Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 06.06.2005, 21:26
Benutzerbild von frankenstein
frankenstein frankenstein ist offline
Neuer Benutzer

Standard Yeni anayasa yürürlüge girince eski

anayasa yürürlükte kalirmi???? tabiki kalmaz.

Iki basli deve yürürmü???? hayir deveye bir bas yeter!
Alt 06.06.2005, 21:33
unknown

Standard gerzeklesme!

birincisi, namazda kuran okunmaz, ayet okunur. ikincisi, kuranin allahin indirdigi dilde, yani arapcada degilde kendi anadilinde okunmasini en büyük günahla, yani allaha asi olmakla bir tutuyorsun; burada namaza veya ibadete dayali hicbir cümlen olmadigi icin tepkin son derece sacma. yazdiklarin ortada, kivirmadan, buyur tekrar oku.

esas olan allaha ibadettir. elbette, sekli de peygamberin tebligiyle bildirildi, orijinali de budur. fakat kimsenin baskalarinin ibadet tarzina karismaya hakki yok. dileyen 2 rekat namazda kurani hatmeder, dileyende 20 rekat namazi sirf (hamd olsun alemlerin rabbine!)yle bitirir. arap soytariligina islamiyet süsü verip insanlari bu davadan sogutmaya harcadigin emegi saf allah davasina yaklastirmaya harcasan bence cok daha makbul olacak; ama bu kadarina da ben karisamam. ötesi beni astigi gibi senide bogar.
Alt 06.06.2005, 21:45
Neuer Benutzer

Standard ÖFFF BIKTIM SIZIN CAHILLIGINIZDEN

hic olmazsa dinayet aydinlarsin sizleri.
görünüse bakilirsa hocalariniz siyaset yapip paranizi almaktan baska is yapmamislar!
----------------------------------------

İMAN VE HAYAT

İmanla Hayat Bulmuş Değerli Kardeşlerim

Yaratılışımızın gayesi, Yüce Allah’ı tanımak ve O’na kulluk etmektir. İman, hem dünya, hem de ahiret saadetini sağlayan en değerli manevî sermayemizdir. Sahip olduğumuz imanın en önemli özelliği ise, kalbin derinliklerine nüfuz etmesi ve vicdanların onunla huzur bulmasıdır. İman, bu özelliğiyle, şirkin ve putperestliğin kirlettiği kalplere yeniden hayat vermiş, sahabe örneğinde olduğu gibi, mensuplarını cehalet ve vahşetten kurtarmış, sevgi, saygı ve adaletin oluşturduğu medeniyetin zirvesine yükseltmiştir. İmanın kutsal iklimi, renkleri, dilleri ve düşünceleri farklı olan insanları ortak bir duyguda birleştirerek onları kardeş yapmış ve bu husus Kur’anda “Mü’minler ancak kardeştirler”[1] anlamındaki ayetiyle ilan edilmiştir. Mü’minler bu duygu ve imanla birbirlerini severek bütün çağlara örnek bir iman kardeşliği sergilemişler ve “İhtiyaç sahibi olsalar bile kardeşlerini kendi nefislerine tercih etmişlerdir.” Bu manzarayı Allah Rasülü şöyle tasvir etmektedir. "Mü’minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple rahatsızlanır."[2]

Muhterem Mü’minler,

Kalbin derinliklerine nüfuz etmiş bir iman, mü’minin hayatına canlılık ve güzellik katar. Bu nedenle, inanan kişi, ortaya koyduğu her davranışında inancını yansıtır. Gizli, açık her yerde Yaratıcının denetimini hisseder. Sözünde durur ve emanete ihanet etmez. Doğru yoldan ayrılmaz. Mü’min kardeşlerinin yararına olan işlerde onların karşısına dikilmez. Daha sonra vicdanını rahatsız edecek işleri yapmaktan sakınır. Şurası bir gerçektir ki, Allah’a inanan kişi huzur dolu bir gönüle sahip onurlu bir insandır. İmanı onu hayatın olumsuzluklarından ve doğru yoldan sapmaktan korur.

Onu, insanların hizmetine kendini adayan ve bu uğurda her türlü fedakârlığı göze alan; kanaatkâr, cesur, faziletli, hiçbir kötülüğe bulaşmayan, başkalarının haklarına asla el uzatmayan, ağırbaşlı ve olgun bir insan haline getirir. Şayet imanımız bize bu özellikleri kazandırmıyorsa kuru bir iddiadan ibaret kalır. Gerçekte ise iman, sadece bir iddiadan ibaret değil, kalbe iyice yerleşmiş bir inançtır. Bu bakımdan amelimiz imanımıza uygun olmalıdır.

