Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 01.07.2005, 18:45
eniskaya

Standard Jaaaa wo mannn

paratezle dayatmak kolay....

O halde bende Alimim... hele hele Unideki Proflar senin Imami Azamindan milyarlarca daha Alimdir.....
Alt 01.07.2005, 18:46
Benutzerbild von donpepelino
donpepelino donpepelino ist offline
Neuer Benutzer

Standard ahh cocuk sen git sütünü icc

senin demokrasi ve inkilablarin Kuranda yaziyor hadiii yürrüüüüüüüüüü
Alt 01.07.2005, 18:47
eniskaya

Standard Dilenmiyor satin aliyor

parayla.... kimdir Araplarda biz onlardan dilenecekmisiz..... simdi onlar bizden yardim dileniyorlar.... ama bizler Cahiller icin kandi canimizi ortaya yada mali mülkümüzpü tehlikeye atmayiz....

Sollen die doch sehen was aus denen wird.... solche Leute verursachen nur Ärger.... kavga etsin dursunlar Amerikayla.... baska isimiz yoktuda llahin DIN Azmanlarini düsünecektik
Alt 01.07.2005, 18:49
eniskaya

Standard Yazik demek Kuranda yanlis var hahahahah

ohne Text
Alt 01.07.2005, 18:53
Benutzerbild von cagdasturk
cagdasturk cagdasturk ist offline
Neuer Benutzer

Standard HADI BAKIM

Tarihine küfreden serefsizlerle muhattab olmam ben, hadi bakim.
Alt 01.07.2005, 19:00
Neuer Benutzer

Standard HADI BAKIM

Tarihine küfreden serefsizlerle muhattab olmam ben, hadi bakim.
Alt 01.07.2005, 19:17
Neuer Benutzer

Standard SIZI TAKIYECILER SIZI

Bir kimsenin kendini ve çıkarını korumak için olduğundan farklı, karşı tarafın istediği veya rahatsız olmayacağı gibi görünmesi manasında kullanılan "takıye"

kelimesi son zamanlarda müslümanlara yamanmış, onların demokrat, insan hakları yanlısı ve hoşgörülü davranmalarının/görünmelerinin samimi olmadığını, asıl niyet ve amaçlarını gizlediklerini, fırsat bulduklarında içlerindekini dışarıya vurup uygulayacaklarını söylemek moda olmuştu. Olaylara bakıldığında asıl takıyecilerin -benim özel manada kullandığım- muhalifler olduğu anlaşılmaktadır. Milletimizin, kökü İslam"a dayanan, daha öncekinin de İslam"ın içinde eriyip ona göre değiştiği kültürünün gelişerek, çağdaşlaşarak devamını istemeyenler, bunun yerine İslam unsurundan uzaklaşmış, ne batılı, ne doğulu, ne müslüman ne öteki bir toplum vücuda getirmek için çabalayanlar son günlerde iyice açık vermeye başladılar; böylece asıl takıyecilerin de kendileri olduğu ortaya çıktı.

Bu muhalifler içinde "ben müslüman değilim, dinsizim..." diyenlerin sayısı oldukça azdır. Bunlar, bir kısmının dün mecliste yaptıkları gibi, "siz dine karşısınız" deyince isyan ederler ve hatibi dövmeye kalkışırlar. Dine karşı değilseniz gelin uzlaşalım, iş ve elbirliği ederek "din özgürlüğünün önündeki engelleri kaldıralım; bu cümleden olarak başörtüsü yasağını bitirelim, İmam Hatip mezunlarının yüksek öğrenim almalarına engel olmayalım, isteyen müslümanların çocuklarına, istedikleri yaştan itibaren din eğitim ve öğretimi aldırmasına imkan verelim..." dendiği zaman yine isyan bayrağını çeker, "siz ülkeye şeriat getirmek istiyorsunuz" diye bağırıp çağırmaya başlarlar. Bununla da kalmaz demokrasi dışı tedbirleri imdada çağırırlar.

