| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() benim tanrim ...
Mustafa Kemal dir ... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() kein Scherz ... |
|
||||
|
||||
![]() ben Oruc tutmuyorum ..
|
|
||||
|
||||
![]() müslüman olmdan ..
insan olum beaaa ... |
|
||||
|
||||
![]() ben 100% Türküm .
ama Müslüman degilim .. ben Türkiye yi ..100% düzeltrim Geändert von Imogdi (15.07.2013 um 06:52 Uhr). |
|
|||
|
|||
![]() Imogdi, ben seni anliyorum. Bundan cok zaman önce bende dinden cikmak üzereydim. Cünkü hem peygamberimiz Hemde de dinimiz Islam carpitilarak bizlere anlatilmisti. Dolayisi ile sacma sapan seyleri de dine "iman" adi altinda inanmak zorundaydik. Senin reddettigin "Islam"in bende kafiriyim eger ancak. Ancak din o degil, dini gercek kaynaklarindan ögrendin miydi? Din gercekten cok güzel, karanliklarda bir ümit isigi, yalniziklarda bir yoldas, biti$lerde de bir sonsuzluga baslangic olabliiyor...
İhsan Eliaçık: "Akıllı İmam Hatip'liler Ateist olur" İhsan Eliaçık: Biz dinin ’vicdan’ yüzünü anlatıyoruz, bazıları ise ’afyon’ yüzünü anlatıyor. Habertürk TV canlı yayınına katılan İslamcı sosyalist olarak tanımlanan İlahiyatçı İhsan Eliaçık, çok çarpıcı tespitlerde bulundu. "Balçiçek Pamir'le Söz Sizde" programına konuk olan Eliaçık, gündemdeki İmam Hatip tartışmaları konusunda sert eleştirilerde bulundu. DİNİN VİCDAN YÜZÜ VE AFYON YÜZÜ "Biz dinin vicdan yüzünü anlatıyoruz, bazıları ise Afyon yüzünü anlatarak karşı çıkıyor" diyen İhsan Eliaçık, "Eğer bir din insanları mutsuz ediyorsa, ülkeyi parçalıyorsa, insanlara kin ve nefret aşılıyorsa o Allah'ın dini değildir" şeklinde konuştu. İzle HALK DİYANETLE, GENÇLİK İMAM HATİPLE UYUŞTURULUYOR AKP kadroları için "Bunlar İslamcı değil, muhafazakar; Demirel gibi, Çiller gibi insanlardır. Bunlar İslamcı da olamaz. Eğer rant kokusu almasalar 3 kilometre bile yol yapmazlar" diyen Eliaçık, "İmam Hatiplerde okutulan müfredat, dinin Emevi yüzüdür. Öğretilen dinin 'Afyon' yüzüdür. Halk diyanet yoluyla, gençlik ise İmam Hatipler yoluyla uyuşturuluyor. İmam Hatiplerin ve müfredatının kökten sorgulanması gerekiyor" dedi. Dünyada müslümanları ayağa kaldıran filmin senaryosunun da İslam dünyasında yazılan yanlış bilgilere dayandırıldığını savunan Eliaçık, malzemeyi İslam dünyasındaki hurafeler veriyor. Salman Rüşdi'nin hurafeleri de çeşitli kaynaklarda var. Kuran kurslarında, kitaplarda bunlar anlatılıyor" dedi. AKILLI İMAM HATİPLİ ATEİST OLUR İhsan Eliaçık, İmam Hatiplerde okuyan gençler arasında zeki olanların Ateist olduğunu savundu ve 'Bu hurafelere tepki gösterenlerin seçtiği yol ateizm oluyor" dedi. Eliaçık, 'Sizin durduğunuz yer neresi?' sorusuna ise "Ateizmin bir durak öncesi" yanıtını verdi. Odatv.com |
|
|||
|
|||
![]() Not:
O verdigim linkte Ihsan Eliacik'in konusmasini o linkte izlemenizi tavsiye ederim. Cok degerli bilgilere sahip bir konusma yapiyor Ihsan hocamiz... |
|
||||
|
||||
![]() Ama da desifre ettin beni...decoderin saglam mis senin yahuu.
Hic bosu bosuna ugrasma derim, istersen camur veya iftira at hakkimda, kisiligim oturmustur benim, komplekssiz birisiyim. Sey, bisey dicem: seneler önceki nickimi ben bile hatirlamiyorum, cok merak ettigin icin bi söylim dedim. Catlayacaksin meraktan nerdeyse, kiyamadim simdi. |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
sizin gibi olmadigim sürecede kimseye iftira atmam. merak ettigimden sormadim daha önceleri chp zihniyetinin avukatligini yaptigindan sormustum. simdi aramiza yine katilip ben hicbir partiye yakin degilim deyip sinsice akp'yi kötüleyerek kendinize pay cikarmaya calisman cok komik. birakin bu ayaklarida adam gibi muhalefet yapmaya calisin. |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
|