Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 22.06.2005, 02:07
eniskaya

Standard Ja dannn sen tersini isbatla

lass mich mit deiner Religion in RUHE..... dedimya... Mezhepler safsatadir
Alt 22.06.2005, 02:11
eniskaya

Standard Bence yazismiyorduk tabiii

viel mehr wie eine klopperei war das, oder ist es noch... önceden biraz iyiydi gide gide kötülesti.... sen farklimi görüyorsun ???
Alt 22.06.2005, 02:17
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Bak güzel Kardesim

Biraz Ciddiyete geri dönelim...!

Iyi hos güzel. Bakara Suresinden kisa kisa ayetler bize nakl ediyorsun burada, eh güzel!

Fakat, Bakara Suresinin iletmek istediklerini anlayabilmismisin acaba sen??

Senin verdigin örneklerden haric, insanlara haykirir, Fesad cikarmayin, Dünyayi fesada vermeyin der... Herkesi Kurani Kerimi kabul etmeye cagirir vs. vs. vs.

Müslüman olmayanlar Cennete girmez diyorsun degilmi güzel dostum?! Peki nedir Müslümanlik, kim söylüyor bunu? Nerede geciyor? Ben iman etmeyenlerin yeri olmadigini biliyorum...

Simdi örnek verirken bir tane ayeti atlamissin herhalde.. Yanlis yazarsam af ola!

"Süphe yok ki iman edenler ve yahudiler, nasraniler, sabiiler; bunlardan her kim Allah´a ve ahiret gününe hakikaten iman eder ve salih bir amel islerse, elbette bunlarin rableri yaninda ecirleri vardir, bunlara bir korku yoktur ve bunlar mahzun olacak degillerdir!" (2-62)
Alt 22.06.2005, 02:19
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Hangi konuda kötülesti?

Cözemedim..?
Alt 22.06.2005, 02:19
eniskaya

Standard ??? Bu Ayetlerel senin dedigin ne kadar

alakali anlamadim dogrusu....

Eger Müslümanlik saaadece HZ,. Muhammede imam etmekse halt etmisiiniz.,.. cünkü hic bir Resül HZ. Muhammedi ne görmüslerdi nede Iman etmislerdi.... hatta hatta Kurandan bile haberdar degildi...

Elbet tüm insanlik Cennete girecektir.... Müslümanlik Kuran bunlar KELIMEDIR..... ICERIGINI BILMEK SARTTIR.....

Kuranin icerigini hatta Atesiler bile uygulamakta.... tüm Medeni kanunlarin tememlinde bu degerler yatiyor.... tüm insanlik bir nevi Allaha inaniyor ve tüm Anayasalarin temelinde SEMAVI DINLERIN temeli yatiyor....

Hört auf mit dem Mist, das nur die jenigen in den Himmel kommen, die das WORT MOSLEM benutzen....

1.) TÜM INSANLIK ZAMANI GELINCE, YANI CEZASINI CEKINCE.... Cennete girecektir.... EVET HITLERDE, SÜLEYMANDA... ALLEEEEEEEEEEEEEEE

2.) TÜM INSANLIK CEHENNEM SERÜVENINDEN GECECEKTIR...... RESÜLLER BILE.... KI VEDA HUTBESINDE... HZ. Muhammed, ben bile akibetimin ne olacagini bilmiyorum dedi....
EBEDI AZAP YOKTUR..... UZUN BIR SÜRE AZAP VARDIR..... SALIH AMELI COK OLANLAR EN KISA YOLDAN CENNETE KAVUSUR..... KÖTÜ INSANLAR UZUN SÜRE AZAP CEKERLER....

3.) ALLAH SAAAADECE ALININ VELININ YADA MUHAMMEDIN ALLAHI DEGILDIR.... TÜM INSANLIGIN ALLAHIDIR.....

4.) ISABTLAYALIM BARI...... DILIMDE TÜY BITTI VALLA

Bakara (62)

Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve Sabiiler; bunlardan her kim Allah"a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve iyi bir amel işlerse, elbette bunların Rableri yanında mükafatları vardır. Bunlara bir korku yoktur ve bunlar mahzun da olmayacaklardır.

