Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 01.09.2005, 22:19
unknown

Standard KURTULUŞ FORMÜLÜ

KURTULUŞ FORMÜLÜ

Tüm bu felaketlerden kurtuluşun formülü çok basittir: Allah"ın kitabı Kuran"ı ele alıp, geri kalan her şeyi bir kenara bırakmak. Tüm ibadetleri, dini ahlakı, insanlar arası ilişkilerdeki dini gerekleri; yani hem teoriyi, hem hayatın pratiğini Kuran"a giderek öğrenmek. Kuran"da geçmeyen hususların dinle alakası olmadığını, Kuran"ın açıklamadığı konularda Allah"ın kendi tercihimizi belirleme hakkını bize verdiğini bilmek. Hiçbir mezhebe yüz vermemek, Müslüman ismi dışında hiçbir isme gerek duymamak. Böylece tek Allah, tek din, tek kitap etrafında birleşmek.
Alt 01.09.2005, 22:26
unknown

Standard Sen önce dogru dürüst kelime-i sehadet

getir. Putperest taliban ;-))
Alt 01.09.2005, 22:31
unknown

Standard Sap ile samani karistirmayacaksin!

Ben babamida annemi de severim. Benim gayem kisiler ile degil kurumlarla ugrasmamdir. Sünnilere bir düsmanligim yok ama sünniligin de dostu olamam. Bile bile göz göre göre seytana kulluk edemem. Alevilige düsman olanlar önce bir sünniligi irdelesinler. Irdelesinler ki cehalet icinde cirpinsinlar. Irdeledikce batsinlar. Nefesleri de tükenmeden önce Kuran"a sarilsinlar.
Alt 01.09.2005, 22:36
Benutzerbild von cd2000
cd2000 cd2000 ist offline
Neuer Benutzer

Standard neden?why?wieso?

s.a.

hattet ihr schonmal eine Phase der Gleichgültigkeit o. einer "leere"?

Ich bin gläubig erzogen worden, weiss auch das ich Glück habe immerhin als Moslem auf die Welt gekommen zu sein. Leider komme ich meinen Pflichten nicht nach. Ich glaube. Ich liebe meine Religion, dennoch kann ich den Islam so leben wie ein "guter" Moslems es tun sollte. Bin ich einfach nur zu bequem´, ich weiss es nicht. Manchmal denke ich dann wieso nutze ich nicht meinen Tag? Das sind aber nur kurze momente in (m)einem hektischen Leben. Jetzt z.B denke ich darüber nach diesen Beitrag nicht zu Ende zu fassen und es sich auf sich beruhen zu lassen...und darauf zu warten das ich vielleicht irgendwann mich dem Islam gänzlich zuwenden kann und als guter aktiver Moslem meinen leben einen Sinn geben kann. Dann wiederum denke ich, warten allein reicht vielleicht nicht...was wenn es morgen schon zu spät ist. WER HAT EINE ÄHNLICHE SINNKRISE bzw Gedanken (gehabt). Feedback: gerne an mich als mail oder ans board (dalcom@gmx.de)

einen schönen Abend noch, CD
Alt 01.09.2005, 22:37
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard ne kadar guzel ve verimli sozler ile

bagladin... leb demeden leblebiyi anlattin belki de.. ama yine de amacin guzelse .. burada anlatmak istediklerin de guzeldir diyor.. bu gibi bos bir tartismaya girmektense burada bu konu hakkindaki dusuncelerimi NOKTALIYORUM.
Alt 01.09.2005, 22:58
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Yaw Işın çok tuhafsın!????!!!! o.T.

ohne Text
Alt 01.09.2005, 23:02
unknown

Standard Ben ölmedim ki, ama namazda

peygamber karsinda dururmus gibi selam verirsen, isler degisiyor..anliyormusun? ;-))
Alt 01.09.2005, 23:09
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Sen hukukçu değilsin Işın!

Sen olmak istiyorsun ama bu konumun ile asla olamazsın.

Cezaevi tecrübem benim inanamadığın ölçüde var, bundan kesinlikle emin ol.

Ben adaletten çok farklı şeyler anlıyorum, sen hukukçu olmadan yasa yapan olmaya çalışmaktasın, bu mantığın ile ne adil bir hukukçu olabilirsin, nede yasa yapanların yanında bir yerin olabilir, kendine bir çeki düzen ver.

Beni şu an anlayabileceğine hiç ihtimal vermiyorum, çünkü çok aşırı duygusalsın ve seni eletirmeme tahammülün yok.

Zaman ile kavrarsın burada sana yazılan bir kaç cümleyi, elbet adil bir hukukçu olmak istersen, yoksa bir sokak üç kağıtçısından hiç bir farkı olmayan hukukçularıda çok yakından tanıdığımdan emin ol.

Sivil yaşamı ve demokrasinin adaletlerini kavrayıp, uygulayamayan,evrenselleşeyen, adil olamayan, din ile devlet işini birbirinden ayıramayan kişi dürüst hukukçu olamaz.
Alt 01.09.2005, 23:17
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Tekrar yazayım!

Ben idamı ve molla hukukunu savunan hiç bir kimse ile dost olamam.
Alt 01.09.2005, 23:22
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard dogru...

duygusal insanim.. iste bu dogru!!!Ahh roman ben molla kelimesini hic kullanmadim.. idam kelimesini kullanirken de cumlelerime iyi bak ne yazmisim o zaman elestir.. cunku benim isyanim cok daha farkli .. istersen detayli bir sekilde konusalim bunlari...

Ama dost olamam vs.yazman bunlari gecelim cok cocukca oluyor...
Antwort