Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 29.05.2013, 15:44
Zulfiqar

Standard

Zitat:
Zitat von BosphorusTaurus Beitrag anzeigen
Haha guzel hikayeler. Alkolun ''tamamen'' yasaklanmasinin yararli olacagini dusunmuyorum. Genelevlerin yasaklanmasini da istemem (hayatimda hic gitmedim, gitmem de, orasi ayri). Demek istedigim bazi seyler yasaklanmamali ama kisitlamalar & duzenlemeler getirilebilir. Olayin dine baglanmasi yanlis, sen bagliyorsun demiyorum. Turkiye'deki muhalefet bunu cok yapiyor.

Dedigin gibi onemli olan ayari bilmek. Cogu ulkede daha agir kisitlamalar var hatta, amerika'da aractayken arka koltukta bile bira icemiyordum. 22.00'dan sonra cogu eyaletteki alkol satisinin yasak olmasindan bahsetmiyorum bile. Daha nice kisitlamalar. Yoksa amerika'ya da mi seriat geldi de haberimiz yok? Ulkemdeki seriat geliyoooooor cigirtkanlarini anlamiyorum. Herseye anlamsiz bir muhalefet. Bugun Istanbul'da 3. Koprunun temeli atildi, ona bile muhalefet edenler var. Adi Yavuz Sultan Koprusu olacak, sirf bu yuzden koprunun yapilmasina karsi cikanlar var. Kendi kendimize dusman olmusuz. Turkiye'de aptal saptal, ozenti, sacma sapan bir nesil yetisiyor. Bu vahim.

Bu arada Adana degil Istanbulluyum
ilk basta dünyevi konulara din ile baglanti kurmamayi ögrenmemiz gerekiyor.
bu sekilde bakildiginda bircok avrupa ülkesindeki alkol yasaklari daha agir. abd dedin orada bazi eyaletlerde 21 yas üstü alkol alabiliyorsun ve sadece belirli yerlerde icebiliyorsun. sokakta bir yudum bile alsan iceri atiyorlar.

norvecteki yasalari daha öncede anlatmistim.
Alt 29.05.2013, 15:46
BosphorusTaurus

Standard

Zitat:
Zitat von the_last_time Beitrag anzeigen
Bu bizde henüz siyasi kültürün tam oturmadiginin göstergesidir. Futbol takimi gibi parti tutmalar, dini siyasette alet edip rant edinmeler, Allah ile aldatanlar. Sorun cogulcu demokrasi ile cogunlukcu demokrasiyi karistirmak. Bu da malesef milletimizin kültür ve bilgi seviyesinin düsük oldugunu gösteriyor..
Almanya'da git ve bir kac kilo makarna, bir kac kilo odun, ve kömür dagitarak oy iste.. O kömürcüleri, odunculari, makarnacilari oyarlar, oyarlar

Taurus adini niye ekledin o zaman? Taurus deyince aklima Toroslar geliyor..
Onemli olan bir parti taraftari olunca onun yanlislarini elestirebilmek, koru korune o partinin yanlislarini kabullenmemek. Ozelestiri. Bu bizde eksik. Hal boyle olunca kopru yapilmasina bile karsi cikanlari gordukce guluyorum.

Bu arada parti propagandasi her ulkede serbest diye biliyorum. Kimi kola dagitir, kimi komur, makarna. Bir ara Cem Uzan dolandiricisinin Genc Parti'si vardi, her hafta gazeteyle birlikte kola dagitiyordu. Doner dagittigi bile olmustu. 2002 secimlerinde az daha baraji geciyordu %7 civari oy almisti. Herkes AKP makarna filan dagitiyor diyor kac yildir elimde mozzarella peynirle bekliyorum ama kimse bana makarna getirmedi

Taurus boga(burcu)ndan geliyor. Sembolu boga.
Alt 29.05.2013, 15:48
Zulfiqar

Standard

Zitat:
Bu bizde henüz siyasi kültürün tam oturmadiginin göstergesidir. Futbol takimi gibi parti tutmalar, dini siyasette alet edip rant edinmeler, Allah ile aldatanlar. Sorun cogulcu demokrasi ile cogunlukcu demokrasiyi karistirmak. Bu da malesef milletimizin kültür ve bilgi seviyesinin düsük oldugunu gösteriyor..
Almanya'da git ve bir kac kilo makarna, bir kac kilo odun, ve kömür dagitarak oy iste.. O kömürcüleri, odunculari, makarnacilari oyarlar, oyarlar

Taurus adini niye ekledin o zaman? Taurus deyince aklima Toroslar geliyor..

sen kendi yaptigini tarif ediyorsun.

muhalefet yapmak icin konusuyorsun ama söylediklerinin konuyla hicbir alakasi yok.

Allah ile aldatma diyorsun ama neredeyse her konuda dini ön plana atan yine sen oluyorsun.

demek Allah ile aldatmiyacagiz o zaman dini karistirmadan konuyu ele alalim.

gelelim makarna un ve oduna. sen milyonlarca insanin oyunu niye burada konu ediyorsun. onlar senin düsündügün kadar ucuz degildir merak etme. bir misal vereyim:
k.kilicdaroglu bana oy verin ben her aileye 1250 tl verecegim dedi. benim adim kemal ben bu parayi bulurum dedi ama hicbir oy satin alamadi. türk insani oyunu satsa bugün kemal basbakan olurdu.

birsey söylemeden önce biraz düsünsen hic böyle sacma seyler yazmaya gerek duymazsin.
Alt 29.05.2013, 15:54
BosphorusTaurus

Standard

Bu arada Zulfiqar isminde ilk defa bir baspsikopos goruyorum.
Angehängte Grafiken
Dateityp: jpg Rum_Baspiskopos_iki_istifa_istedi_n.jpg (19,5 KB, 2x aufgerufen)
Alt 29.05.2013, 15:59
the_last_time

Standard

Zitat:
Sasirma kardes, bunun ne idigü belli degil Bu yakinda boynuna hac takip Mekke'ye giderse hic sasma.. Psikolojisi biraz bozuldu, hor görmemek lazim
Alt 29.05.2013, 16:00
Zulfiqar

Standard

Zitat:
Alevilikte bilinen ve cok kullanilan kelimedir. ama tabiki baska dinlerin kaynasmasiyla ortaya cikan nedenlerden hem alevilikte baska dinlerden alinta var hemde öteki dinlerde alevilikte benzerlikler var.

ama din konusuna burada girmeyelim cünkü devamli tartismaya neden oluyor.
Alt 29.05.2013, 16:01
BosphorusTaurus

Standard

Zitat:
Sasirma kardes, bunun ne idigü belli degil Bu yakinda boynuna hac takip Mekke'ye giderse hic sasma.. Psikolojisi biraz bozuldu, hor görmemek lazim
Asagida 2 fotograf arasindaki (biri baspiskopos) 7 benzerligi bulun
Alt 29.05.2013, 16:05
the_last_time

Standard

Zitat:
Asagida 2 fotograf arasindaki (biri baspiskopos) 7 benzerligi bulun
Kendisinde basinda biraz kil eksik oldugu icin gür sacli insanlardan bilinc alti olarak etkilenerek bu resmi eklemistir..
Alt 05.06.2013, 09:31
Cakabeyy

Standard

FIFA: Alkol yasaklasýn !!

TÜRKÝYE’DE OLSA ÞERÝAT GELÝYOR DERLER DÝ HERHALDE
Antwort