Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 17.06.2005, 11:22
Benutzerbild von hacikischkisch
hacikischkisch hacikischkisch ist offline
Neuer Benutzer

Standard iki gözüm önüme aksan reddetmiyom ben o.

ohne Text
Alt 17.06.2005, 11:28
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard RUH-INSAN-CIN....

kasetinide izleyebilirsiniz!
Alt 17.06.2005, 11:28
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard AFERIN!!!! o.T.

ohne Text
Alt 17.06.2005, 11:31
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ok, ich komme...

Avrupa avrupa diye öten papaganlar!

anlamadim, anlamiyacagim...kendi kökeninin zengin oldugunu unutan mahlukatlar ne olacak! Böldürün kendinizi!
cok sinirlendim yine...!
Alt 17.06.2005, 11:32
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard ben yazmadim.. ama A.H nin kuran ayetler

ini yok sayaraktan yaptigi yorumlara bir yanit vermis birisinin yazisini ekledim ;O)
Alt 17.06.2005, 11:34
Neuer Benutzer

Standard Allah"tan baska ilah yok.. A.H kendi kaf

asina göre tercüme ederse senin dedigin seyi iddia edebilir..
Allah"tan baska ilah yoktur anlaminda olmasini o anlayamamis.. biraz daha derin arapcaya calissin!
Alt 17.06.2005, 11:35
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Student Arkadas...

halen RUH hakkinda yazilan sana göre sacmaliklari yazmani bekliyorum...

Eh hadi ama... tam doldurmusken beni, sonunu getirelim oyunun!!!

Neyseki.. Cuma ´nin serifine yat kalk dua et!

Hayirli Cumalar!
Alt 17.06.2005, 11:38
Neuer Benutzer

Standard MELEK VE RUH HAKKINDA

A. Hulusi Diyor Ki;

Ruh gerek Hazreti Rasulullah Aleyhisselam’ın olsun, gerekse bütün insanların olsun, biyolojik - hücresel bedenleri varolmadan önce “ RUH” bedenleri mevcut değildir!...

Yani, önce belli bir mekanda insanların ruhları yaratılmış, sonra da bu ruhlar peyderpey dünyada ana rahimlerinde oluşan bedenlerin içine gönderilmiştir, görüşü tamamıyla yanlıştır!... ( Ahmet Hulusi Hz.Muhammed Neyi Okudu S:72)

RUH NEDİR :

Önce ruh ile ilgili âyetleri sonra da hadisi şerifleri okuyarak konunun izahına gidelim:

Âyet: 1

“Sana ruhtan sorarlar, deki; “Ruh Rabb’imin emrindendir size ilimden pek az bir şey verilmiştir.” ( İsra sûresi âyet: 85)

Âyet: 2

“Ve hatırla o zamanı ki, Rab"bin meleklere demişti ki: Şüphe yok, ben çamurdan bir insan yaratacağım.”(Sad Suresi. Ayet:71)

Âyet: 3

“Onu biçimlendirip Ruhumdan üflediğim zaman derhal ona secdeye kapanın.” (Sâd sûresi ayet:72)

Ayet: 4

¤“İffetini korumuş olan, İmran kızı Meryem"i de (Allah örnek gösterdi). Biz, ona (İsa için) ruhumuzdan üfledik ve Rabbinin sözlerini ve kitaplarını tasdik etti. O gönülden itaat edenlerdendi. (Tahrim Suresi.Ayet: 12)

Âyet: 5

“Sonra onun neslini bir özden, (Ana rahminde) hakir bir su (Sperma)dan yaptı. Sonra ona biçim verdi, ona “kendi Ruhun”dan üfledi. Ve sizin için kulak(lar), gözler ve gönüller yarattı. Ne kadar az şükrediyorsunuz.”(Ahzâb sûresi âyet:8-9)

Değerli okurlarım! Hiç uzağa gitmeden, okuduğumuz Sâd Sûresi’nin 72 nci, Tahrim suresinin 12 nci, Ahzâb Sûresinin sekiz ve dokuzuncu âyetlerinde, ana rahmindeki bebek şekillenince, Allah tarafından ruh üflendiği apaçık bildirilmektedir.. İleride İbni Mesûd tarafından nakledilip, Buhari ve Müslim gibi iki sahih hadis kitabında bildirilen, âyetleri açıklayıcı mahiyetteki hadisi şerifte de göreceğimiz gibi; ana rahminde ceninin azaları Allah (c.c.) tarafından tamamlandıktan sonra, Allah (c.c.) ona“Ruhundan üfler.” Onda insanî hayat başlar. Burası çok mühim! Allah (c.c.) Ruhu kendine nisbet ederek “ Ona kendi ruhun”dan üfledi” buyuruyor. Kimse bu ruhu Allah’dan (c.c.) ayırmaya çalışmasın, çünkü yine Allah’a (c.c.) döneceğiz.

