Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Wissenschaften & Weltansichten

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 02.03.2013, 17:30
the_last_time

Standard

Zitat:
Zitat von Herrlichkeit Beitrag anzeigen
Yine diyorum kendi zavalli yalanlarini mesruiyet kazandirmak icin atasözleri ve deyimler kullanarak bilgisizligini saklamya calisman bosadir.
ifade edemiyorsan kendini git biraz dans et ve günah cikart.

burada aleviligi korumak icin deli danaya dönüstügün kimsenin gözünden kacmiyor. ama senin alevilik zannettigin inancin aleviligin a'si bile degil.
sapikligin basta olanidir. sen kendi inancini dezayn etmeye hürsün ama alevilik böyledir dediginde alevilige leke sürmüs olursun.
atalarin bile aleviligi saptiriyorlar bize göre dogru olan yol sünniliktir deyip sünni yolu secmistir. sen önce gecmisini arastir sonra burada laf yetistirmeye calis.
akademisyen olmadigin icin kendini nasil ifade edecegini ögrenememissin. nered bilgi ve kaynak edinilir ögrenmemissin.

benden tavsiye git biraz dirsek cürüt sonra gel karsima. ama tembelligin buna müsade etmiyorsa git iki kivir ve günah cikart belki o zaman akillanirsin.

Edip Yüksel:
- babasi ünlü Sadrettin Yüksel Hoca oglu Edip icin kafasi karismis dinden dönmüs ilan etti.
- oglunun "seks düskünü kizlardan" (edip yükselin kendi deyimi) korumak icin okula derslerine katilan bir zaat.
- sivri söylemlerle gündeme gelmeye calisan ticari amacli sahtekar.
- kuranin degistirildigini iddia eden
- Hz. Muhammed'i saymayan
- Hadisleri ve Sünnetleri reddeden
- 19 sayisinin kutsal odugunu iddia eden
- kafasi karisik bir zavalli

Yasar Nuri Öztürk:
- es degistirirken daha önceki esini ruh hastasi ilan edip
- kendi yaptigi yanlislari dogruya cevirmek icin fetvalar uyduran
- ramazanda denizde mayoyla yakalanan cakma hocanin "deniz suyu icmek orucu bozmaz" fetvalari gibi komik durumlara düsen
- CHPyi reddeden bu partide bir tek adam yoktur ve hepsi yalancidir diyen
- Recep Tayyip Erdogan'i seven ve övgülerle söz eden
- büyük bir dolandirici, tek amaci kitap satip para kazanmak
Dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmis. Zaten malesef toplumumuzun yapisinda var,meyve veren agaci taslamak. Hadi onlar öyle, ama yine bir ilahiyatci yazar olan Ihsan Eliacik'ta ayni seyleri söylüyor. Din bu olamaz diyor, Emevi-Yezit-dininin Islam ile alakasi yok ve insani dinden cikarir ateist yapar demisti..

Örnegin benim peygamberim 6 yasindaki bir kizla cinsel temasa giren bir sapik degil. Sünniler'ce sahih yanina inandirici olarak kabul gören hadislerde bu böyle geciyor. Hadisleri de dinin sarti olarak görünen ve bir tanesi inkar edenin hepsini, hepsini inkar edenin de dinen mürted ilan dilir Sünnilikte.
Ben bundan dolayli önüme gelen herkesle tarstistim ve redetmistim. Sayin Prof. Dr. Yasar Nuri Öztürk'ün, sayin Edip Yüksel'nin yorumlariyla kendimi yine Islamiyet'te buldum...

Sence Peygamber efendimiz Hz. Ayse ile 6 yasinda, bilemedim 9 yasinda nikahlandi mi, yani gerdege girdi mi? Yani cinsel temasta ciftlestiler mi? Yani, kari koca mi oldular? Evet diyorsan, zaten sana diyecek bir sözüm kalmaz...

Geändert von the_last_time (02.03.2013 um 17:50 Uhr).
Alt 03.03.2013, 11:01
Benutzerbild von Herrlichkeit
Herrlichkeit Herrlichkeit ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

islam düsmanlarinin diliyle konustuguna göre senin ne oldugun belli oldu.

