Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 21.07.2005, 00:06
Benutzerbild von cagdasturk
cagdasturk cagdasturk ist offline
Neuer Benutzer

Standard GERCEKLER

Gün gelir sende gercekleri ögrenirsin.
Gün gelir sana tarih diye yutturulan her seyin tarih olmadigini anlarsin ve ecdatina yaptigin hakaretlerinden utanc duyarsin !
Alt 21.07.2005, 00:25
celineay19

Standard Sabir gerektiren imtihanlar

Güzelim,
inanki yazdiklarin cok güzel, sanki benim su an ki durumumdan bahsediyormusun gibi.
Seninde basin sag olsun, cok acilar yasamisin. ben ilk defa böyle bir aciyla karsilasiyorum, babaannem bir kac sene evvel vefat etti cok üzüldüm, ama kendisi türkiyede yasiyordu, belki ondan ölümün ne demek oldugunu pek anlamadim, zaten daha yasim da kücüktü.
ama tam bugün bir ay evvel bende sevgilimi kaybettim, o benim sevgilim degil, herseyimdi, arkadasim, dostum, benden bir parca. ölüm aniden geldi, onu aldi. insan ne kadar ölümü düsünse de ertesi gün kapiyi calabilecegini düsünmüyor. ne olduysa oldu, Allahim (insallah öyledir, yanilmiyorumdur) bana ilk günden beri o kadar büyük bir sabir verdi ki anlatamam... Allahima hep dua ediyorum, insallah kabul eder de ruhuna haberdar eyler. cok zor cok, anlatilmasi mümkün degil, hele basindan gecmeyen insan bu aciyi hic anlayamaz...
insan kendini toparliyor evet bazen sevincli oluyor cünkü cok sevdigin insan Allaha kavustu, hepimizin varacagi yere erkenden gitti, bu fani dünyanin kahrinni daha fazla cekmedi diye...
ama sonra yine öyle bir an geliveriyor ki üzülüyorsun, yasadiklarin, hatiralarin agir basiyor ve bu fani dünyada bir daha o insanla öyle seyler yasayamiyacaksin diye üzülüyorsun... birden bire yaptigin planlar, kurdugun hayaller bosa gittigini anliyorsun, nasip olmadigini anliyorsun halbuki herseyin senki o an yasiyormusun gibi hayalini kurmustuk beraber...
ama eminim bu yazdiklarimin hepsini sende yasadin ve ne kadar aci oldugunu biliyorsundur. umarim acilarini tekrardan tazelemedim...
ama insan nedense kendisini anlayan birisini ariyor...
Saygilarimla
Alt 21.07.2005, 00:38
celineay19

Standard ...

Öncelikle sagol, 1 ay sevdigimi kaybettim. Seninde basin sag olsun.
bu yazdigin satirlar cok önemli:

"Allaha siginirsin Allahtan sabir dilersin...Acili dönem insana bir cok seyi hatirlatir.. Dünyanin faniligini, bir anlamda herseyin "bos oldugunu", insanin kendisine hesap vermesini, hayata cok baglanmayi ve yasadigin guzel gunler icin de sukretmeyi..."

son haftalarda hayatimin gercekten bos oldugunu anladim, ve benim imtihanimda böyle bir aciyla nasil basedecegimin yazildigini da anladim...
kesinlikle isyan etmiyorum, kabullenmeye calisiyorum, kendimi avutuyorum, Allahima siginiyorum, Allah can verir ve yine alir... bunlar bana güc kuvet veriyor...
ama insanligin özellikleri bazen yine de agir basiyor... özlüyorum, cok özlüyorum, ama aglamiyorum, cünkü rahmetli gözyaslarima hic ama hic dayanamazdi... ve ona aglamakla kabir azabi cektirmek istemiyorum...
onun yokluguna alismak cok zor olacak biliyorum, ama onun vefati bile o kadar cok güzelliklere vesile oldu ki Allahim ruhunu rahmet ile eylesin, sevgiyle aciyi ayni anda yasiyorum...
Alt 21.07.2005, 10:14
unknown

