Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Foren Archiv

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 07.12.2005, 02:49
Benutzerbild von voli
voli voli ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

kein Mann oder keine Frau auf dierser Erde hat mit einer Ausbildung oder Studium mehr für eine gesellschaft getant als eine Mutter oder ein Vater der ein Kind großzieht....
ohh man..irgendwie klingt er satz komisch aber es ist zu spät und ich bin zu müde um ihn neu zu durchdenken...ich schätze du weisst was ich sagen will
cheers
Alt 07.12.2005, 12:19
gelincik02

Standard o.T.

ich weiss was du sagen willst. Bilgisiz bir anne baba bilgisiz cocuklar yetistirir. Bunuda unutmayalim. Neden ausbildungu olmasi cok mu kötü birsey bir insanin ki israrla tersini savunuyorsun? Ben kötü birsey demiyorumki.anne bilgisiz olunca, ve kendini yetistirememis olursa cocuguna nasil bir gelecek ve nasil bir karakter empoze edecek? Neyse herkesin kendi bilecegi is.

Yer calissin, gök calissin , sen sikilmazsan otur.
Bunlarin hakkinda bir bahanen varmi dur!
Masiva bir sey midir bos durmuyor halik bile bak tecelli ediyor bin sen-i guragun ile..
Bütün dünya ve mafiha ayakta iken yatan!
Le$ misin davranmiyorsun, bari allahtan utan!

Mehmet akif Ersoy

Tembelligi bende herkes gibi coook severim. yinede dört duvar arasinda oturmaktansa birazcik olsun birseyler yapmayi tercih ederim dogrusu.. Bu konu hakkinda baska birsey yazmayacagim cünki yalnis anlasiliyor. bye
Alt 11.12.2005, 02:03
runkli

Standard ich würde sagen

mehr als die angehende ärztin
Alt 11.12.2005, 02:08
runkli

Standard o.T.

ob sie was besseres ist?
auf der karriereleiter, welches unsere gesellschaft bestimmt hat, würde sie etwas höher stehen als eine die mit 18 ihren traumtypen in der disko kennengelernt hat, mutter geworden ist und gerade mal den hauptschulabschluss gemacht hat...

doch das unterschreibe ich....
Alt 11.12.2005, 11:16
Benutzerbild von dametr
dametr dametr ist offline
Neuer Benutzer

Standard Bundesärzteordnung

Die AiP- Stellen gibt es seit Oktober 2004 nicht mehr. Dort bekam man 1000 €. Nun bekommt man durch den direkten Einstieg als Assistenzarzt auch als Berufsanfänger statt etwa 1.000 Euro brutto monatlich zukünftig anfangs etwa 3.000 Euro.
Alt 12.12.2005, 23:09
gelincik02

Standard Egitimli kizlar...

