Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 16.06.2005, 21:10
Benutzerbild von carmencitta
carmencitta carmencitta ist offline
Neuer Benutzer

Standard Und die Moral von der Geschicht" ...

mach aus nem Knoblauch ne Kartoffel nicht :P

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Du schreibst, dass die Knobläuche zufälllig auf dem Kartoffelacker gelandet sind.
Das heißt also, dass die Kartoffeln auf die Knobläuche nicht "vorbereitet" waren.
Und die Knobläuche auch nicht auf die Kartoffeln.

Vielleicht waren sie überfordert?
Vielleicht war der Ackerboden nicht locker genug?

Vielleicht hätten sie sich aber auch besser mischen sollen.
Damit meine ich, dass sie vielleicht mehr aufeinander hätten zugehen sollen.
Ganz unvoreingenommen und ohne jegliche Berührungsängste.
Oder vielleicht hätten sie ganz einfach mehr Zeit miteinander verbringen sollen?

Ich sehe diesen Kartoffel-/Knoblauchacker vor mir

Hier eine Unmenge Kartoffelpflanzen, dort eine Horde Knobläuche.
Weiter drüben eine Horde Kartoffeln und wieder ein Stück entfernt eine Gruppe Knobläuche.

Wäre ich Bauer, sprich Herr über diesen Acker, ich würde die Kartoffeln und Knobläuche einander näher bringen.
Die Setzlinge nicht nach Rassen sortiert in Gruppen auf dem Acker setzen, sondern immer schön mischen
Hier schön 1:1, dort drüben ein paar Kartoffelnsetzlinge mehr, dafür weiter hinten ein paar Knoblauchsetzlinge mehr, ganz nach Gutdünken.

Klar kann ich auch versuchen, die schon fertigen Pflanzen einander näher zu bringen, indem ich sie mit den Wurzeln aus der Erde nehme und an anderen Stellen wieder einpflanze.
Das müssen die Pflanzen aber wollen, erzwingen kann ich es nicht.

Aber ich bin ganz sicher, dass es ein besseres Miteinander gibt, wenn ich schon die Setzlinge mische.

Ich würde auch immer schön darauf achten, dass jede Pflanze die Nährstoffe, Mineralien etc. etc. erhält, die sie benötigt, um sich zu einer gesunden Pflanze zu entwickeln.
Dass jede Pflanze noch genügend Freiraum hat, sich in ihrer Art zu entfalten.

Und da ich nen ziemlich grünen Daumen habe, bin ich sehr zuversichtlich, dass die Pflanzen gedeihen werden.
Dass sie sich gegenseitig nicht die Luft nehmen.
Und dass es irgendwann ganz tolle Karläuche und Knobtoffeln geben wird.
Alt 16.06.2005, 22:18
Benutzerbild von frankenstein
frankenstein frankenstein ist offline
Neuer Benutzer

Standard sen en iyisi bir dotorla konus..........

burdakiler insani delirtirler.

bulundugun yerde psikolog yokmu?
Alt 16.06.2005, 22:30
Benutzerbild von frankenstein
frankenstein frankenstein ist offline
Neuer Benutzer

Standard ben oglumun yasamasi icin......

erkekligimden vazgecerim.

sayet öyle bir rüya görsem, bir fakir sevindirerek allahin büyüklügüne siginirim.
Alt 16.06.2005, 23:11
Benutzerbild von turgayatacan
turgayatacan turgayatacan ist offline
Neuer Benutzer

Standard Erzurum Üniverstesine tepkiler

...Erzurum"da kendisini Atatürkçü sanan ve utanmadan Atatürk"ün adının arkasına saklanan bazı işgüzarlar, mezun olacak bir öğrencinin annesini başı örtülü diye salona almadılar, bir anneyi kızının üniversite mezuniyetine tanık olmaktan alıkoydular. Hemen söyleyeyim, o annenin başını nasıl bağladığının hiçbir önemi yok. O anne peçe takıyor bile olabilirdi. Yine de kızının mezuniyetini görebilmeli, törenin yapıldığı salonda gururla oturabilmeliydi. Onu içeri almamaya kimsenin hakkı yok. Mahsun bakışı gözümün önünden gitmeyen o anneyi salona sokmayanlar bu yolla Türkiye"de laikliği koruduklarını sanıyorlar. Gerçekten bu kadar aptal, bu kadar saflar onlar. O anneyi ya da bir vatandaşı veya öğrenciyi ders yapılmayan bir üniversite binasına başıörtülü olarak girmekten alıkoyacak hiçbir yasa hükmü yoktur. Var diyenler yalan söylüyorlar. Maalesef Türkiye"de rejimin temelleriyle İslamcılar değil kendini laik sanan birtakım sersem darbe özlemcileri oynuyor aslında.