Standard acim yokki tazelensin :)

acim kalmadiki tazelensin güzelim.. üzülecek hissim kalmadi.. tuhaf olan ney biliyormusun sevgi gösteremiyorum artik.. sadece anneme .. beni aglatabilen tek sey o kaldi.. gercekten senin su an yasadigin aciyi yasaman lazim... yoksa yine ölümün ne oldugunu kalan insana neler verdigini yada aldigini alnayamazsin. gercekten bir insan komsusunda, kiz arkadasinda erkek arkadasinin (sosyal) ölümünü alnayamiyor... canini teslim edebilecegin insan vefat ederse anca anlarsin... ama göreceksin o kadar pozitif bir insan olacaksin (insallah) her zaman göremedigin o kapinin ardinda cok büyük acilarin olabilecegini hep bileceksin... seni cooooooook iyi anliyorum ve senin su an yasadiklarin duygularin kessinlikle sart... ben 4 ay onunla yasadim.... hic kimseyle konusmadim.. ich war wie in einem hypnosezustand... in einem wachen traum... onunla konusuyordum... hap ihm essenhingestellt.. yani fasst verrückt... aber irgentwann habe ich geschnallt er ist für immer weg.... war menschenscheu.. aber das ging alles wieder..danhabe ich einen jungen kennengelernt der versucht hat ihn aus meinem kopf zu schlagen damit er reinpasst IDIOT ... sei bitte du selbst und lässt bis du dich daran gewöhnt hasst niemanden an dich rann.. ona saygisizlik, kendine, ve ücüncü kisiye.. ........... und jetzt sind es schon 4 jahre her...
Alt 21.07.2005, 10:16
unknown

Standard natürlich....

dünyadaki yasadigimiz her fani sey... aliskanliklarimizdan ve heveslerimizden ibarettir... onlar yönetir insani... bir gün gelir alisirsin einfach.. kabul de edersin... ama hängt beides zusammen eniscim
Alt 21.07.2005, 10:22
unknown

Standard ich glaube nicht einmal das er ein

deutscher ist ich glaup das ist so ein pkk hansi der sich nicht einmal traut zuzugegen was er jetzt ist.. ist echt der hammer? da sehe ich nur wie gebunden mit sich selber dieserrr mensch ist....
Alt 21.07.2005, 10:34
unknown

Standard das müssen wir alle mal erleben..

ich denke in einer form auf die bist jetzt noch niemand gekommen ist.. und mit welchem recht werden wir um eine zweite chance bitten.. das könnte ich gar nicht ... wir können uns nie selber bestrafen... wollen nur das feinste für uns selber ... ich seh das falsch.. klar will ich auch schöne dinge.. aberr nur dann wenn ich sie mir verdient habe... wir alle bezahlen zuerst.. und wenn das "Geld" ausreicht bekommen wir das was wir möchten.... aber nix reicht für eine zweite chance... ist dummheit so etwas zu verlangen... muss wirklich lachen...
Alt 21.07.2005, 12:45
celineay19

Standard icim savas meydani gibi

merhaba güzelim,

kabullenmek cok zor, bende kimseyi görmek istemiyorum, bos bos ortamlara girmek istemiyorum...
tek basima odamda oturup acimla yanliz kaliyorum, hep dua ediyorum... dua etmeyince depresyona giriyorum, icimden aglamak geliyor iste o zaman farkli ortamlari tercih ediyorum, aber nicht um mich abzulenken, das geht nicht das will ich auch nicht, einfach nicht um allein zu sein.
sorun olan, cevremdeki insanlarin cogu ne oldugunu bilmiyor, sevdigimi kaybettigimi bilmiyor, yani normal davranmaya mecbur kaliyorum ama acim anlimda yazili.
hic bir zaman ona karsi bir saygisizlik yapmadim, ve vefatindan sonra da yapmam (insallah). bana dogru yolu gösteren o oldu, ve eminim hala gösteriyor.
kendimi yanliz hissetmiyor, onun benim yanimda oldugunu düsünüyorum, cünkü icimde cok büyük bir güc var, bunun nerden geldigine anlamam veremiyorum.
bazen kafayi yiyorum düsündügüm de oluyor, bende ona sesleniyorum, ve her attigim adimda onun beni gördügünü saniyorum (tabii ki bunu tek Allah bilir).
ama tuhaf olan icimde büyük bir huzur var... bilmiyorum neden... ya bu hayatin cilesinden kurtuldugu icin ya da... bilmiyorum, ayni huzur ailesinde de var. Insallah bunun da bir anlami vardir.
yorum yapmak istemiyorum, ruhuna zarar vermek istemiyorum, Allahin isine karisilmaz, ama insanlik hali... bazen yorum yapiliyor iste.
hani baska bir kulu asiri cok sevmicekmisin ya, Allahtan haric kimseye büyük sevgi duymicaksin, yoksa Allah o cok sevdigin kulunu alirmis... belki de bizim hatamiz o oldu... sevgimiz asiri anlatilmayacak kadar büyüktü, benim icin ve ailesi icin gercekten canini verirdi... onun icin bundan sonra kimseyi asiri sevmek istemiyorum, yani ailene bile asiri cok baglanmaman lazim ki, cünkü günün birinde her yolcu gurbetten ayrilcak... tabi demesi kolay, sevmemek bazen elde degil...
Ay Allahim, hersey cok zor... icim savas meydanina benziyor... bir öyle bir böyle...
Allaha cok sükür bugün cuma gecesi... dört gözle bekliyorum hep... askimin ruhunu duasiz geri yollamamak icin...
Saygilarimla...
Alt 21.07.2005, 14:15
Benutzerbild von berlinfatih
berlinfatih berlinfatih ist offline
Neuer Benutzer

