| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() islami kufurle savunduklarini dusunenlere soyleyeceklerim var.. ozellikle de donpepo.
Islam nasil savunulmalidir`? Malesef biz muslumanlar islami fikir ile savunamiyoruz. Zaten hic bir zaman inanclarimiza yapilan saldirilarai olumlu karsilamadik. Hep kaba kuvvet, cinayet vs ile tepki verdik. bu hep boyleydi.. Ister istemez yobazlik tartismasi basliyor ve de insanlarimizi da muslumanliktan uzaklastiran biz muslumanlariz.. Cunku bu gibi tavirlarimiz ile kendimiz fikirlerimizin gelismedigini anlatmis oluyoruz... Allah korkusu ve inanci her turlu fikrin yerini aliyor..ve islami bilincsiz bir mentalite ve ilkel reflexler ile savunuyrouz.. Amac zarar vermektir.. Gercek bir inanir islami bu tur saldirilara savunmaya tesebbus etmez.. Zayif inancli olanlar sarsilan inanclarini ve egolarini tamin etmek icin bu tur asiri yontemlere bas vururlar... Inanmayanlarda tabiki boyle durumlarda irite olurlar ve de daha sert yorum , ve daha sert elestirilere giderler.. Inanc kufur ve saldiri ile savunulmaz.. ASlinda inanc sadece fikir ile savunulmalidir.. Neden sivas, adana ve kahramanmaras olaylari oldu ve ne zaman bitecek? Kac musluman diger muslumanlarin elinde canindan olacak? |
|
||||
![]() AŞAGIDAKİ YAZNININ AYNISIDIR..
sevgi dolu yüreğinden dökülen bu engin kucaklama duygusu!!aglamak istiyorum. yarattıgın allaha tapıyosun..bense yaratan Allah(cc) a tapıyorum fark bu. """İNSAN YÜREĞİ ve düsüncesi bunu bu cagda ancak böyle hissediyor ve anliyor. """ bak çok zıt düsünüyoz.ama beni insan yerine bile koymuyon.nerde kaldı kucaklama dugusu..laf u güzaf başka bir şey değil.kendi insanlık anlayısını hunharca dayatıyosun.sonra bir sürü yaygara koparıp karşıt tüm görüşleri insan olmanın dışına itiyosun.tabi bu çok normal.netice de dogru gercek iyi güzel kavramlarının ortaya cıkması esnasında yanlış yalan kötü çirkin kavramları da ortaya çıkıyor.bu kavramları türetenler de insanları kategorize ediyor.dolayısıyla her halukarda insan varoldugundan bugune kategorizasyonlarla muhatap olmak durumunda kalıyor.bu kaçınılmaz. ama hangi kategorileştirmeler gerçek doğru iyi ve güzel.??? hepsi diyemeeyiz çatışma kaçınılmaz oldugu için bir alanda bulunmak zorundayız.mesela önerdiğin anlayıs kategorik olarak beni kapsamıyor ve dıslıyor..ama sen herkesi kapladıgını iddia ediyosun.ben de buna katılmıyorum.benim aklım senin aklının urununu reddediyor.dolayısyla söylediklerin sadece bir öneri olarak kalıyor.ve çatısıyoruz. senin aklının veya beslendiğin kaynakların ortak aklının verilerini reddediyorum..sen buna insanlık diyosun o ksımı zaten söylemiştim..beni insan bile kabul etmiyosun.. burası tamam.. bunu ve hiçbir öneriyi kabul etmeyip herkesi kapsadıgını iddia eden yeni bir öneri getirenler de kabul etmiyorum diyerek KAFALARINA GÖRE yeni bir öneri getirmiş olurlar..ayrı bir katgori daha türer.. bazıları da BANA NE LENG der NEMELAZIMCILIK yapar..ha işte bunlar insan bile değildir denebilir..yerler içerler çiftleşir wc ye gider ve ölürler..benden sonra tufancıdırlar asalak ya da tufeyli olarak anılırlar hiçbir fikri içerik olarak kabullenmeyip yeme içme çiftleşme adına İŞLERİNE GELEN KATEGORİLERE işelerine geldiği zaman eklemlenmege çalışırlar..asıl kategori sahipleri bunnarı adam saymaz ama kalabalık olmaları munasebetiyle ses çıkarmadan gerektiginde temizlemek