Yahu adi üzerinde MÜKAFAT yahu MÜKAFAT... eh Allahin Mükafati Cennetten baska ne olabilirki... etwa Cehennem.... ?? das ich nicht Lache

Maide(69)

Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, sabiiler ve hıristiyanlar her kim Allah"a ve ahiret gününe iman edip de dürüstçe çalışırsa, artık onlara korku yoktur ve onlar üzülecek de değillerdir.

Kometar SIEHE OBEN

LÜTFEN BU AYETLERIN TEFSIRINE BAKIN... EILMALILI OLABILIR

ALI-IMRAN 113-115

113 Onların (Kitap ehlinin) hepsi bir değildir. Kitap ehli içinde, gece saatlerinde ayakta duran, secdeye kapanarak Allah’ın âyetlerini okuyan bir topluluk da vardır.

114. Onlar, Allah’a ve ahiret gününe inanırlar. İyiliği emrederler. Kötülükten men ederler, hayır işlerinde birbirleriyle yarışırlar. İşte onlar salihlerdendir.

115. Onlar ne hayır işlerlerse karşılıksız bırakılmayacaklardır. Allah, kendisine karşı gelmekten sakınanları bilir.

-----------------

Isteyen inkar etsin.... v baska Ayetlere Tefsirde olmayan yükümler yüklesin dursun..... kandirirsiniz Allahi... viel Spaß bei dem versuch
Alt 22.06.2005, 02:21
eniskaya

Standard Sence sohbetlerimiz... tabi sohbet

sayilirsa... son derece medenimiydi ???... yoksa karsilikli ters davranislarlami doluydu ??? irgendeine Meinung musst du doch haben
Alt 22.06.2005, 02:26
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Yahu Forum kisisel Problemler...

alemimi??
Alt 22.06.2005, 02:29
eniskaya

Standard Benimle olan kisisel problemini

bir bilebilsem, belki o zaman davranislarimiz farkli olur....

Oezsucugum... ich werde dir aus dem Weg gehen... öyle karar aldim kendi kendime... ))

Sana iyi geceler dilerim... machs gut
bye bye
Alt 22.06.2005, 02:36
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Üfff Enis, offf Enis!!!

Yanlis cok yanlis!!!!!

bak iste bu yüzden söz vermedim.. Cennet alemine gecis herkes icin olsaydi, oh ne ala! Bak bu konuda fazla bilgin yok... LÜtfen olmadik seyler yazma Enis!

Mecburi Iman vardir Kuran tarafindan!

2-40/41 :
.........musaddik olarak indirdigim Kurana iman edin, ona inanmayanlarin birincisi olmayin; benim ayetlerimi birkac paraya degismeyin ve benden sakinin artik benden!"

Lütfen lütfen lütfen!!!
Alt 22.06.2005, 02:43
eniskaya

Standard Olurmu öyle sey.... Hiristiyanlar

imam etmiyorlar senin Kuranina.... ne simdi onlar Cehennemlikmi oldular....

EBEDI AZAP... ALLAHINB RAHMANIYETINE AYKIRIDIR

Kur"an, dinlerinin özüne baglı kitap ehlini cennetle müjdelerken hala kitap ehlinin cehennemlik oldugunu söylemek, cenneti tekellestirmektir, baska bir sey degil.

Oysa Allah sadece Müslümanların degil, hatta sadece insanların da degil, bütün ALEMLERIN Rabbidir.

Rab ne demek? Rab kelimesini Hindistanlilarda kullaniyor.... ist fast schon Universell

Rab demek, Koruyan, Yetistiren, besleyen, egiten, yönetendir.

Allah"ın merhameti, insanların merhametiyle mukayese edilemeyecek kadar genistir.
HAAASA O, kullarını sonsuzca yakmaktan yücedir.

Ne demek Illa Kurana bagli olmak...... bu senin dediklerin hic bir mantika dayanmiyor.... sen kendini Cennetlik sayip bazilarini disarda birakma hevesindesin.... oyasa BU ALLAHANIN RAHMANIYETINE VE KURANIN RUHUNA DÜPEDÜZ AYKIRIDIR
Antwort