Hiç kimsenin yorumuna muhtaç olmasın diye âyetin mealini tekrar alıyorum. “Sonra O’nun (Adem’in) neslini bir özden (Ana Rahminde) hakir bir su (Sperma)dan yaptı. Sonra O’na biçim verdi. O’na kendi ruhundan üfledi. Ve sizin için kulak(lar) gözler ve gönüller yarattı. Ne kadar az şükrediyorsunuz?

Bu âyet, Ahmet Hulusi ve onun gibi düşünenlerin görüşünün ne kadar asılsız ve gerçeğe aykırı olduğunu göstermiş bulunmaktadır. Ahmet Hulusi, Hz. Abdulkadir Geylani’den iddiasına delil olacak bir satır bile almadan ona iftira ettiği gibi; İmamı Gazali’nin ; “Ruhun kadim (Bedenlerden önce geçmişte var olduğuna) olduğuna dair bir delil yoktur” sözünün arasına ; gördüğünüz gibi bir parantez açarak : (bedenlerden önce geçmişte var olduğuna dair bir delil yoktur.) şekline getirerek kendi fikrini ilave etmiş ve kendi fikrini, İmamı Gazali’ye mal etmek istemiştir.

Halbuki ; “Kadim” kelimesi insanlar veya herhangi bir şey için kullanılırsa , öncelik manasını taşır, önce demektir. Fakat konu olan Kadim kelimesi Allah’a (c.c.) nisbet edilirse , bu defa EZELİ yani başlangıcı olmayan manasına gelir. Ruh da “Ruhullah,” yani Allah (c.c.) ruhundan üfledi ifadesinden yola çıkılarak acaba Adem’e üflenen ve Ana rahminde her bebeğe üflenen ruh Allah’ın (c.c.) olduğuna göre, o da, Allah (c.c.)gibi EZELİ mi? Yoksa sonradan mı yaratıldı.? gibi sorular konusunda; Ruh’un Allah (c.c.) gibi ezeli olmadığını bildirmek için İmam Gazali “ Ruh kadim değil” demiştir. Ki, doğrusu da budur. Çünkü Ruhlar da, Allah tarafından herhangi bir zamanda yaratılmış olup, ruhlar aleminde yaşamaktadırlar, ancak sırası gelenler, görevli melekler tarafından ana rahmindeki bebeklere üflenmektedirler.

Bu “KADİM” kelimesi iyice anlaşılsın ve Ahmet Hulusi’nin yanılgısı ortaya çıksın diye ; eski müderrislerden ve 8 ciltlik İstilâhatı Fıkhiyye Kamusu ve ayrıca 8 ciltlik Kur’an ‘ı Kerim Tefsiri ve birçok hadis kitabına ilaveten onlarca yıldır evlerimizi dolduran “Büyük İslam İlmihali” isimli kitapların sahibi Eski İstanbul müftümüz ve eski Diyanet İşleri Başkanımız olan; sayın Ömer Nasuhi Bilmen hocamızın “Kadim”kelimesini açıklayan sözlerini buraya alıyorum

KADİM:

Kadim: Ezeliyet, evveli olmamaktır. Evveli olmayana “kadim”denir. Sonradan meydana gelene de “Hadis”denir. Allah Teala Kıdem sıfatıyla vasıflanmıştır. Çünkü Allah Ezelidir, Kadimdir, varlığının başlangıcı yoktur. O’ndan önce yokluk geçmemiştir. O’nun varlığı yanında milyonlarca seneler bir saniye bile sayılmaz. Yine gördüğümüz alemler, milyarlarca seneden beri mevcut bulunsa, yine yüce Allah’ın Ezeliliği yanında bir saniyelik bir hayata sahip sayılmaz.

Allah Kadimdir , sonradan var olan şey Allah olamaz. Yüce Allah’dan başka ne varsa, bunların hepsi Hadis’tir. (Sonradan olmuşlardır) . Bunlar Allah’ın kudretiyle yaratılmışlardır. Artık şüphe yoktur ki, yaratılanlar yaratana mahsus “ Kadim “ sıfatını taşıyamazlar. O’nun ezeli varlığı ile beraber hiçbir şey yoktu, alemler sonradan yaratılmıştır.
Alt 17.06.2005, 11:38
Neuer Benutzer

Standard adamin sacmaladigini sende anlayacaksin

;O)
Alt 17.06.2005, 11:40
Neuer Benutzer

Standard o.T.

Sayın Hulusi! Sizin iddia ettiğiniz gibi “bebeğin ana rahminde 120 nci gününden itibaren beyin fonksiyonu çalışıp kendi ruhunu üretiyorsa: Daha ana rahmine düşmeden; Allah (c.c.) tarafından ademoğlunun belinden çıkartılarak: bütün zürriyetlere topluca; ”Elestü bi Rabbiküm” (Ben sizin Rabbiniz değil miyim)”( diye sorduğunda:Topluca hep birden “kalu Bela” (evet Rabbimizsin ) dediler. İstisnasız tüm insanlara topluca bir anda yapılan bu sözleşmede cevap verenler, ruhlar değilse nelerdi ve neredeydiler!
Antwort