Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 21.06.2005, 18:20
eniskaya

Standard DIN ahlak degildir

zamaninda HZ. Muhammed bile 40 yaslarinda Reswül olmadan önce, cok kalitelei ve ehli bir ahlaka sahipti.... ve onun arkadaslari... yada yarenlarida ayni ahlaka sahiptiler... ki HZ. Muhammed Resül olduktan sonra ona inanip Müslüman oldular...

Su ani ile cok sayida Atesot insanlarda var... ama bunlarin ahlaklari cogu möchte gern Amatör Musilmandan cok daha ileri boyuttadir...

Demekki Ahlak insanin dogusundaki genetik verilerde yatan, bir kalitedir... ve bu her insanda degisik degisiktir
Alt 21.06.2005, 18:26
eniskaya

Standard Eger benim söylediklerim sana ZULÜMSE

o zaman imaninda sorun var... ki ben senin söylediklerini ZULÜM olarak degil... bilincsizlik olarak görüyorum....

Olayin asli ise... dediklerime karsi bir sey üretememen ve icinde acaba bu ENis haklimidir diye sormandan kaynaklaniyor... ve ben hakliyim....

Bence bir kadinin basini acmasinda ZERRE kadar mahsur yoktur ki benim saclarim cogu kadinlarinkinden daha bakimlidir... o halde bende kapatmam lagzim.. hmmmm görüyorsunki olaylar tam karombole gidiyor... artik zamani gecti bu gibi Safsatalarin....

Kuranda var deyip Egolarinizi tatmin ediyorsaniz ki etmek zorundasiniz... baska carenizde yok... cünkü genc bir kizin basini baglatiyorsunuz, elbette o kiz bilmek ister nicin diye... das einzige was einem Mädchen in dieser Situatiuon bliebt, zu Glauben das es Gottes wille ist....

Aber ist viel mehr die Wille von euch
Alt 21.06.2005, 18:28
eniskaya

Standard Güzelim bana her sey yakisir

yerine göre salvarda giynerim, basima bezde baglarim.... ama bunlari DINLESTIRMEM.... aramizdaki fark bu...

Olmayan bir seyi DINE baglamam.... Matematik uzmani sayilirim... ama Matematik DINDe yok... alsooooo yoksa Incildenmi gelme....

Hört einfach auf zu denken, das Ihr was besonderes seid... das seid Ihr nähmlich nicht
Alt 21.06.2005, 18:40
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard offfffffffffff kollegeeeeeeeeeee(m)

biraz daha ince olsan:P

Islam ahlaki diyorsun.. hristiyan ahlaka diyorsun bunu biraz daha acarsan sevinirim.. cunku farkindamisin kendinde toparlayamadin

Wo ist deine Subsumption? :P Fasse mal zusammen...
Sonucta ahlak da dinin icindedir.. bak benim yazilarimi daha dikkatli oku lutfen.. ben Ahlaki biraz daha genis yorumlamistim..
Alt 21.06.2005, 18:41
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard himmmm

aus dieser Sichtweise gesehen.. ja.. stimmt auch wieder... muss mir mal darüber Gedanken machen..
Alt 21.06.2005, 18:46
eniskaya

Standard ince olamaz o... cok zeki olmasina ragme

hep zekasini devlete karsi kullananlardandir Halil arkadasimiz.... ama nesli tüknemis böylelerinde farkinda degiller.... olmayan ve olamayacak bir askin pesinde kosup baskalrini her sey icin sorumlu tutanlardan iste...

Bos veeeeer Keeeepp Cool.... du stehst über diese Dinge
Alt 21.06.2005, 18:54
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard Tabiki bu konuda

cok haklisin...bir bayan kendi karari ile ve inancindan dolayi bas örtüsü takiyorsa buna kim ne diyebilir ki? kimse..!! Sonucta o onun tercihi ve hayatidir..

