Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Sport - Fussball

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 01.12.2005, 13:39
unknown

Standard arkadaslar ich weiss nicht ob ihr es

auch schon bemerkt habt, aber diese woche gibt es auf der vaybee-.homepage keine nachrichten aus der türkischen süperlig :-) also irgendwie amüsant was so ein sieg von fenerbahce gegen 6saray alles auslösen kann:-) nun ja ich möchte ja fast absicht unterstellen aber na ja vielleicht ist auch der kerl bei vaybee, der die sportnachrichten schreibt ein kleiner eziktas fan oder ein 6saray fan und dieser starke auftritt von fenerbahce scheint ihm wohl auf den magen geschlagen zu haben :-) vielleicht sollten man mal die verantwortlichen bei vaybee nach den gründen fragen. warum steht nicht auf der startseite von vaybee ein bericht über das grösste derby der türkei? weil fenerbahce gewonnen hat? das macht fenerbahce doch nicht zum erstenmal :-) ist es resignation ? :-) die kerle hier bei vaybee machen mir richtig spass :-) nun ja ich bin sichre gewinnt fenerbahce nicht gegen trabzon wird es wieder auf seite 1 stehen :-) abi tarafli olmak ayip degil ama öyle caktirma bari yemezler :-) neyse biz bu sene sampiyon olunca insallah vaybee bizden bi kücük haber verir mesela "fenerbahce souverän zum 3 mal in folge meister der türkei nun schon 17 mal " oder sie hätten schreiben können "marcio nobre macht cimbom wieder platt" also an ideen für überschriften sollte es doch nicht fehlen. aber die kommen sicher wenn fenerbahce irgendmal mal doch den einen oder anderen punkt lässt :-) was für ein billiger lächerlich jämmerlicher haufen die doch sind :-)
Alt 01.12.2005, 13:48
unknown

Standard Hey Allahim nelere kadirsin!!!

Merhaba arkadaslar.Fenerbahce Milana yenildi diye göbek atan hatta uzun süre bunu kullanmaya hazirlanan ezik cincon tayfasi nasil olduda dut yemis bülbüle döndü?Onlari evinde ezeli rakip olarak yenmek,psikolojik olarak ezmek,skor olarak hüsrana ugratmak ve seyircimizle onlari rezil etmemiz nasil bir tattir nasil bir cevap vermektir Allahim savasta bu iskence yapilmaz Vietnamda bile olmamistir .Ben futbolla ilgilendigim zamandan beri böyle simaran ve haddini bilmeyen ,Tromsöyü unutan bir camiaya anlamli ve okkali bir samar verildigini hic hatirlamiyorum.Böyle kücük düsürülmeyi hak ediyosunuz cünkü gecmisten ders almiyorsunuz oynayacaginiz takimin adinin FENERBAHCE oldugunu unutuyorsunuz.....Misalmi

1992-93 Sezonu : Carsamba: Sigma -Fenerbahce 7-1 Simariyorsunuz veeee Pazar günü yer ASY sonuc : ezikgs -Fenerbahce 0-1 Aykut aliyor gazinizi.....

1999-2000 sezonu :Avrupanin en büyügüyüz diye naralar attiginiz önünüze gelen Avrupa !!! takimlarini yendiginiz sezon bir ASYA takimi olan Fenerbahceyi kaleler yerine pota koyup basket oynicaz dediniz JOHNSON filelerinize HASIRT etti potalarinizla beraber yerin dibine girdiniz.

sadece acıyorum bu kedi ezmelerine...

valla benim gorduklerim dut yemise benzemiyordu hala dört parmak selamı yapanları biliyorum ne yaparsak yapalım yuz yok bunlarda

Siz siz olun Milanla,Arsenalle,Dortmundla,Leedsle,Mallorcayla dalga gecin ama FENERBAHCEYLE aslaaaaaa Godumu oturturuz alimallah kedicikler.........
Alt 01.12.2005, 13:57
unknown

Standard Fenerbahçelilik ve Ele$tiri

Ele$tirinin olmadigi yerde kayda deger ilerleme olmaz , ben bugune kadar , daum neden boyle yapti , tuncay neden boyle oynadi , nobre neden o gol"u kacirdi diye hic elstirmedim takimimi. Bu tur ele$tiri yapmak gercekten cok kolay. Sahsen bu tur yazilari ve ele$tirileri soylememek icin bir cok sebebim var.

