Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 10.02.2007, 00:00
turkkiz

Standard BRAVO

Es ist sehr schön zu sehen das es noch Menschen gibt die einen gesunden Menschenverstand besitzen.
Alt 10.02.2007, 00:01
turkkiz

Standard BRAVO

Es ist sehr schön zu sehen das es noch Menschen gibt die einen gesunden Menschenverstand besitzen.
Alt 10.02.2007, 00:14
turkkiz

Standard Nazim Hikmet´den "sizin" gibilerine...

“Hapishanelerde ışığıydı hürriyetimin
Ekmeğimin katığıydı sürgünde
Her biten akşamdaydı, her başlayan günde
Büyük kurtuluş düşü memleketimin”

Yaşamak ne, ölmek ne,
Zulme boyun eğmemek ne
Eşit özgür bir hayatı
Zindanda savunmak ne
Siz öğrettiniz...

Onur ne, adalet ne
Halkını, yurdunu sevmek ne
Ölümün koynunda umudu
Can vererek büyütmek ne
Siz öğrettiniz...

İnanmak ne, bağlanmak ne
Sosyalizme adanmak ne
Gün gelince vatan için
Kahramanca dövüşmek ne
Siz öğrettiniz...
Alt 10.02.2007, 00:25
turkkiz

Standard Avrupa´dan Türkiye´ye 301 cagrisi

20 Türkiye kökenli siyasetçi, Ankara’ya 301. Madde’nin iptal edilmesi için çağrı yaptı
Avrupa ülkelerinde çeşitli partilerden federal, eyalet ve yerel düzeyde parlamentolara seçilen Türkiye kökenli 20 siyasetçi yaptığı ortak açıklamada, Türkiye’ye 301. Madde’yi kaldırma çağrısı yaptı.
Berlin Eyalet Senatosu Milletvekili Özcan Mutlu’nun (Birlik 90/Yeşiler Partisi) girişimiyle hazırlanan metinde, “301. Madde’nin yoruma açık oluşundan ve esnekliğinden dolayı eleştiri ve ‘küçük düşürmek’ arasındaki farkı belirlemek mümkün değil. Bu çağrıyı imzalayan milletvekilleri olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nde farklı düşünenlere ve azınlıklara karşı boy gösteren milliyetçiliğe karşı olduğumuzu vurgulamak istiyoruz” denildi.
Açıklamada devamla, “301. Madde Türkiye Cumhuriyeti’nin renkliliğini tehdit eden ve ayrımcılığı besleyen bir yasal düzenlemedir. Yasal olarak düşünce özgürlüğünü kısıtlayan bu madde ayrıca aşırı milliyetçiliği körükleyen ve Türkiye’de yaygınlaşan ırkçılığın ve ayrımcılığın sembolüdür. Hrant Dink’in öldürülmesinin geniş toplum kesimlerinde öfkeyle karşılanması, düşünce ve ifade özgürlüğünün toplum tarafından demokrasinin ve insan haklarının temeli olarak algılandığını göstermiştir. Avrupa’daki Türk kökenli parlamenterler olarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni, 301. Madde içerisinde sadece bazı ifadeleri değiştirmek yerine, bu maddeyi Türk Ceza Kanunu’ndan çıkarmaya çağırıyoruz” denildi.
Toplanan imzalar konusunda gazetemize bir açıklama yapan Özcan Mutlu, “Son günlerde Türkiye’de olup bitenler gerçekten mide bulandırıcı. Bir katille emniyet görevlilerinin hatıra fotoğraf çektirmesi insanın kanını donduruyor, çok ediyor. Bunları görünce 301. Madde’nin reforme edilmesi değil, kaldırılması gerektiğinin kanaatine vardı. Bunun üzerine partiler üstü bir çağrı yapılmasının yararlı olacağına karar verdi. Avrupa’da seçilmiş 30 kadar Türkiye kökenli siyasetçiden 20’si hemen imzaladı. Üçü imzalamaktan kaçındı. Diğerlerine ise ulaşamadık” dedi.