Standard Iste Böyle, Hilafet Devleti olmali

1. İlla olmalı.. Ne, nasıl olmalı?
Şöyle: Hilafet Devleti olmalı
Karton, kukla değil, asil olmalı
Böyle, Hilafet Devleti olmalı !

2. Olmalı ferdinde akli akide,
Olmalı kendinde fikri kaide,
Olmalı cihanda hükmü vahide,

3. Şekli, mütasavvır mü’min içinde
Kurulması engec üç gün içinde,
Resul’ün ilk kez kurduğu biçimde
Öyle, Hilafet Devleti olmalı !

4. Kitlesinde aynı duygu, düşünce,
Fikirler süzülmüş inceden ince,
Şer’i nizamlar hep yerli yerince,

5. Fasılasız üzerinde durduğu,
&lt&lt Ölüm – kalım meselesi &gt&gt gördüğü,
Resul’ün eshabi ile kurduğu,

6. Müslümanlarda tam emanü emniyet,
Müslümanlarda hükmü hakimiyet,
Müslümanlarda infazü Şer’iyyet,

7. Eshabı Kiram, onun selifesi,
Ümmeti Muhammed’in güzidesi,
Biatla gelmiş başa, halifesi,

8. Hak’tan bütün nizamları, yasası,
Hak’tan bütün idaresi esası...
Hak’tan bütün kıvançları, tasası

9. İslami kitle olmalı, onu kuran
Öyle emretmiş olmalı onu, Kur’an
Hiç bir güç olmamalı onu kıran

10. İslamı tüm hazata indirmeli,
Dar- ül küfrü İslam’a döndürmeli,
Müslüman ızdırabın dindirmeli,

11. Yasasını şarktan, garptan almamış,
&lt&lt Hakimiyet, Milletindir &gt&gt dememiş,
İnsan icadından kanun koymamış,

12. Hep amel eder Kitap ve Sünnet ile,
Hem fikir olur, İslam ümmet ile,
Hiç bağdaşmaz o, kafir millet ile,

13. İşletsin, Cihanda Hak Adalet’i,
Yaşatsın, her yanda Ak Saadet’i,
Yok etsin, her anda çok felaket’i,

14. Duyursun her yana, İslam sesini,
Taşısın her an İslam Davasını,
Korusun hep, İslam Halifesini,

15. Fatih der: Farzdır bu, olmalı,
Ümmet, Hilafet’i illa kurmalı,
Dünya durdukça, Hilafet durmalı,
İşte böyle, Hilafet Devleti olmalı
Alt 21.07.2005, 15:44
Benutzerbild von cagdasturk
cagdasturk cagdasturk ist offline
Neuer Benutzer

Standard MADEM "HAIN" DEGILDI..

BEN ki ?Vahdettin hain değildir? diyenler ile ?Vahdettin haindir? diyenler arasında sıkışıp kalmış bir çocukluk ve ilk gençlik yaşamış biriyim.

Biraz anlatayım:

Hiçbir şeyin farkında olmayan ?saf? bir çocukken, okulda ?Vahdettin haindir? derler, ?özel alan?da ise ?Sen okulda öğretilenlere kulak asma... Başta Vahdettin olmak üzere bütün padişahlar iyidir...? diye konuşurlardı.

Yani...

?Sıkıcı müfredat? programlarına tabi ?okul? ne söylüyorsa, biraz ?kafasına göre? takılan ?özel alan? onun tam tersini söylüyordu...

