| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() evet - bunun ve buna benzer daha cok seyler eklenecek !
Aslinda Yesil Cam filmelerinde yari saka yari ciddiyetle hep izledigimiz seyler ... rahmetli Kemal Sunal, Sener sen, Ilyas Salman falan filan hepsi bu tür sorunlari komik bir sekilde sergiledi daima. Rahat düsünceni söyliyemezdin halada öyle - ne aydinlarimiz gümbürtüye gitti bunu yüzünden ... |
|
||||
|
||||
![]() bu saydigin insanlar evet komik bir dille bu olaylari elestirmeye calissalar da ...
bir atasözü var... "anlayana sivri sinek saz...anlamayana davul zurna az" ya anlamak, görmek istenmedi... ne aydinlarimiz gitti :-( NAZIM HIKMET ve YILMAZ GÜNEY ve niceleri simdi utanmadan mezar kavgasi ediyoruz... yok efendim niye paris deymis niye rusyadaymis da falan mis filanmis... hic yüzümüz kizarmadigi gibi bir de ört pas etmekte ustayiz... elimize su bile dökülemez |
|
||||
|
||||
![]() ve de uzun süreli hic türkiye de yasamadim...yani sirf tatillerde türkiye deyim....
bu simdi suc mu? internetden bilgilenmek de kötü birsey degil ki... sonuc olarak bilgilenmek güzel birsey bence... yani inatla kendi düsünceni savunacagina bir okuyup arastirmak negatif mi...anlamadim aciklama getirirmisin??? |
|
||||
|
||||
![]() Camiileri kim yapmis ? TR Cumhuriyetimi ? Iyiki Osmanli yapsi su camiileri. Yoksa Camiisiz kalacakmisiz. Okullarin az olmasinin sorunlarini Camiilerle örcmen yanlis. Ikisi ayri zamanlarda yapilmistir.
Namaz kilana karsi cikan yok diyorsun. Islam dini sadece namazdan ibaretmi ? Sen islam dinini sadece cuma namazini kilmakla bitiyormu saniyorsun? Basörtü sorununa gelince... Bu olayi öyle kücümsüyorsunki sanki bunu savunanlar insan haklarini degil hayvan haklarini savunuyor. Bu devlette bir köpegin bile basörtülü kizlardan daha cok degerli oldugunumu söylemeye calisoyorsun. Kimmis o sakkali hocalar ? Sakalli hocalar sebeb olmus. Ezanlari türkce okutturanlardami öyle diyordu. Bu ülkede dine bagli olupta akademik bilgi sahibi olmak isteyenlere yer yok. Onlarin hep cahil olmasini istiyorlar. Onalar bir yerlere gelirse TR yi degistirir korkusu var. Niyet buddur. Ve buna karsi cikiyor millet. Okuma hürriyetini kisitliyorlar. Basörtüsünü kullananlar bu serefsizlerdir. Biliyorlar basörtüsünden vazgecilmeyecegini onun istedikleri oluyor bu sebeble. Allah böyle düsünenlerin belasini muhakkak verir er veya gec. |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() hangi zamanlarda yapilmis onsan sonra konus bence..
su an tr. de her ufak mahallede, en ufak köyde mezrada bile cami vardir..ama okul yoktur maalesef..cocuklar anadolunun cogu yerinde bir sürü karda camurda yaya giderler okula gitmek icin? egitim evde olmaz ama ibadet bal gibi olurken bunu bana aciklarmisin? sadece cuma namazimi diyorsun? kardesim tamam, oruc kilmana bir sey diyen mi var? 30 gün tutma 10 ay tut yilda engelleyen mi var..ben tr. de ramazan ayinda oruc tutmadigi icin horlanan,dislanan insanlar cok gördüm,yasadim..hatta arasira oruc tutmadigi icin bicaklama olaylari bile olmustur(üniversitelerde) peki oruc tutmanin böyle bir tarafi var mi? hacca gitmene bir sey diyen seni engelleyen varmi? zekat tutmani engelleyen varmi? en önemlisi kelime-i sahadet getirmeni engelleyen varmi? ben ce tam tersi..dinsizlerin,ateistlerin,müslüman olmayan baska mezheplerin dinlerin hakki özgürlügü yok tr. de.. |
|
||||
|
||||
![]() türkiyenin en büyük,uluslarasi anlamda en taninmis sanatci yazarlarina söyle bakarsak;
En büyük sair; Nazim Hikmet (ömrünün yarisini ceza evlerinde ve memlektinin disinda rusyada gecirmek zorunda kalmis bir kisi..oysa onun en cok istedigi sey, anadolunun bir kösesinde,ucunda cinar agaci olan bir mezara gömülmekti) ve tr. de egemenler nazim dan korktu; oysa insanlar su diezelerin sahibinden korkabilrmi? "Yasamak! Bir agac gibi tek ve hür.. ve bir orman gibi kardescesine... 2-Tr. nin su ana kadar gelmis en büyük sinemacisi: Yilmaz güney (ona da hayati zindan ettik..hapislerden hapislere..en son saglik problemlerinden dolayi hapiste kacti ve fransa da sürgünde ciger kanserinden öldü.. 3-Tr. nin en büyük romancisi-edebiyarcisi: tabii ki ince memet klasik romaninin sahibi Yasar kemal..onuda mahkeme mehkeme süründürdük,cezaevinde de yatti..ama malum avrupa korkusundan ona pek bir sey yapmadilar.. bunlar gibi sürüyle örnek var ve su an en az 10-20 tane aklimda..ama yukardakileri bugün bir ansiklopediye baksan bulursun..tr. denince sadece bu sisimleri buluyorsun ve bizim bunlara laik gördügümüze bak.. |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() elestirel ve sorgulayici olmak lazim..
almanyada belki dislanmadan dolayi ve belki baska sebeplerden kimi kafasinda gerceklere uymayan bir türklük,kimi de müslümanlik resmi olusturuyor.... internetten bilgilenmek ayip ve kusur degil hatta sarttir..ama tek basina yetmez.. ve sadece antalya izmir bodruma giderek tr.taninmaz.. |
|
||||
|
||||
![]() Ama demokrat insanlar tr. de oldugu kadar reaksiyon göstermez türban olayina..tamam ögretmen falansan ok. dogru takmamak--ama universitelerde falan sacma bir sey...
ha birde su var; bana öyle geliyorki birileri bilerek bu türban olayini yasakliyor..cünkü normalde müslümanlarin hic bir haksizliga ugradigi yok, ama tek bu türban yüzünden bas bas bagiriyorlar ve gercek olmayan bir suni tablo olusuyor..türban yasgi gercekleri carpitiyor ve müslümanlar baskiya ugruyormus havasi yaratiyor |