| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Gençlerbirliği ve Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, naklen yayın geliri dağılımı konusunda 4 büyüklere sert tepki gösterdi.. "Hakkımızı istiyoruz" diyen Cavcav, çarpıcı açıklamalarda bulundu..
İlhan Cavcav, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri"nde düzenlediği basın toplantısında, 4 büyük kulübün yıllardır saha içinde ve dışında fair-play"e aykırı davrandığını ileri sürerek, ""Ancak Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinin yöneticileri, maddi gelirlerinin azalması kaygısıyla, yani maddi çıkarlar uğruna alışık olmadığımız bir şekilde kenetlenmişlerdir"" dedi. Gelir dağılımıyla ilgili alınan kararın, Futbol Federasyonu Genel Kurulu Kararı olduğunu hatırlatan Cavcav, şöyle konuştu: ""Futbol Federasyonu Genel Kurulu"nda alınmış bir kararı, oldu bitti olarak nitelendirmeyi, Futbol Federasyonu"na ve genel kurula yapılmış bir saygısızlık olarak nitelendiriyoruz. Unutmamak gerekir ki, naklen yayın gelirleri dağılımıyla ilgili olarak alınan ve bugün tartışma konusu yapılan karar, herhangi bir kulüp veya birkaç kulübün almış olduğu karar değil, Kulüpler Birliği Vakfı"nın kararı da değil, Futbol Federasyonu Genel Kurulu kararıdır."" Cavcav, Futbol Federasyonu Genel Kurulu"nun, Futbol Federasyonu"nun en üst organı olduğunu da ifade ederek, ""Yönetim kurulu genel kurul tarafından seçilmiş bir organdır. Yönetim kurulunun kendisini seçen genel kurur kararını hiçe sayması hukuken mümkün olmayacaktır. Bu hukuki sonuçlar yeni hukuki yollarla ispatlanacaktır"" diye konuştu. -""HAKKIMIZI İSTİYORUZ""- Basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cavcav, Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı"nın iyi bir hukukçu ve değerli bir başkan olduğunu vurgulayarak, ""Bıçakcı federasyonu 4 kulübün federasyonu değil, tüm liglerin federasyonudur"" dedi. Tüm profesyonel kulüpleri temsil eden federasyon başkanı ve yönetim kurulunun alacağı kararların önemli olduğuna dikkati çeken Cavcav, şöyle konuştu: ""Levent Bıçakcı, adil bir dağılım için çalışma yapıyor. Ligleri protesto etme amacında değiliz. Hakkımızı savunuyoruz. Şahsi çıkar için birşey istemiyoruz. Eski çamaşırları ortaya koymanının manası yok. Futbol Federasyonu bu işi çözecek."" -""İSTANBUL"DAKİ KULÜPLERLE OYNASINLAR""- Naklen yayından alınacak gelirler için ""4 büyük kulübün"" biraraya gelmesini eleştiren Cavcav, ""İstanbul"da kulüpler var. Onlarla oynasınlar"" dedi. İstanbul"da Maltepespor, Sahrayıcedit ve Pendikspor"un olduğunu ifade eden Cavcav, ""Sözkonusu kulüplerimiz onlarla oynasınlar. Biz de ayrı bir ligde oynarız. Daha sonra da play-off oynarız. İyi olur herhalde. Havuzdan şampiyon olan takımın çok pay almasını istiyoruz. Avrupa"da incelemeler yaptım. Oradaki liglerde yer alan 1. sıradan 20. sıradaki takımların ligde şampiyonluğu bulunuyor. Böyle giderse, bu takımların hegomanyası yıkılmayacak"" diye konuştu. Cavcav, ""4 büyük kulübün"" Anadolu kulüplerinden futbolcu almayacaklarının hatırlatılmasını üzerine de, ""Onlar bizim velinimetimiz. İstedikleri futbolcuları satarız"" diyerek sözlerini tamamladı. |
|
|||
![]() 20 milyon Euro"ya Real Madrid"e gitmesi beklenen Brezilyalı golcü için kampanya başlatan taraftarlar, "Ortega"yı, Van Hooijdonk"u, Okocha"yı Alex"i bekledik, geldiler. Şimdi sıra sende" yazılı binlerce mesaj gönderdi.