için tutarlar..asagılanırlar ama umurlarında değildir.. gelelim zurnayı zırtlatmaya.. benim ya da kendisini musluman olarak adlandıranların ya da daha açık ifadesiyle bu çagda islamı SİYASAL EKONOMİK TOPLUMSAL SANATSAL tüm faaliyetlerin merkezine oturtup islamdan baska her seyi reddeden İSLAMCI olarak adlandırılan insanların kategorilerinin diğerlerinden ayrılan yönleri neler? Bir kere diğerlerinin hepsi insan uydurması..Aklım hiçbir insanın aklından asagı değil..insanlıgın ortak aklı uydurması da insanların sistemlerini işletmek ve kabullenmek de zorlanan ya da kabullenmemekte diretenlere dayatmak için kullandıları politik bir baskı aracından baska bir sey değil..netice de insan aklı.. ve sonuc insanın insana kullugundan baska bir sey değil..insani sistemlerin hepsi olursturulan bahsi gecen kategorilerin buyukbaslarına göre sekillendiği için insanları tiranların hakimimiyetinden baska bir alana suruklemiyor..uzatmanın alemi yok.dupeduz kula kulluk..abd nin afganistan ıraka demokrasi götürmesi..çinin dogu turkistan zulmu..afrika insanlarının ilaç şirketlerinin kobayları olarak kullanılması..vs vs vs. islamda ise kişi allahın bildirdigine iman eder. kaynak emir uyulması gereken sadece kurandır..Emir Allahtandır..Kul kula asla kul olmaz.Allahın emridir uyar..Allah ol der o olur namaz kılar zekatı verir fakiri gözetir komsuya yardım eder öl der ölür cihat eder kula kullukta ve kendilerine kulluk yapılması dayatmasında diretenlerle savasır..zulmu kaldırıp adaleti getirir..Allah emreder, kul yapar..burada kuranın ilahi kaynak olup olmadıgı tartısması çıkar ortaya.. burada da insanın insana GÜVENİ İTİMADI İHTİYACI ortaya çıkar .burda peygamber devreye girer .vahyi getiren bildiren öğreeten muslumanları yani insanı eğiten odur..insanlar ona güvenir inanır sever itaat eder kardes olmayı iyilik etmeyi kardesinin kanını akıtmanın zulum oldugunu zulme rıza göstermenin zulum oldugunu zalime bas kaldırmanın farz oldugunu vb öğrenir..ve insanın insana kulluğu değil bahsini ettiğin kardesliğin hası gerceği ortaya cıkar neticede senin önerilerin de bir insandan ya insan toplulugundan geliyor..Allahın emirleri de insan emriyle iletiliyor..neticede sana inanır güvenir sana uyarım ya da Rasule Muhammed"e SAV inanır guvenir ona uyarım..aynı sey.. Ama sana uyarsam Kul olamam !!olurum ama yine bir kula insana ya da insan topluluguna ya da ortak insan aklına kul olurum..bi yıgın yaygaraya kanıp zulmun bir parcası askeri koruyanı haline gelirim.. Aama Allah rasulune uyarsam cennete giderim..bahsini ettiğin muglak ne idugu belirsiz felsefik bir uydurmadan ibaret olan yok efendim yuce sevginin kucagına gitmem..aldanmak için çok zekiyim..aptal değilim aldanıyim..neresi bahsini ettiğin o yer.. hasılı Allah rasulu gidip görmüştür..tecrübe etmiştir deneyini ve gözlemini yapmıs sonuçlarını bildirmiştir..Adam Allahla konusmus ve cenneti cehennemi kendi gözleriyle görüp tecrübe etmiş ve bize bildirmiştir..inanan inanır inanmayan inanmaz..netice de akıl deney ve gözlem sonuclarına boyun egmeye amadedir.. YAGMUR YAGIYOR ISLANIYORUM..ıslanan biri yagmur yagınca ıslanılır der dimi..peygamber de onu söylüyor.. bitti. ek: bahsini ettiğin Allah ve öte dunya inancıyla ilgili peren hanıma bir yazı yazmıstım..onu da ek e ekliycem. esen kalın. |
|
||||
![]() BAHSİNİ ETTİĞİM VE DAHA ÖNCE PEREN HANIMA YAZDIĞIM YAZININ AYNISI..