Değerli Kardeşlerim,

Allah ve Rasülünün çağırdığı iman, bizi kötülüklerden alıkoyup bütün güzellikleri yaşatan bir hayat iksiridir. Bu husus Kur’an-ı Kerimde şöyle vurgulanmaktadır: “Ey iman edenler! Allah ve Rasûlü size hayat verecek şeylere çağırdığı zaman, o çağrıya uyun ve bilin ki, Allah kişi ile kalbi arasına girer. Sizler, muhakkak O’nun huzurunda toplanacaksınız.” [3]

Hutbemi, kalbe yerleşmiş imanın hayata yansımalarını en güzel şekilde ifade eden bir ayet mealiyle bitiriyorum:

“Mü’minler ancak, o kimselerdir ki; Allah anıldığı zaman kalpleri ürperir. O’nun ayetleri kendilerine okunduğu zaman bu onların imanlarını artırır. Onlar sadece Rablerine tevekkül ederler. Onlar namazı dosdoğru kılan, kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden Allah yolunda harcayan kimselerdir. İşte onlar gerçekten Mü’minlerdir. Onlara, Rableri katında yüksek mertebeler, bağışlanma ve cömertçe verilmiş rızık vardır.”[4]

[1] Hucurat, 49/10

[2] Buhari, Edeb 27; Müslim, Birr 66, (2586).

[3] Enfal 8/24

[4] Enfal:8/2-4

<a href="redirect.jsp?url=http://www.diyanet.gov.tr/turkish/hutbe.asp?h_id=279" target="_blank">http://www.diyanet.gov.tr/turkish/hutbe.asp?h_id=279</a>
Alt 06.06.2005, 21:54
eniskaya

Standard evet aynen öyle o.T.

ohne Text
Alt 06.06.2005, 22:30
Neuer Benutzer

Standard Burda bir imza kampanyasi var, lütfen

iki dakikanizi ayirirmisiniz! cok sevapli bir
is yapmis olursunuz, sizlere garanti ediyorum!

<a href="redirect.jsp?url=http://www.politikcity.de/forum/showthread.php?p=57820#post57820

" target="_blank">http://www.politikcity.de/forum/showthread.php?p=57820#post57820

</a> #1
Abbas Mirza
Azerbaycan Türkü

Registrierungsdatum: Mar 2005
UNESCO Unterschriftenaktion für das Recht der Aserbaidschaner auf ihre Muttersprache

--------------------------------------------------------------------------------

Ich möchte dem User Baracuda aus dem PF an dieser stelle nochmals herzlichst danken, er hat diese Seite ausfindig gemacht. Cok Sagolasan!

<a href="redirect.jsp?url=http://www.petitiononline.com/st12a...ition-sign.html?

Zitat:
To:" target="_blank">http://www.petitiononline.com/st12a...ition-sign.html?

Zitat:
To:</a> UNSECO, Human Rights Organizations

Appeal to: UNESCO and Human Rights Organization

On behalf of Iranian Azerbaijanis who respect the 21st. of February as the annual International Mother Language Day, and as the believers of UNESCO’s intention to achieve global peace through solving cultural differences.

Azerbaijanis had decided to celebrate this day in the city of Tabriz (the central city of Iranian Azerbaijan) in order to help a better understanding, integration and co-operation amongst the ethnic Iranian.

They had obtained proper permit from the special organization within the government of Islamic Republic of Iran for this occasion and had invited 18 linguists and related speakers to participate in this celebration.

In spite of necessary information which was presented to the authorities in Tabriz, assembling permit was denied by police force some hours before the beginning of the ceremony and the participants were obliged to leave the area without any clarification.

Referring to the latest statistics of UNESCO which clearly specifies that "half of the world’s 6000 to 7000 languages are in danger of extinction", we the 23,000,000 Azerbaijanis of Iran (UN statistics 1998) composing % 37 of Iranian population against 22,000,000 Farsi speaking population of the country (% 35 as the same statistics) are facing the danger of extinction of our mother language due to the lack of educating our children in our own language.