F.BAHÇELİ taraftarlar, Brezilya"nın dünya futboluna armağan ettiği son yetenek olan Robinho"yu sarı lacivertli takıma getirmek için kampanya başlattı. Brezilyalı futbolcunun www.robinho.org adlı internet sitesine mesaj yağdıran taraftarlar, sitenin "sohbet" bölümüne Republic Of Fenerbahçe (Fenerbahçe Cumhuriyeti) ve Robinho To Fenerbahçe (Robinho Fenerbahçe) başlıklı topic (konuşma yeri) açtı. 30 milyon seni bekliyor İnternet sitesine gönderdikleri İngilizce mesajlarda Robinho"ya övgüler yağdıran sarı lacivertliler, "Sana hayranız. Ortega"yı, Van Hooijdonk"u, Okocha"yı, Anelka"yı, Alex"i, Washington"u, Luciano"yu Nobre"yi bekledik, geldiler. Şimdi seni bekliyoruz. Seni, Türkiye"nin en büyük, dünyanın da en büyüğü olma yolundaki bir takımın 30 milyon taraftarı bekliyor" ifadesini kullandılar. Stat fotoğrafları Fenerbahçeli taraftarlar ayrıca Robinho"nun sitesine Şükrü Saracoğlu Stadı"nın ve sarı lacivertli takımda görev yapan Brezilyalı futbolcular ve teknik direktörlerin fotoğraflarını koydu. Fotoğrafların arasında Fenerbahçe"yi 1995-96 sezonunda lig şampiyonu yapan Brezilyalı teknik adam Carlos Alberto Parreira"nın kupalı, Alex, Aurelio, Nobre, Luciano ve Washington"un da maçtan enstantaneleri yer aldı. Fiyatı 20 milyon Euro Brezilya"nın Santos takımında oynayan 21 yaşındaki forvet oyuncusu Robinho, son bir yıl içinde gösterdiği mükemmel performans sonucu Real Madrid"in transfer listesine girdi. Bu sezon 28 maçta 20 gol atan ve halen devam eden Konfederasyon Kupası"nda Brezilya Milli Takımı"nda banko oynayan genç futbolcunun 20 milyon Euro"ya Real Madrid"e satılması bekleniyor. Sarı lacivertli futbolseverler, geçen sezon da Alex"in transferi sırasında Brezilyalı yıldızın www.alex10.com.br adlı internet sitesine aynı şekilde binlerce mesaj ve fotoğraf yağdırmıştı. Kaynak: hürriyet |
|
|||
![]() r yapacak gibi geliyor bana. Iyi transferler yapiyorlar ve Ziya hocayla iyi bir cikis yakalayacaklar.
|
|
|||
![]() Ersun Yanal"la yollarını dün resmen ayıran federasyon, A Milli Takım için Fatih Terim ve Mircea Lucescu isimlerini oylayacak.
Tarihi toplantıda karar verilecek Ersun Yanal’ın Olimpik Milli Takım’la İspanya’ya gitmemesi üzerine başlayan kriz, yerini teknik direktör kim olsun tartışmasına bıraktı. Yanal’la dün karşılıklı olarak sözleşmeyi fesheden federasyon yönetim kurulunun önümüzdeki hafta yapacağı tarihi toplantıda Fatih Terim ve Mircea Lucescu isimlerini oylayacağı öğrenildi. Çoğunluk ‘Lucescu’ diyor Federasyonda sayıca güç oluşturan üyelerin, “Fatih Terim Galatasaray ve Milli Takım’da büyük işler başardı ama Fiorentina ve Milan’da sezonu tamamlayamadı. Yapılan onca yatırım ve yetkiye rağmen Galatasaray’daki son macerasında da başarısız oldu” diyerek Luce’ye destek verdikleri ifade edildi. Bıçakcı’nın oyu Fatih hocaya Başkan Levent Bıçakcı ise Terim’in göreve getirilmesini istiyor. Fatih hocayla görüşmeleri Bıçakcı yürütürken, Lucescu ile de Demirören önceki gün Milano’da bir görüşme yaptı. Demirören’in 3 milyon 500 bin dolar talep eden Luce’ye, “Önerebileceğim en yüksek rakam 2 milyon 700 bin dolardır” dediği öğrenildi. |
|
|||
![]() "Getirsinler bu iki hocadan birini Mili Takım’ın başına. Sonra da Riva kampına gitmedin diye kovsunlar yürekleri varsa. İspanya"ya gitmediğim için görevden alınıyorum. Böyle bir şey var mı?"