Sana sokak agziyla orospucocugu desem orospucocuklarina hakaret olur ama terbiyem buna müsade etmiyor.

Burada dans ederek günah cikartan serefsize cevap vermiyorum sadece bu yalanlari okuyanlarin kafasi karismasin diye cevap veriyorum.

Arap tarihini arastiran o dönemin sosyo-ekonomik ve kültürel yapiyi bilenler bu konulara aciklik getirebilirler.
Islamiyet ile tanismadan araplarda kizlarin hicbir degeri yoktu. hatta diri diri gömülürlerdi.
Bu kizlarin yaslari dogumdan sonra sayilmazdi cünkü degersizdiler. Bulug cagina (ergenlik, cocuk yapabilme kabiliyeti) girince yaslari sayilirdi.
cünkü o zaman bir ise yariyor olarak görünürdü ve o andan sonra yas sayilirdi.

bulug (ergenlik) o zamanlarda ve o iklimde kac yaslarinda ulasildigi tam hesaplanamiyor ama 10-14 yas arasi gibi.
hz. Ayse nin evlilik yasi 19-23 arasidir ve bu o zamanlari cokta genc bir kiz sayilmazdi.

Bir hiristiyan papaz bile bu iftiralar karsisinda Hz. Muhammed sav hakkinda bunu demistir: "O gencliginde 25 yasinda iken 15 yas büyük olan bir kadinla evlenip ve ona 25 yil sadik kalip ömür sürdüren, kadinlara ragbet etmeyen biri. Birden huy, karakter ve davranis degistirip nasil kadin düskünü olabilir ki? Buna ben kendi hesabima inanmam."

Bazi serefsiz din düsmanlari bu Peygamberimize iftira atmak icin baska birsey bulamayinca bu yalanlarla lekelemeye calisiyor.

Burada en üzücü olay kendisinin aleviligin sapittmis bir kolu olan inanca bürünüp sünnilige iftira ve yalanlarla karalamak isteyen serefsizlerin dini konular üzerinden prim toplama ugraslaridir.

Arkadaslar bu konuda bilgi edinmek icin en yakin camiye gidin ve oradaki hoca size cok daha net ve güzel anlatacaktir.

Alevilige gelince sunu düsünmek gerekiyor. Dindar olan alevilerin büyük kesimi sünnilige gecmistir. Su an kendisinin alevi oldugunu iddia eden arkadaslarin cogu (hepsi degil) dindar degildir, hatta dinden cok uzaktir.
Namaz, abdest, Hz. Muhammed hatta Hz. Ali'yi bilmezler. dahada iddiali konusuyorum, cünkü ben cem evlerine gittim ve gördüm. Gencler sadece sarki söyleyip dinleyip dans edip gidiyorlar. biraz kültürel rituel olmus olaylar.

Bence geri kalan dindar alevilerde 10-20 yilda sünnilige gececektir.

Unutmayinki alevilerin arasinda da cok büyük catismalar var. her bir dede (asiret ve gruplanma) ötekisine karsi ates püskürür.

Bu gruplanmalar cok tehlikeli cünkü bunlar o kadar büyük mahalle baskisi olusturuyorki insanlarda onun icin alevilerde intihar olaylarida cok daha fazla görülür.
cem evlerinden uzak tutulan cezalanmis aleviler size bu olaylari anlatsalar bunlarin dinden ne kadar uzak oldugunu anlarsiniz. iste bu alevileri biz camilerimizde kucakliyoruz ve gercek islamiyetle tanisinca iste budur benim asil dinim diyorlar.

ama unutmayinki öyle alevi gruplari varki sünnilerin ibadetinden hicbir farki yoktur. namaz kilar, oruc tutar ve hacca gider. ama malesef bu alevilerde cakma aleviler tarafindan dislaniyorlar.

bu serefsizlerin reklamini yaptigi adamlari burada yine aciklayayim:
Edip Yüksel:
- babasi ünlü Sadrettin Yüksel Hoca oglu Edip icin kafasi karismis dinden dönmüs ilan etti.
- oglunun "seks düskünü kizlardan" (edip yükselin kendi deyimi) korumak icin okula derslerine katilan bir zaat.
- sivri söylemlerle gündeme gelmeye calisan ticari amacli sahtekar.
- kuranin degistirildigini iddia eden
- Hz. Muhammed'i saymayan
- Hadisleri ve Sünnetleri reddeden
- 19 sayisinin kutsal odugunu iddia eden
- kafasi karisik bir zavalli