Ancak cocuklarin bas örtme konusunda.. bir sey demek istiyorum.. elimde bir resim var.. kara carsaf giydirilmis bir sürü kizlar... gecen bu konu hakkinda "roman " da buraya bir makale ekledi.. Fadime ´nin mutsuz baskici hayatini anlatiyordu.. Tabiki bu sadece bir ornek..Genelde bu baskiyi yasayan cocuklar cit cikarmazlar susarlar onlar icin dogru o dur , ailenin dedikleri dogrudur, ailenin sozunun disina cikilmaz..her kucuk cocugun ailesini ornek almasi gayet normal oldugu gibi..
Zulfu livanelinin bir kitabinda da buna benzer baskici bir aile kizini nasil yetistirdigini ve kiz nasil mutsuz oldugunu anlatan bir kitap okumustum.. Ayni sekilde S. Özdamar´in dindir, gunahtir diyerek ironik bir bicimde bahsettigi-anlattigim konuya uygun hayati...
tabi bu konuda da haklisin her cocuk ve her aile bir olmaz.. ama asiriya giden her aile.. kucuk yasta kapatilan her kiz cocugun basi ..sanmiyorum ki o cocuk cocuklugunu yasayip mutlu olabilsin...
Alt 21.06.2005, 19:09
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard dusunceni neden

sevmedigimi soylemek istiyorum..
Osmanli imparatorlugu nasil olustugunu hepimiz biliyoruz.. cok guzel diyelim hersey.. ama AB ile hic yakindan uzaktan alakasi yok ki.. AB cok daha farkli ... hem ideoloji olarak hem de "kurulusu" olarak..

senin bu cumleni okuyanlar... ozellikle de donpepolino gibi insanlar hemen yetisti ve oyle begendi ki bak bu dusunceni.. neden sence? onun buraya biraktigi yazilarini hic takip ettin mi? Propaganda yapmis oldun...
Alt 21.06.2005, 19:51
Benutzerbild von turgayatacan
turgayatacan turgayatacan ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ahlak biraz daha detaylidir

Sözlük´de Ahlak daha detayi ile anlatiyor

AHLAK:

İnsanda yerlesmis huylar. Hulkun cokluk seklidir. (Bkz. Hulk)

İyi huylari tamamlamak, iyi ahlakı dünyaya yaymak icin gönderildim. (Hadîs-i
serif-Cami´us-sagir, Künuz-üd-dekaik)

Insanlari memnun etmek icin maliniz yetmez. Ancak güleryüz ve güzel ahlakla onlari
memnun edebilirsiniz. (Hadis-i serif-Sünen-i Ebû Davud)

Allahü tealanın en sevdigi sey, güzel ahlaktir. (Hadss-i serif - Ahlak-i Celali)

Icinizde en sevdigim kimse, ahlaki en güzel olaninizdir. (Hadis-i serif-Edeb-ül-müfred)

Islam alimlerinin coguna göre insanlar iyilige, yükselmege elverisli olarak dogar.

Sonra nefsin kötü arzulari ve güzel ahlaki ögrenmemek ve kötü arkadaslarla düsüp kalkmak kötü huylari meydana getirir. (Ali bin Emrullah)

Ahlak İlmi:

Kötü huylardan uzaklasip, güzel huylar edinme yollarini ögreten ilim.

Ahlak ilmi, cok serefli, pek kiymetli, en lüzumlu bir ilimdir. Cünkü ruhun kötülükleri bu
ilim ile temizlenebilir. Ruhun iyi huylari, sihhati, kuvveti bununla kolayca elde edilir.

Kuvvetli ruhlar ahlak ilmi sayesinde güzel ahlak sahibi olur. Kirlenmis, hasta ruhlar da, bu ilim yardimi ile temizlenir, iyi ahlaka kavusur. (Ali bin Emrullah)

Ahlak-i Hasene:

Güzel huylar. Dinin ve aklin begendigi huylar.

Ahlak-i hasenenin alameti, insanlardan gelen sikinti ve eziyete katlanmaktir. (Abdülhakim
Arvasi)

Ahlak-i hasenenin on alameti vardir:
Cok itiriz etmemek. Adalet sahibi olmak. Kendini begenmemek. Insanlarin ayiplarini örtmek. Müslüman kardedinin kusurunu görünce hüsn-i zan etmek (onu iyiye yorumlamak ve hakkında iyi düsünmek). Baskasindan gelen eziyet ve sikintilara katlanmak. Nefsine (kendine) zulmetmemek. Kendi ayiplarina bakip baskalarinin ayiplarini arastirmamak. Herkese karsi güler yüzlü, yumuşak ve tatli sözlü olmak. (Yusuf bin Esbat)

Ahlak-i Ilahiyye:

Allahü tealanin sifatlarina ve isimlerine uygun sifatlarla sifatlanmak. Allahü tealanin ahlaki ile ahlaklanmak.

