Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 07.06.2005, 13:34
eniskaya

Standard Sehr schön o.T.

ohne Text
Alt 07.06.2005, 13:37
eniskaya

Standard Kacak Kuran kursu olmaz.... onu yerine

kacak SAFSATA kurslari var..... yani Mürid yetistirilen Mahlukatlar tarafindan acilan okullar....

Burada DIN ögretilemez, cünkü DINI bilmiyorlarki ögretsinler....

O halde yasa disi devlete ve millete karsi TERÖRIST yeistiriliyor........
Alt 07.06.2005, 13:38
eniskaya

Standard arkadasimiz son ere medeni sekilde

görüyor gercekleri....

Kafan almayabilir... cünkü anlayabilmek icin aydin olmak ön kosuldur
Alt 07.06.2005, 13:38
eniskaya

Standard Hicbiri olamaz

kacaklik = SAHTEKARLIK
Alt 07.06.2005, 15:06
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard Allah Allah

milleti soymak icin aydin olmak gerekiyor desene sen suna.
Alt 07.06.2005, 15:07
eniskaya

Standard Milleti soyanlar kacak Kuran kursu

acanlardir.... resmen Sahtekarliktir
Alt 07.06.2005, 15:11
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard olabilir ben onu inkar etmedim

ben sadece dedim bunlar ufak baliklar, senin anliyacagin sekilde söylemek gerekirse domuzun büyügü baska yerden soymakta.

kacak kuran kursu da kurmak ilginc bir vakiadir ya bu alcak laiklerden kalma.
Alt 07.06.2005, 15:13
eniskaya

Standard Wenn du der Meinung bist, das nur

du oder deines gleichen den Himmel besetzen könnt, dann irrst du dich aber gewaltig.... hemde cok aci bicimde....

Ne cennet nede Cehennem insanlarin malidir, hatta Resüller bile haben dort nichts zu entscheiden...

Es ist einzig und allein Gottes wille und deine Taten die dich im jenseits erwarten....

Sen Müslüman olarak ancak iyilik yaparsan diger insanlarda farkli olursun... ama Müslümanlik kelimesi arkasina siginip ondan sonra, Cennet Müslümanlarindir dersen, kanaatimce havani alirsin...

Cünkü Romadaki Papazda ayni seyi söylüyor... yani Cennetin onlara ait oldugunu.... und du kannst nicht behaupten, das du in Sachen Religion weiser bist als der Papst im Rom....

Sade ve sadece Salih Malinle kendini kisa sürede azaptan kurtarabilirsin..... mit Wörtern wie Moslem oder Christ sein kommt du im Jenseits nicht weit...

Den es sind Wörter keine Hnadlungen....

Also Handeln statt mit Wörter rumzuspielen
Alt 07.06.2005, 15:29
eniskaya

Standard Fena fikir degil... ama problem var

mesela Araplar arasinda lehce farki var... kaldiki bundan 1400 sene önceki Arapca farkli su anki arapca farkli....

Yani eger Kuran Arapcasini ögretmemiz gerekiyorsa, bunu tüm Islam Alemi ortaklasa yapmali ve Kuran Arapcasini Universitedeki uzmanlarin disnda halkada tasimak lagzim.
Eger bu sekilde yapilirsa belki ileride, tüm Islam Aleminin ortak dili Kuran Arapcasi olabilir, hemde cokda güzel olur...

Bu Proje o kadar basarili olurki, hem DIN azmanlari sifirlar, hemde Halk kendi DININi analdigi orijinal dilden ögrenir.

Ama sunuda göz önünde bulundurmak lagzim, bu ve benzeri olaylar ancak 100 - 200 yil zaman alir.... ve birde susitismare karsida önlem alinmasi lagzim, dann wären wir wieder bei unserem alten Problem der Laizismus angelangt...

Cünkü bu sekilde Projeyi bile yürürlüge soksan, DIN azmanlarini Amellerinde vaz gectiremezsin ve yine onlara karsi önlem alinmak zorunda.

Farkindaysan auch mit so einem großen unterfangen, wird man dieses problem nicht los, daher ist es Ratsamer, die Frage der Religion eher den Experten zu überlassen....

Das ist meine Ansicht der Dinge....

Belki biraz seninkisiyle celisir, cünkü DINI ben daha cok bireysel acidan ele aldigim icin.

LG
ENis
Alt 07.06.2005, 15:41
eniskaya

Standard BU yazimda bilerek birbirine ters düsen

aciklamalar yaptim.....

Ilki Wunschvorstellung, yani tüm Islam Aleminin ortak Kuran dili ve ortak DIN anlayisi...

Digeri ise realite durumu, yani karman corman durum ve DIN azmanlariyla dopdolu bir hayat...

-----------------------

Tek cikis yolu, LAIKLIKTIR, belki Laiklik 2 ci iyi yönetim tarzi olabilir.... ama birincisini tanimiyorum ve duymadim.

DIN bireyseldir ve bireysel kalmali.... eger birileri konumunu suistismar edip, kendi sahsi DIN anlayisini topluma monta etmeye kalkarsa, bu hemen aksi tesir yapar ve ic buhrana kadar golaylar büyür...

Hatirlayalim... HZ. Muhammedin ölümünden sonra Kuran Arapcasini bielnler arasinda, yani HZ. Muhammedin arkadaslari arasinda ic isyanlar ve savas cikti...... NIYE ??? cünkü Saltanat icin, yani Halifelik savaslari yapildi....

Demekki DIN Saltanat sürmenin en etkili yolu ve simdiye kadar DÜNYADA Resüller haris hic bir insanoglu gelmemistirki, DINI kendi sahsi Amellerine göre pisletmemis olsun, yani DINI kendi cikarlarina göre Deforme etmemis olsun.....

O yüzden Ortak Kuran Dili cözüm degildir, cözüm olsaydi, zamaninda Halife savaslari cikmazdi...

CÜNKÜ KURAN ARAPCASI, INSANIN FITRATINDA/RUHUNU OLAN AZMANLIGI TEMIZLEMEZ....

Kanaatimce ist dies keine Lösung.....

eger Lösungu sorarsan, kann ich nur sagen BILDUNG BILDUNG und nochmal BILDUNG....

Ancak aydin bir beyin Allahi ve kaainati yani Tabiati anlayabilir kiiiii ona göre dünya ile Symbiose icerisinde yasasin...

Umarim cok uzun olmadi
Antwort