Yasar Nuri Öztürk:
- es degistirirken daha önceki esini ruh hastasi ilan edip
- kendi yaptigi yanlislari dogruya cevirmek icin fetvalar uyduran
- ramazanda denizde mayoyla yakalanan cakma hocanin "deniz suyu icmek orucu bozmaz" fetvalari gibi komik durumlara düsen
- CHPyi reddeden bu partide bir tek adam yoktur ve hepsi yalancidir diyen
- Recep Tayyip Erdogan'i seven ve övgülerle söz eden
- büyük bir dolandirici, tek amaci kitap satip para kazanmak

bu serefsiz daha cok dirsek cürütmesi gerkirki karsimizda durabilsin. zavalli basarisiz okumaya akli kit gelen zaat.
Alt 03.03.2013, 13:08
the_last_time

Standard

@Mülltoni,

senin hakaretlerine, yalanlarina dolanlarina cevap veriyim mi vermeyim mi?
Bak Hz. Ali efendimizin bir sözü var aslini inkar eden haramzadedir diyor. Gelmissin terbiyem müsait degil falan filan, sen istedigin gibi konus, serbetsin. Ancak itin dilegi kabul olsaydi gökten kemik yagardi, Nuttenpreller..

Hz. Ayes'nin evlilik yasinin 18 üzeri oldugunu bende biliyorum, ama sünnilerin israrla niye Hz. Ayse 6 yasindaydi da yok arap iklimi insanlari daha önce büyütürmüste yalanlari ile cocuk tecavüzcülerine kapilari sonuna kadar actilar..

Mesele alevilik sünnilik degil benim kanaatimca. Inancli bir insanin ulasmak istedigi nihai hedef Cenab-i Allah C.C.'dur. O yolun rehberleri de sayin ilahiyatci yazar ve Trabzon'nun gururu Prof. Dr. Yasar Nuri Öztürk gibi,ilahiyatci yazar kürt kökenli, Recep Tayyip Erdogan'nin eski sinif ve dava arkadasi sayin Edip Yüksel gibi, Kayseri'li ilahiyatci yazar ve müslüman-sosyalist olan sayin Recep Ihsan Eliacik gibi insanlarin yolundan gidilmesi lazim. Onlar dinde reform meform istemiyorlar. Onlar Türkiye hakim olan Emevi-Yezit dininin Islam olmadigini söylüyorlar ve dinin aslina dönüsünü istiyorlar...

1) DİNİ BOZMAK, DEJENERE ETMEK İÇİN UYDURMALAR

Din düşmanları, dinimizi yaşanmaz bir şekle sokmak, saçma göstermek ve yıpratmak için birçok hadis uydurmuşlardır. Daha sonra kendileri ve kendilerinden sonra gelen birçok dinsiz de dini yıkma uğraşlarında bu hadisleri kullanmışlardır. İslama olan inançsızlıklarını, kin ve nefretlerini içlerinde gizleyerek, samimi dindar görüntüsünde halkın arasına karışan birçok münafık, her şeyden önce İslam inancını bozmayı ve Müslümanlar’ın kalplerindeki inançlarına şüphe ve tereddütler sokmayı başlıca amaç edinmişlerdi. Bu amaçla akla hayale sığmayan, kafaları bulandıracak, Peygamber’in söylemesine imkan olmayan onbinlerce uydurmayı hadis adı altında Peygamber’e fatura ettiler. Kuran’daki ayetler, daha Peygamber’imiz hayattayken münafıkların nasıl Müslümanlar’ın arasına karıştığını göstermektedir.