Metni imzalayanlar
Özcan Mutlu, (Berlin Eyalet Milletvekili), Cem Özdemir, (Avrupa Parlamentosu Milletvekili), Vural Öger (Avrupa Parlamentosu Milletvekili), Feleknas Uca (Avrupa Parlamentosu Milletvekili), Ekin Deligöz (Federal Almanya Milletvekili), Sevim Dağdelen (Federal Almanya Milletvekili), Hüseyin Kenan Aydın (Federal Almanya Milletvekili), Lale Akgün (Federal Almanya Milletvekili), Bilkay Öney (Berlin Eyalet Milletvekili), Dilek Kolat (Berlin Eyalet Milletvekili), Canan Bayram (Berlin Eyalet Milletvekili), Evrim Helin Baba (Berlin Eyalet Milletvekili), Giyasettin Sayan (Berlin Eyalet Milletvekili), Filiz Polat (Asağı Saksonya Eyalet Milletvekili), Nebahat Güçlü (Hamburg Eyalet Milletvekili), Saadet Karabulut (Hollanda Parlamento Milletvekili), Hasan Kanber (İsviçre-Basel Kanton Milletvekili), Talha Uğur Çamlıbel (İsviçre-Basel Kanton Milletvekili), Gülşen Öztürk, (İsviçre-Basel Kanton Milletvekili), Mustafa Atici (İsviçre-Basel Kanton Milletvekili).
Alt 10.02.2007, 00:29
turkkiz

Standard IRK ve ETNIK incelemelerine SON

Berlin"de vatandaşlığa geçişler sırasında göçmenlere imzalatılan "ırk ve etnik kökenin incelenmesi" yönündeki form geri çekiliyor.
Berlin Eyaleti"nde Alman vatandaşlığına geçen göçmenlere 2004 yılından beri imzalatılan "ırk ve etnik kökenin incelenmesi" yönündeki form gündemden kaldırılıyor.
Konuyu gündeme getiren Yeşiller Partisi Berlin Eyalet Senatosu Milletvekili Özcan Mutlu, gazetemize yaptığı açıklamada, vatandaşlık başvurusu yapan göçmenlere 2004 yılından bu yana "ırk ve etnik" araştırmasının yapılabilmesi için form imzalatıldığını belirterek, "Ama bugüne kadar bu ortaya çıkmadı. Belgeyi dışarı çıkarmak zor olduğu için de bilmiyorduk. Ancak bir vatandaş ne yapıp edip, belgeyi dışarı çıkararak bana ulaştırdı. Ben de konuyu eyalet hükümetine bir önergeyle sordum" dedi.
Vatandaşlığa geçecek göçmenlerin ırk ve etnik yapısı konusunda çalışmalar yapılmasını içeren belgenin imzalatılmasına karşı Alman ve Türk basınında geniş tepki toplaması üzerine Eyalet İçişleri Senatörlüğü, konun ele alındığı ve en kısa zamanda bir düzenlemenin yapılacağını bildirdi.
Mutlu gazetemize yaptığı açıklamada, "Aldığım bilgilere göre, bu saçma sapan form önümüzdeki Pazartesi günü uygulamadan kaldırılacakmış. Yeni formda da ırk ve etnik kökenin incelenmesi konusunda bir ibare olmayacakmış. Bu da büyük bir başarı" dedi.
Alt 10.02.2007, 00:40
unknown

Standard o ismimleri sayilan..

..milletvekileri avrupada türkler icin ne gibi faydali bi is yaptilar ben cok merak ediyorum..almanlarin kiclarina girip agizlarindan cikan yalaka tipleri hepsi

hem sen hani bi daha foruma yazmiyordun..sözünde durmak zor degilmi hahahahah
Alt 10.02.2007, 00:44
unknown

Standard ve nazimin hikmetin gercek yüzü..

"O kadar bahtiyarım ki! Ben bütün hayatımı, idealimi, aşkımı bu muazzam şehre borçluyum. BEN SOVYETLER BİRLİĞİNİN ÇOCUĞUYUM. Bugün memleketimin halkı Amerikan Emperyalistlerinin elinde esirdir. Türk Halkı Amerikan üniforması giydirilerek Kore"ye kaatil olmaya gönderilmektedir. .....
Stalin benim için çok mühimdir. Gözümün ışığı, fikirlerimin kaynağıdır. BENİ STALİN YARATTI. Her şeyimi ona borçluyum."

aslen bir yahudi olan, anne tarafindan dedesi ferit mustafa celalletin pasa, asil adi konstantin borjeski olan polanyali bi yahudidir

böyle itlerin yazilariyla bize cevap vermeye kalkismayin..cevap verecek kendi düsüncelerini yaz buraya..aber mitläufer halt ne yapacaksin..
Alt 10.02.2007, 00:48
turkkiz

Standard ....

sen hangi ülkede yasiyorsun arkadasim?

foruma girmiyorum demedim, orada düsüncesine söze döken arkadasimi destekledim...dikkatli okumani tavsiye ederim.
Alt 10.02.2007, 00:56
unknown

Standard papua yeni ginede yasiyorum

ya da sen kendini anlatmasini beceremiyorsun..ya da tükürdügünü yalamakta ustasin
Alt 10.02.2007, 13:31
Benutzerbild von chikeo
chikeo chikeo ist offline
Neuer Benutzer

Standard nochmals danke

agsina saglik, cok dogru söylemissin. dem ist nix hinzuzufügen...
Antwort