| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() 30. ayet okuyorum:
" Rabbin, meleklere soyle demisti: Yeryüzüne bir halife yerlestirecegim. Meleklerde: Orada bozgunculuk yapacak, kan akitcak birisini mi yerlestireceksin? Biz seni overek yuceltiyor ve mutlak otoriteni onayliyoruz dediler. Bilmediginizi ben bilirim dedi." Meleker halifenin ( insanin) bozgunculuk yapacagini biliyorlarmiydi? Yeryuzunde zaten canlilar vardi ve yasiyorlardi, insan sonradan mi geldi? Evrim teorisi ile bunu bagdastirmak mümkün olabilir mi? Diyelim ki evren ve dunya yaratilmisti, ancak insanin basna cennete olan bu olaylardan sonra Allah onlara dunyaya gondermeye karar verdi ve ruh halinde olan iinsani( Ademi) biyolojik manto ile su anki duruma getirdi. Benimkisi sadece spekulasyondur, Katkilarinizi bekliyorum. |
|
||||
![]() Incil"de (daha dogrusu yeni Ahit"te) Resullerin Isleri (veya elcilerin isleri) diye bir bolum vardir. Peki kimdir bu resuller? Kuran"da ve Tevrat"ta gecen sayisi belirsiz kisiler degil; Isa"nin havarileri. (Yeni ahit"in 5. kitabi olan Resullerin Isleri bolumu okursaniz ayrintili olarak gorursunuz.)
Pekii bu elciler arasinda neden Isa yoktur? Cunku Isa elci degil, dogrudan dogruya tanridir. Hatta elcilerin isleri kitabinda (ve diger kitaplarda) Isa"dan "RAB" diye soz edilir. Hristiyanlik inancina gore Isa tanridir. Kuran Isa"yi dogrular ve peygamber oldugunu soyler. Fakat ayrinti vermemek gibi bir keyfiyeti oldugundan, akli basinda sorgulayicilarin eline dustugunde celiskileri acik bir sekilde siritir. Asagidaki Kuran Ayet"lerini okuyalim; Tevbe-31 "Onlar Allah"i birakip hahamlarini, papazlarini ve Meryem oglu Mesih"i rableri olarak kabul ettiler. Halbuki olara da ancak tek Allah"a kulluk etmeleri emredilmisti. Ondan baska tapacak tanri yoktur. O, onlarin es kostuklari seylerden munezzehtir." Enbiya-98 "Hic suphe yok ki siz ve Allah"in disinda taptiklariniz cehennemin odunusunuz. Oraya gireceksiniz." Enbiya-99 "Eger onlar tanri olsalardi, cehenneme girmezlerdi. Halbuki hepsi orada ebediyyen kalacaklardir." Hadi inanirlardan vaz gectik, simdi bu Ayet"lere gore sizce Isa nerede (veya nereye gidecek)? Cehenneme ? |
|
||||
![]() Insan bilmediginden kokar. Korktugunu taparak ve onun azabindan korktugu icin inanir.. Zamanla bu inanca donusur. Peki ya neden ve nicin korktugunu anladiktan sonra .. insan korkar mi??? Belki de korkmaz..?? Belki de insanlik oyle ki.. bilseler de iman edip tapmayacaklardir.. Insanlikdir celiski dolu olan-...???
|
|
||||
![]() kendimi bana anlatilanlardan yola cikarak.. bir kapali dunyada goruyorum.. Yukarda yuce Allah und Wir sind nur Marionetten.. yuce Allah bizi belki de bir Atari oyununda gibi yonlendiriyor.. Bu mudur bizim dinimiz? bu degilse neden boyle anlatiliyor?
Ok Leute... cok bos dusundun diyenler olacak ve tefsir oku, tovbe et diyenler olacak.. ama uretenler ve bilenler yine az olacak.. bilenler paylassin fikirlerini ama surekli sunu bunu yap demesinler.. |