Halife Mehdi zamanında boynu vurulmak üzere yakalanan ünlü dinsiz Abdülkerim bin Ebil Avca öldürülmeden önce şu dehşetli açıklamayı yapar: “Siz beni öldürüyorsunuz ama ben dininizde helali haram, haramı helal yapan 4000 hadis uydurdum.” 6000 küsür Kuran ayeti olduğunu düşünürsek, sırf bir kişinin 4000 hadis uydurmuş olmasının açacağı dehşetli tahribi anlayabiliriz. Ahmed bin el Cuveybari, Muhammed bin Ukeşa ve Muhammed bin Temim’in de Hz. Peygamber hakkında 10.000’den fazla hadis uydurdukları söylenir [İbni Hacer, Lisanu’l Mizan]. Zehebi, Ahmed bin Abdullah’ın binlerce hadisi, hadis imamlarına dayandırarak uydurduğunu, Enes bin Malik’in hizmetçisi olduğunu iddia eden Dinar Ebu Mikyes’in de Enes bin Malik’ten duyduğunu söylediği uydurmalarla dolu bir sayfayı naklettiğini anlatır (Zehebi, Mizan). Hadisçilerin kitapları, dini bozmak için kasıtlı yapılan uydurmaların itiraflarıyla doludur. Bu uydurmaların varlığı bellidir. Ama bu uydurmaların bugün meşhur olan hadis kitaplarına karışmadığı neye dayanarak garanti edilebilir? Kuran’da söz edilen, Peygamber yaşarken var olan münafıkları ve bundan sonra iki yüz yıl boyunca çıkan münafıkları, kim nasıl teşhis etmiştir de onların uydurduğu hadislerden kitaplarını korumuştur?

2) SİYASİ AYRILIKLARDAN KAYNAKLANAN UYDURMALAR

Peygamberimiz’in vefatı üzerinden 40 yıl bile geçmeden Hz. Ali ve Muaviye arasında çatışmalar boy göstermiştir. Bu dönemden itibaren İslam âlemi, geriye dönüşü olmayacak bir şekilde siyasi ayrılıkların içine girmiştir. Siyasi olarak ayrılan toplumlar birçok alanda çelişmeyi, birbirine muhalefet etmeyi hüner saymışlar, kendi siyasi fırkalarını destekleyen hadisler uydurmuşlar, kendi siyasal hareketlerine inanmayı “Allah’ın bir farzı” olarak sunmuşlardır. Bu arada kendi liderlerini yüceltip, karşı görüşün liderlerini yerin dibine sokmuşlardır. Halili’nin Er İrşad adlı çalışmasında, Şiilerin Hz. Ali hakkında 300.000 hadis uydurduğu ve Hz. Ali’nin sözlerini nasıl saptırdıkları anlatılır. Bu sayı, Kuran’daki ayet sayısının 50 katı kadardır. Şiilikten ayrılan bir kimse Şiileri kastederek “Allah onların canını alsın, nice hadisleri değiştirdiler” demiştir (Müslim, Sahihi Müslim). Hz. Ebu Bekir’i Hz. Ali’ye üstün sayan ve bunu, mezheplerinin bir şartı gören Sunni görüş ve Hz. Ali’yi üstün saymayı imanın şartına dönüştüren Şii görüş ile onların asırlar süren anlamsız çekişmeleri, bu maddeye güzel bir örnek teşkil etmektedir. Görünen o ki İslam siyasallaşınca, siyasi gücü elinde bulunduranlar, dini, çıkarlarına uygun bir şekilde yapılandırmaktan çekinmemişlerdir.

Geändert von the_last_time (03.03.2013 um 13:50 Uhr).
Alt 07.03.2013, 18:22
Erfahrener Benutzer

Standard

yine u-dönüsü yaparak serefsizliginden siyrilmaya calisiyorsun,
sen dans ederek günah cikartmana nasil kimsenin karisma hakki olmadigi gibi seninde kimsenin inancina karisma hakkin yok.

burada sana din dersi verecek degilim, hele hele bilgisiz insanlarla din konusunu hic acmamak lazim. o kadar sünniligi kötülemek istiyorsan yarin birileri cikar aleviligi kötülediginde ne yapacagini merak ediyorum.

ama bize yakisan yine o aleviligi kötüleyenlerede laf söyletmemek. cünkü benim alevi arkadaslarim senin bu yaptigina sokak agziyla orospucocuklugu der ama onlarin terbiyesi buna müsade etmez.