-2.5 sene oncesine kadar bu takim 2 sene ust uste sampiyon olacak 3. senesinde ilk 2 hafta beraberliklerinden sonra 12 mac ust uste kazanacak ve cikacagi 13. macta da favori olarak gosterilecek deseler inanmazdim.

-2.5 sene once bir cok yildiz olmasina ragmen sahada futbol oynayamayan , ic hesaplasmalari , futbolcular arasinda gruplasma olan bir takimin 3 sene sonra bu kadar huzurlu , futbolcular arasinda arkadasligin ust duzeyde ve tam bi kolej havasinda olacagini soyleyen olsaydi inanmazdim.

-2.5 sene once mali yapisi cok kotu olan , baskan"inin destegi ile futbolcu transfer eden ,her sene 3 td degistiren bir takimin , kombine biletleri satisi 25.000 lere cikacagini , artik transfer etmek icin transfer yapmayan , 2-3 futbolcu ile takviye yapan bir takimin olacagina soyleyen olsaydi inanmazdim.

-2.5 sene once bu kadar genc bir takimin sampiyon olacagina ve bu oyuncularin her gun yavas yavs ta olsa kendilerini gelistirdigini gorebilecegimizi soyleyen olsaydi hic ama hic inanmazdim.

Bu tur artilari inanin o kadar uzatabilirim ki , sayfalar alir , ama bence bu bi kac ornek bile aslinda ne kadar ilerledigimizi anlamiza yardimci olabilir.

haa! $uda bi gercek , eksik yanlarimiz var , belkide baya bir var , ama her$ey pat diye olmaz , sabir , inanc ve cali$mak ile her$ey ba$arilabilir.
Gercekci olalim , daha cok yeni bir takimiz , daha asacagimiz cok uzun bir yol var , hangi 4. torba takimi 2. sene katildigi CL"de tur atlamistir ?Yada Ceyrek Final , Yari Final oynamistir ? ( ben hatirlamiorum varsa kusuruma bakmayin ).Ayrica bu sene dustugumuz grubun cok denk bi grup oldugunu ve rakip olarak karsimiza cikan takimlarin bize karsi bir cok avantajinin oldugunu soylemek gerek.

Aslinda diger renkda$lariminda dedigi gibi , Biz fenerbahce"liler gercekten biraz farkliyiz , rahat bize batior , yildizlari olan bir takim bize batior , ne bileyim tr"de yakinda egale etmeyecek rekor birakmayan bi takim bize batior..

bazen du$unuorumda , belkide fenerbahceliligin ozu burada yatior , DOYUMSUZUZ , MUKEMMELLIYETCIYIZ , ama $unuda biLmek lazim , mukemmel insan , mukemmel takim , mukemmel td , mukemmel baskan yoktur , olaylari ve insanlari; gunahlari ve sevaplari ile sevmek lazim.

Ama yinede ele$tirelim , yapici olalim , yikici olmayalim , her mac sonrasinda bu forum"larda , X artik gitsin , Y ile nereye kadar , Z ile bu isler gitmez safsatalari ile ilerleyemeyiz , daha yapici daha olgun elestiriler yapalim.

Dilim dondugunce birseyler anlatmaya calistim , umarim basarabilmisimdir;

Herkese Saygilar.
Alt 01.12.2005, 14:17
airdem

Standard Insallah Besiktas takimi dagitir. Baskas

i dagitmasinda gözler üzerimizdeyken!

Basarilar Kartala....
Alt 01.12.2005, 16:02
Benutzerbild von newgen
newgen newgen ist offline
Neuer Benutzer

Standard DU hast hier keine Freunde.... o.T.

ohne Text
Alt 01.12.2005, 16:10
unknown

Standard ja zisch ab

wir sind eure feinde!!!!!!
Alt 02.12.2005, 08:04
Benutzerbild von derbeder80
derbeder80 derbeder80 ist offline
Neuer Benutzer

Standard yahu nasil olurda bjk bu gruptan ilk üce

giremez hayret be bu kadarida olurmu. gruptaki takimlara bakin bjknin ilk üce girememesi mucizeyken tablo tam tersi cikti simdide ilk üce girmesi mucizelere kaldi. iste biz buyuz.
Alt 02.12.2005, 14:55
Benutzerbild von rebellerisch20
rebellerisch20 rebellerisch20 ist offline
Neuer Benutzer

