| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Batman Gercüş"ün ardından, Diyarbakır Silvan"da bir köy ve üç mezra kuş gribi şüphesiyle karantina altına alındı.
Diyarbakır İl Tarım Müdürü Mustafa Kayhan, köylerde başlattıkları tarama çalışmaları sırasında Silvan ilçesine bağlı Akçay köyünde bazı kanatlı hayvan ölümlerini belirlediklerini bildirdi. Köy ve bağlı 3 mezranın karantina altına alındığını ifade eden Kayhan, ""Şu anda kuş gribi şüphesi var. Ölü hayvanlar inceleme için Elazığ"a gönderildi. 72 saat sonra tahlil sonucu belli olacak"" dedi. Silvan Sağlık Grup Başkanlığı da köy ve mezralarda oturan vatandaşları sağlık kontrolünden geçirmek üzere, köye bir ekip gönderdi. Batman temiz çıktı Batman"ın Gercüş ilçesine bağlı Boğazköy"de de, kuş gribi şüphesiyle Diyarbakır"a sevkedilen üç kişinin kan tahlilinde virüse rastlanmadı. Boğazköy"de iki gün önce rahatsızlanan ve kuş gribi şüphesiyle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi"nde gözlem altına alınan üç kişinin kan örnekleri, tahlil için Ankara"ya gönderilmişti. Bu arada, Dünya Sağlık Örgütü"nden iki uzman, Batman"ın Gercüş ilçesine bağlı üç köyde incelemelerde bulundu. İlçeye bağlı 48 köyde sağlık taramaları devam ediyor. Bu köylerde oturan 127 öğrenci, önlem amacıyla bu hafta okula gönderilmeyecek. kaynak:cnntürk.com kurtulamıcaz bu kuş gribinden |
|
|||
|
|||
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() hahahhaha..ich weiss dass ich süss bin sidikli saziye
|
|
|||
|
|||
![]() anders denkened..sondern sich ausnutzen lassen von anderen ländern um eben dieses land in den ruin zu treiben, welches WIR versuchen aufrecht zu halten..siz kendinizi bu sacmalik altinda kullandirmaya devam edin..rüzgar ne taraftan eserse kicinizi oraya dönersin..alistiniz baska ülkelerin masasi olmaya..gercek rengini,TÜRKIYEye karsi olan kinini ve nefretini kusmussun resmen..bi de cikip utanmadan yanlis anlasilamsin diyor..hadi yaaaaaa..yayaln kuzey iraka..sizin yeni vataniniz orasi bundan böyle bölücü maskesi takmis apocu seni
|
|
|||
|
|||
![]() önce, kendi yaptigin irkciliga fasistlige bi baksana..kocum benim..delikanli adam..ilk defa kendini delikanli gören fatih ürek tarikatindan birine denk geldim..herkes senin gibi düsünmeyecek ya..kendin gibi düsünmeyenlere neden hemen fasist damgasini vuruyorsun bakalim..bu konular senin aklina asarim bebis..sen en iyisi baska yazilari kopyalayip buraya yapistirmaya devam et..kendi görüsünü yazdinmi sapitiyorsun cünkü..kafanin icindeki saman alev aliyor
|
|
|||
|
|||
![]() - NATO´yu durdurun!!!! -
Münih"te bir araya gelen 7 binden fazla emekçi NATO Güvenlik Konferansı"nı, işgalleri ve silahlanmayı protesto etti 43. Nato Güvenlik Konferansı"na karşı başlayan protestolar Cumartesi günü doruk noktasına ulaştı. Almanya"nın değişik kentlerinden Münih"e gelen 7 binden fazla emekçi büyük devletler tarafından sürdürülen silahlanma, işgal ve emperyalist politikaları protesto etti. 70 civarında örgüt ve kuruluş tarafından düzenlenen Nato karşıtı gösteri Güvenlik Konferansı"nın yapıldığı otelin yakınında bulunan Marienplatz"da başladı. Gösteri boyunca polis sık sık provokasyon ve çatışma ortamı yaratmaya çalıştı. Normal olarak Lenbachplatz"da bitmesi gereken eylem, komite tarafından polisin tutumunu protesto etmek amacıyla erken sona erdirildi. İşgaller son bulsun Silahsızlanmaya karşı pankart ve dövizlerin taşındığı gösteri