Meraklı bir çocuktum.

İki tarafın sıkıştırmalarının verdiği şaşkınlıktan kurtulmak için mevzuya daldım.

Özellikle ?özel alan?daki maceramı bir parça derinleştirdim:

Kadir Mısıroğlu filan okumaya başladım.

Onun Vahdettin için, ?Ah ulu hakan Sultan Vahdettin Han? diye iç geçirmelerine tanık oldum...

Mustafa Müftüoğlu?nun ?Yalan Söyleyen Tarih Utansın? adlı beş ciltlik kitabı ise bana ?Mustafa Kemal, Anadolu?ya Vahdettin tarafından gönderilmiştir? bilgisini fısıldayıverdi...

Sonra Necip Fazıl?ın ?Vatan Haini Değil, Büyük Vatan Dostu: Sultan Vahidüddin? adlı kitabı geçti elime.

Ben ?özel alan?da bu macerayı yaşarken ?okul? ise kendinden emin bir şekilde bildiğini okumaya devam ediyor ve yüksek sesle haykırıyordu:

?Vahdettin haindir.?

Çelişki büyüktü ve işin içinden çıkamamıştım.

70?li yıllardı...

Ecevit de başbakandı...

Ve zavallı ben ?okul? ile ?özel alan? arasında sıkışıp kalmıştım.

Sonra biraz büyüyüp etrafı kolaçan etmeyi öğrenince şunu fark ettim:

Çelişki sadece ?Vahdettin? konusunda değildi...

Yakın tarih yüzünden memleket resmen ikiye bölünmüştü:

- Bir taraf ?İstiklal Savaşı?nı sarıklı mücahitler kazanmıştır? diyor, öbür taraf ?Ne alakası var? tepkisi koyuyordu.

- Bir taraf Atatürk?ün dindar olmadığını söylüyor, öbür taraf hemen Atatürk?ün Balıkesir?de camide verdiği hutbeyi ortaya çıkarıyordu...

- Bir taraf ?Lozan zaferdir? diyor, öbür taraf ?Ne zaferi kardeşim, bunun adı hezimettir? diyordu.

- Bir taraf İkinci Abdülhamid için ?Kızıl Sultan? diyor, öbür taraf ?Ulu Hakan? saptamasını yapıyordu.

- Bir taraf ?Ali Şükrü Bey cinayeti?ni gündemde tutmaya çalışırken, öbür taraf hemen ?İzmir suikastı? kartını ortaya çıkarıyordu.

- Bir taraf ?Ah Menemen, vah Menemen? diyor, öbür taraf ise ?Menemen?de ayaklananlar birkaç esrarkeş ile ayyaştır. Olayın dindarlarla bir ilgisi yoktur? savunmasını yapıyordu.

- Bir taraf ?İsmet Paşa bizi savaşa sokmadı, o büyük bir devlet adamıydı? diyor, öbür taraf ise ?Bırak İsmet Paşa?yı... Mareşal ne güne duruyor? diye karşılık veriyordu.

- Bir taraf ?Atatürk?ü Samsun?a götüren kırık dökük bir tekneydi? diyor, öbür taraf ?Ne teknesi. Ne kırık döküğü... Kocaman ve sapasağlam bir gemiydi? saptamasını yapıyordu.

Ve liste uzayıp gidiyordu.

Tabii benim şaşkınlığım da giderek büyüyordu...

Ve şimdi soruyorum:

Kimdir bu işin sorumlusu?

Bana ve benim gibi binlerce insana bu şaşkınlığı yaşatan kimdir?

?Vahdettin haindir? diyenlerin ?solcu?, ?Vahdettin hain değildir? diyenlerin ?sağcı? sayıldıkları ortamda gıkı çıkmayan Ecevit, bu işin sorumlularından biri değil midir?

Çalışma Bakanı iken sus, CHP Genel Sekreteri iken sus, İnönü?ye bayrak açarken sus, CHP?ye genel başkan seçilirken sus, başbakanken sus, 12 Eylül?den sonra sus, DSP?yi kurarken sus, yeniden başbakan olurken sus...

Ve tam ununu eleyip askıya asmışken konuş...

Benim itirazım işte buna.

Ve şimdi diyorum ki:

Ey Ecevit, madem akrabanız Vahdettin hain değildi, o halde beni çocukluğumdan bu yana neden şaşkına çevirdiniz?

AHMET HAKAN
Antwort