Although we, Azerbaijanis along with speakers of other languages and dialects are the actual nation of Iran, unfortunately since 1925 our language rights have officially been taken over by Farsi language and we have lost the rights of any development and protection over our own Mother language by forbidding them to educate in schools and other educational organizations, which concluded none Farsi languages to be sacrificed by Chauvinistic Pan-Farsism.

Even after the Islamic Revolution of Iran (1979) in-spite-of articles 15 and 19 of country’s constitutional law to protect none Farsi languages, the government has not been able to support none Farsi languages in the country and Iran has become the largest grave-yard of none Farsi mother languages and dialects.

In accordance with the latest verifications and investigations, Iranian nation is facing the danger of extinction of about 130 languages and dialects out of 200 living languages and dialects of the country within next 50 years if immediate actions are not taken to reserve them in proper ways.

We therefore take the opportunity of forwarding our appeal to the UNESCO and Human Rights Organizations to help us with reservation of our mother language within humanitarian bounds and boundaries before it becomes humanitarian disaster.

Sincerely, The Undersigned

<a href="redirect.jsp?url=http://www.petitiononline.com/st12a...ition-sign.html?

Es" target="_blank">http://www.petitiononline.com/st12a...ition-sign.html?

Es</a> dauernt nichtmal zwei Sekunden, jede stimme zählt!

Es wird Zeit das auch endlich die Türken auf der Welt anrecht auf ihre Menschenrechte bekommen!
Alt 06.06.2005, 22:33
Benutzerbild von garakedi
garakedi garakedi ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard Hacli seferlerine katilanlar nerde?

.-
Alt 06.06.2005, 22:35
eniskaya

Standard Salahuddine sor ??? o.T.

ohne Text
Alt 06.06.2005, 22:43
Neuer Benutzer

Standard sözde en akilli sensin, enfazla sen...

didisiyorsun. mümin ibadette husu icinde sadece allahla mesgul olmalidir. burda amacsiz cekismenin ni anlami olurki. insan
bunalima girer yav! söyle müslüman kardeslerinize sevgi ve saygila yaklassaniz daha iyi olmazmi???
Alt 06.06.2005, 22:49
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard guzel soru...

tesekkur ederim guzel sorun icin..

Ben elhamdulillah muslumanim...Herseyin kalpteki guzellikte basladigina inaniyorum... ben de cok hataliyim..hatasiz kul olmaz derler...Ancak muslumanlik sadece sekilcilik, her gun camide olmak, cok ibadet etmekle olmadigina inaniyorum...

Ben hic camiye gitmem... hayatim boyunca da burada Almanyada hic camiye gitmedim... ama evde dort duvarim var... icimde Allah var.. arkamda tertemiz ailem var..
insanlari ben de cok elestiriyorum... ama ben elestirirken bile daha cok duygusal bakiyorum herseye ve herkese.. bana elini uzatan hic bir insanin elini geri cevirmem .. ve cevirmedim de... kazandigim birazcik param varsa... onun da hesabini yaparim kendime gore ufak tefek yardimlarim vardir..
Camilerde toplanilan paralari gorduk, oyle degil mi?? ne kadar paralar toplandi faiz vaatleri yapildi.. bunlari yapanlar muslumanim diyen insanlar ve sirketleri idi.. ne kadar da celiskili bir durum oyle degil mi?? benim kopegim var diye bu insanlar bana dinsizsin diye suclarlarken.. ben faiz yemedim.. yeme hevesim de yoktu..bir hayvana bakmisim sevaptir denilmedi.. bu sadece bir misal.. benim kimseye ofkem yok.. Ama ozellikle de Almanyada ... dinimiz daha cok politik bir arac olmaya basladi..
Oysaki dinimiz icimizdedir.. ki varsa eger! yoksa.. istedigin kadar ben muslumanim , ben Arabim biz soyle yetistik selamun aleykum kardesim de.. bunlar sadece laf ve politika..
ben bir insana "merhaba " da derim..
belki anlatmak istedigimi coktan anladin.. ya da anlamadin... ama emin ol ki ben saklananlardan degilim!

yine de belirtmek isterim.. genelleme yapmak istemiyorum. yani herkes bir degildir.. hos gorulerinize siginarak dusuncelerimi belirtiyorum...
Alt 06.06.2005, 22:52
Neuer Benutzer

Standard ISTE BURDALAR, ONLARIN TORUNLARI

BIR OTOGRAM LÜTFEN.

" target="_blank">http://www.petitiononline.com/st12a...ition-sign.html?
</a>
Antwort