boyunca, "Nato durdurulsun", "Irak ve Afganistan işgalleri son bulsun", "Yaşasın halkların kardeşliği" gibi sloganlar atıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gösteri sırasında, Güvenlik Konferansı"nın yapıldığı Bayerische Hof"un etrafında güvenlik barikatı oluşturuldu. Otele yaklaşmak isteyen göstericilere karşı yer yer şiddet kullanıldı. Toplam 3500 polisin görev yaptığı eylem sırasında 46 kişi gözaltına alındı. Reutlingen"den Münih"e gelen otobüste arama yapmak isteyen polis ile göstericiler arasında da küçük bir çatışma yaşandı.Otobüste bulunanlardan 5 kişi, polisin arama yapmasına karşı çıktığı için gözaltına alındı. Tornadolar gönderilmesin Bu yılkı protesto gösterisinde özellikte Almanya"nın Afganistan"ın güneyine tornado uçaklarını göndermesi yönündeki kararı da sert bir şekilde eleştirildi. Hükümet "Almanya"nın güvenliğini Hindikuş Dağları"nda savunalım" derken, göstericiler de "Almanya"ya Hindikuş Dağları"nda zarar veriliyor" sloganını öne çıkardı. Göstericiler, Almanya"nın bölgeye ek askeri güç göndermesinden ziyade, geri çekmesi talebinde bulundu. Gösteriler gelenekleşti 43 yıldır Münih"te yapılan Nato Güvenlik Konferansı"na karşı başlayan gösteriler artık gelenekselleşti. İçinde bulunulan döneme bağlı olarak katılımın kimi zaman arttığı, kimi zaman da azaldığı gösterilere karşı polis sert tutum alıyor. Konferansa haftalar kala antifaşistlerin evleri ve işyerleri basılarak sindirme politikası sürdürülüyor. Ayrıca silah, silahlanma ve yeni işgallerin tartışıldığı konferansa karşı her yıl Münih"te savaşa karşı barış konferansı ve değişik toplantılar gerçekleştiriliyor. Bu toplantılarda Nato ve diğer emperyalist kuruluşların halkların başına nasıl bela olduğu anlatılarak, mücadele çağrısı yapılıyor. |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() suc seni adam yerine koyup ve konusanda. kendikendine ne güzel senaryolar yaziyorsun, helal olsun. bir sey söylüyoruz sen hesabina gelecek sekilde yorumliyorsun. wenn ich jetzt behaupten würde, dass die erde eine scheibe ist, würdest du behaupten sie sei ein würfel...
|
|
|||
|
|||
![]() Habib Bektaş´dan ilgimi ceken bir yazisini sizinle paylasmak istiyorum arkadaslar...
"Türkiye"yi kurtarmak"tan bahsediyor insanlar, ben de kurtarmak istiyorum, amma velakin, memleket kurtarılırken kime karşı mücadele edilmesi gerektiğini bilemiyorum, ve de kiminle beraber olunarak kurtarılacağını kavrayamıyorum bir türlü. Çünkü tam bu önemli işler olurken ben evimizin karşısındaki boş arsada dünyaya merhaba der gibi kendiliğinden çıkıvermiş, bir insan boyu da büyümüş çınar ağacına kovayla su taşıyordum, eşim de dağın yamacındaki dayımın zeytinliğinde kır çiçekleri topluyordu. Eşim, Rıza dayımı görmüş. Bir zeytin ağacına dayadığı, şallak şullak sallanan ahşap merdivenin tepesinden düşmemeye çalışarak ağacı budamaya çalışıyormuş. Rıza dayım beni sormuş, ne yapıyor Habib yeğenim demiş. Ne desin eşim, utanmış kocasının yaptığı eften püften işlerli anlatmaya, minnacık bir yalanın ne zararı olur ki diye düşündüğünden, Habib, demiş, zehir zemberek bir yazı yazıyor, anlatıyor: Türkiye nasıl kurtulur. Gülmüş Rıza Dayım. İyi iyi, demiş, kurtarsın. Kurtarsın da, sonra hep beraber doğru dürüst bir merdiven yapalım. Yoksa şu ağaçtan bir düşersem, iflah olmam artık. Kürt sorununun çözümünü anlatıyorlar, uzun uzun; askerlerle, bayraklarla, silahlarla... anlayamıyorum bir türlü. Çünkü ben