MEHMET YILMAZ
MİLLİYET

...Dünkü gazetelerde "türbanlı" oldukları için çocuklarının mezuniyet törenlerine alınmayan annelerin fotoğraflarını gördüğümde içimin burkulduğunu söylemeliyim. Bir çocuğun yaşamında sadece bir kez gerçekleşebilecek bir önemli güne, bir annenin alınmamış olmasını hiçbir şey mazur gösteremez. ...Onlara karşı yapılan bu yakışıksız ve hukuk dışı tutumun yaygınlaşmaması, kurumsallaşmaması için hepimiz sesimizi yükseltmeliyiz. Bu hareket, çok tehlikeli bir ayrımcılığın başlamasına yol açabilecek bir girişimdir. Üniversite, törene alınmayan annelerden açıkça özür dileyerek bu ayıbını kapatmak zorundadır.

HALİT KAKINÇ
STAR

Erzurum Atatürk Üniversitesi"nde yaşanan başörtüsü olayı, son derece can sıkıcıdır. Tatsız mı tatsız ve bana sorarsanız, tek kelime ile kasıtlıdır. Başörtülü olduğu için kızının mezuniyet törenine sokulmayan annenin dramı, cumhuriyet tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. ...Son olayda dişinden tırnağından arttırarak kız çocuğunu parlak ve aydınlık bir gelecek için hazırlayan bir annenin, tamamen keyfi bir uygulama ile gururu rencide edilmiştir. ...Bu yaşanan rezaletin hiçbir mantığı yoktur. Bir çeşit diş gösterilmesi, güç sergilenmesidir. Erzurum Atatürk Üniversitesi"nde bu garip uygulamayı annelere reva görenlerin esas derdi, gerçek anlamda bir laiklik mücadelesi değil, Türkiye"deki züppe yarı aydın takımının halkla kavgasının bir uzantısıdır.

AHMET TAŞGETİREN
YENİ ŞAFAK

Hani bazan deriz, "Bu iş olursa yer gök titrer..." diye... 60, 70, 80 yaşındaki bir şehit annesine "başörtünü çıkar da gel" demek ne utanç verici bir şey. Ne arlanmaz bir yüzün ürünü... Ne kararmış bir kalbin işi... Ya açsaydı o anne?
Bu memleketin tüm Ankara"sının yüzü kızarmaz mıydı? Utanç olmaz mıydı tüm bugün yaşayanlar için? O adam rektör diye orada duruyor hala... Ona bir Cumhurbaşkanı refleksi olmuyor, bir YÖK refleksi olmuyor. Bu memleketin "şehit annesi"nin başörtüsünü savunmak sadece siyasi iktidarların işi mi? Baykal viraj alamadı değil mi? "Çankaya - türban" ateşine odun taşırken, "şehit annesi"nin başörtüsünü savunmak kolay alınır viraj değil, değil mi? Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşüren Demirel kıvranıyor ötelerde... Bu ülkenin "Türkiye"liliğini gene de bir "şehit annesi" savunmuştur, başörtüsünü çıkarmayarak. Ya o da başını açsaydı, nerede kalırdı bu ülkenin Türkiyeliliği? ...Taa Balıkesir"den gelen bir anneye "Sen bu okula giremezsin" demek, ne kadar ayıp...Yahuu, bu memlekette "Tanrı misafirliği"nin de mi köküne kibrit suyu döküldü.

RAUF TAMER D.B.TERCÜMAN

...Benim eşimin başı açıktır. Onun başını zorla örttürecek adam, daha anasından doğmamış. Ama teyzemin başörtüsü vardır. O örtüyü zorla çıkartacak adam da anasından doğmamıştır. Türkiye"nin ortak feryadı bu. ...Görüyor musunuz 28 Şubat"ın getirdiği yobazlığı? Yobaz"ın sağcısı solcusu, dincisi, dinsizi yok... Yobaz, her yerde yobazdır. ...Bunlar öyle yobaz ki, Atatürk"ün annesi Zübeyde Hanım"ı bile içeri almazlar. Zaten onlara göre Atatürk kim: Gardrop Devrimcisi.

haber7 (K)
Alt 16.06.2005, 23:43
Benutzerbild von beyazoglan
beyazoglan beyazoglan ist offline
Neuer Benutzer

Standard AKLA BAK AKLA !!!