VE beklenen oldu. Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal"ın sözleşmesi feshedildi. Dün akşam saatlerinde biraraya gelen Ersun Yanal ile Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, 2 saatlik bir görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yaptılar ve "Mevcut sözleşmenin karşılıklı olarak" feshedildiğini açıkladılar. Bu görüşme öncesi Başkan Levent Bıçakcı tarafından İstanbul"a çağrılan Ersun Yanal dün öğle saatlerinde uçakla İzmir"den, İstanbul"a geldi. Federasyonun sözleşmesini feshedeceğini haberleri için Hürriyet"e konuşan Yanal, "İspanya"ya gitmediğim için görevden alınıyorum. Böyle bir şey var mı? Hangi Milli Takım hocası bugüne kadar Akdeniz Oyunları"na gitmiş ki" dedi. Yanal, ortaya çıkan yeni krizle ilgili olarak şunları söyledi; "2002 yılında bu takımı gençleştirmek için bir kampanya açılmıştı. Biz de göreve geldik ve bunu gerçekleştirdik. Bunun arkası da gelecekti. Şimdi ortaya bir takım şeyler atıyorlar. Daha önce de, "o futbolcuyu, bu futbolcuyu niye almadın" diye kaos yaratmışlardı. Bir Yunanistan maçı sonrası neredeyse ipimi çekeceklerdi. Oysa Yunanistan takımını benim kadar kimse tanıyamazdı. En az 30 kez izledim onları. Oynadığımız futbol kötü müydü? Bütün hünerlerimizi ortaya koyduk ama gol olmayınca olmuyor bazen. Öyle bir maçtan sonra bile eleştirildim. 6-0"lık Kazakistan maçından sonra soyunma odasını görmeniz gerekirdi. Futbolcular, "Sen varsan biz de varız. Hiç merak etme sonuna kadar arkandayız" diyerek tek tek bana sarıldılar. İspanya"ya gitmeyeceğimi Davut Dişli"ye söyledim. Yıprandım, yorgunum, müsaade edin dedim. Bu olayı bu kadar büyütmeyi hiç anlayamıyorum. Yardımcımı gönderdim, kaldı ki tüm futbolcuları izledim tanıyorum hepsini. Ben de insanım ve benim de dinlenmeye tatile ihtiyacım var. Eğer beni beğenmiyorlarsa çağırırlar git derler. Bu tür şeylere hiç gerek yok. Bu yapılan normal bir davranış değil, adamlık değil bu. Haydi, Mustafa Denizli ya da Fatih Terim"i Mili Takım başına getirsinler ve sonra da, Riva kampına gitmedin diye kovsunlar yürekleri varsa. Şu anda İspanya"ya gitsinler baksınlar, olimpik milli takımların başında hiçbir A Milli Takım antrenörü var mı yok mu? Ayıp ediyorlar, çok büyük ayıp ediyorlar." Yanal, "Federasyon sizi görevden almadan istifa eder misiniz" sorusuna, "Ben niye istifa edeyim" yanıtını verdi. İşte yazılı açıklama: Sürekli destek için teşekkürler Dün akşam saatlerinde biraraya gelen Ersun Yanal ve Levent Bıçakcı ortak bir yazılı açıklama yaptılar. Bıçakcı açıklamada, "Kararımızı karşılıklı anlayış, ve dostluk çercevesinde aldık" derken, Yanal, "Son derece medeni bir şekilde, dost olarak ayrıldık. Sayın Başkan"a görevde bulunduğum sürece bana gösterdiği yakın ilgi ve sürekli destek için teşekkürlerimi sundum" dedi. Tazminatının çoğundan vazgeçti AYLIK 72 milyar lira maaş alan Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, 6 aylık maaşını peşin aldı ve sözleşmesini feshetti. 