tam o anda dağdayım. Dağ ayaz olur kış aylarında. Geceler karanlık, hasretim derin uykulara yıllardır, hasretim çocuklarıma. En küçük oğlum Agit"in gözlerinin rengini unuttum. Gözleri kara mıdır acaba? Türkü söylemesini bilir mi? Bir de, hane halkının ekmeği var mıdır acaba, doyasıya yiyecek? Kürt sorununun nasıl çözüleceğini bir türlü bilemem, çünkü ben bir çocuğum, adım Agit, 13 yaşındayım, on yıl önce çıkmış babam evden, dağlara, çıkış o çıkış, babamın yüzünü düşünürüm, bana benzer mi acaba? Kürt sorunun nasıl çözüleceğini bir türlü bilemem, yavrum gelir uzaklardan, yavrumun tabutu gelir, kapanırım üstüne, söylerim vatan sağ olsun, sonra, çok sonra kavrarım ölümü, yalnızlığımda, hangi zafer, hangi madalya unutturabilir bana oğlumun acısını, bilemem nasıl çözülür bu sorun, bildiğim, ölmesin gepegenç insanlar! Enflasyon sorununun nasıl çözüleceğini anlatıyorlar, herkesler anlıyor, ben anlayamıyorum, çünkü ben tam o anda hesap yapıyorum, aldığım aylığı paylaştırıyorum bakkala, manava, ev sahibine... kasaba gerek yok, anladınız değil mi, bekleriz kurban bayramını... Trafik canavarının nasıl yok edileceğini biliyor herkes, son sürat gaza basıyorlar canavarı yakalamak için, ben bisiklete biniyorum, nal topluyorum, belki uğur getirir diyorum, ve canavarı haklayamıyorum! Irak diye bir ülke, orada Kürtler varmış, orada petrol varmış, orada dostumuz Amerikalılar varmış, ve insanlar ölüyormuş orada, yüzlerce, binlerce insan... "Sosyal demokrat" bir partinin başkanı sorunun nasıl çözüleceğini biliyormuş; çizmelerini giymiş, piştovunu kuşanmış, hadi demiş, bu sorunu kökünden çözelim... Herkesler çözüyor sorunları kökünden, nedense ben çözemiyorum. Ben hikâye yazarım, Ben şiir yazarım, Ben roman yazarım, Ve ne diyeceğimi bilemem şu soruyu sorduklarında: Senin yazdıkların çok hüzünlü! Neden? |
|
|||
|
|||
![]() Fransa Yeşiller Partisi, Kürt kurumları ve evlerine yapılan baskınların endişe verici olduğunu belirterek, bunun bir tür “sokağa çıkma yasağı“ hali olduğunu kaydetti. İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy’nin güvenlik politikasını eleştirerek, “polis demokrasisine doğru mu gidiliyor“ diye sordu.
Sınır Tanımayan Eğitim Ağı RESF’in Kürt derneği yanında bulunan Içişleri Bakanı Nicolas Sarkozy’nin seçim karargahı yakınında göçmenler için düzenlediği gösteriyi hatırlatan Yeşiller Partisi Sözcüsü Anne Souyris, 100 göstericinin 23 otobüs ve yüzlerce polis tarafından engellemek istendiğini hatırlattı. Sarkozy ne yapıyor? Gösteride Yeşiller sözcüsü de kısa süreli gözaltına alınmıştı. Sözcü Souyris, İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy’nin göreve geldiğinden bu yana ifade ve dolaşım özgürlüğünün ağır bir şekilde engellendiğini ifade etti. Sokağa çıkma yasağı Bu tür güç gösterileri ve yasaklamalarla tehdit altında olanın demokrasi olduğunu belirten Souyris, Sarkozy seçim karargahının bitişiğindeki Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’nde aramaların yapılması ve ‘inanılmaz sayıda“ tutuklamaların gerçekleşmesinin bu endişeyi daha da arttırdığını belirtti. Bunun bir tür “sokağa çıkma yasağı“ hali olduğunu belirten Souyris, bu tür uygulamalarla demokrasinin aralıksız olarak çiğnendiğini dile getirdi. 5 ve 6 Şubat’ta Kürt kurumların düzenlenen baskınlarda Fransa’da 15 kişi, Belçika’da ise bir kişi gözaltına alınmış, bunlardan 14’ü ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmıştı. |