merhaba peren hanim bundan onceki makalelerini de okudum ama cevap yazmak gibi bir istek olusmadi zihnimde..aslinda bu yazida da pek oyle istekli de degilim acikcasi....umursamaz tavirlarinizin kapsami benim soylediklerimi de içine alacak kadar genis oldugu için olsa gerek...yani ne soylenirse soylensin zihin kilitlenmis ve -bu ifade dindarlara hastir-kalp muhurlenmisse kisinin karsisinda adam diriltseniz o kisi gene de inanmaz..nitekim peygamberler bunun gibi bircok ornek tecrubeyi yasamislardir... burada yer alan yazilarin hemen tamami kisilerin icsellestirdikleri hakikatlari paylasma arzusunun disinda karsidaki kisilere kendi ustunluklerini kabul ettirme onlari ezme dusuncesinin kibrinin kopuren yansimasindan baska bir sey olmadigi icin tartismalar hicbir sonuca ulasmiyor...herkes ego tatmini ugrasisinda ,guya getirdikleri delillerle karsidaki kisinin zihini elegecirmeye calisiyor...bu da mumkun olmadigi icin orataligin tozu dumani arasinda kisiler esasen toz yutmak ve kufur icmekten baskabir sey elde etmeden karisikliktan kam aldiklarini dusunerek kendilerini aldatiyorlar... bunca zurnalligin icinde ifade edilebilecek ucbes soz ne anlam ifade ederse benim cabam da odur..(tevbe ettim de biraz ![]() ya varsa ::meselesi hz alinin bir sozune dayandirilir genelde...yukaridaki goruslerinize aynen katiliyorum..dogmayla kasilmis zihin kesinlikle icine alamayacagini ya da icine giremeyecegini kabul ettigi bir dusunce yapilanisina karsi her zaman bu tepkileri verir...bu yani ya varsa tarzi da sizin ssoylediginiz gibi zihni kabule dayali degil absurt bir dayatmaya dayaniyor gibi..ama bir de su acidan bakarsak :::bu ifade kisilere gercekten hakikate acilan kapilarin gorulmesine dayanak saglayabilir..nasi mi?soyle...kisilerin dogmayla kasilmis zihinlerine(bilimsel-modern-cagdas-kuresel-ticarivs vs vs..burada sadece modern zihnin kasilma alanlarinin bazilarini siraladim..bu hastalik sadece dindarlik cecevesinde kabul edilemez..aksi durum da bir dogmaya yol acar..aaa tabi siz dinarlarin da bir zihni oldugunu kabul etmiyorsaniz o ayri..)karsilastiklari farkli acilimlara hemen hic dusunmeden ilk elden tepkisel yaklasmamasinin gerektigini elestirel bakisi tavsiye ediyor gibi.. ya beyefendi hemen oyle kasilma ya gercekse BİR DUSUN TART OLC BİC AMA BU İSİ TARAFSİZ YAPMAYA CALİS..BU İS COOOOOOOOK CİDDİ BİR İS..O ZAMAN KARARİNİ VERİRSİN..mesele benim anladigim kadariyla boyle..ve BENCE DE BU TARZ BİR YAKLASİM KİSİYİ HAKİKATİ REDDEMEYECEGİ BİR ALANA TASİYACAGİ İCİN GUZEL BİR YONTEM DE..CUNKU BU GERCEK ![]() ayrica bundan onceki makalelerinizde ve yukaridaki makalede tanriyi kavrama tarzinizdaki karisiklik ve tutarsizliklari uzuun uzun ele almayacagim..zaman harcamaya gerek yok..ama ilkonce size allah ile tanri kelimelerini ayirmanizi isaret edecegimm..yani muslumanlarin allahi ile diger dinlerin tanrilarini lutfen birbiriyle karistirmayin...eger illede elestirecegim diyorsanız da bu densizligi digerleriyle karistirmadan yapin..densizlik sozcugunu de samimiyetime verin... ![]() yukarida ele aldiginiz hikayeciklerin elazigin da soyledigi gibi israiliyat baglantisini ayirt etmeden yahudi hristiyan paganist