Standard OLAYI KELLE PACAYA DONUSTURME

YUZDE 20 SI kurtde bu yuzde yirmisinin hepsinin adina konusma hakkini sana kim veriyo bende bir kurdum ama resmi dilim turkce bunu kafana sokk ve ben hayatimdan gayet memnunum iyiki turkce ogrenmisim iyiki mustafa kemalin ulkesinde dogmusum daha cok sey sayarim sana ama uzatmayalim simdi kisaca bu yuzde yirminin yuzbinde birisin o yuzden baska kurtlerin adina konusmaa turkiyenin resmi dili turkcedir ne arapca ne lazca ne gurcuce ne tatarca ne kurmanci ne sorani nede zazacadir sadece TURCEDIR begenmeyen gider ingilizce mi ogreniyo tamilce mi konusuyo gitsin yapsin kurtce anamin dilidir resmi dil yada ana dil degildir
Alt 02.12.2005, 17:08
unknown

Standard FenerbahÇe Ve 6.sarayin Avrupadakİ

Farki: Medya.. İŞte GerÇekler!!!

benim ilk hatırladığım şampiyonluk 88-89 sezonu. yani bundan tam 16 sene önce. ve 16 seneden beri 1 maçını bile kaçırmadan fenerbahçeyi takip ettim hep. öyle fenerbahçe sevdalısıydım ki lisedeyken babam artık g.s maçlarına gitmeme izin vermiyordu.gerçi ben yine gidiyordum da neyse.

ben bu 16 sene boyunca fenerbahçenin türkiye şampiyonlukları özlemiyle büyüdüm.

bu özlemin yanında,grupları,kovulan antrenörleri,sövülen,dövülen futbolcuları,6sarayın şişirilen avrupa maceralarını,g.saray"a peşkeş çekilen şampiyonlukları da gördüm.

13 sene boyunca türkiye liginde alacağımız 1 şampiyonluk için neler feda etmezdim neler. hep 1 sonraki seneyede umutla başlar ama sağolsun medya ve onun gazına gelen fenerbahçe aşığı taraftarlar,gruplar,iç çekişmeler sayesinde daha ligin ilk yarısı havlu atar ama yeni bir umutla birdahaki sene derdik. bir dahaki sene mi? yine aynı tablo.

yani demek isteyeceğim şudur ki ben türkiye ligi şampiyonluğunu özlemi ile büyüyen bir nesil olarak ş.l elenmenin ardından daum"a VE FENERBAHÇE"YE yapılan eleştirileri kabul etmiyorum. çünkü ben 2 senedir herşeyimi feda edeceğim o şampiyonluğu yaşıyorum ve belki 5 sene daha yaşayacağım. küçük düşünüyor diyebilirsiniz bunu söyleyenlere sadece 3 yıl öncesini hatırlatıyorum ve ekliyorum avrupada oynamak için kendi liginizi şampiyon kapatmanız lazım.

fenerbahçeden veya daumdan memnun olmayanların tek eleşitiri noktası var oda avrupa. acaba biz bundan önce avrupada neler yapmışız her sene finaller yarı finaller oynamışızda daum mu bunu geriye götürmüş yada daum geçtiğimiz senelere oranla bir kıpırdanma mı sağlamış bunu merak ettim ve fenerbahçenin geçen 16 senesine ligde ve avrupada neler yapmış araştırdım. biraz uzun olacak kusura bakmayın.

1988-1989
Türkiye Ligi: ŞAMPİYON

1989-1990
Türkiye Ligi: 2.lik
Şampiyon Kulüpler Kupası:
1. Tur
Fenerbahçe-S.Prag (1-3) * (1-2)

1990-1991
Türkiye Ligi: 5. LİK
UEFA Kupası:
1.Tur
Fenerbahçe-Guimares (3-0) * (3-2)
2. Tur
Fenerbahçe-Atalanta (0-1) * (1-4)

1991-1992
Türkiye Ligi:2. LİK
Avrupada Yokuz!!