AK Partililer, Çankaya"ya kendileri gibi bir mollayı oturtacaklarmış..
Oysa aklı başında biri, CHP"den birini Cumhurbaşkanı yapar.
Evet, bu "aklı başında birileri"nin söylediği sözler.. Size de öyle mi geliyor!..
Çünkü AK Partililer geri zekâlı.. Halk onlara CHP"yi iktidar yapın diye oy verdi.
CHP bir daha, gizli oy açık tasnif sistemi olmadan, İstiklal Mahkemeleri olmadan iktidara gelemez.. CHP"ye kim oy verecek, merak ediyorum.. Kürtler mi, Aleviler mi, solcular mı, işçiler mi? Kim! Kemalistlerin birçoğu da CHP"ye oy vermez.. Sahi, CHP neyi savunuyor?
Hiçbir şey yaptıkları yok. Neyi savunuyorlar, o da belli değil. Sürekli saldırıyorlar. Sürekli korku ve panik üretiyorlar. Şimdi de kafayı cumhurbaşkanlığı seçimlerine taktılar..
Akla bak! Erken seçim olsunmuş, yeni Meclis cumhurbaşkanını seçsinmiş.. Sanki erken seçim olsa CHP kazanacak!..
Merve Kavakçı cumhurbaşkanlığına aday olsa o kazanır, ama CHP asla..
Bunlar İsmet Paşa"nın da, Mustafa Kemal"in de eşlerinin kapalı olduğunu unutuyorlar galiba.
Cumhurbaşkanını millet seçsin, var mısınız?
Yok canım! Bu işler millete bırakılamayacak kadar ciddi işler! Bunları ancak CHP"liler bilir. Onlar layık bu işe. Sahi, bu CHP"li siyaset ağaları kendilerini ne sanıyorlar?.. Arkalarını dayandıkları güç ne? Adalet mi, milli irade mi, kim var orada!
Öfkeleri akıllarını zail etmiş sanki.. Bana kalırsa psikolojik bir durum sözkonusu.. Telaş içinde saldırıyorlar. Sanki dünya yıkılıyor.. Hani ekonomi çökse, terör patlasa, bir kriz çıksa rahatlayacaklar. Müthiş bir ego/ene"leri var.. Kendilerini çok üstün görüyorlar. Mevcut rejimi korumak adına her şeyi yapmaya hazırlar sanki. Hani utanmasalar darbe çağrısı yapacaklar..
CHP"de bu kötü gidişi gören kimse yok mu? Bu adamları uyaran birileri!.. Ya da kim dolduruşa getiriyor bunları?..
AK Partililer hiçbir şey yapmasalar, CHP"nin bu muhalefeti ile yine tek başına iktidar olurlar.. Sinir bozucu bir durum, ama bunun sonunda keskin sirke küpüne zarar verir.. Halk, CHP"den kaçıp, CHP korkusu ile AKP"ye sığınır.. Tıpkı, Erdoğan"ın "şiir okudu" diye hapsedilince halkın onu iktidara taşıması gibi. CHP bu muhalefeti ile aslında kendini tüketiyor.. Ama ortamı da geriyor.
Daha fazla, bundan sonra ne diyecekler merak ediyorum.. Bir ana-avrat sövmedikleri kaldı herhalde, bir de sopalarla terör estirmedikleri.. Bari onu da yapsalar da eteklerinde taş kalmasa! O zaman ne yaparlar acaba?.. O ne telaş, o ne öfke.. Aman Allah"ım.. Birilerinin bu adamlara "Öfke ile kalkanın zararla oturacağı"nı söylemesi gerek sanırım. Bir kriz çıkarsa, bunun altında sadece AKP değil, CHP de kalır. "Bana yâr olmayan iktidarı, başkasına yâr etmem" magandalığı ile siyaset yapılmaz.. Kendi meşruiyeti hukuki anlamda tartışmalı birinin, kendi gözündeki merteği görmeden, sırtını derinlere dayayıp, başkasının gözünde çöp arayan bir anlayışla yaptığı meşruiyet tartışması tam bir komedi.. Ayıp yahu! Böyle siyaset olmaz.. Bu adamlara devlet değil, dernek lokali bile emanet edilmez..
ABD ve AB ile ilişkiler, Ortadoğu politikası, insan hakları, hukuk reformu konusunda bir diyeceğiniz, bir talebiniz var mı? AKP"iler söylesin, siz karşı çıkın. Siyaset bu kadar ucuz mu?
Galiba Laiklik ve Başörtüsü bile rejim sorunu üretmek için yeter sebeb CHP için.
Ben uyarıyorum ya, eminim bana da kızıyorlardır. Öyle ya, ben de "gericiyim".. Kendilerinden olmayan herkese takacakları bir kulp var. Keşke çevrelerindeki, partizan olmayan dostlarına sorsalar, nasıl gidiyoruz diye! Kendileri hakkında konuşulanlardan hiç haberleri yok galiba bunların.. "Solcuların utancı" olduklarını anlamayacak kadar öfkeleri gözlerini bürümüş.
CHP"liler "siyasete veda" ederken akıllarda hiç hoş bir anı bırakmamaya yemin ettiler galiba.. Hani vuruyorlar da, keşke arada bir durup dinleseler.. Seslerinin yankısına kulak verseler..
Siyaset gözü kör eder derler ya, bu durum bunun isbatı.
Hani CHP"ye bakınca AK Parti zemzemle yıkanmış gibi. Etmeyin yahu! AK Parti"nin de eleştirilecek o kadar çok yanı var ki.. Onlar da ihmallerine, tembelliklerine, korkaklıklarına CHP"yi bahane ediyorlar.. Yani CHP, AKP"lilerin mazereti oluyor.. Keşke AKP"liler de bu bahanelerin, mazeretlerin arkasına saklanmayı bırakıp kendini bir özeleştiriye tabi tutsa.. Keşke!
Alt 16.06.2005, 23:46
unknown