ya da panteist (dogu dinleri-ve tasavvufa tesir etmis kisimlari..bunu reddetmiyorum)dinlere yonelttiginiz sorularin muhatabi olmadigimiz icin lutfen o sorulari bir konsorsiuma ya da konseye sorun..mesela su dinler arasi dialog calismalarini yuruten kisilerden bazilarini bulup sorabilisiniz.. ve son olarak siz ilk once su ultra mega süper bilimum meziyetle donanmis evrensel zeka olarak tanimladiginiz anlayisin tanrisalligini bir tanimlayin lutfen...bu soruyu daha once birisi sordu galiba...yani bu tanri hangi tanri..ya da tanri mi?ateist misiniz degilmisiniz onu sormuyorum...evensel zeka diye bir sey soyleyip duruyorsunuz..bu bana bazi sairlerin siirlerindeki temalarin cagrisimini yapiyor..isimleri hatirima gelmedi ama panteizme yakin cagrisimlar..kainatta ickin evrensel zeka kendisini taniyan ve tanimlayan insan zekasini doguruyor gibi bir seydi..bu hristiyan felsefesinin varlik zinciri kapsaminda varligin temelini baslangici ve son-ucunu tanrisal guce atfettikleri,, pozitivist aydinlarin tanri dusuncesini dislayip bu varlik zinciri dusuncesini yeniden yorumlamalariyla yeni ve farkli sekillerini almis bir dusunce sistematigidir...mslumanlarin varlik tasavvuru bunun disindadir.....VARLİK ZİNCİRİ dusuncesi taa eflatuna kadar dayaniyor..aristo gelistiriyor hristiyan fesefesi ondan alip gelistiriyor ve evrimi uretiyor..evrim dusuncesinin ilk versiyonlari hristiyanligin varlik zinciri dusuncesine dayanir... hatta tasavvufta DEVRİYE nitelikli siirleri okursaniz bu zincirle karsilasirsiniz..kisilerde evrimin dini versiyonlarini cagristiriyor..dedigim gibi pozitivist felsefeciler de bu ziciri tanrisiz fakat evrenzel dogurgan yani insani var eden bir mega zihne dayandirarak devam ettirmistirler..yani zisin mega zininiz de esasen bu zincirin farkli bir tanimlamasinin urunudur diyebilirim...en azindan daha once tanik oldugum ve felsefi izdusumunu yakindan tahlil edebildigim bircok insanda boyleydi ve kendileri de zaten bu felsefi izdusume dayandiklarini soylediler(temelinde SONU BOSALTİLMİS HRİSTİYAN VARLİK ZİNCİRİ VAR.)..dusunceleri de kendilerini kapsayan ve yoneten yonlendiren bir gucun tahammul sinirlarinin disinda olamsiymis..yanicim bir tanri fikri acilimini yaptginiz kisinin varligini kuculten bir zihni baskiya yol aciYormus...kisilerin kendilerinden ustun bir gucun onlari gozledigi ve her an hukmettigi gorusu cok urkutucu ve esasinda insanin zihnine yani niteligine bir hakaretmis...felsefi dayanaklarla İCAD EDİLEN temeli de bahstigim varligin zincirinin tarisizlasmasiylA olusan bir MEGA EVRENSEL AKİL dusuncesi daha yumusak ve kabul edilebilirmis...hem bu tam olarak tanrisizlik anlamina da gelmiyormusmus...vs vs... yukarida ele aldiginiz goruslerin hicbirine bir cevap yazmak dusuncemin olmadigini daha once beyan ettim...tarihsel belgelerle hepsi kanitlanmis olan ve esasinda defalarca yasanip defalarca insanliga sunulmus olan gercekleri reddetmede direten birisine felsefi acilimlarla vesaireyle bir seyler anlatmaya cabalamak cok zordur ve genis bir alan gerektirir..yani siz simdi burada onlarca cilt kitaba konu olabilecek sualler yoneltip kasilmis zihninize dar bir forum ortaminda hitap