Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 12.06.2005, 15:04
eniskaya

Standard Alpi cok zeki birisi... ve cok hakli

evet ancak anladigin bir seyden faydalanabilirsin.....

Eger harfleri birbirine katarak, hesapta ibadet ediyor saniyorsan... YANILIYORSUN....

Anlamadigin bir seyden IBADET OLMAZ....

MUTLAKA ANLAMALISIN...... senin savundugun düpedüz CEHALETLIKTIR.....

Artik Cehalete dönüsü olmayan bir medeniyet yolculugu icerisine girmis bulunuyoruz....

Begenmeyen devletimizi terk etsin
Alt 12.06.2005, 15:04
eniskaya

Standard und ??? her gün olan olaylar o.T.

ohne Text
Alt 12.06.2005, 15:13
Benutzerbild von originalgueler
originalgueler originalgueler ist offline
Neuer Benutzer

Standard biz insanlar daha cok bilmediklerimiz vr

herseyi logik ve bilimsel bazinda görülünemez, cünkü örnegin sen sevgiyi bilimsel olarak ispatlayabilirmisin ve anlatabilirmisin, detaylarini ve Spezifikation"u cizebilirmisin??

Öyle olsaydi, sevginin formülü kesvedilmisti ve tüm insanlar mutlu olabilmisti, öyle degilmi?

Sen bir cocuga, ben Babanim ve buna yetinmen lazim, benim sevdigimi söylemesemde bilmen lazim diyebilirmisin?

Sen sevdiklerini aramiyormusun? Merak etmiyormusun, onlari sevdigini söylemiyormusun?

Sana birisi seni seviyorum demesine muhtac duymuyormusun? Duymak istemiyormusun?

Iste Allah"ta bizden bunu duymak istiyor!

Ben Allaha inaniyorum demekle yetmiyor, O"da bizleri sevdigi icin, bizim yakinliligimizi ve samimiyetimizi istiyor.

Dua etmemizin bir sebebide bu bence. Egoistlikten uzaklasmamiz lazim, biz insanlar sirf kendimizi düsünmemeliyiz, Allah bizim sevgimizi duymak istiyor.
Alt 12.06.2005, 15:16
eniskaya

Standard Ben Allaha farkli yaklasiyorum

Simdi HZ. Isa Allah kelimesini bilmiyordu..... acaba o Allahi anlamamismiydi onu tanimamismiydi ????

Yada bir Afrikadaki Buschmann Allahi bilmiyormu... ?? bence biliyor....

Den jeder kennt und erkennt Gott anders... fühlt Ihn anders....
Ben Allahi tüm insanligi sevmesiyle taniyorum.... und nicht nur die Molesms... weil Moslen nur ein Wort ist, der ohne eine Handlung NULL Bedeutung hat...

Digeri ise onu sabriyla yada Rahmaniyetiyle taniyabilir.....
bir baskasi ise, hic almadigiyla taniyabilir.... yada bir digeride sonsuz Ilmiyle taniyabilir....

Sonuc olarak
-------------

Jeder fühlt Gott anders..... empfindet das Wort Gott oder Allah anders und eigine kennen nicht mal das Wort Allah.... solange man die Bedeutung nicht kennt, bleibt es nur ein Wort und hat keinen Stellenwert....

Deshalb sage ich Moslem sein ist nur ein Wort... solange die Handlung fehlt its man kein Moslem
Alt 12.06.2005, 15:54
eniskaya

Standard Iste ben tam tersi görüyorum

Dinde bir Sistem var... yani Kaainatin bir mekanizmasi var... bu sistemin icerisinde her sey tasarlanmistir.... mantik veya akil disi hic bir sey yoktur onda....

Cüpnkü her seyden evvel akil gelir... tabi bu benim anlayisim... zaten DIN ilk etapta akla hitap ediyor.... ve bizler bilimsel arastirmalar sayesinde DINI daha iyi anlar hal aldik....

Mesela Cehennem Atesinin günesin Supernova hali oldugunu... yada yildizlarin yörengelerinde döndügü Kuranda varmis... ama anlayan yoktu...
Yada dünyanin belirli bir Atmosfere sahip oldugu... bu ve benzeri bilimle ilgili cok aciklamalar var Kuranda....
Yada kaainatin geniledigi.... Kuranda acikca yaziyor... ama Wissenschat bunu ancak 19300 yillarinda kesfetti, yani Einsteinin en populär oldu yillarda....