Okumuş kızlar’ doğru kişiyi bulmak için evliliği ileri yaşlara erteliyor
Eğitimli, çalışan, kendine güvenen bekar hanımlar evlenmek için hiç acele etmiyor. Psikoterapist Yasemin Uçal ise, yaş ilerledikçe daha iyiyi bulmanın zorlaştığını belirterek, “Standartlar düşürülmeli.” diyor.
En az üniversite mezunu, iyi bir işte çalışıyor, edebiyatla, sanatla ilgileniyor, kitap okuyor, sinemaya gidiyor, sosyal etkinliklere katılıyor. 30’lu yaşları saymaya başlamış; ama hâlâ bekar bir hanım. Çünkü, hayatı birlikte paylaşabileceği doğru kişi karşısına çıkmıyor. Kimisinin entelektüel seviyesi yetmiyor, kimisi sanattan anlamıyor, kimisinin eğitim seviyesi denk değil, kimisinin ahlaki değerleri oturmamış vs. vs. Bu yüzden evliliği erteleyip dururken yıllar geçiyor, yaş 35, yolun yarısı ediyor. Ahlaki değerleri ve İslam’ın gereklerini yaşamayı önemsediği için evlilik dışı arkadaşlıklara girmek de istemiyor. Son yıllarda bu durumları yaşayan genç bayanların sayısı artıyor. Geçinme anlamında kendine güvenen eğitimli hanımlar evlenilecek doğru kişiyi bulmak için hiç acele etmiyor. Kimisi sonunda birini seçip evleneceğini söylerken, kimileri hiç evlenmemeyi bile göze almış durumda. Psikoterapist Yasemin Uçal’a göre, eğitimli dindar kızların evlilikten kaçmasının sebebi son yıllarda erkeklere duyulan güvenin azalmış olması.
Doğru erkeği bulma adına kızların güvensizlik yaşadığını belirten Uçal, “Toplumumuz son yıllarda kültürel ve ahlaki olarak öyle çok değişti ki, erkeklerin eşlerini aldatma kat sayısı arttığı oranda genç kızlar evlilikten ürktüler. Kadınlar aldatılmanın hem suçlusu, hem nesnesi olma konumunda. Bu, kaygı oluşturdu. ‘Eşim beni aldatır mı veya ben birinin beğenebileceği hususiyetleri kendi bünyemde taşıyor muyum’ diye içten içe güvensizlik hissettiler.” diyor. Uçal’a göre erkeklere duyulan güvensizliğin bir sebebi de erkeklerde eskisi gibi evliliğe ve kadına yönelik korumacı ve saygıya yönelik bakış açısının kalmaması. Toplum içinde teşhircilik ve televole kültürü o kadar yayıldı ki, son zamanlarda en çok para kazanan meslek grubu diyetisyenler oluyor. Çünkü kadınlar kendilerini beğendirebilmek için topluca diyetisyene gidiyor. “Evliliği iyi yürütebilecek özellikleri taşıyor muyum? Eşimle, ailesiyle ahenkli ilişki kurabilecek bir kişilik yapısına sahip miyim?” diye sorgulayan ise yok.
30-35 yaşlarına gelmiş bekar bir hanımın yaşıtı olan erkeklerin çoğu evlenmiş oluyor. Bekar erkekler ise genellikle boşanmış, dul veya çocuklu olduğu için kendisi gibi hiç evlenmemiş birinin karşısına çıkması zorlaşıyor. Çıksa bile bu sefer de ‘acaba neden bu zamana kadar evlenmedi, bir sorunu mu var’ diye kaygılar oluşuyor. Bir de bayanlar 30’lu yaşları geçtikten sonra karşılarına çıkan kişileri eskiden beğenmeyip reddettikleri kişilerle karşılaştırıyor ve ‘Bunun için mi bu zamana kadar bekledim, daha iyisi olmalı’ düşüncesine giriyor. Uçal ise, yaş ilerledikçe eskilerden daha iyi nitelikler taşıyan taliplerin çıkmayacağının bilinmesini istiyor. Uçal’a göre Türkiye’nin gerçeği bu. Erkek tarafında ‘zaten evlenmek zorunda, artık birini kabul etmeli’ gibi bir düşünce oluşuyor. Bu yüzden bazen kızlar yaşları ilerlediği için denk olmayan erkeklerle evleniyorlar. Yasemin Uçal, genç kızların huzuru ve mutluluğu bulabilecekleri kişiyi geçmişten gelen tecrübelerine göre zihinlerinde kurguladıklarını söylüyor. Mesela, babaları gibi iyi birini veya babaları gibi kötü olmayan birini arıyor, birtakım özellikler sıralıyorlar. Ancak karşılarına çıkan kişilerin bazı yönleri buna uysa da bir şeyleri eksik kalıyor. Seçkinci olan, standartlarını yüksek tutan hanımlara “İç dünyanızın ihtiyaçlarını karşılayacak kişi nasıl olmalı?” diye soran Uçal, şöyle konuşuyor: “Beğendiğiniz kişi sosyal statünüzü daha pekiştirecek biri olabilir; ama evlilik bambaşka bir şey. Kapıdan içeri girince statüler geçerli olmuyor. İkinizin de psikolojik ihtiyaçları öne çıkıyor. Bütün rollerimizi bir kenara bırakıp benim ihtiyacımı hangi erkek karşılayabilir demeliyiz.”
Allah’ın insanı ruhsal, fiziksel ve toplumsal olarak biriyle eş olacak şekilde yarattığını vurgulayan Uçal, evlenmek isteyen genç kızlara standartlarını biraz düşürmelerini öneriyor. Evliliğin bir kadına anne ve eş olma imkanları vererek onu tamamladığını ve kendi hakikatini bulma yolu açtığını ifade eden Uçal, “Bazen erkeğin yaşı küçük olsa da karakteri oturmuş olabilir. Bazı kadınlar da yaşı büyük olsa da ruhen olgunlaşmamış olabilir. İki kişi bu şekilde evlenmeyi kabul etse bile toplum bunu yargılıyor. Bu durumda Peygamber’imizle Hz. Hatice’nin evliliği örnek verilebilir.” diyor.
Kadınlar güvenebilecekleri iyi bir aile babası ve eş arıyor
Leyla (31 yaşında, üniversite mezunu, çalışıyor);
Evleneceğim kişi hayatı fark eden, evliliğe yetkin birisi olsun. Üniversite bitirmek yetmez bunun için. İnsan ilişkileri çok iyi olmalı. Allah’ı ve Peygamber’ini çok sevmeli. Bu sevgileri taşıyan, eşini, ailesini de sever ve kırmaz, incitmez. Allah benim içime böyle birini istemeyi verdiyse istediğim kişiyi de yaratmıştır.
Zehra (31 yaşında, üniversite mezunu);
Eğitimde denklik olmalı ama âşık olursam ölçülerim ne kadar etkili olur bilemem. Elektriğe, duygusallığa önem veriyorum. Çalışan bayan arayanlara karşıyım. Aile reisi olmak istemem. İyi bir aile babası olabilmeli.
Mera (35 yaşında, üniversite mezunu, çalışıyor);
Yaş ilerledikçe karar vermek zorlaşıyor. Kadınlar maddiyatı sorun etmezken erkekler maddiyatta eşitliği istiyorlar. Benim daha çok kazanmam onların cesaretini kırıyor. Tek başıma yaşlanmaktan korkmaya başladım. Bu yüzden evlenmek, anne olmak istiyorum. Eminim istediğim kişi karşıma çıkacak. Ruhların örtüşmesi önemli.
Sevda (29 yaşında, üniversite mezunu, çalışıyor);
Evlilik bir piyango. Kimine büyük ikramiye çıkıyor, kimine amorti, kimine de hiçbir şey. Aynı evi paylaşmadan bir kişiyi tanımak çok zor. Evlilik konusunda elimizdeki tek sermaye insanlara güvenmek; o da erkekler tarafından her fırsatta baltalanıyor. Gel de evlen şimdi!
Fatma (33 yaşında, üniversite
mezunu, çalışıyor);
30 yaşına gelinceye kadar evliliği pek düşünmedim. Evleneceğim kişide genel geçer beklentilerim yok; ama Allah ile sağlam bir bağı olsun. Yaş ilerledikçe uygun kişiyi bulmanın daha zor olacağına katılmıyorum. Mutlaka evlenmeliyim demiyorum; çünkü bu dünyaya ne için geldiğimin farkındayım. Evlenmek gibi aradığın kişiyi bulamamak da bir sınav.
Alt 14.12.2005, 22:18
gelincik02