Standard Hepsini alnindan öpülecek tavizsiz

birer Cumhuriyet bekcileri. Duygu sömürüsüne yer yok. Dag basi degil orasi, oralar Cumhuriyetin kurdugu üniversteler. Ve oralarda medeni kanun gecerlidir. Buharinin cöl kanunu degil.
Alt 16.06.2005, 23:49
unknown

Standard Gafletten uyandim! ;-))

Gafletten uyandim gözümü actim
Askin küresinde kaynadim costum
Yavru $ahin gibi tuzaga düstüm
Akil ermez dertler cileler benim

;-))
Alt 16.06.2005, 23:54
Benutzerbild von beyazoglan
beyazoglan beyazoglan ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

Iste senin gibi gerici yobazlar bu memleketi ücüncü dünya ülkesi haline getirdi.
Düsün artik bu milletin yakasindan, gidin ne yapacaksaniz kendi cöplügünüzde yapin..
Alt 16.06.2005, 23:58
Benutzerbild von turgayatacan
turgayatacan turgayatacan ist offline
Neuer Benutzer

Standard Sehit törenlerine´de alinmasinlar

ve Türbanli Analarin cocuklari Askeriye´den muaf tutulsun nedersin Cumhuriyet Bekcisi "isigadogru"?

Senin okadar cok savundugun Cumhuriyeti kim koruyacak o analarin evlatlari olmasa Yobaz Laikci
Alt 16.06.2005, 23:59
unknown

Standard O milletin yakasindan artik siz düsün!

Atatürk devrimlerini baltalamaniza ragmen yine Islam aleminin en güclü ülkesi Türkiye"dir. Ya birde dahil düsmanlarimiz olmamis olsa idi? ISLAM ÜLKELERINE BIR GÖZ ATTIN MI? BANA BUHARININ HADISLERINE BIAT EDIPTE REFAHA, HUZURA VE MUTLULUGA ERISMIS BIR TANE ÜLKE GÖSTER KAFII! BIR TANE SIRF! BIR TANE!

Gösteremezsin cünkü yok öyle bir ülke. HAYALISTAN"nin bayragida ne yazik ki New York"ta Birlesmis Milletlerin orada dalgalanmiyor!
Antwort