Her sey icicerdir Kaainatta Allahin bir gölgesidir diyebilirim....

Sanirim anlasamadigimizin nedenini ben biliyorum... genelde erkekler daha cok mantikla her sey bakmak isterler... ve kandinlar daha cok hissi olarak olaylara yaklasirlar.... mesela benim annemin hissi inanci benimkinde kat kat daha üstündür.....

Aska gelince.. oda sistemin bir parcasi... nefrette sitemin bir parcasi.... ben sahsen Ilahi bir düzene inaniyorum... yani hic bir hissin nedensiz yada hic bir olayin nedensiz yasandigina hic inanamam.... ama her seyi analatabilmek bizim aklimizi astigida kesindir....

Yani bir her seyde bir hayir ve kesinlikle düzen vardir.... ama bunu kavramak beni elbette asar... o yüzden sevginin ve ayni zamanda DININ tam anlamini yapapam..... ama yeineden bence ASK hissindede bir Ilahi düzen vardir... ayni sekilde KÖTÜ-DUYGULARINDA bir nedeni ve sistemi vardir..... cünkü gereksiz yere hic bir sey yaratilmamamistir....

Bizler bir seyi olsa olsa ancak bilimle ipatlayabiliriz....

Baska bir ispat mekanizmasi bence yok..

LG
ENis
Alt 12.06.2005, 16:15
Benutzerbild von originalgueler
originalgueler originalgueler ist offline
Neuer Benutzer

Standard iste kendin diyorsun :)

herseyi bilimsel veya mantiksal olarak anlatmaya ve ispat etmeye gücümüz yok, su an yok, belki 1000 yil sonra - eger o zamana kadar dünya batmamissa - bir cok seyi daha iyi kavrayabilecez.

Ama sunu bilki, insan oglunun"da bir nevi kapasitesi var, bunun üstünü gecen sirf yüce Allah Teala bilir.

Biz insanlar kendimizi cok yükseklerde görmekten sakinmamiz lazim cünkü daha baslangiclardayiz ve aslinda maymundan ötesi cok az adimlarimiz var, ay"a kadar ucuyoruz oralara bile insan oglu adim atti amaaaaa bundan ötesi var, cok seyler var daha.

Allah"a güvenmeliyiz, ve bilki onun merhametine muhtaciz.

Biz insan oglu cok sansliyiz biliyormusun? Allah (c.c.) bizim gibi bencil ve aslinda halen basit varliga halen önem, dikkat, merhamet ve sevgisini gösterdigi icin.

Buna sükür ve dualar etmeliyiz.

Benim fikirlerim bu, seninkilerinde saygi gösteriyorum
Alt 12.06.2005, 16:22
eniskaya

Standard bu cercevede mutabikiz

adlandiralim... bizler ne Allahi nede DINI hele hele Kurani tam anlamiyla anlayabiliyoruz.... ki herseye bilimsel bir derger bicebilelim... ama mutlaka bir anlatimi verdir... ama bizi su an asar... ))

Belki ben seni yanlis anlamisda olrabilirim.... das kommt auch vor, das zeigt das ich auch ein Mensch bin, der sich irren kann...

Güzel bir terim kullandin... genetik olarak maymunda 1-2% farkimiz var.... ama o fark onu maymun bizleride aya giden insan yapiyor...
Alt 12.06.2005, 17:12
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard verstehe was du meinst..

ama attigin topic baglantisiz.. yuce Allaha herkes farkli yaklasiyor.. herkes ayni degil sonucta.. herkesin yüce Allaha olan inanci, din icin yaptiklari, dusunceleri de farkli...

Bir musluman icin yuce Allahin "ismini"anmak kadar guzel birsey olamaz...
Alt 12.06.2005, 17:25
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard interessanter beitrag.. o.T.

ohne Text
Alt 12.06.2005, 17:27
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard keine Aufmerksamkeit schenken! o.T.

ohne Text
Antwort