edilmesini bekliyorsaniz yaniliyorsunuz...zaten en basta bunun da olmadigini soyledim..siz zihninizi egonuzu burada yeterince tatmin ediyorsunuz..bu tatmine bir malzeme olmak istegim yok acikcasi..zaten yeterince malzeme oldum ![]() hasili kelam hz muhammed sav allahu teallayla konusmus kurani inasanliga iletmis ve hayatini da yasamistir..ve onbinlerce insan buna sahit olmus ve birkisi tarihi hicbir kaynakta ona yalanci deli ya da filozof diyememisken ben onu birakip da size mi inanacagim..neticede is bir inanma isidir..(siz bilimcisiniz diye komplexe girecek halim yok..bana matematik fizik vs den bahsederseniz havanizi alirsiniz cunku zihnim o konularda cok havadar ![]() ![]() ![]() ya arkadasim gordugume mi inanayim sana mi inanayim???????????? bir siir:: selam olsun sana her seyin basi omrun ilkbahari yaradilis sabahi her sey ordadir yalnizca bicimdir yokolan yoksa soy dogar soydan daima YUCELEREK tür dogar türden milyonlarca yildir dünyalar gelir dunyalar gecer. haytin nesesine karis sen bu baharda cicek olabilen sonsuzluk serefine tadina var bugunun İNSANLİK adina kendi payina dusenin tadina var. bu sonsuzluk denizinde cek her bir nefeste bu SONSUZ GÜCÜN HAVASİNİ İCİNE ....... yorum:kisi uydurdugu mega gucte kendisine de yaratici bir alan bahsedildigini ve esasinda bu mega yaratici gucun kendisinin de parcasi oldugu bir butun oldugunu dusunuyorsa ki bunun baska bir anlami yok- ateist degil tanri oldugu iddia eden bir zavallidir..yorum siir icindi..!!!! |
|
||||
![]() Slm Eniskaya (canim benim :-) )
Wo ich das gelesen hab kannst du unter der Antwort an Nokianer gelesen, o. T.. Aber wo hast du das gelesen, dass sie 17-18 Jahre alt gewesen ist? Ben bütün hadislerde, daha kumda ve bebeklerle oynayan bir cocuk oldugunu okudum. Um ganz ehrlich zu sein ist mir mein Beitrag sehr unangenehm. Aber ich will Klarheit... Verzeiht mir bitte alle. Ich liebe Mohammed wie jeden anderen Propheten auch... |
|
||||
![]() ve Sosyalizm i savunuyordu acikdan Galvani nickiyle Din düsmani herif.
Er ist der Wolf im Schaafspelz den kennen nur alte User hier. Mit freundlichkeit und sehr gutem Türkisch versucht er Gläubige in seinem Stil auszugrenzen oder Sie mit seiner koministischen Ideologie Irre zuführen oder bloß zustellen. Alter Knacker |
|
||||
![]() tabi haklisin sen de!! ancak benim kast ettigim birisi sana islam ve din hakkinda soru sorar veya dinine karsi bir elestiride bir yorumda bulunursa.. nasil davranmaliyiz.. surekli kufurle mi? iyi ki yani internette forumlar varmis.. insanlar bu gibi forumlarda karsisindaki insani nasil olsa gormuyorum deyip.. bir yandan asparagas haberler ve yalan yanlis dinimizi anlatan dusuncelere yer veriyro.. bunu google yapip insanlar okuyor ve celiskilere dusebiliyor.. yoksa sence neden Hz. muhammed s.a.v. pedofili midir diye ( ki google yapmis arkadas) sorusu gelsin ki...
|
|
||||
![]() Roman hakkinda boyle agir suclamalarda bulunamam .. cunku simdiye kadar sadece sevgi ve kufursuz bir dille yaklasiyor yazilanlara.. bunun disinda Galvani olarak da hic tanimadim bilmiyroum..
Yalniz bugun yaptigi yorumda.. cok sasirdim... ama buna roman kendisi cevap versin bakalim... |