"Veli olmak icin ahlak-i ilahiyye ile ahlaklanmalidir." demislerdir. Bu sifatlar evliyada meydana gelir. Fakat bu benzerlik yalniz isimdedir ve uygunluk sifatlarin toplulugundadir.

Yoksa sifatlarin hususiyetlerinde beraber olunmaz. (Imam-i Rabbani)

Allahü tealanin bir ismi "Melik"tir. Bu, her seye hakim, galib demektir. Talebe tasavvuf
yolunda ilerlerken, kendi nefsine hakim, galib olur ve baskalarinin kalblerine tesir etmege baslarsa ahlak-i ilahiyye ile ahlaklanmis olur. Allahü tealanin bir ismi de Semi´dir. Yani isiticidir. Talebe, dogru sözü herkesten kabul eder ve gizli hakikatleri, can kulagi ile duyarsa, bu sifatla huylanmis olur. Bir sifati da "Basir"dir. Yani Allahü teala herseyi görür. Talebenin kalb gözü acilir ve firaset isigi ile kendi ayiblarini ve baskalarinin iyi huylarini görürse yani
baskalarini kendisinden daha üstün görürse ve Allahü tealanin her an gördügünü göz önünde
bulundurarak, hep Allahü tealanin bedendigi seyleri yaparsa, bu sifatla huylanmis olur. Bir
sifati da "Muhyi"dir. Yani Allahü teala dirilticidir. Talebe unutulmus sünnetleri canlandirir, meydana cikarirsa, bu sifatla sifatlanmis olur. Bir sifati da "Mümit" öldürücü demektir.Talebe sünnetlerin yerine yerlesmis olan bid´atleri, dinde sonradan cikarilip din diye yapilan seyleri
men eder yok ederse, bu sifatla sifatlanmis olur. Bütün sifatlar bunlar gibidir. (Hace
Muhammed Parisa)
Alt 21.06.2005, 19:58
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Turgay biraz fazla atiyorsun.

Senden o kadar yasli falan oldugumu düsünerek yazman ile beni rencide falanmi etmektesin sen.

Ben senin ne baban, ne deden, ne dostun, ne yarenin, ne chat arkadasin ne her hangi bir seyinim. Sen kendin ne isen osunundur.

Kendini deyyus teriminin icindem görüyorsan o senin sorunun.

Demekki digerleri görüyorlar ve müdahalede bulunuyorlar.

Ama baskalari kendilerini deyyus olarak görmüyolar ve seslerini yükseltmiyorlar.

Eger insanlar deyyusluk yapiyorlarsa deyyusturlar.

Ne beni öyle yasli basli göstermeye calisma nede kendini yeni yetme bulug cagindaki cocuk yapma.

Senin ile fazla samimiyetten hic hoslanmadigimi umarim unutmamissindir.

Ancak bir insan olarak deger veririm sana ne fazla, ne eksik.

Bu yukardaki kara cübbeli dostlarin icinde gecerli.

Galvani adini sakladigim falan benim hic olmamistir. Halen yasaklidir o rumuz, fazla cilveli bir bayan tarafinda. Beni pek ilgilendirmiyor, ne isimler, ne kimin ne oldugu ve ne olmadigi.

Benim tek bir sorunum vardir, dini kullanarak su sayfalarda utanmazca n cirkin politikalarin yapilmasi. Hatta bu sayfalarda dikkatli bir göz kac tane devlet yikip yerine kac tane devlet kuruldugunuda okuyabilir.

Ben tüm demokrasi karsitlari ile sorunu olan bir insanim. Eger sende karsiysan senin ilede sorunum vardir.

Fazla samimi olmaktan senin ile hic hoslanmadim, bundan sonrada kisisel bir seyler yazma hakimda, sertlik yaratmaya calisma benim ile.

Kafana göre takil.
Antwort