Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 30.07.2005, 21:16
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard Yapmamiz gereken bazi seyler!

Baskalarinin imansizligiyla ugrasmaktansa kendi imanimizla ilgilenelim. imanimizi nasil güclendirebiliriz?
bunu mesela kuran okumakla yapabiliriz(her gün en azindan bir sayfa, sabah namazindan sonra cok güzel olur), meal ve tefsirde okuyabiliriz (okumamiz güzel olur), ayrica bizleri aydinlatacak güzel kitaplardan yararlanmamiz lagzim..

bunlari yaparken devamlilik önemli bir husustur.. cok veya segrek yapmak fazla bir sey getirmez.. günlük bir program uygulamaya calisalim. günde iki üc vakit yemek yiyoruz, her gün yatip uyuyoruz (dinleniyoruz). neden? cünkü bedenimizin buna ihtiyaci var!
AMA lütfen ruhumuzun gidasi olan seyleri unutmayalim! imandan sonra en büyük hakikat namaz degilmi? namazimizi eksiksiz kilabilmemiz icin imanimizi güclendirmemiz lagzim, namazin degerini, önemini ve yapmayinca neler olabilecegini arada bir tekrarlamamiz lagzim. zekatimizi (vermemiz gerekiyorsa) verelim, orucumuzu tutalim.. AMA sadece ramazan ayinda degil.. vücudumuza iyilik etmek istiyorsak bütün sene boyunca uygulayabilecegimiz bir oruc planida yapabiliriz..

her gün aksamlari bir okuma saati olsa ne güzel olur degilmi? ailemiz varsa (cocuklarimiz varsa) onlarla birlikte okumaya önem verelim.

baska insanlarla konusurken güzel bir sekilde konusmaya önem verelim, yolda yardima ihtiyaci olan biri varsa elimizden gelen bir sey varsa yapalim. otobüste ayni anda gecmeye calisan iki kisiden birisiniz, gülümseyin karsinizdakine ver yol verin!

yalan söylemeyin, ve sözünüzde durun! bunlar müslümanlarin özellikleri..
Alt 30.07.2005, 21:18
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard müslüman öylesine lanetlemez..

onlar ölmemislermi? ölmeyen insanlar icinde önce Allahtan onlarin dogrulari anlamalari icin dua etmeli..
Alt 30.07.2005, 21:36
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Hitlerin Kitabýnda var. o.T.

ohne Text
Alt 30.07.2005, 22:32
unknown

Standard Güzel bir dua!

Amin ecmain.
Alt 30.07.2005, 22:52
Benutzerbild von balikiz
balikiz balikiz ist offline
Neuer Benutzer

Standard Her dedigine %150 katiliyorum!

Bu kesin!

Yanliz böyle sapiklari konustura konustura, bilmiyenler sünnetten süphe etmeye basliyorlar. O yüzden, az bile olsa fikir savasi etmek lazim, yoksa ortaligi basi bos buluyorlar, istedikleri gibi heryeri dagitiyorlar. Bende o saydigin kisilerin bir gün düsünüp, akillari basina gelecegini sanmiyorum, çünki Allah dilemedikten sonra, bizim elimizden birsey gelmez.

Bizim görvimiz ise, dogru bildiklerimizi söylemek gerek. Hani bir ayeti kerime varya „iyiligi emredecek, kötülükten men edeceksin“ diye...
Alt 30.07.2005, 23:14
Benutzerbild von balikiz
balikiz balikiz ist offline
Neuer Benutzer

Standard Bir gün sende öleceksin!

Münker ve Nekir senin kabrine gelip soracaklar sana: „Dünya’da iken bu adam (yane Hazreti Muhammed (S.A.V.)) hakkinda ne demistin?“ diyecekler.

Ne cevap vereceksin?
Alt 31.07.2005, 01:35
unknown

Standard Oooooo !..SÜNNET ehli

bakiyorum Peygamber askinda bir depresme oldu )

neden lanetlenmez mis bakiim ?..
Peygamber evladini öldüreni Lanetlemeye mani olan ne ?
Alt 31.07.2005, 01:36
eniskaya

Standard Atatürkün eseri oratada

ben ve benim gibi aydin ve insanligi seven devletini seven milletini seven sayan ve hayatini yasamasini bilen müslüman insanlar...

Eger bu basari degilde... Dagdaa OKK gibi gezmek, Araplar gibi Terör DINI üretmek, Talibanlar gibi insanlarin kafasini Spor Stadyumlarinda kesmek veya Iranda karilari HAYVANLASTIRMAKSA.... tjaaa dann werdet Glücklich mit euren Religion....

Ich bin viel zu Weise als das ich ein Primat werde.... du bist es ja schon längst... und so wirst du auch dein leben beeenden, das ist sicher
Alt 31.07.2005, 01:38
unknown

Standard Vallahi

Diger müminler ( ! ) gibi Peygamberime iftira atip yalan isnat etmedim diyecegim..

Onun Biraktigi Kuran i rehber yaptim diyecegim..

Ya sen ne diyeceksin?..
Peygamber i Hasa SAPIK mi yaptim diyeceksin..
Alt 31.07.2005, 01:41
eniskaya

Standard HZ: Muahammedin agzinda ZERRE

kadar yazili ve gercek sayilacak bir sey KALMAMISTIR....

YOK BÖYLE YAZILAR yada Kitaplar.....

Daha sonradan yazilan... insanlar tarafindan yazilan HAdis kitaplari SIFIRDIRLAR....

BIR HICTIR o KITAPLAR..... onlari yazanlar ve derleyenler bence KAFIRDIRLER..... onlardan Müslüman olamaz.... olsa olsa... KAFIR olur... bu benikm görüsüm....

Her bir kim DINDE olmayani, vardir diye DINE MONTA ederse... Allah onu iste böyle önemsizlikle cezalandirir....

Bakin Islam Aleminin halina... su an bir hicler SIFIRLAR ve dünya üzterinde Terörist diye geziniyorlar...

Naaaa dann viel Spaß MIT EUREM SEBST GESCHRIEBENEN RELIGION...

Artik HZ: Muhammedin adini Resüle Itaat edein yada nu kopyalayin laflariyla PISLETMEYI birakin
Antwort