Standard biliyorum cok uzun :o)

...ok hepsini okumak istemeyebilirsiniz simdi...biraz sikici bir yazi üstelik, kabul ediyorum :-)
Alt 15.12.2005, 18:12
gelincik02

Standard o.T.

nicht mal Hauptabschluss Runkli.. Viele haben ihre Ausbildung abgebrochen nachdem sie geheiratet haben. Oder die sind in der Zehnten Klasse einfach abgegangen um zu heiraten. Wenn das nicht dumm ist..
Mir geht es in dieser Diskussion nicht um Karriere,Macht etc. Man sollte doch wenigstens einen vernünftigen Abschluss gemacht haben oder eine Ausbildung hinter sich haben bevor man heiratet. Die Mäner laufen einem doch net weg.Es gibt zuviele von denen :-) Von solchen die sie geheiratet haben sowieso. Ausbildungunu yap eline iyi kötü bir meslek al, sonra calismassan gene calisma evde cocuga bak vs. Ama hadi kocayla anlasamadin, hadi bosandin veya kocan vefat etti? eee ne meslek var ne bir Hauptschul diplomasi.. Sirf bunlari düsünerek insan bir meslek ögrenebilir en azindan.
Alt 19.12.2005, 13:01
unknown

Standard DITO

Arkadaslar sorun bence nerede biliyorusunuz?
Yas ilerledikce insanlarin istekleri de kabariyor. Je älter man wird umso wählerischer wird man. Ich finde es deshalb auf der einen Seite absolut gut, dass Anfang-20-Jährige das beste machen, indem sie sofort den Liebsten heiraten. Gerci bazilarin gözünde henüz "cocuk" olabilirler ama zamanla birbirlerini pekistiriyorlar ve bi sekilde egitiyorlar.
Ama simdi bir 30 yaslarinda olan bir bayanla 21 yasindaki genc bir kiz aynimi?? Mümkün degil....die reife Frau hat nunmal andere Vorstellungen; sie hat ganz hohe Erwartungen an den Partner; was bei den jüngeren Mädels nicht sooo sehr der Fall ist. Sie verlieben sich; kommen zusammen und nach einiger Zeit läuten schon die Glocken! Ist doch schön! Klar haben sie bestimmt auch ein bißchen Stress, aber bei denen sieht das ganz anders aus als bei "älteren" bzw. reiferen Menschen....
Wie seht ihr das??
Alt 28.12.2005, 00:44
unknown

Standard Leute ich habe eine Nachbarin, die

hat es nicht mehr ausgehalten und mit 17 einen entferntern Verwandten aus TR geheiratet und das im ersten Ausbildungsjahr. Jetzt haben sie den Schlamassel. Er hängt in TR und wartet auf die Einlandung, die Eltern des jungen Frau keine geeignete Wohnung und das Einkommen reicht weder vom Schwiegervater noch von der Tochter, sodass sie Ihrem Mann rüberholen könnte.. Jetzt sitzen sie alle da wie die Hühner und warten auf das Baby, das ja auch wie von irre geleitet gezeugt wurde. Ja bitteschön wie geil ist das denn?
Da fällt mir nix mehr ein...
Da frage ich mich, wie verantwortungslos können Elern noch sein ???
Antwort