1992-1993
Türkiye Ligi:5.LİK
UEFA Kupası:
1.Tur
Fenerbahçe-Botev Plovdiv (3-1) * (2-2)
2.Tur
Fenerbahçe-Sigma Olomuc (1-0) * (1-7)

1993-1994
Türkiye Ligi:2.lik
Avrupada Yokuz

1994-1995
Türkiye Ligi:4.cülük
UEFA Kupası
Öneleme
Fenerbahçe-Turan (5-0) * (2-0)
1.Tur
Fenerbahçe-Cannes (0-4) * (5-1)

1995-1996
Türkiye Ligi:Şampiyon
UEFA Kupası
Öneleme
Fenerbahçe-Partizan (2-0) * (4-0)
1.Tur
Fenerbahçe-Real Betis(1-2) * (0-2)

1996-1997
Türkiye Ligi:3.lük
Avrupa Şampiyonlar Ligi
Öneleme
Fenerbahçe-M.Tel Aviv (1-0) * (1-1)
C Grubu
Fenerbahçe-Rapid Wien (1-1) * (1-0)
Fenerbahçe-Juventus (0-1) * (0-2)
Fenerbahçe-M.United (0-2) * (1-0)

Grupta 7 puanla 3. olduk.

1997-1998
Türkiye Ligi: 2. lik
UEFA Kupası
1.Tur
Fenerbahçe-S.Bükreş (0-0) * (1-2)

1998-1999
Türkiye Ligi:3. lük
UEFA Kupası
Öneleme
Fenerbahçe-Goteborg (1-2) * (1-0)
1.Tur
Fenerbahçe-Parma (1-0) * (1-3)

1999-2000
Türkiye Ligi: 4.cülük
UEFA Kupası
1.Tur
Fenerbahçe-MTK (0-0) * (0-2)

2000-2001
Türkiye Ligi:Şampiyon
Avrupada Yokuz

2001-2002
Türkiye Ligi:2.lik
Şampiyonlar Ligi
Öneleme
Fenerbahçe-G.Rangers (0-0) * (2-1)
F Grubu
Fenerbahçe-Lyon (0-1) * (1-3)
Fenerbahçe-Barcelona (0-3) * (0-1)
Fenerbahçe-B.Leverkusen (1-2) * (1-2)

0 Puan ile grup sonuncusu olduk.

2002-2003
Türkiye Ligi:6.
Avrupa Şampiyonlar Ligi
Öneleme
Fenerbahçe-Feyenord (0-1) * (0-2)

UEFA Kupası
1.Tur
Fenerbahçe-AIK Solna (3-3) * (3-1)
2.Tur
Fenerbahçe-Panatinaikos (1-1) * (1-4)

2003-2004
Türkiye Ligi: Şampiyon
Avrupada Yokuz

2004-2005
Türkiye Ligi: Şampiyon
Avrupa Şampiyonlar Ligi
D Grubu
Fenerbahçe-Lyon (1-3) * (2-4)
Fenerbahçe-M.Unit (2-6) * (3-0)
Fenerbahçe-S.pRAG (1-0) * (1-0)
9 Puanla Grup 3. olduk.
UEFA Kupası
Fenerbahçe-R.Zaragoza (0-1) * (1-2)

2005-2006
Türkiye Ligi: 14. Hafta 35 puan ile lideriz.
Avrupa Şampiyonlar Ligi
Fenerbahçe-Milan (1-3) * (0-4)
Fenerbahçe-Schalke (3-3) * (0-2)
Fenerbahçe-PSV (3-0) *( - )

UEFA şansımız sürüyor.

evet işte tablo bu. şimdi buradan yola çıkarak fenerbahçe ve daum"u eleştirmek gerçekten acımasızlık oluyor. medyanın verdiği gazı almamamız gerekiyor.çünkü onların beslenmesi bizdeki kaos ortamına bağlı.

şimdide o evropa fatihi(!) gazsaray"a bakalım neler yapmış. gerçekten iyi güzel şeyler yapmış başarılar kazanmışta biz mi görmemişiz yoksa evropa fatihi kavramı sevgili medyamız tarafından bize empoze mi edilmiş.

işte müthiş evropa fatihi(!) gazzsaray:

1993-1994
G.saray-Barcelona (0-0) * (0-3)
G.saray-S.Moskova (0-0) * (1-2)
G.Saray-Monaco ( 0-3) * (0-2)

2 puanla SONUNCU.(SADECE 1 golü var)

1994-1995
G.saray-Barcelona (2-1) * (1-2)
G.saray-M.United (0-0) * (0-4)
G.saray-Göteborg (0-1) * (0-1)

3 puanla SONUNCU.