4 Nisan 2008"e kadar sözleşmesi bulunan Yanal, görevden alındığı taktirde, hiçbir takımda görev almadığı sürece mukavelesinde yer alan aylık 72 milyar lirayı sözleşme sonuna kadar almaya devam edecekti. Ancak dünkü görüşme sonrası Yanal 6 aylık maaşını (432 milyar TL) tazminat olarak almayı kabul etti. Başkan bugün yetki alacak MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal"ın görevine son veren Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün acil bir toplantı yapacak. İstanbul"daki üyelerle biraraya gelecek olan başkan Levent Bıçakcı"nın bir bilgilendirme toplantısı yapacağı ardından da yönetim kurulundan "Teknik Direktör için tam yetki" alacağı öğrenildi. Telefon mesajıyla uyarıldılar YANAL"IN görevine son verildiği haberini Asbaşkan Şekip Mosturoğlu medyadan önce yönetim kurulu üyelerine duyurdu. Üyeleri tek tek arayan Mosturoğlu, sözleşmenin feshedildiği haberini duyururken, telefonu kapalı olan yöneticilere kısa mesaj geçti; "Size ulaşamadım. Zor durumda kalmayın. Hocanın sözleşmesini feshettik" Böyle ayrılmamalıydı MİLLİ Takım Menajeri Can Çobanoğlu, Ersun Yanal"ın sözleşmesinin feshedildiğini öğrenince, "Benim bu konularda yorum yapmam uygun değil. Ancak 1.5 yıldır birlikte çalıştığım silah arkadaşımızla yollarımız ayrıldı. Tabii bu üzücü. Fatih Terim"i ve Mustafa Denizli"yi başarılarla Milli Takım"dan uğurlamıştım. Şenol Güneş, dünya 3."lüğü apoleti ile ayrıldı. Uzun yıllar görev yaptığım Milli Takım"da bir teknik direktörle bu şekilde yollarımızın ayrılması beni üzdü" dedi. Kaynak: hürriyet |
|
|||
![]() VERDAMMTER, AHNUNGSLOSER DEPP, der es geschafft hat, dass wir sehr wahrscheinlich nicht bei der WM2006 dabei sein werden!!!
|
|
|||
![]() MİLLİ Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal"ın görevine son verilmesinden sonra gözler Fatih Terim"e çevrildi. Federasyondan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, "Başkan Levent Bıçakcı ile Yanal"ın arası hiçbir zaman iyi olmadı. Açıkcası Bıçakcı, Yanal"ı hiç istemedi. Yanal"ın arkasında sadece Davut Dişli ve Serdar Güzelaydın durdu. Bıçakcı şimdi ilk teklifi Terim"e götürecek" dedi.
Cevabı bekleniyor G.Saray"dan ayrıldıktan sonra, "Artık Türkiye"de çalışmam" açıklamasını yapan Fatih Terim"in, fedarasyonun teklifine nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor. Tecrübeli hocanın bu açıklamasının ardından teklifi kabul etmesiyle oluşabilecek tepkilerden çekineceğini düşünen federasyon bir ara formül geliştirdi. Buna göre Fatih Terim, Dünya Kupası elemelerinde kalan 3 maç (3 Eylül: Danimarka/ 7 Eylül: Ukrayna (D)/ 12 Ekim: Arnavutluk) için göreve çağrılacak. Üç maç sonunda Terim"li Milli Takım Dünya Kupası finallerine katılma hakkı elde ederse, tecrübeli hoca ile 5 yıllık bir mukavele imzalanacak. Ancak Terim"in teklifi kabul etmemesi durumunda Mustafa Denizli, Mircea Lucescu, Luis van Gaal, Guss Hiddink ve Aykut Kocaman"a teklif götürecek. |
|
||||
![]() kariyeri belli bir hoca..
simdi türkiye gercekden gidemezse..suc onun basina patliyacak...weiss nicht ob er es machen würde.. eigentlich macht das ja terim besonders...er liebt das risiko... schlechter als yanal ist er ja auf keinenfall ![]() |