adamlarini, daha sonra sirasiyle peygamberleri iskartaya cikaranlar simdi elbette (hasa) allahin da üstüne cikmaya calisiyor. bu ne rezalet!
Alt 02.09.2005, 07:21
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard dön o zaman, kil namazini tut orucunu

bir müslüman gibi :O)
icraatsiz laklaklar ise yaramaz ;O)
Alt 02.09.2005, 07:25
Neuer Benutzer

Standard kurani anlamadigin belli! 3 rekat diyors

unuz, halbuki 5.. burada aciklamasinida okuduk..

sende kurana uyuyormus gibi atip tutma.. git Allah rizasi icin iki rekat namaz kil.. belki düsünceler düzelir!
Alt 02.09.2005, 07:27
Neuer Benutzer

Standard evet, insana karsi secde edipte onda

onu temsil ettigi sey icin secde ediyoruz diyenler daha iyiydi :O)
Alt 02.09.2005, 07:28
Neuer Benutzer

Standard abisi, o zaman gercek incili getirde

hiristiyanlarda faydalansin!
Antwort