arkadaslar merak edene en yakin camiye gidip bilgi edinmesini tavsiye ederim. böyle yalanlara ve bu yalanlari savunan cahil bir insan oldugunu göz önünde bulundurun.

türkiyede üniversite okumayana adam demiyorlar, ama bu tiplemeler forumlara girip kendilerini bilgin olarak satmaya calisiyor.

cok dikkatli olun. cahillerin hobisi hocalik yapmak olmus son yillarda.

lütfen bir üniversite okuyamayan bir meslek bile edinemeyen insanlardan uzak durun. kendisine yarari olmayanin size hic yarari olmaz, hatta zarari olur.
Alt 07.03.2013, 18:49
the_last_time

Standard

Zitat:
Zitat von Herrlichkeit Beitrag anzeigen
yine u-dönüsü yaparak serefsizliginden siyrilmaya calisiyorsun,
sen dans ederek günah cikartmana nasil kimsenin karisma hakki olmadigi gibi seninde kimsenin inancina karisma hakkin yok.

burada sana din dersi verecek degilim, hele hele bilgisiz insanlarla din konusunu hic acmamak lazim. o kadar sünniligi kötülemek istiyorsan yarin birileri cikar aleviligi kötülediginde ne yapacagini merak ediyorum.

ama bize yakisan yine o aleviligi kötüleyenlerede laf söyletmemek. cünkü benim alevi arkadaslarim senin bu yaptigina sokak agziyla orospucocuklugu der ama onlarin terbiyesi buna müsade etmez.

arkadaslar merak edene en yakin camiye gidip bilgi edinmesini tavsiye ederim. böyle yalanlara ve bu yalanlari savunan cahil bir insan oldugunu göz önünde bulundurun.

türkiyede üniversite okumayana adam demiyorlar, ama bu tiplemeler forumlara girip kendilerini bilgin olarak satmaya calisiyor.

cok dikkatli olun. cahillerin hobisi hocalik yapmak olmus son yillarda.

lütfen bir üniversite okuyamayan bir meslek bile edinemeyen insanlardan uzak durun. kendisine yarari olmayanin size hic yarari olmaz, hatta zarari olur.
Polemikten baska neye yaradi bu yazin? Kocaman bir hic! Icinde bos disinda bos senin!
Alt 08.03.2013, 23:36
Benutzerbild von Billy73
Billy73 Billy73 ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von the_last_time Beitrag anzeigen
Polemikten baska neye yaradi bu yazin? Kocaman bir hic! Icinde bos disinda bos senin!

ja das ende vom lied der assi kommt in die mülltonne.

levo sen alevilige baya yakinsin. yahu bu yobazlarlan napilir beyaaa.

mülltoninin misyonerligi baya igrenc yahu. sanki hergün allahlan cay iciyormus gibi konusuyor. - sende az oppurtunismus yapmiyosun. bu hikayeler kime ne?

yok ayse 6 mis, neymis. so oder so rezillikshow......ah die mongolen hätten doch alles platt machen sollen die elenden versager, dann müsste ich das hier nicht erleben. mein armes kleines hirn wird vergewaltigt. ich werde als gegenbewegung fucklogic-religion ausrufen. meine argumente werden atombomeben sein. die haben sogar die japaner überzeugt. das wird dann auch für zwerggermanen reichen....

wo ist cakabey der hat in dem thread noch gar nicht gernervt mit seinem mevlana und anderen vögeln..
Alt 09.03.2013, 13:39
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von Billy73 Beitrag anzeigen

mülltoninin misyonerligi baya igrenc yahu. sanki hergün allahlan cay iciyormus gibi konusuyor. - sende az oppurtunismus yapmiyosun. bu hikayeler kime ne?

yok ayse 6 mis, neymis. so oder so rezillikshow......ah die mongolen hätten doch alles platt machen sollen die elenden versager, dann müsste ich das hier nicht erleben. mein armes kleines hirn wird vergewaltigt. ich werde als gegenbewegung fucklogic-religion ausrufen. meine argumente werden atombomeben sein. die haben sogar die japaner überzeugt. das wird dann auch für zwerggermanen reichen....

wo ist cakabey der hat in dem thread noch gar nicht gernervt mit seinem mevlana und anderen vögeln..
billy misyonerlik degil.

