Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 17.06.2005, 20:25
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard tesekkur ederim..

cevabin icin...

Bu forumda genelde herkes de herseyi bilirim davasi var biliyorsun.. ve bir cogu kucumseyici ve de ukala bir tavir icinde... Guzel ve acik yureklilik ile verdigin cevap icin cok tesekkur ederim.. Eminim burada bir cok insan senin kadar derin dusunmuyordur..
Duygulardir insani dine yaklastiran... senin sozlerinden ben anlamak istediklerimi anladim.. Tesekkur ederim.. Allah yolunu acik etsin..
Alt 17.06.2005, 21:33
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Yasar Hocan in Hz. Muhammede...

...dayali Kaynaklari yokmu?
Alt 17.06.2005, 21:41
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard ISTIHARE

Rasulullah Aleyhis Selam buyuruyor:

"Biriniz bir isi ciddi olarak düsünüp karar asamasina geldiginde , farzin disinda iki rekat namaz kilsin ve ardindan su duayi yapsin..."

Arabcasini kitaplardan bulursun artik...Tercümesini yazalim, ne dedigini anlayasin diye...

"Allahim ilminle bana hakkimda hayir olani bildirmeni niyaz ederim. Gücün yettigi icin bana güc vermeni isterim. Hayirli olan tarafin bana aciklanmasi icin, senin o büyük fazla Kereminden dilerim. Cünkü sen güclüsün, bense gücsüzüm. Sen bilensin, ben bilmem.Gaybin bütün sirlarini bilen sensin...

Allahim eger... (isini söylersin)... benim dinim, hayatim, ahiretim icin isimin sonucunun hayirli oldugu bilgin icindeyse, bu isi bana kolaylastir ve nasib et...

Allahim eger..... (...)... benim dinim hayatim ahiretim icin isimin sonucunun hayirsiz oldugu bilgin icindeyse, beni o isten sogut ve uzaklastir ve nasip etme...."
Alt 17.06.2005, 22:23
eniskaya

Standard bos ver Yasar Hocayi simdide...

benim önceki sorumu cevapsiz biraktin...

Hani bu burclar olayina bir aydinlik getirmedin... was ist passiert ???
Alt 17.06.2005, 22:28
unknown

Standard muslumanlik

kusura bakma ama sen muslumanligin m"sini bile anlamamissin.

senin gibi kendini kuruluslara satip, oralardan faydalanip, sonrada milletin paralariyla sefta yapanlari cok gorduk...maalesef.

mercedes lerde gezip, kapi kapi dolasip milletin paralarini alan, sahte sirketler kuran kisiler.

es ist keine schande geld zu verdienen oder grosse firmen zu grunden, aber es ist eine schande es auf dem rucken von armen leuten, die ihr leben lang geschuftet haben durch abzocke auszutragen.
oder die leute primitiv, dumm und radikal werden zu lassen, um sie fur die eigenen zwecke zu missbrauchen.

gott sei dank gibt es auch VERNUNFTIGE UND INTELLIGENTE MOSLEMS, zu denen DU nicht gehoerst

kuran i okumak marifet degil, ANLAMAK MARIFET
sende ama o beyin gucu yok maalesef

sorry, aber wahrheit tut weh.............
Alt 17.06.2005, 22:32
unknown

Standard ok....

bin dabei
Alt 17.06.2005, 22:37
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard 40 kere mi yazacagim????

Sana ne kadar aydinlik getirsem, sen yinede karanligi tercih ediyorsun!!!!

Hz. Idrisimi merak ediyorsun halen??

4 kitaptan baska kitaplarda vardir ki, bunu ben iddia etmiyorum neyse, bunu gecelim...ki bunuda söylemeden gecmeyelim...

Bunlardan 30 sayfasi Hz. Idris´e vahiy olarak inmistir...! Bunlarin adina Suhuf denir? Bilirmisin? Fakat bu ondan bunda duyma seylere benzemez?

Sen ister inan ister inanma...

Bir rivayete görede Yunanlilar ve daha sonra gelen filozoflar, fizik kimya ve tip ilimlerini Idirs aleyhisselamin kitaplarindan almislardir.. Idirs aleyhisselam hakkinda 4 ayet inmistir...