Ortada iki gurup var. Birisi makul ve meşru (mevcut düzenin imkan verdiği, hak olarak tanıdığı) bazı haklar talep ediyorlar. Bu hakların verilmesi (mesela başörtüsünün serbest bırakılması...) ile düzenin değişmesi ve şeriatın gelmesi arasında bir sebep-sonuç ilişkisi de yok. Takıyeci dedikleri kimseler iktidara geldiklerinde anayasanın ve hukukun dışına çıkmıyorlar. Buna rağmen muhalifler "siz takıye yapıyorsunuz" diyorlar.

Diğer gurup evrensel ve yerel hukukun tanıdığı, verilmesini istediği bir kısım hakları vatandaşlarına vermiyorlar, gerektiğinde -ortada düzen değişmesi ile ilgili en küçük bir alamet ve ihtimal bulunmadığı halde- düzeni korumayı bahane ederek demokrasinin dışına çıkmayı göze alıyorlar, anayasayı askıya alanları, demokrasiyi tatile çıkaranları alkışlıyor, talimat almak üzere brifinglerine katılıyorlar.

Şimdi cevabı açık olan bir iki soruyu sormak gerekiyor.

Biz dine karşı değiliz dedikleri halde din özgürlüğüne ve dindarlaşmaya (isteyenlerin başkalarına zarar vermeden dinlerini daha hür ve tam olarak yaşamalarına, bunun için eğitim, öğretim, örgütlenme gibi tedbirlere başvurmalarına) karşı çıkanlar mı takıyeci, iktidar olduklarında AB"ye girmek için koşturan, farklı inanan ve yaşayanların özgürlük alanlarını en küçük bir kısıtlama getirmeyi akıllarından bile geçirmeyenler mi takıyeci?

Üniversiteye girmede haksız katsayı uygulaması yapmakta ısrar eden, artık herkesin hiç kuşku duymadan bunun İmam Hatiplerin önünü kesmek için yapıldığını bildiği halde, insanların gözünün içine baka baka, bunu meslek liselerinin gelişmesi için yaptığını (!) söyleyenler mi takıyeci, bu ülkenin çocuklarına eşit davranılmasını isteyenler mi?

Sözü fazla uzatmadan soralım:

Birinci gurup mu takıyeci, ikinci gurup mu?

Ama millet yutmuyor, yutmadıklarını sandık başında gösteriyorlar, buna kızan takıyeciler de ülkeyi, seçilmişlerin değil atanmışların -hatta atanmamışların- yönetmesi için çareler arıyor, buluyor, böylece övündükleri demokrasinin de altını oyuyorlar.

H.KARAMAN
Alt 01.07.2005, 19:21
eniskaya

Standard Hihi coook güleceksiniz hihiu

Wer nicht auspasst wird gelöscht hihi

<a href="redirect.jsp?url=http://www.esalak.com/ecizgi01adesktop.htm" target="_blank">http://www.esalak.com/ecizgi01adesktop.htm</a>
Alt 01.07.2005, 20:10
unknown

Standard Kimi insan hayvan olur!

Ezel bahar gelmeyince
Kirmizi gül acmazimis
Kirmizi gül acmayinca
Dertli bülbül ötmezimis

Bahcivan satma o gülü
Haramdir parasi pulu
Aglatma dertli bülbülü
Gözyasini silmez imis

Bülbül güle hayran olur
Hayran olur seyran olur
KIMI INSAN HAYVAN OLUR ;-))))))
HAYVAN ADEM OLMAZ IMIS ;-))))))

Sah Hatayi ölmeyince
Tennim turap olmayinca
DOST DOSTAN AYRILMAYINCAAAAA
Dost kadrini bilmez imis!!!!
Alt 01.07.2005, 21:58
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard ISINSU

Sirf senin icin vaybee lere bakiyorum

nerdesin be güzelim! Habe keine E-Mail bekommen..Kann dich auch nicht erreichen, masaallah tüm yollar kapali!! ) bulunmaz Bursa kumasina döndün ayol !! ))))

Ceb´e haber birakabilirsin eger bilgisayarin yine bozuksa!? Anlatacaklarim ve ileteceklerim var !!

Filakia (Babana sor canim, tercüme etsin! ) )))
Antwort