tabiki her gün Allah rizkimizi veriyor. ben yaptiklarimi kendimden bilmiyorum, Allah bana bu imkanlari verdi ve ben bunun geregini yapiyorum.

herkese bu imkanlar nasip olmuyor ve ögrendiklerimi, kazandiklarimi paylasmakta sorun görmüyorum. hatta yaptigim bagislari, destekledigim kurumlari, yardim ettigim insanlarin sayisi hala cok az olarak görüyorum.

unutmayinki her canli ölümü tadacaktir. kimse dünya varliklarini kefeninin cebine koyup götüremiyecektir.
Alt 09.03.2013, 15:27
the_last_time

Standard

Zitat:

)

Fundamenitalisten sind zu allem sonst aber auch zu nichts fähig.. Baska bir zaman daha ayrintili yazisiriz. Benimle Azerbaycan'a gel arkadasim. Benim ki sirf brain storming degil, cidden uygulamaya gecirecegim bir plan
Alt 09.03.2013, 15:53
Benutzerbild von Billy73
Billy73 Billy73 ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von the_last_time Beitrag anzeigen
)

Fundamenitalisten sind zu allem sonst aber auch zu nichts fähig.. Baska bir zaman daha ayrintili yazisiriz. Benimle Azerbaycan'a gel arkadasim. Benim ki sirf brain storming degil, cidden uygulamaya gecirecegim bir plan
yahu sende bu azeriligi birden cikarttin. ama duruma gözetliyecegim. -- hey come on so schlimm ist es in der türkei auch nicht..... die aseris werden doch meisten als nutten gehandelt in türkistan oder irre ich mich....

anyway ich bin noch im standbye und datensammlungsmode. ich hab so meine rutinen. aber du in deinem jugendlichen antrieb erforsche unsre landesgrenzen und berichte uns marco polo auf das wir auch unseren arsch bewegen.

##
azz bullshit konusmayalim. dein profiseduction war nicht gerade eine grosse spende mit moralischem wert, dass dier im himmel ein paar punkte bringt.

yalanlarimizi abarmayalim ayip oluyor. misyonerligi birakalim. normalleselim..
Alt 09.03.2013, 17:41
the_last_time

Standard

Zitat:
yahu sende bu azeriligi birden cikarttin. ama duruma gözetliyecegim. -- hey come on so schlimm ist es in der türkei auch nicht..... die aseris werden doch meisten als nutten gehandelt in türkistan oder irre ich mich....

anyway ich bin noch im standbye und datensammlungsmode. ich hab so meine rutinen. aber du in deinem jugendlichen antrieb erforsche unsre landesgrenzen und berichte uns marco polo auf das wir auch unseren arsch bewegen.

##
azz bullshit konusmayalim. dein profiseduction war nicht gerade eine grosse spende mit moralischem wert, dass dier im himmel ein paar punkte bringt.

yalanlarimizi abarmayalim ayip oluyor. misyonerligi birakalim. normalleselim..
Sanmiyorum sen Natascha'lardan bahsediyorsun. Bu konular fazla ilgi alanima girmedigi icin hayat kadinlarinin hangi ülkelerden geldigini gazetelerden biliyorum. Moldavya, Ukrayna, Romanya falan filan bildiklerim... Ama su belirteyim, o kadinlari bin bir vaatle kandiriyorlarmis Mülltoni gibileri sonrada ellerinden pasaportlarini ne aliyorlar. Eher baktilar hala calistiramiyorlar diri diri bile gömüyorlarmis... Öyle pezevenkleri ben gözüm acimadan öldüreblirim..
Ben kadinlar icin hayatta para harcamadim. Doch ich kenne hier einen allen uns bekannten user, der Puffbesuche gerne als Affären zu verkaufen versucht

Sagir bilmez uydurur, yobazlar icin de gecerli. Her dedikleri yalan dolan, hikaye. Bir müslüman olarak dinimizin böyle cocuk oyuncagina cevrilmesine karsiyim. Dayanamadigim icin gidecegim Azerbaycan'a ikinci ikametgahim olarak..

Oranin güzelleri de bir yahsi güzel olurlar
Antwort