Hz Idris 72 dil konusur ve herkesi kendi dilinde Hak Dinine davet ederken, senin onu ve o ilmi illaki red etmen .....

süphe düsürücü...!!!!

not: fazla arama, senin bulamayacgin kitaplar bunlar...! Ayni aaaa, gercek incil bu degil, Barnabasin ciktigi gibi bir gün ortaya ciktiginda aaaa, böyle kitapmi varmis diye sasirirsin..

Sen varmis, yapmis... mis mis larla hayatini devirmeye devam, et istersen Enis´cim.. Ne dersin?

Bir sey kanitlanana kadar yaslanacaksin! Biraz dünyaya acik ol! Burda bagirip cagiriyorsun fakat biraz Uslublu olmayi ögren...

Cünkü savundugun o din var, ilk önce Efendiligi savunur!!!! Tesekkür ederim..!

Fakat senide seviyoruz, Allah kulusun ne de olsa ...
Alt 17.06.2005, 23:33
unknown

Standard ????????? KAFAM KARISTIIII ?????

harbi kafam karisti ya...
yani hic namaz kilmayan insan bunu yapsada ollurmu ki?
hem hepiniz bisey ekliyosunuz yok soldan yat 7gece ayni rüya felan? hangisi dogru ya
Alt 17.06.2005, 23:37
eniskaya

Standard Bu kadar beni kötüledin.. hepsine AMENNA

ama ne olur gel su olaylara.... gel lütfen...

Deki arkadasim... arkadasim... zamanind Suufler HZ. Idrise yada diger Resüllere gelmistir... ama insan eliyle sonradan ilavelerle Burclar sistemi su anki halini almis...

Ve olay kapansin....

Yazilarinda belli oluyorki bunu söelmekden kaciniyorsun.... ama ben farkindayim.... öyle senin kendini 1000 kat göklerde görmenin bir Lemide yok...

kaldiki Suufun ne oldugunu ben süphesiz bilirim... Kuranin tabiridir.. "Suufu Ibrahime Suufi Musa" bunlar Kuranin tabiridir... ama olsun yine sen ögrettin sayalim....

Ben cevabimi bu sefer almis bulunuyorum... ve tahmin ettigim gibi olay senin Burclar Alemi...

Her ne kadar HZ Isaya Vahyii araciligiylada gelmis olsa... su anki hali kesinlikle Hadis kitaplariyla es degerdedir... cünkü ancak Überlieferunglarla donatilmis olan bir Ilahi sistem mekanizmasinin rekonstruksiyonu...

Gercekciligi süphesiz cok tartisilir....

Barnabas Inciline gelince... sanirim bunu konuyu bu Forumda derin bir sekilde ele almistik... hatta bir aralar
Institut für Islamfragen der
Deutschen Evangelischen Allianz (IfI)
dan Frau Dr. Schirrmacher ile bu hususta Maillestik.... ben ona Süleyman Atesin Barnabas incili hakkindaki görüslerini iletmistim....

Barnabas incili hakkindaki görüsler sabittir... sahih incil olarak görülmüyor... hatta HZ. Isanin hic bir mesaji yokmus gibi Design edilmis... ve cogu konularda hatta Kurana bile aykiri....

Sence gercek Incil... Süleyman Atese göre sahte incil hatta Kurana bile aykiri.... yani HZ. Muhammedden incilde bahsedilmesi onun gercek incil saymaz...

Olaylar bu kadar sarihtir...

Sarih olan bir seyde var... beni insan bile olsam sevmedigin... ma önemli degil... zaten öyle bir beklentim yok... yeterki tartismalar seviyeli kalsin... son zamanda üslübun bana karsi bayagi sikayet edi haller aldi..

Belkide sordugum sorulara cevap üretmede zorlandigin icindir... simdi demeki cevaplarini senin kafan almaz... den das wäre einfach viel zu Billig...

Iyi geceler
Alt 17.06.2005, 23:40
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard :))

bak geht doch.. sana senin uslubunda yazdinmi, efendice yaziyorsun!

illaki böylemi davranmak gerek sana?!

not: ben miyim acaba kendimi bir yerlerde gören!

Niye baska arkadaslarla yazistigim an, bu uslubla yazmiyorumda sana yaziyorum acaba???!
Antwort