1995-1996

UEFA kupası Öneleme
G.saray-S.Prag (1-1) * (1-3)

1996-1997
Kupa Galipleri Kupası Öneleme
G.Saray-Constructorul (2-1) * (2-0)
1.Tur
G.Saray-PSG (4-2) * (0-4)

1997-1998
G.saray-Dortmund (0-1) * (1-4)
G.saray-Parma (0-2) * (1-1)
G.Saray-S.Prag (0-3) * (2-0)

4 Puanla SONUNCU

1998-1999

G.saray-Juventus (2-2) * (1-1)
G.saray-Rosenborg (0-3) * (3-0)
G.Saray-A.Bilbao (2-1) * (0-1)

8 Puanla 2. oldular. ama ozaman en iyi 2. ler gidiyordu gidemediler.

1999-2000

G.Saray-Milan (1-2) * (3-2)
G.Saray-Chealsea (0-1) * (0-5)
G.saray-H.Berlin (2-2) * (4-2)

7 puanla 3. olup UEFA"ya kaldılar ve UEFA kupasını kazandılar

2000-2001

G.saray-.Monaco (3-2) * (2-4)
G.Saray-S.Graz (0-3) * (2-2)
G.Saray-Rangers (3-2) * (0-0)

8puan ve averajla 2. olup üst gruba çıktılar.

G.saray-Deportivo (1-0) * (0-2)
G.saray-Milan (2-2) * (2-0)
G.saray-PSG (1-0) * (0-2)

10 puanla ikinci oldular ve çeyrek finale kaldılar.

¼ final
G.saray-R.Madrid (3-2) * (0-3)

2001-2002

G.saray-Lazio (0-1) * (1-0)
G.saray-Nantes (0-0) * (1-0)
G.saray-PSV (2-0) * (1-3)

10 Puanla ikinci olup üst gruba kaldılar

G.saray – Liverpool (1-1) * (0-0)
G.saray-Barcelona (2-2) * (0-1)
G.saray-Roma (1-1) * (1-1)

Galibiyet alamadan 5 puanla SONUNCU oldular.
Burada bi parantez açalım. Şampiyonlar liginde başarı görüldüğü gibi 6.ve 7. sezonlarında geliyor. Tabi bundan önce bizim basın ve bazı taraftarlarımızın küçümsediği UEFA dan alınan puanlar torba avantajını sağlamış ve ilk gruplarda s.garaz,monaco ,rangers,nantes gibi nispeten dişine göre takımlarla eşleşilmiş ve başarı gelmiş.7. sezonda daha güçlü barcelona,roma, Liverpool’la oynamış ve galibiyet dahi alamadan SONUNCU olmuş.

2002-2003
G.saray-Barcelona (0-2) * (1-3)
G.saray-L.Moskova (2-0) * (1-2)
G.saray-C.Brugge (1-3) * (0-0)

4 puanla SONUNCU

2003-2004
Öneleme
G.Saray-CSKA Sofya (3-0) * (3-0)

G.saray-Juventus (1-2) * (2-0)
G.Saray-Olimpiakos (0-3) * (1-0)
G.Saray-R.Sociedad (1-2) * (1-1)

7 puanla 3. olup UEFA’ya kaldılar

UEFA 3. Tur
G.Saray-Villereal (2-2) * (0-3)
Elendiler

2004-2005
Avrupada YOKLAR

2005-2006
UEFA 1. Tur
G.Sray-Tromsö (0-1) * (1-1)
Elendiler

Evet sevgili arkadaşlarım. İşte evropa fatihi(!) gazzsaray. 9 sezon oynadıkları şamp. Liginde sadece 6. ve 7. sezonlarında saman alevi gibi parlamışlar ve başımıza evropa fatihi kesilmişler. Chealsea’den 5 yediklerinde medya Fenerbahçe-milan gibi yaklaşmamış ve büyük bi çabayla hemen lige döndürmüştü gazzsarayı. Bunedenle demek istediğim şudur ki şamp. Ligi çok üst düzey bir organizasyon.gerçekten çok zor. Bunedenle bu yolda yürürken önce sabırlı olmak sonrada medyanın gazına gelmemek gerekir.

Saygılar…
Alt 02.12.2005, 18:03
airdem

Standard Öyle. Dün isi bitirebilirdik aslinda.

Biraz sanssizlik, biraz becerisizlik bu duruma düsürdü bizi maalesef.
Antwort